19 JSON Alati za analizu, oblikovanje, provjeru i još mnogo toga

Razgovarajmo o JSON-u, njegovoj važnosti i operacijama povezanim s JSON-om. Istražite i neke mrežne alate za provjeru valjanosti, analizu, oblikovanje i još mnogo toga.


Uvod

Uspon weba odveo je JavaScript na mjesta koja nikada nije bio zamišljen da bude. Sada je postao jedan od važnih programskih jezika današnjeg tehnološkog svijeta. Izgrađen je za širenje interneta i zajedno s javascript, različita proširenja ušla su u sliku zvanu JSON.

JSON precizirao je Douglas Crockford početkom 2000-ih. Danas je to postao faktički čitljiv računalni format za pohranu strukturiranih podataka.

Napomena o JavaScript objektu (JSON) je lagan format za pohranu i razmjenu podataka. To je vrlo jednostavno za razumjeti.

Sljedeći primjer prikazuje JSON prikaz koji opisuje osobu.

{
"Ime": "Miller John",
"mobilni": "897654321",
"dob": 45,
"adresa": {
"Grad": "New York",
"zemlja": "SAD"
}
}

Gornja struktura jasno pokazuje neke osobine osobe. Sadrži ime, mobilni broj i adresu. Ovakva struktura može se s klijenta prenijeti na web poslužitelj ili obratno, koja će izvesti neke radnje i operacije, poput prikazivanja podataka ili spremanja za kasniju referencu.

JSON je format podataka s nizom tipova podataka kao što su žice, boolei, popisi, brojevi, objekti i null. Budući da je JSON predstavljanje podskup JavaScripta, ova vrsta reprezentacije koristi se u svim uobičajenim programskim jezicima, zbog čega je JSON dobar kandidat za prijenos podataka kroz jezične praznine.

Zašto JSON?

Proširivi označni jezik (XML) korišten je kao jedini izbor za otvorenu razmjenu podataka. Međutim, razvoj otvorene razmjene podataka uveo je više opcija za programere, a Javascript je jedna od najboljih alternativa ovdje. Prvo što pada na pamet programerima kada spominjemo JSON jest da je on lagan u usporedbi s drugim opcijama razmjene otvorenih podataka. Međutim, to nije jedini razlog da se koristi za integraciju API-ja.

Brzo

Proces raščlambe pomoću XML softvera može trajati dugo. Sada je jedan razlog ovog problema knjižnice za manipulaciju domom, kojima je potrebno više memorije za obradu velikih XML datoteka. JSON koristi manje podataka u cjelini, tako da smanjujemo troškove i povećavamo brzinu analize.

Čitljiv

JSON struktura je jednostavna i čitljiva. Imamo lakše vremensko preslikavanje na domene objekata, bez obzira s kojim programskim jezikom radimo.

Strukturirani podaci

JSON koristi strukturu karte a ne XML-ovu strukturu stabala. U nekim situacijama par ključ-vrijednost može ograničiti ono što mi možemo učiniti, ali dobili smo predvidljiv i lako razumljiv model podataka.

Na raspolaganju je nekoliko JSON alata, a svaki od njih ima skup jedinstvenih značajki i ograničenja. Koje alate treba koristiti, ovisi o specifičnim potrebama. U svakom slučaju, poznavanje ovih alata učinit će daleki put da nas opremi sa sposobnošću da ih dobro iskoristimo za vaše jedinstvene svrhe!

JSONCompare

JSONCompare je predstavljeni JSON alat koji nam omogućuje izravno unošenje i provjeru JSON koda. Možemo istovremeno prenositi i potvrditi više skupnih JSON datoteka. Ne samo to, nego također možemo usporediti i spojiti dva JSON objekta.

JSON Formatter

JsonFormatter pomaže u oblikovanju i provjeri JSON podataka. Pruža prikaz stabla koji pomaže u kretanju po našim formatiranim JSON podacima. Također nudi alate za pretvorbu JSON-a u CSV, JSON u XML, JSON editor, čistač JSON, JSONLint i JSON dame.

Pogledajmo donju sliku formata JSON s različitim dostupnim opcijama.

Online JSON alati

onlineJSONtools je zbirka korisnih JSON uslužnih programa za rad s JSON strukturama podataka. Sve JSON uslužne programe koje pruža ova su vrlo jednostavne, besplatne i jednostavne za upotrebu. Štoviše, sve alate rade na isti način – učitajte JSON i dobivate rezultate.

JSON Editor Online

JSONeditoronline internetski je alat koji se koristi za uređivanje, pregled, razlikovanje JSON dokumenata i format transformacije. Ovaj alat pruža i prikaz strukture temeljene na stablu.

JSON Formatter

kromirani nastavak da su neke jedinstvene osobine JSON-a & Podrška za JSOP, isticanje sintakse, Sklopiva stabla, sa vodilicama uvlačenja, URL-ovi koji se mogu kliknuti, prebacivanje između sirovog i raščlanjenog JSON-a.

JSON Formatter

JSONformatter pomaže u oblikovanju, analiziranju, pregledu, provjeri valjanosti, uređivanju i uljepšavanju JSON podataka u stvarnom vremenu. Ovaj moćan, JSON uređivač bogat i značajkama prilagođen korisnicima pruža nam doživljaj vlastitog uređivanja.

Da biste formatirali JSON, utipkajte ili zalijepite naše JSON podatke u prvi uređivač i kliknite gumb format / potvrdi kako biste potvrdili i oblikovali ulazni JSON. Uljepšeni i raščlanjeni JSON možemo vidjeti u drugom uređivaču.

Alat nam također omogućava postavljanje .json ili .txt datoteke koja sadrži JSON podatke. Nadalje, pruža i druge različite kontrole na alatnoj traci postavki kao što su kopiranje, brisanje, ugađanje, umanjivanje i preuzimanje JSON podataka iz uređivača.

JSON Formatter Online

JSONformatter-line nudi različite načine rada kao što je uređivač stabala, uređivač koda i uređivač običnog teksta. Taj se editor može koristiti kao komponenta u našoj web aplikaciji. Biblioteka se može učitati kao CommonJS modul, AMD modul ili kao uobičajena javascript datoteka.

JSON Parser Online

Ovaj JSON Parser pruža značajku raščlanjivanja JSON podataka u raščlambu niza kao i JS eval. Također pruža pogled za uljepšavanje, prikazivanje vrsta i indeksa JSON objekta.

Ovdje također možemo poslati JSON podatke u analizator slanjem HTML obrasca. Mogu se koristiti i Get i POST metode.

 CSVJSON

Kao programer, pretvorba formata je nešto što zahtijeva češće. CSV JSON je sam uradi sam i trajnije rješenje. Njegova najbolja značajka je što možemo spremiti sesiju za kasniju upotrebu i podijeliti je sa bilo kime.

Site24x7

Stvorite JSON kod temeljen na JSON predlošku. Ako imamo unaprijed definirani predložak, pomoću ovog alata možemo generirati bilo koji broj slučajnih JSON struktura. Korisno za programere i QA da testiraju svoje proizvode s različitim ulaznim vrijednostima. Generirani JSON izlaz može se spremiti kao a.JSON datoteku za jednostavniju upotrebu.

JSON u SQL

Numidijan JSON pruža značajku za prikaz naših JSON podataka u tabelarnom obliku. Tablicu možemo urediti dodavanjem novih stupaca i potom je izvesti u JSON ili SQL ili CSV datoteku. Numidian JSON također nudi značajke za pretvorbu naše CSV ili JSON datoteke u SQL, JSON, SQLite, MYSQL, Postgres.

JSON Viewer

To je kromirani nastavak koja pruža funkcionalnost za vizualizaciju JSON odgovora s bilo kojeg zahtjeva web mjesta ili API-ja u pregledniku. Pruža nam čudesna JSON predivna iskustva.

Programerima pruža jedinstvene značajke za oblikovanje ili uređivanje JSON-a i kretanje do svojstava u grafičkom prikazu. JSON-viewer nudi grafikon koji prikazuje odgovor našeg poslužitelja ili naš JSON u grafičkom prikazu. Također nudi značajku dubokog prelaska imovine JSON-a pomoću krušnih mrvica.

JSON Buddy

JSON Buddy je ugrađeni uređivač teksta za shemu JSON i JSON s obilježjem boje sintakse, automatsko dovršavanje, preklapanje olakšava uređivanje i stvaranje istog. JSON prijatelj nudi JSON uređivač za prozore, JSON shema validator i uređivač, pretvarač podataka JSON i besplatni alat naredbenog retka JSON validator.

JSON Parser Online

JSON parser online pruža značajke uređivanja, analize, provjere i uljepšavanja našeg JSON koda. Također nudi značajku manipulacije nizovima, kao i značajku lažne API za razvoj, testiranje i prototipiranje.

Šifra uljepšaj

Ovaj alat pruža nam brz i jednostavan način formatiranja JSON-a kako bismo ga mogli pročitati. Trebamo samo prenijeti JSON datoteku (možemo i prenijeti JSON podatke ili zalijepiti JSON kod) i ona nam daje stablo naših podataka koje možemo proširiti i urušiti. Ovaj preglednik prikazuje naš pregled slike ako su podaci URL slike.

JSONLint

JSONLint je validator i reformator za JSON. Možemo kopirati i zalijepiti ili također izravno utipkati ili unijeti URL u uređivač i pustiti JSONLint da sredi i potvrdi naš neuredni JSON kôd.

JSON urednik

Možemo koristiti alat za pretvorbu JSON-a u XML, TSV, HTML ili CSV.

Formatter i provjeravač

JSON Foramtter stvoreno je kako bi pomoglo programerima u uklanjanju pogrešaka jer se JSON podaci često izvode bez probijanja redaka samo radi uštede prostora. Zbog čega postaje vrlo teško čitati i imati smisla. Ovaj nam alat pomaže da riješimo ovaj problem formatiranjem i uljepšavanjem JSON podataka kako bi nam bilo lako za čitanje i uklanjanje pogrešaka..

Ne samo to, već i za proširenje mogućnosti za uklanjanje pogrešaka, Dodao je naprednu JSON validaciju slijedeći opis koji je Douglas Crockford iz json.org postavio u RFC 4627. Od tada je ažuriran kako bi omogućio validaciju više JSON standarda, kao i trenutnih specifikacije RFC 8259 i ECMA-404.

JSON MATE

JSON Mate pruža nam koristan JSON uređivač, JSON inspektor, JSON uljepšač / uglifier i možemo prenijeti JSON podatke iz vanjskog API-ja. Možemo zalijepiti svoj JSON kôd u ulaznu ćeliju i tada će nam JSON uređivač pokazati lijepu strukturu stabla našeg JSON koda. Svoj JSON kôd također možemo vizualizirati pomoću vizualiziranog JSON gumba.

Zaključak

Nadam se da će vam gore navedeni JSON alati pomoći u vašem razvojnom radu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map