Internet stvari na web razvoju

U posljednjih nekoliko godina tehnologija je svjedočila ogromnom rastu i neprestano se događa. Doprinosio je puno za poboljšanje ljudskih života i stvorio neograničene multifunkcionalne uređaje poput superbrzih računala, pametnih mobitela, naprednih robota, automobila s vlastitim upravljanjem i puno više. Sve ove stvari učinile su naš ljudski život boljim, bržim i ugodnijim


Internet stvari (IoT) iskusili su svi koji imaju mobilne telefone, prijenosna računala, nosive uređaje, perilicu rublja, pametne zvučnike i elektroničke uređaje povezane s Internetom. Mnoga područja u kojima će IoT donijeti izmjene, što uključuje web dizajn i razvoj. Može nam pomoći da učinkovito razvijamo budućnost.

Internet of Things je tehnologija koja povezuje digitalni svijet transformirajući interakcije korisničkog sučelja između čovjeka i stroja. Sada je IoT ušao u područje web razvoja i učinio korisnike interaktivnijima s web stranicama. I stvorite pametno & značajnu ulogu u svijetu razvoja.

Izuzetna je snaga povezivanja i računalne značajke osjetljivosti kako bi se razumjelo klijentove značajke i izgradile ispravne strategije.

IoT prednost u razvoju weba promijenit će sučelje i interakcije korisnika itd. Svi korisnici će koristiti ovo sučelje za komuniciranje s kamerama, senzorima i drugim uređajima na Internetu.

Uređaji povezani s IoT-om dostići će skoro 75 milijardi do 2025. godine Statista.

Izvještaj o uređajima povezanim s IoT

Koje su stvari na Internetu, imate li neku ideju?

I kako će to utjecati na budućnost web razvoja?

Zavirimo u to kako će se Internet stvari promijeniti web razvoj,

IoT je evolucija kućnih, mobilnih i ugrađenih aplikacija povezanih s Internetom, a također čini integriranje veće mogućnosti računanja i korištenje analitičkih podataka za vađenje značajnih informacija.

Uloga IoT-a u web razvoju

Internet stvari povezuje uređaje & ljudski s naginjanjem na inovaciju. Sada će se IoT uspostaviti u industriji web razvoja kako bi web arhitektura i korisničko sučelje učinili kreativnijim i interaktivnijim. IoT će stvoriti unaprijed komunikaciju između izgleda web stranica i operativnih modela.

IoT ima širok intenzitet stvari poput senzora, kamera, signalne opreme itd. To će osigurati učinkovito rješavanje zahtjeva klijenata i izgraditi ispravne upute.

Trenutno, mnogi IoT uređaji mogu prikazati podatke i rezultate web mjesta. Uključuje prijenosna računala, pametne uređaje poput izmjeničnih i mikrovalnih pećnica itd. I industrijske monitore poput ugrađenih sustava. On igra vitalnu ulogu u web razvoju i nadilazi sve te tehnologije.

IoT web razvoj razlikuje se od uobičajenog

Internet of Things u web razvoju je složeniji od trenutačnog web dizajna i dizajna. IOT web razvoj bavi se ogromnom količinom podataka, prekomjernom komunikacijom, sigurnošću, stalno promjenjivim korisničkim sučeljima i pitanjima pouzdanosti.

Slijedi nekoliko bitnih čimbenika koji će IoT donijeti promjene u web razvoju.

Prikupljanje i obrada velikih količina podataka

IoT sustavi rade s ogromnom količinom podataka jer prikupljaju podatke od senzora i obrađuju ih za prijenos podataka putem oblačne mreže. Ako se ova vrsta podataka prenosi putem redovnih web stranica, to uzrokuje kašnjenje u sustavima. Ali u sustavima koji omogućuju IoT, ti se podaci obrađuju i šalju preko oblačnih mreža, tako da nema potrebe brinuti o kašnjenju u sustavu. Razvoj IoT-a zadržava veći fokus na pouzdanosti i skalabilnosti mreže nego standardni web razvoj.

Što je skalabilnost?

Omogućuje distribuciju i prikupljanje podataka, ali ne ovisi o količini podataka.

Što je pouzdanost?
To znači da svaki sustav daje točne rezultate bez odgađanja, u smislu prikupljanja podataka IoT i isporuke podataka bez grešaka.

To je razlog zašto IoT-ovi programeri preferiraju programske jezike i rješenja za izradu skalabilnih web aplikacija poput C, JavaScript i Java. Kritični faktor razvoja IoT-a je slanje mnoštva podataka putem željenih protokola za razmjenu podataka, što uključuje XMPP za pristup u stvarnom vremenu i AMQP za slanje / primanje podataka.

Dinamično iskustvo korisničkog sučelja

Razvoj izvrsnog korisničkog sučelja nije lak zadatak, jer se razvija tehnologija koja ne može očekivati ​​koja savršeno funkcionira na kojoj platformi.

Ali integriranje s IoT-om je učinkovito za stvaranje korisničkog sučelja vrlo je trendovsko i korisnicima pružaju dinamično iskustvo. Također povećava ulogu web programera s trenutnim trendovima u razvoju. Programeri će moći napraviti A / B split testove u razvoju kako bi odabrali trendi.

Integracija chatbota i kreativne interakcije s korisnicima

U posljednjih nekoliko godina povećana je integracija chatbota u web stranice. Ovi se chatboti integriraju s algoritmima strojnog učenja kako bi odgovorili na upite koje pružaju korisnici bez ljudske intervencije. U budućnosti očekujemo još vrijednije rezultate povećanjem korištenja IoT-a u web razvoju.

Iz dana u dan glasovna pretraga postaje sve moćnija u web razvoju. A gigant tražilice Google nedavno je objavio jedno veliko ažuriranje algoritma za web stranice pod nazivom “Florida.” Prema ovom algoritmu glasovno pretraživanje, integrirane web stranice rangirat će se više od onih koje nisu govorne.

Korištenje IoT-a u web razvoju omogućuje učinkovitiju integraciju glasovnog pretraživanja na web stranicama. Ovo je jedan od rubova IoT-a u industriji web razvoja.

Podrška uživo i cyber-sigurnost

IoT nudi i izvrsnu sigurnost koja pomaže u zaštiti poslovnih podataka kao i podataka o korisnicima. Suvremene web stranice koje uključuju IoT omogućit će kritične tehnike identifikacije za razumijevanje lošeg ponašanja podataka i postizanje sigurnosti.

Prema Globalna anketa o internetu, IoT tržište osiguranja u 2017. godini iznosi 7.550 milijuna dolara, produljit će se 34% do 2026. godine.

IoT se uglavnom fokusira na procese automatizacije koji omogućuju smanjenje ljudske intervencije ili eliminaciju. IoT u web tehnologiji poznat je po pojednostavljivanju procesa razvoja web stranica i pruža korisnu sigurnost.

Instant podrška na mobilnim platformama

Internet of Things dat će uvidljive podatke i koji mogu kontrolirati uređaje iz udaljenih područja. Koristeći uvidljivu analizu, IoT omogućuje komunikaciju s uređajima i razmjenu informacija. Uređaji na malom zaslonu poput pametnih telefona, fitnes bendova, AC uređaja, mikrovalne pećnice itd. Svi su povezani na Internet, dijele informacije i čine ljudski život produktivnijim.

Gotovo svi uređaji koji integriraju IoT mogu prikazati rezultate web mjesta. Pa razmotrimo ove uređaje i kako će utjecati na naš svakodnevni život.

Pametni satovi: To je računalni i nosivi uređaj. Može pružiti važne rezultate zadatka kao što su prikaz vremena, izračunavanje udaljenosti koju ste prebrodili, otkucaji srca, BP, intenzitet vježbanja, itd. I prikazuje sve na sitnim ekranima.

Uskoro ovi satovi podržavaju i web-preglednike.

Osobni asistenti: Osobni asistent je trend u digitalnom svijetu. Omogućuje rezultat temeljen na glasovnom pomoćniku. Na tržištu imamo Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana i Googleov dom, itd. Ovi su uređaji korisni za rad na svim dodacima kao što su AC, mikrovalne pećnice, ventilator, žarulja itd..

Svi se rezultati prikazuju na malim ekranima.

Utjecaj IoT web razvoja na razne industrije

Uvođenje IoT-a moglo bi promijeniti industrije poput trgovine na malo, zdravstva, transporta itd. Ovi sektori trebaju moderne web aplikacije poput medicinske industrije kako bi provjerili nivo otkucaja srca, BP, MRI skeniranje, broj koraka koje treba poduzeti itd. Da biste provjerili točan lokacija, podaci o prometu i detalji nesreće pripadaju sektoru Prijevoza.

Arhitektura interneta stvari budućnosti

Moderna web aplikacija omogućuje pružanje internetskog kupovine iskustva u sektoru maloprodaje. Ovako postoje ove vrste kategorije za koje se razvijaju web aplikacije. Trenutno programeri aplikacija koji koriste IoT rješenja za izradu web aplikacija za ispunjavanje zahtjeva klijenta. Pogledajte detalje ispod slike za više detalja.

Izvor slike: UNCTAD Izvještaj o tehnologiji i inovacijama 2018

Zaključak

Tehnologija je nešto što se neprestano razvija u nove visine čineći ljudski život ugodnijim i boljim.

Internet of Things je revolucionarizirana tehnologija koju je uvela većina industrija kako bi tradicionalni proces pretvorio u pametniji. IoT će donijeti ključne promjene koje bi web razvoj dovele na novu razinu. Ako vam je potrebna pomoć u učenju za izgradnju IoT-a, provjerite ovo Udemy tečaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map