19 Orodja JSON za razčlenitev, oblikovanje, preverjanje in še več

Pogovorimo se o JSON-u, njegovem pomenu in operacijah, povezanih z JSON-om. Raziščite tudi nekaj spletnih orodij za preverjanje, razčlenitev, oblikovanje in še več.


Uvod

Vzpon spleta je JavaScript odnesel na mesta, ki jih nikoli ni zamislil. Zdaj je postal eden pomembnih programskih jezikov današnjega tehnološkega sveta. Zgrajen je bil za razširitev spleta in skupaj z njim javascript, različne podaljške so prišle v sliko z imenom JSON.

JSON je natančno določil Douglas Crockford v začetku 2000-ih. Danes je človek dejansko ustvaril računalniški format za shranjevanje strukturiranih podatkov.

JavaScript Object Notation (JSON) je lahka oblika za shranjevanje in izmenjavo podatkov. To je zelo enostavno razumeti.

Naslednji primer prikazuje JSON predstavitev, ki opisuje osebo.

{
"ime": "Miller John",
"mobilni": "897654321",
"starost": 45,
"naslov": {
"mesto": "New York",
"država": "ZDA"
}
}

Zgornja struktura jasno kaže nekatere lastnosti človeka. Vključuje ime, mobilno številko in naslov. Takšna struktura se lahko prenese od odjemalca na spletni strežnik ali obratno, ki bo nato izvedla nekaj dejanj in operacij, na primer prikaz podatkov ali shranjevanje za kasnejšo uporabo.

JSON je oblika podatkov s številnimi vrstami podatkov, kot so strune, logični seznami, seznami, številke, predmeti in null. Ker je predstavitev JSON podvrsta JavaScript, je ta vrsta predstavitve uporabljena v vseh običajnih programskih jezikih, zaradi česar je JSON dober kandidat za prenos podatkov skozi jezikovne vrzeli.

Zakaj JSON?

Razširljiv označevalni jezik (XML) je bil uporabljen kot edina izbira za odprto izmenjavo podatkov. Vendar pa je razvoj pri odprti izmenjavi podatkov razvijalcem ponudil več možnosti, Javascript pa je ena najboljših možnosti tukaj. Prva stvar, ki nam pride na misel razvijalcu, ko omenimo JSON, je, da je v primerjavi z drugimi možnostmi za izmenjavo odprtih podatkov lahka. Vendar to ni edini razlog, da ga uporabite za integracijo API-ja.

Hitro

Postopek razčlenitve s pomočjo programske opreme XML lahko traja dolgo. Zdaj je en razlog za to težavo knjižnice manipulacije dom, ki potrebujejo več pomnilnika za obdelavo velikih datotek XML. JSON na splošno uporablja manj podatkov, zato zmanjšujemo stroške in povečamo hitrost razčlenitve.

Berljivo

Struktura JSON je preprosta in berljiva. Omogočamo lažje časovno preslikavo domenskih predmetov, ne glede na programski jezik, s katerim delamo.

Strukturirani podatki

JSON uporablja strukturo zemljevida, ne pa drevesne strukture XML. V nekaterih situacijah lahko par ključ-vrednost omeji, kar lahko storimo, vendar dobimo predvidljiv in enostavno razumljiv model podatkov.

Na voljo je več orodij JSON in vsako ima nabor edinstvenih funkcij in omejitev. Katera orodja je treba uporabiti, je odvisno od specifičnih potreb. V vsakem primeru bo poznavanje teh orodij daleč, da bomo lahko opremljeni s sposobnostjo, da jih dobro uporabimo za vaše edinstvene namene!

JSONCompare

JSONCompare je predstavljeno orodje JSON, ki nam omogoča neposredno vnašanje in preverjanje kode JSON. Hkrati lahko naložimo in preverimo več paketnih datotek JSON. Ne samo to, ampak lahko tudi primerjamo in združimo dva JSON predmeta.

JSON Formatter

JsonFormatter pomaga oblikovati in potrjevati podatke JSON. Omogoča drevesni pogled, ki pomaga pri krmarjenju po naših oblikovanih podatkih JSON. Ponuja tudi orodja za pretvorbo JSON v CSV, JSON v XML, urejevalnik JSON, čistilo JSON, JSONLint in JSON ključ.

Oglejmo si spodnjo sliko foruma JSON z različnimi možnostmi.

Spletna orodja JSON

onlineJSONtools je zbirka koristnih pripomočkov JSON za delo s podatkovnimi strukturami JSON. Vsi pripomočki JSON, ki jih zagotavlja, so zelo preprosti, brezplačni in enostavni za uporabo. Poleg tega vsi pripomočki delujejo enako – naložite JSON in dobite rezultate.

JSON Editor Online

JSONeditoronline je spletno orodje, ki se uporablja za urejanje, pregledovanje, razlikovanje dokumentov JSON in pretvorbo oblike. To orodje omogoča tudi prikaz strukture na drevesu.

JSON Formatter

A krom podaljšek da nekatere edinstvene lastnosti JSON-a & Podpora za JSOP, poudarjanje sintakse, zložljiva drevesa z vodniki vdolbin, URL-ji, ki jih je mogoče klikniti, preklapljanje med surovimi in razčlenjenimi JSON.

JSON Formatter

JSONformatter pomaga pri oblikovanju, razčlenjevanju, ogledu, potrditvi, urejanju in polepšanju podatkov JSON v realnem času. Ta močan, bogat in za uporabnike prijazen urejevalnik JSON nam nudi domačo izkušnjo urejanja.

Če želite formatirati JSON, vtipkajte ali prilepite naše JSON podatke v prvi urejevalnik in za potrditev in formatiranje vhodnega JSON kliknite gumb format / potrdi. Olepšeni in razčlenjeni JSON si lahko ogledamo v drugem urejevalniku.

Orodje nam omogoča tudi, da naložimo datoteko .json ali .txt, ki vsebuje podatke JSON. Poleg tega v orodni vrstici z nastavitvami ponuja tudi druge različne kontrole, kot so kopiranje, brisanje, lepljenje, miniranje in prenos podatkov JSON iz urejevalnika.

JSON Formatter Online

JSONformatter na spletu ponuja različne načine, kot so urejevalnik dreves, urejevalnik kod in urejevalnik navadnega besedila. Ta urejevalnik se lahko uporablja kot sestavni del naše spletne aplikacije. Knjižnica se lahko naloži kot CommonJS modul, AMD modul ali kot običajna datoteka JavaScript.

JSON Parser Online

Tole JSON Parser ponuja funkcijo za razčlenitev podatkov JSON v razčlenjevanje nizov in JS eval. Ponuja tudi pogled za polepšanje, prikazovanje vrst in indeksov JSON predmeta.

Tu lahko pošljemo JSON podatke v razčlenjevalnik tako, da pošljemo obrazec HTML. Uporabljata se lahko metode Get in POST.

 CSVJSON

Kot razvijalec je pretvorba oblik nekaj, kar je potrebno pogosteje. CSV JSON je naredi sam in bolj trajna rešitev. Njegova najboljša lastnost je, da lahko svojo sejo shranimo za kasnejšo uporabo in jo delimo s kom.

Site24x7

Ustvari JSON koda, ki temelji na predlogi JSON. Če imamo vnaprej določeno predlogo, lahko to orodje uporabimo za ustvarjanje poljubnega števila naključnih struktur JSON. Uporabno za razvijalce in QA za testiranje njihovih izdelkov z različnimi vhodnimi vrednostmi. Ustvarjen izhod JSON lahko za enostavno uporabo shranite kot datoteko .JSON.

JSON v SQL

Numidijan JSON ponuja funkcijo za ogled naših JSON podatkov v tabeli. Tabelo lahko uredimo tako, da dodamo nove stolpce in jih nato izvozimo v datoteko JSON ali SQL ali CSV. Numidian JSON ponuja tudi funkcije pretvorbe naše datoteke CSV ali JSON v SQL, JSON, SQLite, MYSQL, Postgres.

JSON Viewer

Je krom podaljšek ki omogoča funkcionalnost za vizualizacijo odgovora JSON iz katerega koli spletnega mesta ali zahteve API-ja v brskalniku. Omogoča čudovite izkušnje JSON.

Razvijalcem ponuja nekaj edinstvenih funkcij za oblikovanje ali lepljenje JSON-a in premikanje do lastnosti v grafičnem pogledu. JSON-viewer ponuja grafikon, ki predstavlja naš odziv strežnika ali naš JSON v grafičnem pogledu. Omogoča tudi globinsko prečkanje lastnosti JSON z uporabo drobtin.

JSON Buddy

JSON Buddy je vgrajen urejevalnik besedil za shemo JSON in JSON s funkcijo barvanja skladenj, samodejnega dokončanja, zlaganja omogoča enostavno urejanje in ustvarjanje istega. Prijatelj JSON ponuja urejevalnik JSON za okna, validator in urejevalnik shem JSON, pretvornik podatkov JSON in brezplačno orodje ukazne vrstice JSON validator.

JSON Parser Online

JSON razčlenjevalec na spletu ponuja funkcije urejanja, razčlenitve, potrjevanja in polepšanja naše JSON kode. Ponuja tudi funkcijo manipulacije z vrvicami, pa tudi funkcijo ponarejenega API-ja za razvoj, testiranje in prototipiranje.

Koda Ulepšajte

To orodje nam omogoča hiter in enostaven način formatiranja JSON-a, da ga bomo lahko prebrali. Naložiti moramo samo datoteko JSON (lahko naložimo tudi podatke JSON ali prilepiti kodo JSON) in ta nam daje drevo naših podatkov, ki ga lahko razširimo in strnemo. Ta pregledovalnik prikaže naš predogled slik, če so podatki URL slike.

JSONLint

JSONLint je validator in preoblikovalec za JSON. Lahko kopiramo in prilepimo ali pa tudi v urejevalnik neposredno vtipkamo ali vnesemo URL in pustimo JSONLint, da pospravi in ​​potrdi našo zmedeno kodo JSON.

JSON urednik

Lahko uporabimo orodje pretvoriti JSON v XML, TSV, HTML ali CSV.

Oblikovalec in valiator

The JSON Foramtter je bil ustvarjen za pomoč razvijalcem pri odpravljanju napak, saj se podatki JSON pogosto oddajajo brez prelomov vrstic, da bi prihranili nekaj prostora. Zaradi česar postane branje zelo težko in smiselno. To orodje nam pomaga rešiti to težavo s formatiranjem in polepšanjem podatkov JSON, tako da nam je enostavno za branje in odpravljanje napak.

Ne le to, ampak da bi še dodatno razširili zmožnosti za odpravljanje napak, je dodal napredno preverjanje veljavnosti JSON, tako da je sledil opisu Douglasa Crockforda iz json.org v RFC 4627. Odtlej je bil posodobljen, da omogoča potrjevanje več standardov JSON, kot tudi trenutnih specifikacije RFC 8259 in ECMA-404.

JSON MATE

JSON Mate nam ponuja uporaben urejevalnik JSON, inšpektor JSON, lepotec / uglifier JSON in lahko naloži podatke JSON iz zunanjega API-ja. Kodo JSON lahko prilepimo v vhodno celico, nato pa nam bo urejevalnik JSON pokazal čudovito drevesno strukturo naše JSON kode. Svojo kodo JSON lahko tudi vizualiziramo z gumbom JSON.

Zaključek

Upam, da vam bodo zgoraj našteta orodja JSON pomagala pri vašem razvojnem delu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map