Splet 3.0: Nova doba spletnega oblikovanja je že tu

Ste danes opazili kaj drugačnega pri povprečnem spletnem mestu? Nekaj ​​se je spremenilo v oblikovanju spletnih strani še pred nekaj leti. In marsikdo to spremembo imenuje prihod Web 3.0 – novo obdobje spletnega oblikovanja.


V širši sliki je splet 3.0 povezan s podatki in njegovim upravljanjem. Živimo v dobi informacij in s tem, ko se obseg podatkov širi, s tem tudi potreba po upravljanju.

Ste že slišali za Blockchain prej in stavek Decentralizirani splet.

In prav tako boste že slišali za ljudi, ki to želijo odvzemite moči podjetjem, kot je Google, in celo Facebook – ki ga je imel velik delež težav, povezanih z zasebnostjo V preteklih letih.

BlockchainBig Corp vam bo morda olajšal življenje, vsaj zaenkrat, toda Web 3.0 živi na obljubi o boljših pravilih o zasebnosti in naprednem upravljanju podatkov. Ilustracija: Rytis Jonikas

Kaj pa umetna inteligenca (AI) in strojno učenje (ML)?

Vse to so resnične tehnologije, ki so v tako ali drugačno obliko vključene v sodobni splet. Cilj je preprost, prilagoditi uporabniške izkušnje in narediti splet bolj dostopen.

In vendar…

Ta objava govori o nobeni od teh tehnologij

Čeprav razumem, da so vse zgoraj omenjene tehnike izjemno pomembne za današnji dan in starost, sem na tem mestu osredotočen Spletno oblikovanje 3.0.

Z drugimi besedami, kako so se spletna mesta spremenila v zadnjih petih letih in kako se spreminja spletna stran stvari s spletom 3.0?

Tako je nekoč izgledal splet:

Spletno spletno mesto Old SchoolClassic Web 1.0

In sredi 2000-ih smo začeli opažati nastanek spleta 2.0 – ki je bil videti nekako tako:

Oblikovanje spletnih strani Web 2.0Splet 2.0 – Pogost pristop k nemotenemu oblikovanju spletnih strani.

Vendar to ni nič v primerjavi s tistimi, ki jih vidimo v modelih Web 3.0:

Primer predogleda spletnega mesta Web 3.0Splet 3.0 – Edinstvene barve, oblike, poravnava slikovnih pik in še več! Zadevna spletna stran: Zdravje kapljic

Novo obdobje spletnega oblikovanja poudarja brezhibno natančnost, vplivne barvne sheme in dodatek novih oblikovalskih elementov, ki dopolnjujejo celoten dizajn.

Kako smo prišli sem in kaj morate vedeti?

Kaj je Web Design 3.0: Odgovorili so na vaša vprašanja

V tem razdelku se bom osredotočil na naslednja vprašanja:

 • Kako se spletna mesta Web 3.0 razlikujejo od prejšnjih let?
 • Zakaj oblikovalci uporabljajo toliko oblik in drugih elementov oblikovanja?
 • Ali ustvarjalci strani sledijo trendom?

Po odgovoru na ta vprašanja si bomo ogledali vrhunska orodja za oblikovanje in nekaj platform, na katerih boste našli navdih za oblikovanje.

Torej, pojdimo s prvim vprašanjem.

# 1: Kako se spletna mesta Web 3.0 razlikujejo od prejšnjih let?

Hudobno oblikovanje

Rekel bi, da je najpomembnejša sprememba v zadnjih letih dodajanje ustvarjalnih elementov.

Oblikovalci postajajo veliko bolj udobni za uporabo elementov ozadja, kot so oblike in krivulje, da namestijo določeno oblikovalsko navigacijsko pot.

Ob pravilni uporabi, oblike in pikice lahko pomaga poudariti dragoceno vsebino, hkrati pa zagotavlja prijeten uporabniški vmesnik (uporabniški vmesnik).

Poleg tega Web 3.0 Dizajni skupaj uporabljajo veliko več ilustracij in vizualne vsebine. Ne samo za obogatitev strani, ampak pogosto za ponazoritev določenega izdelka ali vzroka.

Domača stran Piia

Takoj, ko vidite takšen dizajn, veste, da je določeno podjetje vložilo trdo delo, da bo uporabniška izkušnja prijetna.

Konec leta 2018, MailChimp je obnovil celotno spletno mesto, ena izmed stvari, ki so jo izbrali za predstavitev, je bila uporaba ilustracij.

Tukaj so top 3 razlogi, zakaj morate razmisliti o uporabi ilustracij:

V prvi vrsti ilustracije pritegnejo pozornost obiskovalcev za razliko od vsega drugega, toda to je poleg tega.

 • Spremenite zapleteno v preprosto. Tradicionalno se spletni oblikovalci za razlago svojega izdelka zanašajo na naslove. V teh dneh lahko ilustracije za vas opravijo večino trdega dela. Lahko oblikujete celoten nabor ilustracij okoli svojih izdelkov in njegovih lastnosti. Konec koncev je vizualno učenje stvar!
 • Podoba blagovne znamke. Slog ilustracij, ki jih uporabljate, lahko pomaga pri promociji pozitivne podobe blagovne znamke. Ilustracije lahko prikazujejo različne vrednosti, prednosti in lastnosti blagovne znamke. Ni nekaj, kar bi znali upodabljati s kopiranjem.
 • Vizualni lik. Vsaka znamka je drugačna. Z vizualnimi slikami pa lahko predstavite identiteto, ki vas loči od ostalih.

To velja tudi za stvari, kot so Ikone in animacije. Obe zahtevata nekoliko več individualnega dela – po možnosti s strani grafičnega oblikovalca -, a nagrade so tam!

In tretja najpomembnejša sprememba je tipografija.

Spletna 3.0 tipografija

Pisalni slog je vedno ostal velik del vsakega dizajna. In če niste prepričani, sem vas izzval, da spremenite pisave na vašem spletnem mestu v nekaj povsem naključnega.

Razlika v tem dobra tipografija naredi je ogromno. In odkar so spletna mesta Web 3.0 prešla v mainstream, tako tudi raznolikost tipk.

Lahko se umaknete s preprostim spletnim dizajnom izključno za vrsto pisav, ki jih uporabljate. Priporočam knjiženje Tipa volk.

brezplačni seznami pisav

Ta spletna stran je zlaten rudnik za vse tipografije in tipografije. Jeremiah Shoaf ga vodi. Svojo spletno stran vzdržuje že vrsto let in na svojem spletnem mestu ima na tisoče različnih seznamov.

Prav tako piše vodnike in redno vzdržuje imenik spletnega mesta. Kadar koli delam na novem projektu, je Typewolf eno prvih mest, ki jih obiščem.

Z učenjem tipografije in njenim vplivom na spletno oblikovanje si boste prihranili tono časa, ko se bo oblikovanje počutilo profesionalno.

# 2: Zakaj oblikovalci uporabljajo toliko oblik in drugih elementov oblikovanja?

Oblike spletnega oblikovanja

To novost niso samo spletna mesta, ki so jih oblikovali profesionalci. Večina sodobnih tem in okvirov WordPress je zgrajena tudi za izvajanje teh trendov.

Toda, zakaj oblike in kako koristijo oblikovanju spletnega mesta? Dva glavna dejavnika sta estetika in minimalizem. Oblike in drugi geometrijski elementi pomagajo sestaviti celoten dizajn, kar zagotavlja nemoten potek in dosledna uporabniška izkušnja.

Tradicionalno bi se deli delili samo s posameznimi barvami, včasih pa tudi brez barv.

oblike in geometrija v spletnem oblikovanju

V tem primeru si lahko ogledate, kako uporaba preprostih ilustracij bogati to minimalistično zasnovo in podpira vzorce ozadja. To pa pripomore k večji berljivosti glavnih navigacijskih elementov.

Uporabite lahko tudi podporne elemente za poudarjanje pomembne vsebine, na primer:

estetsko spletno oblikovanje

Vse skupaj je mešanica doslednosti in kreativnega razmišljanja. Oblika ozadja, kot je prikazano zgoraj, lahko pomaga pri izvajanju barvne psihologije za nadaljnjo izboljšanje uporabniške izkušnje.

Kasneje v objavi si bomo ogledali najbolj priljubljena spletna mesta za navdih. Tu boste videli različne tehnike za izvajanje geometrijskih oblik v spletnem oblikovanju.

# 3: Ali ustvarjalci strani sledijo trendom?

Izdelava strani Elementor

To niso samo ustvarjalci strani, kot sta Visual Composer in Elementor ki vam pomagajo sestaviti boljše ciljne strani. Blagovne znamke radi Kvadratni prostor, Spletni tok, in Weblium prav tako močno napredujejo v prostoru za izdelavo spletnih strani. In vsekakor dovolj, da vsa ta orodja za oblikovanje sledijo najnovejšim trendom spletnega oblikovanja.

Elementor, ki ima več kot 25 milijonov prenosov, nenehno razvija knjižnico svojih komponent, tako da vključuje elemente, ki predstavljajo sodobni splet. In Weblium uporablja AI, da neizkušenim webmasterjem pomaga pri izdelavi vizualno osupljivih spletnih mest.

Najboljši del je, da vam nikoli ni treba napisati niti ene vrstice kode. Sodobni ustvarjalci strani zagotavljajo Postavitve na osnovi mrež brez vseh tehničnih lastnosti.

Elemenor Pro gradnike

Ustvarite lahko nove vrstice, razdelke in spremenite velikost posameznih komponent s pomočjo orodij za povleci in spusti. Lahko pa se temu popolnoma izognete in uporabite vnaprej izdelane predloge.

Odveč je reči, učenje HTML-ja & CSS še vedno močno spodbuja kot se učimo vektorske umetnosti in splošnega grafičnega oblikovanja. Sestavljalci strani so nagnjeni k neučinkovitosti, ki jih je mogoče rešiti le tako, da se spustijo in umazajo s kodo.

Orodja za oblikovanje Web 3.0: trenutni trendi

V prejšnjih dneh so spletna mesta nastajala na podlagi žičnih okvirjev in skic, ki ste jih morali oblikovati na kosu papirja. Photoshop je pomagal ublažiti to, vendar zagotovo ne do točke, ki jo imamo danes.

Sodobna orodja za oblikovanje se osredotočajo posebej na idejo o oblikovanju spletnih strani in mobilnih aplikacij. To odpira vrata v piksalno popolno zasnovo z možnostjo izvoza nekaterih vaših modelov kot že pripravljenih spletnih mest.

oblikovanje žičnih okvirjev

Ko imate oblikovan dizajn po meri, se lahko osredotočite bodisi na njegovo kodiranje bodisi s pomočjo ustvarjalcev strani, da dosežete skoraj popolno kopijo tega dizajna.

Tu so orodja, ki bodo pripomogla k vsemu.

# 1: Skica

Skica

Skica je edinstveno orodje za oblikovanje za Mac OS in je zagotovo eno najboljših orodij za digitalno oblikovanje na trgu. Čeprav je omejen na en specifičen operacijski sistem.

Ena od stvari, zaradi katerih je Sketch tako priljubljen in tako iskan, je dejstvo, da ponuja skoraj vse, kar potrebujete za digitalno oblikovanje, kar vključuje oblikovanje spletnih strani, mobilnih aplikacij, vektorske grafike, tudi stvari, kot so oblikovanje prototipov, in zunanji vtičniki za dodatno funkcionalnost.

Osebno je ena od stvari, ki mi je pri Sketchu zelo všeč, ta, da je resnično močna programska oprema. Gre za pogled na druge možnosti na trgu. Skica ponazarja standard profesionalno izdelane programske opreme.

Kar se tiče spletnega oblikovanja, mislim, ena od zanimivih lastnosti Sketch je ta, da je zasnovan za podporo oblikovanju spletnega mesta. Torej lahko ustvarite mreže, lahko ustvarite več plasti in še veliko več.

primer žičnih okvirovPo vsem spletu je več deset tisoč brezplačnih Sketch. Svojo kariero spletnega oblikovanja lahko začnete brez predhodnih izkušenj.

V marsičem je podoben Photoshopu, toda pri spletnem oblikovanju. Ne vključuje vaših povprečnih funkcij za urejanje fotografij, vsebuje pa vse, kar potrebujete za urejanje vektorske grafike, vstavljanje slik, upravljanje pisav, upravljanje velikosti strani, ustvarjanje dodatnih mrež, vse.

Če danes pogledate sodobna spletna mesta, zlasti nekaterih večjih blagovnih znamk, je bilo 99% časa, ko je bilo spletno mesto zasnovano s programom Sketch, tako da je zelo znan med profesionalnimi oblikovalci.

In če ste novinec in se želite učiti, to preverite spletni tečaj.

# 2: Lunacy

Lunacy

Kot rečeno, je Sketch zgrajen izključno za MacOS. Na srečo se je Icons8 zavzel za to, da bi ustvaril alternativo za uporabnike sistema Windows. In najboljši del je, da je popolnoma brezplačen.

Lunacy je orodje za urejanje vektorjev s sistemom Windows, ki si je Sketch izposodil veliko navdiha. Popolnoma deluje kot posamezna programska oprema za urejanje vektorjev, vendar podpira tudi datoteke Sketch.

Če torej naložite kateri koli projekt, ustvarjen s programom Sketch, jih boste lahko uporabljali z Lunacy. Nenazadnje je Lunacy podprta v skupnosti. Torej lahko zahtevate in glasujete o funkcijah, ki so jih predložili drugi.

Vse v imenu olajšanja in preprostejšega oblikovanja spletnih strani.

# 3: Figma

Figma

Zadnje večje orodje za spletno oblikovanje je Figma. Kot se dogaja, je Figma tudi tesna konkurenca Sketchu. In je popolnoma brezplačna za uporabo. Zgrajen je za brskalnik, vendar ima na voljo tudi namizno aplikacijo.

Ker je brezplačna in ima velik nabor funkcij, je Figma tudi aplikacija, ki jo sama najpogosteje uporabljam. Uporabniški vmesnik se počuti naravno, brez ničesar. Vsi gumbi in funkcije so narejeni tako, da brezhibno ustvarjate obliko po meri.

Kot stransko opombo tudi rad uporabljam Figmo za kakršno koli splošno vektorsko delo. Ne glede na to, ali ustvarja ponudbe, nove stile gumbov in skoraj vse drugo.

Web 3.0 Design Inspiration: Učite se od najboljših

Za učenje odličnih načel oblikovanja vam ni treba vpisati tečaja UX. Vse, kar potrebujete, je dostop do nekaj izbranih mest za navdih in hitro boste razumeli, kaj je v trendu.

Naslednji razdelek je namenjen iskanju najboljšega oblikovalskega navdiha za vse prihajajoče projekte 3.0 3.0.

Uporaba spletnih mest s seznamom profesionalnih modelov vas lahko spodbudi k boljšim izbiram oblikovalcev v prihodnosti.

# 1: Lapa Ninja

Lapa Ninja

Lapa ninja mora biti eno mojih najljubših spletnih strani za navdih, ki ga lahko uporabljam. Všeč mi je glede na spletna mesta, ki jih navaja, in tudi na to, kako spremlja vse najnovejše stvari v spletnem oblikovanju.

Odkrito povedano, resnično ni nobenega drugega spletnega mesta, ki bi to storilo enako. Poleg tega ima v svoji bazi podatkov že več kot 2000 seznamov. Zato vam ni treba čakati, da se dodajo novi modeli. In ena izmed drugih stvari, ki mi je pri tej konkretni platformi res všeč, je, da lahko dejansko brskate po spletnem mestu ali posameznih spletnih mestih in njihovih modelih po kategorijah.

In to ni samo veste, blog ali posel, ampak dejansko lahko izbirate med določenimi kategorijami, kot so portfelj, zdravje in različne vrste panog. Tako lahko resnično zožite iskanje.

kategorije lapa ninje

Poleg tega je brskanje po njem zelo preprosto in vključuje večino tega, o čemer smo govorili v tem posebnem članku.

Če pogledamo posamezne sezname, je res enostavno videti spremembe, ki jih trenutno doživljamo v spletnem oblikovanju.

Torej je samo neprecenljiv vir, ki ga občasno obiščete ali obiščete vsakič, ko se zataknete pri oblikovanju ali nameravate zasnovati nekaj novega.

# 2: OnePageLove

OnePageLove

Enostransko spletno mesto je v bistvu spletno mesto brez dodatnih strani. Nekateri mu pravijo ciljne strani, večina pa jih imenuje spletna mesta z eno stranjo. So veliko bolj pogoste, kot si mislite. In OnePageLove je verjetno najboljše spletno mesto za ustrezno izpostavitev za takšna mesta.

Podobno kot pri Lapa Ninja, lahko iščanje omejite na posebne kategorije. Vsak seznam vključuje posnetek zaslona na celotni strani in nekaj podrobnosti o avtorju.

Razen tega lahko brskate po svojih željah in si ogledate katero koli spletno mesto, ki pritegne vašo pozornost. Ne morem si omisliti, kolikokrat sem si sposodil navdih na spletnih mestih, ki jih je navedel OnePage ljubezen. To je tako dobro!

# 3: Nagrade

Nagrade

Nenazadnje jih imamo Nagrade. Morda najstarejše delujoče spletno mesto za navdih na svetu. In vendar uspeva ohraniti doslednost iz leta v leto.

Ideja Awwwards je, da ljudje predložijo oblikovanje spletnih strani, člani pa glasujejo o svojih najljubših. Potem komisija Awards prejme posamezno glasovanje in odloči o izbranih nekaj zmagovalcih za določen časovni okvir.

Če postanete zmagovalec, lahko na svoje spletno mesto dodate posebno značko, ki poudarja vašo odličnost v razumevanju oblikovanja.

Kar se tiče navdiha, je veliko modelov, navedenih na tej spletni strani, izjemno ekskluzivnih. Je igrišče za resnično kreativne in ambiciozne oblikovalce.

Vredno zaznamkov in preverjanja nazaj enkrat na teden.

Zaključek: Kam od tu

Spletno oblikovanje je konkurenčna panoga. In ne zato, ker ljudje želijo narediti boljša spletna mesta kot druge. Glede na uporabniški vmesnik in UX je najbolj konkurenčen.

Iskanje novega načina za pritegnitev pozornosti ljudi lahko pomeni boljše prodajne rezultate. Tudi z zagotavljanjem trdnega uporabniškega UX-a – ugotovili boste, da se ljudje pogosteje vračajo na vaše spletno mesto.

Od leta 2018 se pojavlja ogromen pritok modelov, ki dajejo prednost vizualnemu vidiku oblikovanja. In kot tak, pričakujte, da bo na tem področju prišlo do veliko več sprememb in dopolnitev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map