19 okvirjev in knjižnic, ki jih je treba vedeti kot razvijalec v celotnem paketu

Kot ena najbolj ganljivih tem za razvijalce se pogovori nikoli niso končali. Jedro vsake razprave vključuje – kakšne veščine moram pridobiti za razvoj aplikacij v celoti?


Koncept, da razvijate celoten stack, je preprost. A najbolj ocenjen odgovor na Quori razloži zelo dobro. Razvijalci polnih stakov so neke vrste vsestranski igralci, ki obvladajo različne spretnosti in te veščine uporabljajo za samostojno dokončanje izdelka.

Obstajajo različni tokovi skladov, o katerih bi morda radi vedeli več – mobilni, splet ali domači nabor aplikacij.

Če ste začetnik, vam želim vedeti, da morate vedeti, da morate imeti osnovno razumevanje programiranja jezika, da začnete s katerim koli okvirom.

Vendar pa bomo v tem članku obravnavali različne okvire ali knjižnice, s katerimi lahko ustvarite popolnoma funkcionalno spletno in mobilno aplikacijo za komercialne namene.

Začnimo z glavnina razvoja.

Majhne knjižnice js bi bile najboljša možnost, če boste potrebovali ponovno uporabo nekaterih spletnih komponent. To prihrani čas kodiranja in pomaga pri vzdrževanju kode, ko raste prednji del. Seveda si ne morete privoščiti, da kot razvijalec aplikacij s celotnim paketom aplikacij upravljate s časom in povečujete kodo..

Kakšne so lahke knjižnice šabloniranja, ki vam lahko pomagajo prilagoditi vmesnik uporabniškega vmesnika?

Brki

Želeli bi iti za ta neverjeten okvir, ko dobiš zapletene projekte. Večina projektov zahteva množico HTML in JavaScript manipulacije na strani odjemalca.

Na primer, ste hitro rastoča agencija in želite dinamično dodati svojo ponudbo storitev ali portfelja v svojo aplikacijo. Poskusili bi varno spremeniti DOM, razrede in atribute, tako da se druge komponente ne izpodrivajo.

Najbolje je, da ustvarite nadvse tanko knjižnico DOM, ki jo lahko spustiš znotraj katerega koli projekta ali strani.

To je to Brki V poštev pride JS knjižnica.

Ker brki spodbujajo različne jezike, na strani strežnika ne potrebujemo ločenega sistema za predloge.

Pogost način, kako to storiti s to knjižnico, je določiti elemente HTML v nizu in nato nastaviti lastnost innerHTML ali poklicati metodo jQuery Html ().

Spodaj je primer te tehnike:

var dinamična_html = "HighlightAuthor document.getElementByID ("posoda") .innerHTML = dinamični_html

Na voljo je malo vadnic, ki priskočijo na pomoč, ko želite globoko kopati o pripomočku. Tukaj je en tak primer za vaše navdihe.

EJS

EJS bi lahko bil najboljši posnetek, ko morate HTML poslati z veliko javascripta ali se ukvarjate z dinamično vsebino ali ponujate nekaj, kar je povezano s posodobitvami v realnem času.

Oglejte si, kako vam stvari olajšajo, ko se ukvarjate z dinamično vsebino.

var html ="

"+data.title+"

"
html + ="ul" za (var i = 0; i

 • "
  Različica Ejs

  <% = naslov%>

  Bi želeli vedeti več? Tukaj je ta krasen kos Članek kar bi vam lahko pomagalo začeti postopek namestitve.

  Ročaji

  Izvajati HandleBars.js če imate najhitreje rastoče podatke bodisi s strežnika prek API-ja REST bodisi iz podatkov na strani odjemalca.

  Zdaj to zahteva ogromno manipulacijo DOM za spremembe, ki jih je treba uvesti. Za preprosto upravljanje vsebine HTML ne potrebujete kode JavaScript, da vsebuje velike oznake HTML.

  Dobra ideja je, da JavaScript in HTML ostaneta nevezana dovolj in uporabljate predloge na strani odjemalca, ker se običajno izvajajo hitreje kot predloge na strani strežnika.

  Svelte

  Daljša je koda, večja je prizadevanja, da jo razumete, in večja je možnost napak. Če želite napisati manj kode, je dobro iti.

  Vse, kar pomaga dodati več funkcionalnosti z manj kode, se zdi dobro prodajno gradivo za bolj izkušene razvijalce.

  Svelte je orodje in okvir za sestavljanje komponent na koraku gradnje. To vam omogoča, da naložite vsako komponento na eno stran, če želite upodobiti svojo aplikacijo. To pomeni, da ni navideznega DOM-a, nobenih okvirov na vrhu okvirov in brez dodatnega bremena med izvajanjem.

  Tu je osnovni primer, ki vam omogoča, da vidite komponento svelte:

  / * tukaj nekaj obsega css * /
  .lepo {barva: rdeča; }
  <
  p razred = lepo> Izgledaš precej kul {ime}!

  /*…. in spremenljivko, do katere lahko dostopamo v oznaki * /
  ime ="Chris";

  Videli boste tudi nekaj čarovništva s to spremenljivko JavaScript, imenovano ime.

  Nato si oglejmo upodabljanje na strani strežnika.

  Kot vsi že vemo – “preveč javascripta in vaše aplikacije se nalagajo počasi.” Situacija je še bolj zaostrena, ko aplikacija hkrati prejema velik promet.

  Zdaj ni več nič dražečega, da počakate in si ogledate, da si aplikacije naložijo čas za nalaganje, razen če nimate veliko več prostega časa in poguma, da porabite pasovno širino podatkov za nekaj, kar je slab načrt. Na strani strežnika so na voljo rešitve za razvijalce za podobne situacije. S tem konceptom zdaj vaša aplikacija JavaScript deluje na strežniku in ne v brskalniku.

  Tehnično naj bi knjižnice implementirali v predloge za kodiranje za nazaj.

  Stran se generira na strani strežnika, vse interakcije s stranjo, ko je enkrat naložena, pa se obravnavajo na strani odjemalca..

  Naprej.js

  Če nekaj časa delate na React-u, Naprej.js je nekaj, kar želite preveriti, če želite olajšati stvari. Kljub temu, da je platforma na strani odjemalca, aplikacije React kažejo nekaj težav, povezanih z upodabljanjem vse vsebine na strani odjemalca. Eden od pomembnih dejavnikov, ki so povezani s kakovostjo aplikacije, je, da imate težave z SEO vsebino.

  Čeprav iskalniki postajajo bolj kompetentni pri zagonu in indeksiranju aplikacij JavaScript, je veliko bolj koristno, če jim lahko pošljemo vsebino, namesto da bi jim omogočili, da to ugotovijo.

  Z Next.js izveden, lahko pred strežnikom HTML pošljete komponente React na strani strežnika. Poleg tega komponenta Link, ki se uporablja za povezovanje več strani, podpira podpiranje prednastavitve, ki implicitno prednastavi vire strani.

  Lahko bi se sklicevali na to neverjetno Članek za pridobivanje podrobnega znanja o tem, kako naj stvari delujejo z next.js.

  Nuxt.js

  Če ste razvijalec Vue.js, bi ga do zdaj verjetno že odkrili  Nuxt.js.

  Nuxt.js lahko naredite kot zložen sloj preko kodiranja Vue. Olajša razvoj univerzalnih ali enojnih aplikacij Vue. To je edinstveno prodajno mesto Nuxt.js – postopek ustvarjanja univerzalnih aplikacij postane lažji. To kodo JavaScript lahko izvajate tako na odjemalcu kot na strani strežnika. Univerzalna aplikacija je namenjena uporabi ene strani (SPA).

  Pri SPA-ju morate narediti veliko konfiguracije tako na strani strežnika kot na strani odjemalca, kar je ozko grlo, ki ga Nuxt.js želi rešiti za aplikacije Vue. Tako enostavno, kot se zdi, pustite, da okvir opravi svoje deljenje kode med odjemalcem in strežnikom in se osredotočite na logiko aplikacije.

  Zemljevid sheme za Nuxtjs: pc: sitepoint.com/

  Več o postopku izvajanja si oglejte na Sitepoint.

  Pogovorimo se Okviri in knjižnice CSS.

  Uporaba okvirov CSS temelji na elegantni in čisti strukturi.

  Semantični uporabniški vmesnik

  Semantični uporabniški vmesnik je edinstven na dva načina. – dobite strukturirano postavitev in uporablja pet opisnih kategorij za definiranje uporabnih komponent, ki jih lahko ponovno uporabite.

  Če lahko s formatom komponente manipulirate na kakšen zaželen način, učinek hitro realizirate in vam ni treba narediti kodiranja za samo ustvarjanje komponente.

  Še ena bolj pomembna točka tega okvira je, da ni samo boljši pri imenovanju svojih razredov, ampak tudi pri poimenovanju, definiranju in opisovanju njegovih komponent. Drugič, dobite različne že pripravljene komponente, ki niso prisotne v sodobnih okvirih. Na primer, dobiš  Krma in Komentar v sestavnih delih pogledov uporabniškega vmesnika ali Stranska vrstica in Oblika iz modulov UI.

  Bulma

  Bulma je sodoben CSS Framework, zgrajen na Flexboxu.

  Škornji za prtljage

  Tukaj je dokumentacijo za prtljažnik.

  Osredotočajo se na to, da so mobilni prvi odzivnik spletnega mesta. Ko CDN priklopite ali lokalno prenesete datoteko knjižnice, da jo v svoje datoteke HTML vpišete, dobite dostop do ogromnega seznama razredov in atributov, vnaprej napisanih. Vse, kar morate storiti, je, da jih prilagodite svojim potrebam.

  Nato raziščimo back-end razvoj.

  Za začetnike izraz postavlja kazalec na dejavnosti v zakulisju, ki se zgodijo, ko izvedete katero koli dejanje na spletnem mestu. Lahko se prijavite v svoj račun ali kupite e-knjigo iz spletne trgovine.

  Eden tipičnih primerov začasnega programiranja je, ko berete članek na blogu. Pisave, barve, modeli itd. Razvijajo sprednjo stran te strani. Vsebina članka je črpana s strežnika in pridobljena iz baze podatkov. To je nadomestni del aplikacije.

  Glej zgoraj navedeno v akciji:

  Proces nadomestne poti

  Django

  Django je spletni okvir Python na visoki ravni, ki pospešuje čist razvojni proces in pragmatično zasnovo.

  Spodaj so osnovne zahteve za začetek.

  • Python (zadnja različica)
  • easy_install in Pip
  • Git
  • virtualenv
  • Django
  • Baza podatkov (SQLite, MySQL, PostgreSQL, MongoDB itd.)
  • Jug (za različice Django pred 1.7)
  • Urejevalnik besedil (Sublime, vim, Komodo, gedit)

  Tako easy_install kot pip sta vodja paketov Python. Te namestijo in nadgradijo Python pakete in odvisnosti od paketov veliko preprosteje.

  Pridobite svoja orodja za nastavitev prek Indeks paketov Python. Pojdite po pakirano jajce (.egg) in ga namestite neposredno iz datoteke.

  Za nadzor različic boste morda želeli uporabiti Git.

  Laravel

  Laravel je okvir, ki temelji na PHP, in je ekspresiven, eleganten. S sistemom Laravel strežnik ne boli več. Dobra novica je, da sta si pri tem pomagala DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon. Vse, kar morate storiti, je, da naredite kovačnico Laravel. Preberite si lahko navodila za namestitev tukaj.

  Funkcije, kot je CLI, imenovan Artisan, podpora za več sistemov baz podatkov in migracije dodajo brezhibnost ogrodja in ga naredijo privlačnega med zalednimi razvijalci. Poleg tega je sistem za pakiranje neverjeten z več podporno programsko opremo ali knjižnicami, ki pomagajo spletni aplikaciji pri avtomatizaciji postopka.

  S tem bi lahko pospešili razvoj, saj bi zagotovili hitre funkcije. Laravel prihaja z vgrajenim motorjem za predloge, imenovanim Blade Template Engine.

  Vse to predstavlja neobičajne lastnosti okvira Laravel in je primerno za vse vrste razvoja aplikacij.

  Android SDK

  Tehnično gledano ne gre za okvir, ampak za celoten OS. Ima okvir za shranjevanje dostopa (SAF), zaradi katerega uporabniki skromno brskajo in odpirajo dokumente, datoteke in druge slike prek vseh svojih želenih ponudnikov za shranjevanje dokumentov.

  Naslednje so vključene v SDK.

  Android API-ji

  Ta del predstavlja jedro SDK. API je kup knjižnic, ki razvijalcem omogočajo dostop do sklada Android, in te so iste, s katerimi bi lahko ustvarili domorodne aplikacije za Android.

  Orodja za razvoj

  Za pretvorbo izvorne kode Android v delujoče aplikacije za Android SDK uporablja nekaj orodij za razvoj. Te vam omogočajo sestavljanje in odpravljanje napak pri naših aplikacijah za Android.

  Android emulator

  Emulator ima veliko alternativnih preoblek, s katerimi si lahko ogledate, kako lahko izgledajo aplikacije in vedenje na resnični napravi.

  Spletna podpora

  Nenazadnje lahko uporabite Google Skupine, ki so aktivni forumi, kjer se lahko redno posodabljate z Googlovimi razvojnimi skupinami za Android..

  Če se morate poglobljeno naučiti Androidovega razvoja, to preverite Seveda Udemy.

  Phoenix

  Phoenix okvir pari z drugim orodjem za razvoj spletnih strani, Elixir, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo. Napajalni par pomaga graditi rešitve z visoko razpoložljivostjo, sočasnostjo in nizko zamudo.

  Dejstvo, da Elixir temelji na Erlang VM (BEAM), je tako Elixir kot Phoenix zelo vzdržljiv. Poleg tega sintaksa postane čista in berljiva.

  Poleg tega je eden najbolj navdušujočih delov Phoenixa ta, da omogoča mehko komunikacijo v realnem času z milijoni povezanih strank in med njimi. Obstajajo klepetalnice in API-ji za sporočila in še marsikaj drugega.

  Pomlad

  Če preverite spodnji diagram iz Edureka, kaže, da ima Spring slojevito arhitekturo, sestavljeno iz različnih modulov, ki imajo svojo funkcionalnost.

  Pomladanska okvirna struktura

  Najboljša možnost za ustvarjanje java aplikacij. Tu je velika prednost slojevite strukture za učinkovito organiziranje objektov srednjega nivoja. Zaradi tega je konfiguracija konsistentna v celotni aplikaciji.

  Če želite začeti, morate ustvariti Spring Boot, ki omogoča hiter in prepričan način za ustvarjanje pripravljene Spring aplikacije za proizvodnjo. Za izvedbo morate samo sestaviti razred fižola, kjer boste prikazali končni izhod, ustvarili datoteko XML, glavni razred in naložili nekaj datotek jarkov.

  Poleg tega lahko upoštevate start.spring.io oblikovati osnovni projekt.

  Tirnice

  Prva stvar, ki jo morda želite vedeti Ruby na tirnicah je, da je to čudovit jezik in to je isti okvir, kot ga uporabljajo Twitter, Basecamp, Airbnb, Github in toliko podjetij.

  Osnove vključujejo učenje spremenljivk, stavke krmiljenja pretoka, zanke, matrike skozi podatkovne strukture in druge funkcije razreda in objekta.

  Ker nameravate sestaviti aplikacijo Rails in želite opustiti konfiguracijo in druge gospodarske naloge, morate opraviti tri glavne naloge:

  • Opišite model aplikacije: To je lahko glasbena trgovina, univerza, služba za zmenke, adresar ali inventar strojne opreme.
  • Odločite se, kaj se lahko zgodi s to domeno: To pomeni, da bo aplikacija dinamična, kar lahko dodaja naslove v imenik in kupuje glasbene particije iz glasbenih trgovin.
  • Odločite se o javni razpoložljivosti pogleda: To pomeni prilagoditev ogledov strani aplikacije za uporabnika.

  Tornado

  Struktura Python spada v tri sklope.

  • Okviri s celotnim stakom, ki omogočajo polne možnosti funkcij za strežnik in stranko.
  • Mikrookvirji, ki ponujajo predvsem podporo na strani strežnika in včasih podporo na strani odjemalca. To omogoča ustvarjanje spletne aplikacije samo z uporabo ene same datoteke Python.
  • Asinhroni okviri, ki asinhrono obravnavajo zahteve.

  Tornado sodi v zadnjo kategorijo okvirov pytona.

  Ena redkih, a ne najmanj zadnja funkcija vključuje veliko generičnih razredov. To lahko uporabite za ustvarjanje aplikacije, kot sta Router ali SocketHandler za WebSockets. Dokumentacija je povsem jasna in to lahko izkoristite za izdelavo naslednje mobilne aplikacije v celotnem paketu.

  Gral

  Gral je spletni okvir, ki ga navdihujeta Groovy in Java.

  Razvijalci lahko ta okvir namestijo na kateri koli obstoječi spletni strežnik Java, kot sta Tomcat ali Jetty. Pomembna stvar pri gralah je ta, da upošteva pristop, ki je zunaj konvencije in ne prek ideje o konfiguraciji. To omogoča, da se aplikacija samodejno poveže na podlagi shem poimenovanja, v nasprotju z uporabo konfiguracijskih datotek, kot so datoteke XML.

  Tukaj je hitro vodnik če želite preizkusiti svoje roke za izdelavo naslednje mobilne aplikacije s polnim številom.

  In končno, potrebujete baze podatkov.

  MongoDB

  Potrebna tehnologija, ki jo potrebujete se učiti če želite postati MEAN (MongoDB, Express, AngularJS in Node.js), razvijalnik celotnega sklada. Ker je baza podatkov z večplastnimi platformami odprtega izvora, podatke shranjuje v par ključ-vrednost. Tako je kot uporaba binarnih vrst podatkov kot v JSON-u. Da bi dobili jasno sliko, je dokument v MongoDB podoben Predmetu v OOPS.

  To je najboljša izbira za vas, če upravljate tabele velikih velikosti z milijoni podatkov. Z MongoDB, ustvarite celotno aplikacijo samo z eno knjižnico, kot je JavaScript.

  MySQL / MariaDB

  Ko ustvarjate seznam predvajanja, ustvarjate bazo podatkov. Ko posnamete fotografijo in jo naložite na facebook – galerija je vaša baza podatkov na strežniku Facebook. Ko brskate po spletnem mestu za e-trgovino za nakup čevljev, oblačil itd., Uporabljate bazo nakupovalnih košaric.

  MySQL Logo

  MySQL je baza podatkov, ki omogoča upravljanje relacijskih podatkov. V našem primeru e-trgovine izdelki, kategorije, oznake uporabljajo tabele in so povezane z bazo nakupovalnih košaric in številnimi drugimi. To je sprotna uporaba podatkovnih baz.

  Zaključek

  Upam, da vam zgornji seznam virov predstavlja predstavo o različnih okvirih, knjižnicah in orodjih, ki bi jih morali poznati kot razvijalci. Najboljši način, da se jih naučite s sklicevanjem na ustrezne dokumente ali če imate radi video vaje, poskusite z Udemy.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map