Internet stvari v spletnem razvoju

V zadnjih nekaj letih je bila tehnologija priča ogromni rasti in se nenehno dogaja. Veliko je prispeval k izboljšanju človeških življenj in ustvaril je neomejene večnamenske naprave, kot so na primer hitri računalniki, pametni mobilni telefoni, napredni roboti, avtomobili, ki se vozijo sami, in še veliko več. Vse te stvari so naše človeško življenje naredile boljše, hitrejše in udobnejše


Internet stvari (IoT) so izkusili vsi, ki imajo mobilne telefone, prenosnike, nosilne pripomočke, pralni stroj, pametne zvočnike in elektronske pripomočke, povezane z internetom. Na mnogih področjih bo IoT spremenil spremembe, kar vključuje tudi spletno oblikovanje in razvoj. Pomaga nam lahko učinkovito razvijati prihodnost.

Internet of Things je tehnologija, ki povezuje digitalni svet s preoblikovanjem interakcij uporabniškega vmesnika med človekom in strojem. Zdaj je IoT vstopil v področje spletnega razvoja in uporabnikom omogočil bolj interaktivno delovanje s spletnimi mesti. In ustvarite pametnega & pomembna vloga v svetu razvoja.

Izjemna moč povezljivosti in računalniške funkcije občutljivosti pomagata razumeti odjemalčeve funkcije in graditi prave strategije.

IoT-ov rob v spletnem razvoju bo spremenil vmesnik in interakcije uporabnikov itd. Vsi uporabniki bodo uporabljali ta vmesnik za komunikacijo s kamerami, senzorji in drugimi napravami na internetu.

Naprave, povezane z IoT, bodo do leta 2025 dosegle skoraj 75 milijard Statista.

Poročilo o napravah, povezanih z IoT

Kakšne so stvari na internetu, ali imate kakšno idejo?

In kako bo vplivalo na prihodnost spletnega razvoja?

Poglobimo se v to, kako se bo internet stvari spremenil v spletni razvoj,

IoT je razvoj domačih, mobilnih in vgrajenih aplikacij, povezanih z internetom, omogoča tudi povečanje zmogljivosti za računanje in uporabo analitike podatkov za pridobivanje pomembnih informacij.

Vloga IoT v spletnem razvoju

Internet stvari povezuje naprave & človeška z nagnjenostjo k inovacijam. Zdaj bo IoT ustanovljen v industriji spletnega razvoja, da bi spletno arhitekturo in uporabniški vmesnik naredil bolj ustvarjalno in interaktivno. IoT bo ustvaril vnaprejšnjo komunikacijo med tlorisi spletnega mesta in operativnimi modeli.

IoT ima široko intenzivnost stvari, kot so senzorji, kamere, signalna oprema itd. Zagotavlja učinkovito reševanje zahtev strank in sestavljanje pravilnih navodil.

Trenutno lahko številne naprave IoT prikazujejo informacije in rezultate spletnega mesta. Vključuje prenosne računalnike, pametne naprave, kot so AC in mikrovalovne pečice itd., In industrijske monitorje, kot so vgrajeni sistemi. Ima pomembno vlogo pri spletnem razvoju in presega vse te tehnologije.

IoT razvoj spletnih strani se razlikuje od običajnega

Internet of Things v spletnem razvoju je bolj zapleten kot trenutni spletni razvoj in oblikovanje. IOT spletni razvoj se ukvarja z veliko količino podatkov, prekomerno komunikacijo, varnostjo, nenehno spreminjajočimi se uporabniškimi vmesniki in zanesljivostjo.

Sledi nekaj bistvenih dejavnikov, da bo IoT spremenil spremembe v spletnem razvoju.

Zbiranje in obdelava velikih količin podatkov

IoT sistemi delujejo z ogromno količino podatkov, saj zbirajo podatke od senzorjev in jih obdelujejo za prenos podatkov prek oblačnega omrežja. Če se tovrstni podatki prenašajo prek običajnih spletnih strani, povzročajo zamudo v sistemih. Toda v sistemih, ki omogočajo IoT, se ti podatki obdelujejo in pošiljajo prek oblačnih omrežij, zato ni treba skrbeti za zamudo sistema. Razvoj IoT se bolj osredotoča na zanesljivost in razširljivost omrežja kot standardni spletni razvoj.

Kaj je skalabilnost?

Zagotavlja distribucijo in zbiranje podatkov, vendar ni odvisno od obsega podatkov.

Kaj je zanesljivost??
Pomeni, da vsak sistem brez odlašanja ustvari natančne rezultate, kar zadeva zbiranje podatkov IoT in dostavo podatkov brez napak.

Zato razvijalci IoT raje uporabljajo programske jezike in rešitve za gradnjo razširljivih spletnih aplikacij, kot so C, JavaScript in Java. Kritični dejavnik pri razvoju IoT je pošiljanje številnih podatkov prek želenih protokolov za izmenjavo podatkov, ki vključuje XMPP za dostop v realnem času in AMQP za pošiljanje / prejemanje podatkov.

Dinamična izkušnja uporabniškega vmesnika

Razvoj odličnega uporabniškega vmesnika ni lahka naloga, saj se razvija tehnologija, ki ne moremo pričakovati, katera bo odlično delovala na kateri platformi.

Toda integracija z IoT je učinkovita za ustvarjanje uporabniškega vmesnika je zelo trendovska in uporabnikom daje dinamično izkušnjo. Prav tako povečuje vlogo spletnega razvijalca s trenutnimi razvojnimi trendi. Razvijalci bodo lahko naredili A / B split testov v razvoju, da izberejo trendovskega.

Integracija chatbotov in kreativne interakcije uporabnikov

V zadnjih letih se povečuje povezovanje chatbotov v spletna mesta. Ti chatboti so združeni z algoritmi strojnega učenja, da se odzovejo na poizvedbe uporabnikov brez človeškega posredovanja. V prihodnosti pričakujemo bolj koristne rezultate s povečanjem uporabe IoT v spletnem razvoju.

Vsakodnevno glasovno iskanje postaja močnejše v spletnem razvoju. In velikanski iskalnik Google je nedavno objavil eno večjo posodobitev algoritmov za spletna mesta, imenovana Florida. Po tem algoritmu glasovno iskanje bo integrirana spletna mesta višje od tistih, ki niso govorna.

Uporaba IoT v spletnem razvoju omogoča učinkovitejše vključevanje glasovnega iskanja na spletnih mestih. To je eden od robov IoT v industriji spletnega razvoja.

Podpora v živo in kibernetska varnost

IoT ponuja tudi odlično varnost, ki pomaga varovati poslovne podatke, pa tudi uporabniške podatke. Sodobna spletna mesta, ki vključujejo IoT, bodo omogočala kritične tehnike prepoznavanja, da bi razumeli napačno vedenje podatkov in dosegli varnost.

Po navedbah Globalna raziskava interneta, Trg zaščite IoT v letu 2017 znaša 7.550 milijonov dolarjev, do leta 2026 se bo podaljšala za 34%.

IoT se v glavnem osredotoča na procese avtomatizacije, ki omogočajo zmanjšanje človekovega posredovanja ali njegovo odpravljanje. IoT v spletni tehnologiji je znan po poenostavitvi procesa spletnega razvoja in zagotavlja koristno varnost.

Natančna podpora na mobilnih platformah

Internet of Things bo dal vpogledne podatke in ki lahko nadzorujejo naprave z oddaljenih območij. Z uporabo pregledne analize IoT omogoča komunikacijo z napravami in izmenjavo informacij. Naprave z majhnim zaslonom, kot so pametni telefoni, fitnes pasovi, napajalniki, mikrovalovne pečice itd. Vsi so povezani v internet, izmenjujejo informacije in človekovo življenje delajo bolj produktivno.

Skoraj vse naprave, integrirane v IoT, bodo morda lahko prikazale rezultate spletnega mesta. Naj se pogovorimo o teh napravah in kako bodo vplivale na naše vsakdanje življenje.

Pametne ure: Je računalniška in nosljiva naprava. Omogoči lahko pomembne rezultate opravil, kot so prikaz časa, izračun razdalje, ki ste jo prevozili, srčni utrip, BP, intenzivnost vadbe itd. In prikazuje vse na drobnih zaslonih.

Kmalu te ure podpirajo tudi spletne brskalnike.

Osebni asistenti: Osebni asistent je nastajajoč trend v digitalnem svetu. Rezultat temelji na glasovnem asistentu. Na trgu imamo Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana in Googlov dom itd. Te naprave so uporabne za upravljanje vseh dodatkov, kot so napajalniki, mikrovalovne pečice, ventilator, žarnica itd..

Vsi rezultati so prikazani na majhnih zaslonih.

Vpliv spletnega razvoja IoT na različne panoge

Uvedba IoT lahko spremeni panoge, kot so trgovina na drobno, zdravstvo, prevoz itd. Ti sektorji potrebujejo sodobne spletne aplikacije, kot so v medicinski industriji, da preverijo nivo srčnega utripa, BP, MRI skeniranje, število korakov in podobno. lokacija, podatki o prometu in podrobnosti o nesrečah spadajo v prometni sektor.

Arhitektura interneta stvari prihodnosti

Sodobna spletna aplikacija omogoča spletno nakupovanje, ki spada v sektor maloprodaje. Tako, kot je to, obstajajo različne vrste kategorij, za katere so razvite spletne aplikacije. Trenutno razvijalci aplikacij, ki uporabljajo rešitve IoT za izdelavo spletnih aplikacij za potrebe strank. Za več podrobnosti si oglejte spodnjo sliko.

Slikovni vir: UNCTAD Poročilo o tehnologiji in inovacijah 2018

Zaključek

Tehnologija je nekaj, kar se nenehno razvija v nove višine, saj človeška življenja postanejo bolj udobna in boljša.

Internet of Things je revolucionarna tehnologija, ki jo je uporabila večina industrij, da bi tradicionalni postopek spremenila v pametnejše. IoT bo prinesel ključne spremembe, ki bodo popeljale razvoj spleta na naslednjo raven. Če potrebujete pomoč pri učenju gradnje IoT-ja, potem to preverite Seveda Udemy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map