13 najboljih IDE-ova o kojima bi svaki programer trebao znati

Integrirano razvojno okruženje (IDE) softver je koji pomaže u razvoju softvera. Zvuči smiješno, zar ne?


IDE je kolekcija alata i pogodnosti koja programerima treba za projektiranje i razvoj softvera. Programeru pruža okruženje u kojem može pisati i testirati svoje kodove.

Zašto su IDE tako važne?

Pa, smislite scenarij – napravit ćete tjesteninu za večeru. Iako znate recept, ali trebat će vam sastojci i odgovarajući alati / oprema kako biste svoju ideju proveli u djelo. Pronaći ćete sve relevantne alate i sastojke u kuhinji. To će biti na vašem radnom mjestu.

Slično tome, iako programeri znaju kako kodirati, trebat će im radno mjesto sa svim relevantnim alatima. IDE će programerima pružiti tu radnu stanicu. Zbog toga su IDE-i vrlo važni.

Srećom, postoji mnogo IDE softvera za odabir, a slijede neki od najboljih koje je volio veliki broj programera.

BlueJ

Za: JAVA

BlueJ jedan je od najpopularnijih IDE-a za JAVA programere. Najbolje je za programere koji rade u pojedinačnom kapacitetu ili imaju male softverski razvoj softvera. Ima vrlo interaktivan izgled. To omogućava programeru da testira svoj kôd i komunicira s novim objektima.

Objekte možete razvijati primjenom metoda. Možete testirati njihovu vrijednost, a možete i vizualno skenirati kôd.

Dizajniran je za nastavne svrhe i ima portal nastavnih sredstava. To možete provjeriti ovdje.

Zasjeniti

Za: C i C++

Zasjeniti omogućuje programerima da otvoreno koriste izvore. Korisniku omogućuje korištenje bilo kojeg OS-a, kao što su Linux, Windows i Mac.

Sučelje koje pruža Eclipse jedan je od najatraktivnijih elemenata. Također omogućuje ispuštanje i povlačenje funkcionalnosti. Također možete analizirati svoj kôd koristeći statičku analizu. Također podržava elemente poput uklanjanja pogrešaka i profiliranja.

Ako vam je potrebna pomoć za Eclipse u stvaranju Java aplikacija, provjerite ovo sjajan internetski tečaj.

ŠIFRA :: BLOKI

Za: C i C++

ŠIFRA :: BLOKI je besplatan alat za programere C i C ++. Može se konfigurirati prema vašim zahtjevima, a dodaci su vrlo fleksibilni. Omogućuje vam programiranje objekata vizualno objektno orijentiranim pristupom. Nazivaju se klasičnim preglednikom. Također podržava automatsko dovršavanje koda zajedno s uklanjanjem pogrešaka.

Koristiti ovaj internetski alat za C i C ++ programiranje.

Codenvy

Za: JAVA

Najbolja stvar Codenvy jest da ima tri različite varijacije. Tri varijacije su kao razvijač, poduzeće, i tim.

Možete odabrati varijantu koja vas najbolje opisuje. Programerima pruža značajke poput automatskog dovršetka koda i isticanja sintakse. To je jedan od rijetkih IDE softvera na zahtjev. Možete ga koristiti na Linuxu, Mac-u i Windows-u.

Jednostavnost kodiranja, bolje korisničko iskustvo i podrška Dockera glavne su značajke.

RJ TextEd

Za: JAVA, PHP, HTML, CSS

RJ TextEd omogućuje automatsko dovršavanje koda zajedno s preklapanjem koda. Također možete koristiti način stupca dok koristite ovaj IDE. Ima napredne savjete u boji koji se lako mogu mijenjati između formata boja. Ima ploče za pričvršćivanje, a nudi i traku s napomenama. Nudi uređivanje sintakse. Odličan je uređivač teksta i izvora koji ima i podršku Unicode.

GNAT studio za programiranje

Za: C i C++

GNAT studio za programiranje je moćan IDE koji programerima pruža podršku na više platformi. Potpuno podržava uklanjanje pogrešaka i profiliranje. To je također klasni preglednik koji korisniku omogućuje objektno orijentirano programiranje. Ima i značajku povlačenja i ispucavanja.

Njegova najbolja značajka je to što automatski dovršava kod.

Visual Studio Code

Za: JAVA

Visual Studio Code može se koristiti na svim većim OS-ovima. Jedan je od najboljih IDE-a za nove programere. Pomaže novopridošlima da razumiju kodiranje i povezane postupke kao oznake i sintakse. Odlično je razumjeti postupanje s pogreškama. Ima svojstvo isticanja sintakse. Također podržava automatsko dovršavanje. Ima i definiciju funkcije.

Također ima značajku IntelliSense koji pametno automatski dovršava kôd, imajući u vidu vrstu varijable koja se koristi.

Zagrade

Za: JAVA, Python, Perl, Ruby

Zagrade vrlo je lagan urednik. Ima sjajne vizualne alate. Ima ugrađene urednike koji omogućuju uređivanje uživo. Inačica s otvorenim kodom u potpunosti je besplatna. Također nudi nekoliko proširenja. Ima vrlo korisno i interaktivno korisničko sučelje. Omogućuje i podijeljeni način pregleda.

AWS Cloud9

Za: JAVA, C, C ++, Python, Go, Ruby, Perl

AWS Cloud9 podržava analizu u stvarnom vremenu zajedno sa spontanim uređivanjem. Ima svojstva za uklanjanje pogrešaka. Ističe sintaksu. Njegovu funkcionalnost možete lako proširiti pomoću željenih dodataka. Također možete prilagoditi izgled softvera na vašem kraju koristeći mnoštvo tema koje IDE nudi.

CodeLite

Za: C i C++

CodeLite pruža opću podršku programerima. Besplatan je i otvoren. Ima element uklanjanja pogrešaka nove generacije. Također podržava profiliranje. Također ima ugrađeni alat za RAD. RAD vam omogućuje razvoj i dizajn aplikacija temeljenih na Widgetu. Može također podržati analizu koda koristeći statički pristup.

Greenfoot

Za: JAVA

Greenfoot IDE je posebno dizajniran kako bi olakšao srednjoškolce i studente. Ima interaktivne igre koje pomažu novorođenima da razumiju kodiranje na zabavan način. Ima animiranu grafiku i zvukove. Učenici mogu brzo razviti 2D grafičke grafikone. Potpuno je besplatan. Također ima ugrađene interaktivne simulacije. Jedina svrha ovog IDE-a je pomoći da programiranje postane jednostavan i zabavan zadatak.

Tablica svjetla

Za: JAVA, Python, CSS, HTML

Tablica svjetla nudi vrlo interaktivno sučelje. Možete jednostavno istražiti i razviti različite aplikacije bez napora. Programer može prilagoditi svojim potrebama. Omogućuje upravitelja dodataka koji pomaže u upravljanju više dodataka istovremeno. Zadavanje je bez truda.

NetBeans

Za: JAVA, C, C ++, Python, PHP, HTML

NetBeans dobro funkcionira s gotovo svim popularnim programskim jezicima. Omogućuje uvlačenje crta. Dostupan je i na raznim jezicima kao što su engleski, ruski, japanski i kineski. Također ističe izvorni kod. Radni prostor je u potpunosti izmjenjiv, a programer ga može modificirati prema svojim potrebama. Također je kod refaktora.

Kako odabrati IDE?

 • Prije svega, trebali biste napraviti popis stvari koje su vam prioritet. Ključno je jer jedan programer možda traži IDE s najboljim isticanjem sintakse, dok drugi može tražiti IDE koji ima najbolje sučelje. Dakle, prvo morate definirati svoje potrebe.
 • Neki kritični kriteriji koji trebaju biti uključeni na vaš popis prioriteta su isticanje sintakse, uklanjanje pogrešaka, isticanje pogreške, analiza sučelja i statički kôd.
 • Zatim razvrstajte različite IDE-e na temelju vašeg popisa prioriteta i odaberite onu koja vam najviše odgovara.

Zašto internetske IDE postaju toliko popularne?

Internetski IDE zamjenjuje IDE radne površine jer su jednostavni za upotrebu i upravljiviji. Programski svijet se još uvijek raspravlja o tome koji je oblik IDE-a najbolji. Ali ne možemo zanijekati jednu stvar da internetski IDE-i oluje uzimaju programere. Mnogi programeri prešli su na internetske IDE. Dakle, jedno je sigurno da je internetski IDE novi trend u programskom svijetu.

Zaključak

IDE-ovi, bilo da se temelje na webu ili na radnoj površini, vrlo su važni za programera. Ako odaberete pravi IDE, možete poboljšati vaše iskustvo programiranja. Odaberite IDE prema vlastitim potrebama jer se vaše potrebe mogu razlikovati od vaših kolega.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map