13 najboljših IDE, o katerih bi moral vedeti vsak programer

Integrirano razvojno okolje (IDE) je programska oprema, ki pomaga pri razvoju programske opreme. Sliši se smešno, kajne?


IDE je zbirka orodij in pripomočkov, ki jih programerji potrebujejo za načrtovanje in razvoj programske opreme. Programerju zagotavlja okolje, v katerem lahko napiše in preizkusi svoje kode.

Zakaj so IDE tako pomembne?

No, pomislite na scenarij – naredite testenine na večerjo. Čeprav poznate recept, pa boste za uresničitev svoje ideje potrebovali sestavine in ustrezna orodja / opremo. V kuhinji boste našli vsa ustrezna orodja in sestavine. To bo vaše delovno mesto.

Podobno, čeprav razvijalci vedo, kako kodirati, bodo potrebovali delovno mesto z vsemi ustreznimi orodji. IDE bo razvijalcem zagotovil to delovno postajo. Zato so IDE zelo pomembne.

Na srečo je na izbiro veliko programske opreme IDE, v nadaljevanju pa je nekaj najboljših, ki jih ljubi veliko število razvijalcev.

BlueJ

Za: JAVA

BlueJ je eden najbolj priljubljenih IDE-jev za programerje JAVA. Najbolje je za programerje, ki delujejo v skladu s posamezniki ali imajo majhen obseg programske opreme. Ima zelo interaktivno postavitev. Razvijalcu omogoča preizkušanje njihove kode in interakcijo z novimi predmeti.

Predmete lahko razvijete z uporabo metod. Njihovo vrednost lahko preizkusite, kodo pa lahko tudi vizualno skenirate.

Zasnovan je za poučne namene in ima portal učnih virov. To lahko preverite tukaj.

Eklipse

Za: C in C++

Eklipse programerjem omogoča, da vire odkrito uporabljajo. Uporabniku omogoča uporabo katerega koli od operacijskih sistemov, kot so Linux, Windows in Mac.

Vmesnik, ki ga ponuja Eclipse, je eden izmed njegovih najbolj privlačnih elementov. Omogoča tudi padec in vlečenje funkcionalnosti. Svojo kodo lahko analizirate tudi s pomočjo statične analize. Prav tako podpira elemente, kot sta odpravljanje napak in profiliranje.

Če potrebujete pomoč pri Eclipse pri ustvarjanju Java aplikacij, potem to preverite briljanten spletni tečaj.

KODA: BLOKI

Za: C in C++

KODA: BLOKI je brezplačno orodje za programerje C in C ++. Konfigurirate ga lahko glede na vaše zahteve, njegovi vtičniki pa so zelo prilagodljivi. Omogoča vam programiranje predmetov v vizualno objektno usmerjenem pristopu. Imenujejo ga kot brskalnik razreda. Prav tako podpira samodejno dokončanje kode skupaj z odpravljanjem napak.

Uporaba to spletno orodje za programiranje C in C ++.

Codenvy

Za: JAVA

Najboljša stvar Codenvy je, da ima tri različne variacije. Tri različice so kot razvijalec, podjetje, in ekipa.

Izberete lahko varianto, ki vas najbolje opiše. Razvijalcem ponuja funkcije, kot so samodejno dokončanje kode in označevanje sintakse. Je ena redkih programov IDE na zahtevo. Lahko ga uporabljate v Linuxu, Macu in Windows.

Enostavnost kodiranja, boljša uporabniška izkušnja in Dockerjeva podpora so njene glavne značilnosti.

RJ TextEd

Za: JAVA, PHP, HTML, CSS

RJ TextEd omogoča samodejno izpolnjevanje kode skupaj z zlaganjem kode. Med uporabo te IDE lahko uporabite tudi način stolpca. Ima napredne barvne namige, ki se zlahka spreminjajo med barvnimi formati. Ima priključne plošče, poleg tega pa ponuja tudi obvestilno vrstico. Ponuja urejanje skladenj. Je odličen urejevalnik besedil in virov, ki ima tudi podporo Unicode.

Programski studio GNAT

Za: C in C++

Programski studio GNAT je močan IDE, ki razvijalcem nudi podporo za več platform. Popolnoma podpira odpravljanje napak in profiliranje. To je tudi brskalnik razreda, ki uporabniku omogoča objektno usmerjeno programiranje. Ima tudi funkcijo povleka in padcev.

Njegova najboljša lastnost je, da kodo samodejno dopolni.

Visual Studio Code

Za: JAVA

Visual Studio Code se lahko uporablja v vseh glavnih OS. Je eden najboljših IDE za nove programerje. Novostnikom pomaga razumeti postopke kodiranja in z njimi povezanih oznak in sintakse. Odlično je razumeti ravnanje z napakami. Ima značilnost poudarjanja skladenj. Prav tako podpira samodejno dokončanje. Ima tudi definicijo funkcije.

Ima tudi funkcijo IntelliSense, ki pametno samodejno dopolni kodo, pri čemer upošteva vrsto spremenljivke, ki se uporablja.

Oklepaji

Za: JAVA, Python, Perl, Ruby

Oklepaji je zelo lahek urednik. Ima odlična vizualna orodja. Ima vgrajene urejevalnike, ki omogočajo urejanje v živo. Odprta različica je popolnoma brezplačna. Ponuja tudi več razširitev. Ima zelo uporabniku prijazen in interaktiven uporabniški vmesnik. Omogoča tudi način deljenega pogleda.

AWS Cloud9

Za: JAVA, C, C ++, Python, Go, Ruby, Perl

AWS Cloud9 podpira analizo v realnem času skupaj s spontanim urejanjem. Ima lastnosti za odpravljanje napak. Poudarja skladnjo. Njegovo delovanje lahko preprosto razširite z uporabo želenih vtičnikov. Izgled programske opreme lahko tudi prilagodite tako, da uporabite veliko tem, ki jih IDE ponuja.

CodeLite

Za: C in C++

CodeLite nudi splošno podporo razvijalcem. Je brezplačen in odprtokoden. Ima element razhroščevanja nove generacije. Prav tako podpira profiliranje. Ima tudi vgrajeno orodje RAD. RAD vam omogoča razvoj in oblikovanje aplikacij, ki temeljijo na pripomočkih. Prav tako lahko podpira analizo kode z uporabo statičnega pristopa.

Greenfoot

Za: JAVA

Greenfoot IDE je posebej zasnovan tako, da olajša srednješolce in študente. Ima interaktivne igre, s pomočjo katerih lahko novorojenci na zabaven način razumejo kodiranje. Ima animirano grafiko in zvoke. Študentje lahko hitro razvijejo 2D grafične grafe. Je popolnoma brezplačen. Ima tudi vgrajene interaktivne simulacije. Edini namen tega IDE je pomagati programiranje enostavno in zabavno opravilo.

Svetlobna miza

Za: JAVA, Python, CSS, HTML

Svetlobna miza ponuja zelo interaktiven vmesnik. Lahko preprosto raziskujete in razvijate različne aplikacije brez napora. Programer lahko to prilagodi svojim potrebam. Ponuja upravitelja vtičnikov za pomoč pri upravljanju več vtičnikov hkrati. Delanje je brez naloge.

NetBeans

Za: JAVA, C, C ++, Python, PHP, HTML

NetBeans dobro sodeluje s skoraj vsemi priljubljenimi programskimi jeziki. Omogoča vdolbino črte. Na voljo je tudi v različnih jezikih, kot so angleščina, ruščina, japonščina in kitajščina. Poudarja tudi izvorno kodo. Delovni prostor je popolnoma spremenljiv, programer pa ga lahko prilagodi glede na svoje potrebe. Prav tako koda refaktorjev.

Kako izbrati IDE?

 • Najprej bi morali narediti seznam stvari, ki so vaša prioriteta. Ključnega pomena je, ker lahko en programer išče IDE z najboljšo poudaritvijo sintakse, drugi pa lahko išče IDE z najboljšim vmesnikom. Torej, najprej morate določiti svoje potrebe.
 • Nekatera kritična merila, ki jih je treba vključiti na seznam prednostnih nalog, so poudarjanje skladenj, odpravljanje napak, označevanje napak, analiza vmesnika in statična koda.
 • Nato razvrstite različne IDE na podlagi seznama prednostnih nalog in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Zakaj internetne IDE postajajo tako priljubljene?

Spletna IDE nadomešča IDE namizja, ker so enostavna za uporabo in bolj obvladljiva. Programski svet se še vedno prepira, katera oblika IDE je najboljša. Ne smemo pa zanikati ene stvari, da spletna IDE programerje nevihte zapeljejo. Številni programerji so se preusmerili na spletne IDE. Torej, ena stvar je zagotovo, da je internetni IDE nov trend v programskem svetu.

Zaključek

IDE-ji, bodisi spletni bodisi namizni, so zelo pomembni za programerja. Če izberete pravi IDE, lahko vaše izkušnje s programiranjem ali prekinete. Izberite IDE glede na svoje potrebe, ker se vaše potrebe lahko razlikujejo od vaših sodelavcev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map