9 Okviri Java EE za gradnjo podjetniških aplikacij

Okviri Java EE (Enterprise Edition) so močno orodje za ustvarjanje zapletenih in širokih teles poslovnih aplikacij.


Java je že eden izmed najbolj priljubljenih in zaupanja vrednih programskih jezikov za razvijalce. V zadnjih letih se Java izboljšuje in prihaja z novimi posodobitvami in funkcijami, ki programerje Java spodbujajo k razvijanju spletnih aplikacij za podjetja, ustvarjanju aplikacij za Windows in zunanjih aplikacij.

No, ponavadi ne mislimo, da je Java edini jezik za ustvarjanje zmogljivih spletnih aplikacij. Toda na trgu obstajajo različni kakovostni okviri, ki omogočajo ustvarjanje spletnih aplikacij. Java Virtual Machine je zanesljiva in zaupanja vredna platforma in podpira proces ROWA (Read Read Write Anywhere) v spletnem razvoju.

Oglejmo si naslednje okvire za razvoj zapletenih aplikacij.

Pomlad

The Pomlad, Pivotal, je najbolj uporabljen in dobro znan okvir. To je inverzija vsebnika, ki jo nadzira programski jezik Java.

Ta okvir ima integrirane napredne funkcije, vire in pripomočke. Razvijalci te vire uporabljajo za ustvarjanje skoraj vseh vrst aplikacij. Pomladni okvir deluje na JVM in dobro sodeluje z drugimi programskimi jeziki, kot sta Groovy in Kotlin.

Pomladni okvir, ki se uporablja za izvajanje ponavljajočih se nalog v programiranju, kot so obdelava podatkov, sporočanje in varnost. Morda boste lahko izdelali poslovno logiko razvoja. Konfiguracija okvira Spring je zelo zapletena v primerjavi z drugimi okviri, vendar ima številne napredne funkcije za zagotavljanje uporabnih aplikacij za poslovno izdajo.

Poudarki

 • Enostavna sposobnost testiranja in združljivost nazaj
 • Podpira veliko število paketov in razredov
 • Zagotavlja učinkovit ekosistem in skupnost
 • Koristna dokumentacija za učinkovitejše učenje okvira
 • Omogoča vodenje prilagodljive baze kode, kot so navadni stari objekti Java (POJO)

Če želite obvladati okvir pomladi, potem to preverite fantastičen tečaj.

Prezimuje

Prezimuje je še en najbolj priljubljen program Java Framework. Prav tako se imenuje okvir objekta Java ORM (Object Relational Mapping) in se široko uporablja za vgrajene strukture baz podatkov. Hibernate ponuja jezik poizvedb za upravljanje baz podatkov, imenovan HQL

Ta okvir zagotavlja nemoteno povezovanje med bazami podatkov in spletnimi aplikacijami, ki temeljijo na Javi. Na voljo je brezplačno kot open-source, vendar pod splošno licenco GNU 2.1.

Hibernacijski okvir

Poudarki

 • Zagotavlja varno in robustno bazo aplikacij
 • HQL integriran z neodvisnimi ukazi baze podatkov
 • Za izboljšanje aplikacij ponuja zbirke, kot so Set, Map, in List
 • Preprosto za spreminjanje podatkov v več baz podatkov.

Oporniki

Apache Struts je prost, odprtokoden in MVC okvir, ki je bil uporabljen za izdelavo elegantnih in privlačnih Java aplikacij. Uporablja se MVC, to je Model View Controller, za razvoj interaktivnih Java-spletnih aplikacij.

apache oporniki ogrodje

Programska fundacija Apache razvija okvir Struts in ima varno vtičniško arhitekturo ter omogoča razširitev okvira z ustvarjanjem datotek JAR v razredu Java-spletnih aplikacij. Okvir se integrira z različnimi vtičniki in mnogi od teh vtičnikov vam bodo omogočili, da vključite Struts z različnimi okviri Java, kot so JSF, JUnit, Spring itd..

Poudarki

 • Učinkovito deluje s programi SOAP, AJAX in REST
 • Možna integracija z drugimi okviri prek vtičnikov
 • Ustvarite spletne aplikacije z uporabo preprostih POJO dejanj
 • Podpira različne vrste predlog in tem
 • Dobro preizkušen in stabilen okvir

Če ste začetnik, potem to preverite Seveda Udemy.

Obrazi JavaServer (JSF)

JSF (JavaServer Faces) se v glavnem uporablja za gradnjo komponent uporabniškega vmesnika na strani strežnika in v spletnih aplikacijah. Vsebuje različen nabor API-jev, s temi razvijalci lahko upravljate knjižnico oznak po meri in komponente uporabniškega vmesnika za razvoj vmesnika JSF.

Ta okvir igra bistveno vlogo v različici Java Enterprise Edition. Če uporabljate integrirano razvojno okolje (IDE), je neverjetno udobno graditi spletne aplikacije.

Googlov spletni komplet (GWT)

GWT pomeni Googlova spletna orodja in je eden najbolj priljubljenih spletnih okvirov, uporablja pa se predvsem za razvoj kode Java odjemalca in razširitev na JavaScript. Je popolnoma odprtokodna. Priljubljene Googlove aplikacije, kot so Adsense, Adwords, Google Wallet in Blogger, so narejene z uporabo GWT.

Googlov okvir spletnega kompleta

Ta okvir podpira razvijalce za izdelavo in testiranje aplikacij Ajax z uporabo Jave. Spodbuja se tudi razvijanje zapletenih spletnih aplikacij, ki se uporabljajo v bančništvu in trgovanju itd.

Predvajaj

Predvajaj spletni okvir je reaktivna, lahka, uporabniku prijazna in brez državljanstva struktura omogoča hitro razvijanje razširljivih spletnih aplikacij z Java & Scala.

Igra se ustvari z uporabo odprtokodnega orodja Akka in se izvaja na JVM (Java Virtual Machine). Ta orodje je opremljeno z bistvenimi orodji in funkcijami ter daje boljše uporabnikom prijazne vmesnike, ki vključujejo oblikovanje, preizkušanje in hitro pisanje v obliki kod za razvoj spletnih aplikacij. Ta okvir je povečal produktivnost razvoja.

Predvajaj spletni okvir

Okvir igre sledi načelom reaktivnega manifesta. Zato je dovoljeno ustvarjati ohlapno povezane spletne aplikacije.

Poudarki

 • Produktivnost razvijalcev je zelo visoka
 • Varna konfiguracija
 • Ogromen ekosistem
 • Brez Java EE sej in popolnih povezav brez stanja
 • Na voljo z enotnim testiranjem, Selenom in JUnit

Gral

Gral je okvir, ki temelji na Groovyju, kar pomeni, da bodo razvijalci lahko razvijali aplikacije z jezikom Groovy. In je tudi odprtokodna.

Glavni cilj jezika Groovy je povečati produktivnost razvijalcev in konceptom Oops omogoča gradnjo aplikacij. In je narejen na eni od strani spomladanskega škorenjca in je od pomladanskega čevlja prevzel časovno varčne funkcije.

Okvirji gral wen

Učenje Groovy je lahko. In druge komponente in funkcije Java je enostavno integrirati. Ima prijazno skupnost in ponuja različne vrste vtičnikov (več kot 900), ki jih upravlja na ravni skupnosti.

Vert.X

Vert.X vsebuje široke zmogljivosti. in podpira številne druge jezike, ki so v prvi vrsti zgrajeni za Javo. Poleg tega, če uporabljate Groovy, Ceylon, Ruby ali JavaScript, potem lahko uporabljate tiste v okviru Vert.X. Eno izmed bistvenih dejstev je upoštevati, da gre za knjižnico in ne zabojnik.

Poudarki

 • Dogodek Potek teka, ne blokira
 • Enostavna uporaba razširljivost in sočasnost
 • Poliglot (podpira več jezikov)

Apache Wicket

Wicket se imenuje tudi “Apache Wicket“, Ker je dostopen prek Apache Software Foundation. Je lahek spletni okvir in sijajen uporabniški vmesnik. Je odprtokoden in se uporablja za ustvarjanje spletnih aplikacij na strežniku, ki se skriptirajo na Javi.

Vsakdo se lahko zlahka integrira z jezikom HTML, ki omogoča ustvarjanje preprostih strani Html in kar bo zmanjšalo zahtevnost razvoja. Ta okvir vsebuje močne testne aplikacije za povečanje produktivnosti razvoja.

Poudarki

 • Podpora jezikom HTML in Java
 • Enostavno za pisanje in organiziranje kode
 • Odpravljanje napak za preizkus določenih komponent kode
 • Dokumentacija in podpora

Zaključek

Java je znani in najpogosteje uporabljani programski jezik na svetu. Kot smo že razpravljali, je toliko okvirov, ki so vgrajeni v Javo za razvoj različnih aplikacij v primernih okoljih.

Naslednje vprašanje vam pade na pamet, da izberete, kateri okvir med zgoraj omenjenimi za učinkovito gradnjo spletnih aplikacij? Kot začetnik in če nimate pojma o tem, kako uporabljati spletne okvire, morate izbrati strukturo, ki se jo je enostavno naučiti in razvijati. Po pridobivanju izkušenj, potem morate izbrati druge, kot na vaše zahteve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map