9 Okviri Java EE za izgradnju korporativnih aplikacija

Okviri Java EE (Enterprise Edition) snažni su alati za stvaranje složenih i širokih tijela poslovnih aplikacija.


Java je već jedan od najpopularnijih i najpovjerljivijih programskih jezika za programere. Posljednjih godina Java se poboljšava i dolazi s novim ažuriranjima i značajkama koje potiču programere Java na razvoj web aplikacija za poslovne razine, stvaranje aplikacija za Windows i aplikacija trećih strana..

Pa obično ne mislimo da je Java jedini jezik za stvaranje moćnih web aplikacija. Ali na tržištu postoje različiti visokokvalitetni okviri koji omogućavaju stvaranje web aplikacija. Java Virtual Machine je pouzdana i pouzdana platforma te podržava proces ROWA (Read Once Write Anywhere) u web razvoju..

Pogledajmo sljedeće okvire za razvoj složenih aplikacija.

Proljeće

Proljeće, Pivotal, najkorišteniji je i najpoznatiji okvir. To je inverzija spremnika i kontrolira programski jezik Java.

Ovaj je okvir integrirao napredne značajke, resurse i uslužne programe. Programeri koriste ove resurse za izradu gotovo bilo koje vrste aplikacija. Proljetni okvir funkcionira na JVM-u i dobro funkcionira s drugim programskim jezicima poput Groovyja i Kotlina.

Proljetni okvir koji se koristi za izvršavanje ponavljajućih zadataka u programiranju kao što su obrada podataka, razmjena poruka i sigurnost. Možda ćete moći proizvesti poslovnu logiku razvoja. Konfiguracija okvira Spring je vrlo komplicirana za druge okvire, ali ima mnogo naprednih značajki za pružanje korisnih aplikacija za poslovno izdanje.

Naglasci

 • Jednostavna sposobnost testiranja i kompatibilnost s unazad
 • Podržava veliki broj paketa i klasa
 • Pruža učinkovit eko-sustav i zajednicu
 • Korisna dokumentacija za učinkovitije učenje okvira
 • Omogućuje vođenje fleksibilne baze kodova poput običnih starih Java objekata (POJO-ovi)

Ako želite savladati proljetni okvir, provjerite ovo fantastičan tečaj.

Hibernacija

Hibernacija je još jedan najpopularniji Java Framework. Naziva se i okvir Java-a (Object Relational Mapping (ORM)) i široko se koristi za izgrađene strukture baza podataka. Hibernate nudi jezik upita za upravljanje bazama naziva HQL

Ovaj okvir omogućuje glatku integraciju između baza podataka i web aplikacija utemeljenih na Javi. Dostupan je besplatno poput otvorenog koda, ali pod licencom GNU opće javnosti 2.1.

Okvir hibernacije

Naglasci

 • Pruža sigurnu i robusnu bazu aplikacija
 • HQL integriran sa neovisnim naredbama baze podataka
 • Nudi zbirke kao što su Set, Map i List za poboljšanje aplikacija
 • Jednostavno za promjenu podataka u više baza podataka.

podupirači

Apache Struts je besplatni, open-source i MVC okvir koji se koristio za izgradnju elegantnih i atraktivnih Java aplikacija. Koristi se MVC, tj. Model View Controller, za razvoj interaktivnih Java-web aplikacija.

apache strune okvira

Apache Software Foundation razvija okvir Struts i ima sigurnu dodatnu arhitekturu te omogućuje proširenje okvira stvaranjem JAR datoteka na klasu Java-web aplikacija. Okvir se integrira s različitim dodacima, a mnogi od tih dodataka omogućit će vam da uključite Struts s različitim Java okvirima poput JSF, JUnit, Spring, itd..

Naglasci

 • Učinkovito funkcionira s SOAP-om, AJAX-om i REST API-jevima
 • Moguća integracija s drugim okvirima putem dodataka
 • Izradite web aplikacije koristeći jednostavne POJO akcije
 • Podržava različite vrste predložaka i tema
 • Dobro testiran i stabilan okvir

Ako ste početnik, pogledajte ovo Udemy tečaj.

JavaServer lica (JSF)

JSF (JavaServer lica) koristi se uglavnom za izradu korisničkih sučelja na strani poslužitelja, kao i za web aplikacije. Sadrži drugačiji skup API-ja, s tim programerima mogu upravljati prilagođenom bibliotekom oznaka i korisničkim sučeljima za razvoj JSF sučelja.

Ovaj okvir igra vitalnu ulogu u Java Enterprise Edition. Ako koristite integrirano razvojno okruženje (IDE), tada je nevjerojatno udobno graditi web aplikacije.

Google Web Kit (GWT)

GWT je kratica Google Web Toolkit i jedan je od najpopularnijih web okvira, a uglavnom se koristi za razvijanje Java koda klijenta i proširenje na JavaScript. Potpuno je open-source. Popularne Googleove aplikacije poput Adsense, Adwords, Google novčanika i Blogger izrađene su pomoću GWT-a.

Googleov web-okvir

Ovaj okvir podržava programere za izgradnju i testiranje Ajax aplikacija pomoću Jave. Također se potiče razvijanje složenih web aplikacija koje se koriste u bankarstvu i trgovini itd.

igra

igra web okvir je reaktivna, lagana, jednostavna struktura, bez ikakvih stanja omogućava brzo razvijanje skalabilnih web aplikacija pomoću Java & Scala.

Igra se kreira pomoću alata otvorenog koda Akka, a odvija se na JVM (Java Virtual Machine). Ovaj je alat opremljen osnovnim alatima i značajkama i pruža bolje korisničko sučelje, koje uključuju dizajn, testiranje i brzo pisanje u kodnim formatima za razvoj web aplikacija. Ovaj je okvir povećao produktivnost razvoja.

Igrajte web okvir

Okvir igre slijedi načela reaktivnog manifesta. Stoga je dopušteno kreirati lagano povezane web aplikacije.

Naglasci

 • Produktivnost programera vrlo je visoka
 • Sigurna konfiguracija
 • Ogroman ekosustav
 • Nema Java EE sesija i potpune veze bez stanja
 • Dostupno s jedinicama testiranja, selena i JUnit

Grails

Grails je Groovy-jev okvir, a to znači da će programeri moći razvijati aplikacije koristeći Groovy jezik. A također je i open-source.

Glavni cilj Groovy jezika je povećati produktivnost programera i omogućuje Oops konceptima za izgradnju aplikacija. A napravljena je kao jedna od strana proljetnog dizanja i uzela je uštede vremena od proljetnog čizme.

Okvir za gral wen

Učenje Groovy je lako. I lako je integrirati ostale Java komponente i značajke. Ima prijateljsku zajednicu i nudi razne vrste dodataka (više od 900) kojima se upravlja na razini zajednice.

Vert.X

Vert.X sadrži široke mogućnosti. i podržava mnoge druge jezike, ali prvenstveno izgrađene za Javu. Štoviše, ako koristite Groovy, Ceylon, Ruby ili JavaScript, onda vam je dopušteno korištenje onih na Vert.X okviru. Jedna od bitnih činjenica je uzeti u obzir da je knjižnica, a ne spremnik.

Naglasci

 • Vrijeme pokretanja događaja, ne blokira
 • Jednostavan za upotrebu skalabilnost i konkurentnost
 • Poliglot (podržava nekoliko jezika)

Apache Wicket

Wicket se također naziva i “Apache Wicket“Jer je dostupan kroz Apache Software Foundation. To je lagan web okvir i sjajno korisničko sučelje. Otvoreni je izvor i koristi se za izradu web aplikacija na strani poslužitelja skriptiranih u Javi.

Svatko se lako može integrirati s HTML jezikom, koji omogućava stvaranje jednostavnih Html stranica, a koji će umanjiti složenost razvoja. Ovaj okvir sadrži moćne testne aplikacije za povećanje produktivnosti razvoja.

Naglasci

 • Podrška HTML i Java jezicima
 • Jednostavno za pisanje i organiziranje koda
 • Otklanjanje pogrešaka za testiranje određenih komponenti vašeg koda
 • Dokumentacija i podrška

Zaključak

Java je poznati i najčešće korišteni programski jezik na svijetu. Kao što smo već raspravljali, toliki okviri ugrađeni u Javu razvijaju razne aplikacije u pogodnim okruženjima.

Dakle, slijedeće vam pitanje pada na pamet odabrati okvir koji će biti od spomenutih za učinkovitu izgradnju web aplikacija? Kao početnik i ako nemate pojma o tome kako koristiti web okvire, onda morate odabrati strukturu koju je lako naučiti i razvijati. Nakon stjecanja iskustva, trebali biste odabrati druge prema vašem zahtjevu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map