9 najboljših spletnih urejevalnikov kod za spletne aplikacije

Katera je naslednja najboljša stvar kodiranja? Seveda urejevalnik kode!


Urejevalniki kod so drugi najpomembnejši razlog plamenskih vojn programerjev (prvi je oblikovanje kode).

Nekaterim je Vim edini smiselni urejevalnik, ki je bil kdajkoli ustvarjen, drugim pa je vse, kar ne ustreza spiralno usmerjenemu svetu Emacsa, kot je v začetku, primeren samo za posmeh. Če slabo iščete pozornost, morate samo poiskati programsko skupnost in začeti nit, kot je “Zakaj mislim, da je X (izberite katerega koli priljubljenega urejevalnika kode) zanič / najboljši”, popijte pivo in se sprostite.

Argumenti, nasprotni argumenti in žalitve bodo vso razpravo vlivali v diskusijo in iz nje. In trajalo bo veliko mesecev, preden se bo strup v niti ohladil..

Vprašanje je: zakaj?

Seveda, ljudem uspe iz vsega narediti veliko, vendar menim, da so urejevalci kod posebni, ko gre za programerje. Tipični programer porabi skoraj ves svoj čas (več kot 98%, če bi se kladil) za urejevalnik kode, ki ga izbere. Poznajo svojo pot okrog urejevalca – njegove prednosti, slabosti, omejitve, poteze in skrite dragulje.

Nič ni bolj frustrirajoče od tega, da se pri pisanju kode borite z urejevalnikom (pomislite, kako nadležno je, ko morate na novo tipkovnico ustreliti dolgotrajen in nujen email!). Urejevalniki kode zmanjšajo mentalno trenje in vam omogočajo, da ste bolj produktivni, zato so tako pomembni in deležni toliko pozornosti.

Torej, ki je najboljši urejevalnik kod?

Iskreno, sploh si ne bi upal iti! �� ��

Če pa se ukvarjate s spletnim razvojem, obstaja druga možnost – spletni urejevalniki kode!

Na kratko, to so uredniki, ki v celoti prebivajo na oddaljenem strežniku in so dostopni prek brskalnika.

Sliši se čudno, kajne?

Tako sem se počutil tudi, ko sem naletel na njih pred 3-4 leti. Zakaj za vraga bi nekdo hotel vse predati neumnemu brskalniku?

Ali lahko sploh tekmuje z izvorno nameščenim urejevalnikom kod?

Pokaže se, da je v večini primerov, zlasti za razvoj spleta, odgovor pritrdilen. Zdaj, ko spletnih urejevalnikov še nisem sprejel kot svoj glavni medij, se vedno bolj in bolj uporabljam v posebnih scenarijih.

Preden se potopimo v urejevalnike kod, ki jih je treba uporabiti, ustavimo in razmislimo, kdaj lahko spletni urejevalniki kode smiselno.

Nič nastavitev

Ne vem za vas, toda to, da se veselim nastavitve svojega najljubšega urejevalnika po novem sistemu, ni nekaj. Vtičniki, teme, pisave, bližnjice, odrezki, nastavitve. . . Obstaja neskončen seznam stvari, ki jih je treba uravnotežiti, preden celotna stvar postane uporabna. Nekaj ​​je enostavno spregledati, šele pozneje se razjezite, ko se vaš delovni proces prekine.

Nasprotno pa s spletnim urejevalnikom ni nič opraviti, ko je prva namestitev končana. Uradne gradnje, posodobitve, nočne gradnje, podprte platforme, sistemska arhitektura, sinhronizacija FTP, CI / CD cevovodi – nič od tega ni pomembno, če imate brskalnik!

Sodelovanje

Pogosteje kot ne, morate pri odpravljanju težav ali pri odpravljanju napak sodelovati z drugimi razvijalci.

Tradicionalni urejevalnik kode ni zgrajen za to – ni možnosti za istočasno urejanje kode, komentiranje ali označevanje, zato je zahtevno dodati podporo za to.

Varnost podatkov

Zdaj je to, da noben projekt danes ni brez nadzora različic, kar pomeni, da je kopija kode v skladišču ves čas. Kljub temu je čas, ko nadzor različic ni dovolj:

 • Pozabiš potisniti novo ustvarjene obveznosti in prenosni računalnik se vname.
 • Na voljo imate še druge pomembne datoteke in zbirke podatkov, s katerimi deluje vaša koda, čeprav ti niso del aplikacije v živo. Kaj se zgodi z njimi, če se vaš prenosnik vname?

(V redu, videti je, da sem obsedena s prenosniki, ki se vžgejo, ampak razumete, kajne ?!)

Uveljavljanje discipline

To bi se lahko zagovarjalo tudi na sodišču pravic za razvijalce (če takšna stvar obstaja), resnica pa je, da razvijalci le redko žrtvujejo svoje muhe za skupno dobro.

Na primer, ljubitelj hardcore Sublime Text bo kdaj v celoti objel katerega koli od odličnih urednikov JetBrains-a in našel vse priložnosti, da opozori na njegovo naravo in počasnejše delovanje.

Enako velja za zavihke v primerjavi s presledki (ali celo zavihki z dvema presledkoma v primerjavi z zavihki s štirimi presledki) – naivni ste, če mislite, da programerji v vaši ekipi ne bodo zaklenili rogov.

Spletni urejevalnik je v takih primerih blagodejno – odločite se za nastavitve projektov (tudi o tem, kako naj bo koda oblikovana) in bo preprosto zavrnil sprejem dela, dokler ne bo spoštoval vseh standardov. Ostro za posameznika, morda, vendar super za projekt!

Zdaj mi primanjkuje primerov uporabe, zato se preučimo, kakšno možnost imamo, ko gre za spletne urejevalnike kod, zlasti za spletni razvoj.

JSFiddle

Medtem JSFiddle ne more nadomestiti popolnega urejevalnika besedil, vendar je prekleto dobro delo z enkratnimi skripti spredaj.

Tako priljubljen je Q&Spletna mesta, kot je StackOverflow, že podpirajo vdelavo povezav JSFiddle neposredno v svojo platformo.

Če želite hitro začeti, JSFiddle ponuja nekaj kotlovnih plošč na začetku; kar pomeni, če želite pridobiti predstavitveni del, recimo, React, začeti, vse kar morate storiti je, da kliknete ustrezen gumb in začnete pisati kodo. Ko pritisnete na Shrani, se “skrivnost” shrani, dobite stalen URL (Oglejte si to neumno skladbo, ki sem jo ustvaril: https://jsfiddle.net/tuqd76c4/ in upoštevajte, da lahko spremenite spremembe in pritisnite Save, da ustvarite novo. različica tega naslova).

Tu je tisto, zaradi česar je JSFiddle uporabna platforma za napredni spletni razvoj:

 • Prost za uporabo (brez skritih pristojbin ali freemium funkcij). JSFiddle se podpira z oglasi (vsaj od pisanja), oglas Adobe pa lahko vidite v spodnjem levem kotu zaslona zgoraj.
 • Značilnosti sodelovanja s kodo – idealno za skupno oblikovanje konceptov, intervjuje itd.
 • Več postavitev, velikosti pisav, svetlih / temnih tem itd.
 • Oblikovanje kode (urejanje), prihajajoča podpora za lintere (CSS in JS) in še več.

In zdaj, hripavo, kričanje, za slabe stvari:

 • JSFiddle je čisto sprednji urejevalnik. Ni načina za kodiranje in zagon vašega najljubšega zalednega jezika.
 • Tu ni nobenega koncepta datotek in map (ali nalaganja). Vse, kar imate, je en sam prostor za kodo, ne glede na to, koliko jih je.
 • JSFiddle ni mogoče uporabiti za gostovanje kode na vašem strežniku. Koda mora biti na JSFiddle in je ves čas javna.
 • Ni mogoče zgraditi CI / CD plinovoda, uporabljati Git itd.

Kljub temu ima JSFiddle svojo lepo mesto in sije, ko morate pospraviti dokazila in sodelovati s svetlobno hitrostjo. Je in bo ostala glavna identiteta med spletnimi uredniki.

CodeSandbox

CodeSandbox lahko štejemo za veliko bolj zmogljivo in popolno prevzemanje JSFiddle. Svoje ime CodeSandbox ponuja popolno izkušnjo urejevalnika kode in peskovno okolje za razvoj naprednih tehnologij.

CodeSandbox je prava elektrarna in sladek, sladek izdelek. Če bi poskušal našteti vse njegove prednosti, bi mi zmanjkalo papirja, ampak tukaj je nekaj lastnosti morilca:

 • Npm podpora: Da, lahko dodate skoraj vsak paket, ki je na voljo v npm.
 • Datoteke, mape, moduli: Kodo lahko razdelite na več datotek, dodate / odstranite slike iz javne mape in zgradite / uvozite module, kot se vam zdi primerno. Potek dela se zrcali v sodobnem paketu modulov, zato vam ni treba nastaviti (skoraj) ničesar.
 • Podpora za TypeScript, vroče nalaganje, izvoz GitHub-a, gostovanje statičnih datotek itd.
 • Zgrajena je na Monako urednik, ista zver, ki napaja najljubšo VSCode urednik. To prinaša močne funkcije, kot so »Pojdi«, »Poišči reference«, in potrebno ponovno prilagajanje prstov na dosegu roke!
 • Podpora za delček za Emmet
 • Integrirani DevTools, povezovanje, prekrivanje napak, testiranje okvirov (Jest), vezave tipk in še več.
 • Zmogljiv posnetek za neposredni uvoz lokalnih projektov v CodeSandbox.

Čeprav brezplačna različica CodeSandbox ne podpira zasebne kode, lahko to funkcijo pridobite (in na splošno povečate omejitve velikosti), tako da jim pomagate pri Patreon za samo 5 USD na mesec (plačajte, kar želite, do 50 USD na mesec).

CodeAnywhere

Ena od težav z večino urejevalnikov kod na tem seznamu (vsaj doslej) je ta, da pričakujejo, da boste kodo obdržali na svojih strežnikih ali od vas zahtevali, da redno sinhronizirate kodo prek ukazne vrstice..

Ni tako s CodeAnywhere.

CodeAnywhere ima najpomembnejše možnosti, ki mi izstopata:

 • Vnaprej izdelane slike vsebnika za 72+ programskih jezikov in okvirov. To pomeni, da lahko v urejevalniku zagotovite novo razvojno okolje! Seveda se koda samodejno gosti na novo ustvarjenem vsebniku in datoteke se strežejo neposredno od tam.
 • Povežite se s čim. Ja, dobesedno karkoli. Kode niste dolžni hraniti na strežnikih CodeAnywhere. Ne glede na to, ali je vaša koda na FTP, platformah za skupno rabo datotek, kot so Dropbox, Amazon S3, ali na sofisticiranih platformah za nadzor različic, kot je GitHub, lahko preprosto nastavite CodeAnywhere za branje in pisanje v ta vir, in sicer s pomočjo urejevalnika kod. . . No, urejanje kode. ��

Še nekaj, kar želim poudariti: če vam Git ni primeren za ogled zgodovine in razlik, se lahko CodeAnywhere počuti kot olajšanje. Urejevalnik za primerjavo datotek uporablja svoj sistem diff, ki vam omogoča primerjavo dveh datotek v dveh revizijah (revizija se ustvari vsakič, ko shranite datoteko).

Vendar je pri revizijah manjši ulov – brezplačna različica vam omogoča, da ohranite le eno revizijo, najmanjši plačani načrt pa omogoča največ 20 revizij. Na splošno to ni težava, saj si le redko želite pogledati dlje od zadnje dvajsete revizije, a ker ima večina programerjev navado nekajkrat na trenutek pritiskati na Save, lahko postane boleče.

Povedano in storjeno je CodeAnywhere solidna, prijetna ponudba za tiste, ki se želijo preseliti v oblak in tam ostati. �� Po mojem mnenju njegova pooblastila presegajo čelno kodo, je zelo priporočljivo!

StackBlitz

Če ste večinoma v ospredju in se ne morete oddaljiti od VSCode vmesnika, StackBlitz je bil ustvarjen samo za vas.

Ne vidite nič posebnega? Nisem preveč, dokler se malo nisem pomaknil navzdol in kliknil kotnega gumba. Bum!

Ugani, kaj ni namerno ustvarjeno tako, da bi bilo videti kot VSCode – je zgrajeno na urejevalniku VSCode! Toliko, da lahko namestite razširitve, iščete po mapah in urejate datoteke tako, kot bi pričakovali od običajnega primerka VSCode.

Toda počakaj, obstaja še več!

Morda ali ne bi opazili, da:

 • Vse aplikacije, ustvarjene v StackBlitzu, se samodejno namestijo tudi na njihovih strežnikih! Torej, ta kotna aplikacija za igrače, ki sem jo pravkar ustvaril, se samodejno gosti na https://angular-yvyi2j.stackblitz.io/. Najverjetneje URL še vedno deluje (nalaga se počasi, čeprav boste pričakovali brezplačno gostovanje)!
 • Projekt lahko razdelite in delite. Med deljenjem imate boljši nadzor nad tem, kaj lahko počnejo drugi.
 • Lahko se povežete s skladiščem GitHub in tudi pustite kodo, da od tam neposredno potegnete / potisnete. Lahko pa projekt preprosto prenesete kot zip datoteko na dober način.

Toda počakaj, obstaja še več!

Resno! ��

Tu je seznam uradnih funkcij, ki jih ponuja StackBlitz:

 • Izvorna podpora za Firebase (ki je osebno ne uporabljam, ampak hej, za tiste, ki se ne želijo potopiti v mračne globine zaledja, je to dobrota)
 • Intellisense, iskanje po projektih
 • Vroče ponovno nalaganje med tipkanjem
 • Uvozi pakete npm
 • Uredite brez povezave, ko niste povezani!

StackBlitz je poln (lepih) presenečenj, ko gre za odvzemanje ovir pred razvojem in uvajanjem spleta. Vdelava VSCode v vaše spletno mesto ni več stvar sanje!

AWS Cloud9

Cloud9 je bil zagotovo prvi IDE s pomočjo brskalnika, ki je ponujal resne funkcije in prevzel idejo o mainstreamu brskalnika kot urednika. Ni čudno, da jo je kasneje pridobil Amazon, in to še danes, Oblak9 je del ponudbe AWS.

Če ste na daljavo celo navezani na (ali vas zanima) platforma AWS, se v oblaku9 konča iskanje popolnega (v redu, skoraj popolnega) urejevalnika. Poglejmo, zakaj:

 • Za uporabo Cloud9 ni dodatnih stroškov. Cloud9 lahko povežete z obstoječim / novim računskim primerom AWS in plačate samo za ta primerek. Mogoče se je tudi povezati s strežnikom tretjih oseb prek SSH – za natančno brezplačno! ��
 • Prvovrstna podpora za AWS brez strežnikov (odpravljanje napak itd.)
 • Neposreden dostop do AWS-a iz urejevalnika (iskreno, spodoben urejevalnik, terminal z zavihki je tisto, kar v VSCode še vedno pogrešam)
 • Podprtih je več kot 40 programskih jezikov (Pojdi, C ++, Ruby, Node, Python, PHP, Java … sprejme svoj izbor)

Zaželene so tudi funkcije sodelovanja v Cloud9, ki omogočajo neoviran pregled / intervjuje.

Druga značilnost morilca je predvajanje sprememb v datoteki v video slogu, zaradi česar je postopek pregledovanja v veselje:

Moj nasvet?

Če ste vključeni v sistem AWS, ne čakajte in zagrabite Cloud9 samo zdaj. In če še niste v oblaku, vendar razmišljate, da bi se premaknili, sprejmite AWS in vključite Cloud9 v svoj delovni potek. Bolje se ne morete odločiti!

CodeEnvy

CodeEnvy je močan urejevalnik oblakov, ki uporablja Dockerjeve zabojnike, s katerimi lahko zaženete predhodno konfigurirano in izolirano okolje za razvoj. Zasnovan je na odprtokodnem IDE oblaku Eclipse Che in ponuja veliko možnosti za razširljivost in možnosti DevOps..

Kot je že bilo zapisano, je CodeEnvy pridobil RedHat (ki ga je, zabavljivo, pridobil Oracle!).

Gitpod

Gitpod je osvežujoča uporaba urejevalnikov kode v oblaku (ali IDE-jev, če želite), katerih cilj je vedno preveriti in posodabljati kodo. Z drugimi besedami, globoko je integriran s programom GitHub in vsakič, ko dodate kodo, zažene testiranje in CI / CD cevovode, da se prepriča, da je koda vedno na 100-odstotnem zdravju.

Vredno preveriti, ali obožujete izkušnjo VSCode in želite nekaj, kar podpira vse glavne jezike in okvire za zadnji in zadnji del (Django, Rails, Revel, poimenujete ga).

Theia

Če ste trden oboževalec SOLID in arhitekt programske opreme za nabiranje nitk, Theia IDE bo odkljukal vašo ločenost kosti. To je IDE s kodo TypeScript (pet točk za poravnavo sloga!), Ki ima popolnoma ločena sprednja in stranska podpora. Sprednji del deluje v brskalniku, medtem ko je zaledje lahko kjer koli – lokalni stroj ali oblak!

Vendar to še ni vse – sprednji del se lahko zažene kot aplikacija Electron s popolnoma funkcionalnim, izoliranim okoljem brskalnika, kar vam daje videz domače namizne aplikacije, če jo želite.

Koder

Čeprav njihovo spletno mesto ne pove tako jasno, Koder je okolje VSCode, ki je povezano v strežniku, ki ga je mogoče zagnati lokalno ali v oblaku. Priporočljiva konfiguracija je zagnati IDE kot strežnik v oblaku in do njega dostopati lokalno prek brskalnika. Obstajajo vnaprej izdelane slike Dockerja za nastavitve brez težav, in načrt podjetja, če potrebujete podporo ali če imate različne potrebe.

Zaključek

To bolj ali manj pokriva vse IDE in urejevalnike kod tam, ko pišejo. Na tem seznamu sem izpustil dve vrsti ponudb: tiste, ki so osredotočene izključno na intervjuje in nimajo popolnega okolja (razen našega ljubljenega klasičnega JSFiddle, seveda) in tiste, za katere se zdi, da ne ponujajo nekaj veliko in je imel malo več kot elegantna domača stran.

Če menite, da si nekaj zasluži tukaj, mi sporočite in hvaležna bom! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map