17 Kodiranje izazova koji će pooštriti vaše kritičko razmišljanje

Ako želite poboljšati svoje vještine u postojećem ili novom programskom jeziku, jedan od najboljih načina da to učinite je kroz izazove kodiranja..


Tijekom godina postalo je dostupno mnoštvo platformi i web stranica, pružajući uzbudljive izazove kodima svih razina. Bilo da se radi o novom jeziku koji pokušavate naučiti ili želite testirati svoju pamet u stresnim situacijama – izazovi kodiranja mogu biti istovremeno i zabavni i test.

Prednosti, osim očiglednih, kod rada na ovim izazovima uključuju bolje vještine rješavanja problema, dubinsko razumijevanje jezika i radost učenja novih algoritama. Kao što znate, algoritmi nisu neuobičajeni tijekom procesa zapošljavanja – tako da vam zub u igri može dati prednost.

Ovaj post pokriva neke od najboljih web mjesta i platformi koje imaju izazov za kodiranje. Neki su prilagođeni početnicima, dok drugi zadovoljavaju iskusniju publiku. Dodajemo i neke stvari koje možete pokazati svojoj djeci od tada kodiranje prilagođeno djeci također je postala prilično popularna.

Coderbyte

Coderbyte je jedinstvena aplikacija koja se temelji na suvremenim programskim praksama. Njegova je glavna značajka kodiranje izazova, koji su milijunima ljudi širom svijeta pomogli da postanu bolji programeri. Za razliku od sličnih aplikacija na tržištu, Coderbyte posvećena je pomaganju ljudima u rješavanju problema na razini industrije.

Coderbyte

Jedna od prednosti korištenja ove platforme je ta što surađuje s nekim vodećim softverskim brandovima. Npr., Google, LogMeIn, HBO, PWC i mnogi drugi. Ako ikad želite zaposliti posao u takvim tvrtkama, budite sigurni da vam Coderbyte može pružiti potrebne izazove za testiranje svojih vještina.

Jednom kada se registrirate, možete birati između izazova i algoritama. Postoje stotine tisuća rješenja koja su poslali korisnici, a koja vam mogu pomoći da dobijete mnogo šire razumijevanje određenih programskih tema.

Organizacije se mogu prijaviti i upravljati svojim postupkom probira. Registriranom organizacijom dobivate pristup dodatnim alatima koji mogu pomoći pregledati svakog razvojnog programera pojedinačno.

Codewars

Ljepota dosljedne prakse kodiranja je to što uvijek izmišljate nove načine rješavanja problema. Codewars koristi ovu ideju. Na temelju “kata” platforma pruža vježbe i izazove na velikom broju jezika.

Dok dovršite navedene vježbe, možete bodovati bodove, ali i provjeriti kako su drugi programeri riješili određeni problem.

Codewars

Ako ste htjeli vježbati novi jezik, Codewars je izvanredno mjesto za dodavanje u vaše oznake.

Evo nekih od podržanih jezika:

 • Clojure
 • hrđa
 • Brz
 • Piton
 • Haskell
 • Ljuska
 • JavaScript
 • PHP
 • Kotlin
 • Scala

A puno je drugih jezika u programu BETA; dostupno, ali s potencijalnim uskim grlima.

Edabit

Najlakši način za učenje novih stvari je dosljedna interakcija s onim što pokušavate naučiti. Takav je slučaj i s programiranjem. Čitanje najboljih knjiga pružit će vam nula znanja ukoliko pisanu riječ ne primijenite u praksi.

Edabit

Edabit je uspostavljena platforma koja nudi izazove kodiranja veličine zalogaja, što brzo može poboljšati vaše kodne sposobnosti.

Vratite zbroj Edabita s dva broja

U osnovi, Edabit želi pružiti platformu koja može premostiti jaz između početnika i naprednih kodira. Možete provjeriti Plan da biste vidjeli cijeli popis značajki.

CodinGame

Igre kao platforme za učenje nisu posve nova stvar, ali čini se da je sada puno više igrača na terenu. CodinGame samo je jedna od mnogih platformi koja pruža programiranje izazova kroz gamificirano iskustvo. Umjesto da pišete prazan kod, umjesto toga gradite okruženje za igru. Sav kod koji napišete na neki način utječe na način na koji se odvija igra.

CodinGame

Pogled unazad, platforme poput CodinGame može puno pomoći tehničkim programerima o uzrocima i posljedicama. I kako određene odluke vode do konkretnih ishoda.

Ovo nije samo jedno od jeftinih web mjesta na kojima pišete neuredan JavaScript kôd. CodinGame uključuje neke algoritme najviše razine i ima bezbroj kodera svjetske klase koji pomažu u pružanju rješenja i za nove i za iskusne programere.

HackerEarth

HackerEarth je dobro poznata platforma koja izvodi hackathone, kodiranje izazova i različite vrste natjecanja.

HackerEarth

To je također mjesto na kojem možete pokupiti zanimljivo znanje o procesu zapošljavanja u modernim kompanijama. Ne svi, ali dobra količina izazova u bazi podataka HackerEarth može se postaviti u bilo kojem od budućih intervjua za posao.

Snimka zaslona 2019-01-01 u 4.18.22

I kako je to moguće? Pa, ponajviše zato što je pravi užitak HackerEarth-a pružiti rješenja za zapošljavanje vrhunskih tehnoloških tvrtki. Ako želite da vas smatraju najboljim, morate se družiti s najboljima. To je prilika za vas – win-win.

Programmr

Programmr je dinamični digitalni laboratorij za sve programere. S Programmr, možete pisati kôd, sastaviti ga i izvršavati projekte izravno iz svog preglednika. Platforma podržava sve glavne jezike koji se danas koriste. Bilo da se radi o mobilnoj aplikaciji ili strukturi baze podataka koju želite pokrenuti – Programmr ima poteškoće u tome da je podrži.

Programmr

Na strani izazova, Programmr ima prilagođeni skup izazova za Java, C ++, PHP, C #, Ruby, Python i iOS. Svaki skup uključuje 100+ izazova, koji se mogu razvrstati po popularnosti (na temelju glasova korisnika) i drugim faktorima.

Ono što ove tipove razlikuje od ostalih je da možete koristiti svoja nova iskustva kako biste dobili trenutne povratne informacije, bilo da je riječ o certifikatu za određeni jezik ili samo o povratnim informacijama postojećih korisnika.

HackerRank

HackerRank je startup koji se fokusira na pružanje izazova kodiranja za pojedince i organizacije. Ovisno o izazovu, najčešće dajete upute za projekt koji treba dovršiti, a kako ga dovršiti ovisi o vama..

Trenutno, programeri mogu koristiti Java, Python, JavaScript, PHP, C ++ i SQL za rješavanje ponuđenih izazova..

HackerRank

Kad god predate svoja rješenja, platforma automatski ocjenjuje vašu prijavu na temelju čimbenika kao što su točnost. Nakon toga postavite se na globalnu ploču, dok uz to njegujete dostignuća (značke). Tu je i “sprint”, što je još jedan termin za natjecanja na platformi.

House of Codes napisao je uzbudljivo djelo koje prikazuje prvih 50 izazova s ​​Hacker Ranga. Ako vas zanima znatiželja, vrijedi je pročitati; s tonom primjera i materijala.

Vlak kodiranja

Daniel Shiffman samostalna je vojska za jednu osobu koja stvara i stvara sjajan materijal za programiranje. Vlak kodiranja Danielsova je osobna YouTube platforma na kojoj je dijelio uzbudljive i korisne videozapise za rješavanje problema vezanih uz programiranje.

Vlak kodiranja

Ali, on ima ovaj zanimljiv pristup. Umjesto da posjeduje sve na svojoj web stranici, on koristi YouTube kao platformu za izazov, a svoju web lokaciju kao platformu za rješenje.

Držite u naravi na čemu se zasnivaju njegovi izazovi P5.js i Obrada – dva popularna rješenja koja se koriste u umjetničkom i grafičkom dizajnu.

Wolfram izazovi

Wolfram je jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtki koja djeluje ispod grane informatike. Njihova platforma mnoge je mogućnosti ostavila bez riječi.

Wolfram izazovi

Iako nam fokus nije Wolfram Alpha, nova granica predstavljena početkom 2018. – Wolfram izazovi.

Postoji puno primjera izazova koji se mogu zamisliti koji uključuju pronalaženje „najnižeg rješenja“ ili „najbolje uklopljenog“. I slično je postavljanje s tipičnim zadacima strojnog učenja: pronađite funkciju (recimo na temelju neuronske mreže) koja će biti najbolja u razvrstavanju određenog testnog skupa itd..

U odnosu na druge web stranice / platforme u ovom pregledu, Wolfram pokriva široko područje izazova, a ne samo kodiranje. Sve u svemu, ako želite pooštriti svoje kritičko mišljenje – ovo će biti platforma za to!

LeetCode

LeetCode je proizvod, što znači da nije samo web mjesto koje ugošćuje slučajne izazove. Umjesto toga, LeetCode je način da se pripremite za buduće mogućnosti.

LeetCode

Platforma pruža moderno učenje, zamršene izazove i vrhunsku nadzornu ploču kako biste sve postigli.

Najduži valjani parentheses LeetCode

Tu su i članci, forumi za raspravu i drugi aspekti zajednice koji potiču besprijekorno iskustvo. Mnogi su korisnici LeetCode „diplomirali“ za rad u tvrtkama poput Uber-a, Amazona, Stripe-a i drugih.

Codeforces

Codeforces je za sve hardcore i predane kodire vani. Mislite softverski inženjeri, pentesters, A.I. entuzijasta i strojnog učenja droge! Kao platforma za napredne programere, Codeforces je poznat po svom notornom leaderboard-u i natjecateljskom duhu.

Codeforces

A početak je lakši nego što mislite.

Exercism

Sjajno je vidjeti inicijative koje stoje iza mnogih platformi za kodiranje izazova.

Exercism

I Exercism nije izuzetak. Katrina Owen, osnivačica, kaže da je njezin cilj da “pomogne ljudima da nauče dovoljno kodiranja [pomoću egercizma] kako bi mogli naći posao u razvoju.”.

Kotlin izazovi

U vrijeme pisanja ovoga teksta postoji više od 2.600 vježbi na 48 jezika – i sve besplatno! Jeste li namjeravali nauči Kotlin, ili možda više se orijentirajte na Vim? Sada je vaša prilika da kroz zanimljive izazove naučite neke nove vještine!

Codier

Koliko god to nekima od vas moglo biti iznenađujuće, i dalje se kodiranje događa u razvoju!

Codier

Ovdje su izazovi uglavnom udruženi. Npr., Netko može objaviti „Karticu za dizajn materijala“ i izazvati vas da je poboljšate ili stvorite sličnu varijaciju.

Izazov kartice dizajn materijala

Rezultat je vaša sposobnost pokretanja kreativnih ideja. I lijepo je vidjeti kako se drugi u stvarnom vremenu bave sličnim problemima. U svojim projektima uvijek možete ponovo upotrijebiti kôd koji su poslali drugi.

Flexbox Froggy

Što se tiče front-end-a, kako ide vaše razumijevanje Flexbox-a? Uvijek je lijepo dobiti malo osvježenja memorije da biste bili oštri i sigurni!

Flexbox Froggy

Flexbox Froggy je lijepa mala igra koja vas vodi kroz 28 koraka različitih upotreba i prilagodbi Flexbox-a. Možda je to manji izazov nego podsjetnik, ali možete li to učiniti na svim razinama bez traženja odgovora?

Grid Garden je vrlo slična igra; jedina je razlika što radite sa Grid funkcijom, a ne Flexom.

PyBites

Python je široko prihvaćen kao jezik koji se najispravnije treba naučiti. A često se preporučuje da novi programeri prvo istraže. Ali, ne dopustite da vas to obeshrabri da vjerujete u Pythonovu sposobnost.

Izazovi PyBites koda

Ovih dana puno strojno učenje i generiranje podataka se vrši isključivo s Piton – i to nije mali podvig!

strojnog učenja pytona

PyBites vas ubrzava s najnovijim događajima. Članci, kodiranje izazova i drugi kritični sitnice koji će vam pomoći da izoštrite svoju pamet. Svaki izazov uključuje praćenje kao pregled, gdje možete usporediti svoj kôd i istražiti ispravan način rješavanja problema.

CodeCombat

CodeCombat je još jedna igra kodiranja koja pruža dinamično i izazovno okruženje. Razlika između proizvoda kao što je CodinGame je ta što se CodeCombat fokusira na učitelje. Kao rezultat, ovu platformu možete koristiti za podučavanje programiranja i rješavanja problema na školskoj razini.

CodeCombat

Postoje alati, materijali i drugi resursi prilagođeni upravo za tu svrhu. I to je također jako zabavno. Igre CodeCombat koje izrađujete zanimljive su, ali i vizualno zapanjujuće. A igre su već toliko popularne među djecom. Davanje djece izazovu da razvijaju svoje virtualno okruženje može ih nadahnuti za izgradnju nečeg nevjerojatnog u budućnosti!

Tynker

Kao što je u uvodu kratko spomenuto, vani smo dobili nešto za sve vaše roditelje. Tynker je mala zabavna platforma koja pomaže naučiti kodiranje djeci. Temelji se na vrlo jednostavnom sučelju povuci i ispusti gdje djeca mogu prebacivati ​​između izbora i nadamo se riješiti predstavljenih problema.

Tynker

I nemojte griješiti, Tynker je prilagođen modernim standardima više nego što mislite. Ako imate djecu koja puze u svoje tinejdžere, možete im dopustiti da pišu rješenja pomoću Pythona ili JavaScript-a, a ne samo pomoću Blokova.

Završne riječi: Izazovite se!

Ukupno, vjerojatno postoji 10.000 jedinstvenih izazova s ​​kodom na svim web lokacijama i platformama koje smo naveli. Nemoguće je proći kroz njih sve baš tako.

Umjesto toga, moja preporuka je da pronađete platformu za koju smatrate da najbolje odgovara vašim potrebama i usredotočite se samo na tu jednu platformu. Možete graditi prijateljstva, učiti nove stvari i tko zna – možda ćete naučiti dovoljno za novi posao u tvrtki koja najbolje plaća.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map