7 razlogov za izbiro React Native za razvoj mobilnih aplikacij

React Native je neverjetno odprtokodno orodje za razvoj mobilnih aplikacij, ki sta ga ustvarila Facebook in skupnost. S pomočjo ogrodja lahko sestavite aplikacije za Android in iOS.


Za izdelavo aplikacije v domačih jezikih, kot so Java, Objective-C in C #, bo trajalo tono časa. In če najamete strokovnjaka za te jezike, vas bo to stalo bogastvo.

Kaj torej lahko storite v tej situaciji?

Morda raje React Native za izgradnjo naslednje mobilne aplikacije za vaše podjetje.

Kot je razvidno iz spodnjega grafikona, se svetovno zanimanje za React Native povečuje.

Toda zakaj se v zadnjih nekaj letih vse več ljudi zanima za ta okvir?

Preprosto zato, ker je to močno orodje za razvoj mobilnih aplikacij za več platform, ki vam omogoča hitro gradnjo kakovostnih mobilnih aplikacij.

Ugotovimo, zakaj izbrati React Native za razvoj mobilnih aplikacij.

Neverjetno delovanje

Vir – simform.com

Morda ne bo tako hitra kot resnično domače aplikacije, ki so narejene z izvornimi jeziki, kot so Java, Objective-C in C #. Toda dobili boste skoraj domačo zmogljivost, saj vam daje izvorne komponente, kot so Slika, Pogled in Besedilo.

Mobilna aplikacija, ki temelji na React Native, ni HTML5, hibridna ali mobilna spletna aplikacija. Gre za resnično mobilno aplikacijo.

Uspešnost aplikacije React Native lahko dvignete na naslednjo raven tako, da aplikacijo optimizirate z izvorno kodo. Da, React Native vam omogoča tudi uporabo izvorne kode. Za največjo učinkovitost lahko v aplikaciji zgradite nekatere funkcije z izvorno kodo in nekatere funkcije z React Native.

Bogat uporabniški vmesnik

React Native vam omogoča ustvarjanje edinstvenih, privlačnih uporabniških vmesnikov prek vnaprej vgrajenih deklarativnih komponent, kot so nabiralnik, gumb, drsnik, stikalo ipd. S svojimi sestavnimi deli lahko naredite tudi svoje TouchchableNativeFeedback in DotičnaOpacnost. Na voljo je veliko komponent za iOS in Android, ki omogočajo učinkovito delovanje na mobilnih napravah Android in iOS.

Primer:

  • iOS – ActionSheetIOS, AlertIOS, DatePickerIOS, ImagePickerIOS, ProgressViewIOS, PushNotificatoinIOS, SegmentedControlIOS itd..
  • Android – DatePickerAndroid, DrawerLayoutAndroid, PermissionsAndroid, ProgressBarAndroid, TimePickerAndroid, ToastAndroid, ToolbarAndroid, ViewPageAndroid itd..

Hiter razvoj aplikacij

React Native vam daje komponente za besedilo, sliko, vnos tipkovnice, sezname, ki jih je mogoče premikati, vrstico napredka, animacije, odložišče, povezovanje itd. Te komponente močno pospešijo postopek razvoja aplikacij, funkcija Hot Reloading pa vam prihrani tudi veliko časa, saj vam omogoča, da ponovno naložite svojo aplikacijo, ne da bi ponovno prepisali celotno kodo.

React Native knjižnice, kot so Redux (za obdelavo stanja vaše aplikacije) in Awesome React Native (seznam komponent in predstavitvenih del) vam bodo tudi pomagali hitreje dokončati delo pri razvoju mobilnih aplikacij.

Razvojna orodja, kot so Nuklid za pisanje kode, Joga za gradnjo postavitve, Šentri za spremljanje napak in nadzor zrušitve ter React Orodja za razvijalce zaradi odpravljanja napak je proces razvoja React Native veliko lažji in hitrejši. Ostala odlična orodja React Native vključujejo Koda VS, Vžgati, Expo, in Bugsnag.

Razvoj med platformami

Enkrat uporabite kodo, uporabljajte jo povsod. Prihranite čas in denar z gradnjo aplikacij za več platform. Vendar ne pozabite, da morate še vedno opraviti nekatere prilagoditve za platformo.

Močna podpora skupnosti

Več kot 2000 avtorjev z več kot 85.000 zvezdicami GitHub.

Podjetja, kot so Klicni stavek, Software Mansion, Microsoft, in Neskončno rdeča prispevali k temu okviru. Na spletnih mestih, kot je, boste našli veliko komponent in knjižnic React Native, ki jih je ustvarila skupnost razvijalcev JS.coach in Matični imenik.

Poiščite pomoč Preobremenitev, Reddit ali Codementor. Vedno najdeš nekoga, ki ti bo pomagal. Pomoč lahko dobite tudi pri Skupnost Reactiflux Discord, the React Native Facebook Group, in Skupnost React Native Spectrum.

Preprosto za učenje

Glej slog kodiranja iz programa Hello World spodaj. Naslednji primer kode lahko preprosto razumete, če poznate osnove JavaScript in React.

import React, {Component} iz ‘react’;
import {Text, View} iz ‘react-native’;

izvoz privzeti razred HelloWorldApp podaljša komponento {
render () {
vrnitev (

Pozdravljen, svet!

);
}
}

The uradni dokumenti so začetnikom prijazni in imajo primere kode. Poleg uradne dokumentacije lahko poskusite tudi z naslednjim.

Prav tako boste dobili koristne informacije, povezane z React Native, o krajih, kot so Srednja, DevTo, Blog React Native, in Stran React Native Twitter.

Verodostojnost

Priljubljene mobilne aplikacije, kot so Facebook, F8, Facebook Ads Manager, Instagram, Skype, Bloomberg, Discord, Tesla, Airbnb, Chop, Artsy, Walmart in Vogue, so uporabile ta okvir.

To veliko govori!

Slabosti

Vse ima prednosti in slabosti. Kajne?

Govoril sem o številnih pozitivnih vidikih React Native. Ima pa nekaj težav, kot so velika velikost aplikacije, uhajanje pomnilnika v aplikacijah za Android zaradi nepotrebnih procesov, ki tečejo v ozadju, počasno zagon aplikacij zaradi nekaterih odvisnosti in podobno. Toda te težave lahko do določene mere popravite in upravljate.

Velikost aplikacije lahko zmanjšate tako, da zmanjšate število knjižnic in komponent, ki se uporabljajo v aplikaciji. Prav tako lahko stisnete slike in optimizirate vire aplikacij, da zmanjšate velikost svoje aplikacije.

Težavo s uhajanjem pomnilnika lahko rešite v aplikaciji Android z uporabo drsečih seznamov, kot so SectionList, FlatList in VirtualList. Izogibajte se uporabi programa ListView, da se znebite puščanja pomnilnika. Če želite odpraviti težavo s počasnim zagonom aplikacij, morate zmanjšati število odvisnosti v svoji aplikaciji in uporabljati morate komponente, ki delujejo zelo dobro.

Končne misli

Če natančno pogledate prednosti in težave React Native, lahko razumete, da prednosti tega okvira močno odtehtajo slabosti. Težave, ki jih boste opazili, niso velike. Slabosti tega okvira so zanemarljive, saj so koristi, ki jih boste dobili, zelo vznemirljive in neverjetne.

Preprosta komunikacija med React Native in domačim, brez napora objavljanje v trgovini Google Play, sposobnost gradnje za TV naprave in integracija z obstoječimi aplikacijami so nekatere druge zanimive lastnosti in prednosti, ki jih prinaša to sodobno orodje za razvoj mobilnih aplikacij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map