Što Chatboti čine ljudskim

Chatboti su nedavno stekli popularnost u internetskom svijetu i doista su kreacija koju vrijedi pokušati. Sve se više tvrtki suočava s izazovom stvaranja zdravih odnosa i veza s kupcima na mreži.


Više nije dovoljno da bi vaše poslovanje bilo vidljivo na webu i pouzdajte se u nekoliko oglasa koji će učiniti posao za vas.

Danas su posjetitelji i kupci sve aktivniji, zahtijevaju više odgovora i zahtijevaju više istraživanja prije kupnje. Bez obzira na poslovnu sferu, vlasnici mrežnih poduzeća najvjerojatnije su se našli pred izazovom da njihova tvrtka može komunicirati s kupcima ili potencijalnim klijentima 27/7.

Ovo je mjesto gdje dolaze chatboti kako bi spasili dan!

Što su oni?

Budući da digitalni svijet svakodnevno zauzima značajniji dio našeg života, očekivanja su da će se do 2020. godine upravljati 85% interakcija. Popularnost chatbotova već je vidljiva, a neke tvrtke iz različitih sektora implementiraju tehnologiju.

Da bi se pojednostavila priroda chatova, u osnovi su to računalni programi stvoreni da simuliraju razgovor s ljudskim korisnicima na webu. Primarna svrha implementacije chatbota je automatizacija korisničke podrške i pružanje odgovora na upite cijeli dan, svaki dan, bez potrebe za angažiranjem zaposlenika koji će obavljati zadatak.

Uloga chatbotova tu ne završava jer su i oni sposobni prikupljati informacije, pomažući u zadacima poput organiziranja sastanaka i smanjenja troškova tvrtkama.

Preuzimanja chatbotova

Primjeri kako vam ovaj alat umjetne inteligencije može pomoći su beskrajni. Maloprodajne trgovine mogu koristiti chatbot za promocije, restorani za naručivanje putem interneta, trgovci kako bi dobili odgovore iz kampanja ili čak prikupili podatke o razinama zadovoljstva od klijenata.

Mogu ih koristiti i tvrtke spisi za prikupljanje podataka o zahtjevima za uređivanje ili stvaranje sadržaja. Chatbot se može programirati tako da koristi bilo koje informacije koje želite i stoga može u određenoj mjeri služiti čovjeku kao zamjena.

Naravno, njegove mogućnosti imaju ograničenja, a chatbot još uvijek ne može u potpunosti zamijeniti ljudski kontakt koji je neizbježan dio procesa izgradnje odnosa s kupcima..

Izrada Chatbota čovječnijim

Koliko god chatbot mogao biti velik i za potrošače i za tvrtke, ostaje činjenica da su umjetno podržani i da ih se ne može uspoređivati ​​s ljudskom inteligencijom i komunikacijom, što uključuje emocije i druge mogućnosti, nepoznate strojevima ili tehnologiji.

Aspekti ljudske komunikacije, poput humora ili saosjećanja, nisu samo ključni u redovitom kontaktu, već mogu stvoriti proizvode ili prekršiti kada pretvore potencijal u kupca ili pomognu vjernom klijentu pri njegovoj sljedećoj kupnji.

Postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da chatbot izgleda humanije, a samim tim i povećavate šansu da se bolje povežete sa svojim kupcima ili korisnicima, uspostavite veći stupanj povjerenja i, u konačnici, izgradite čvrst i zdrav odnos.

Izgradnja emocionalnih reakcija

Danas je tehnologija još uvijek otporna na smišljanje načina prikazivanja emocija pomoću umjetne inteligencije. Međutim, uzbuđenje je jedan od ključnih temelja ljudskog kontakta i pružanje mušterija nesumnjivo će povećati šanse za bolje povezivanje i pomoći korisnicima da razumiju vašu tvrtku i iskoriste maksimum vaših proizvoda ili usluga.

Dobra vijest je da se chatboti mogu programirati tako da otkrivaju različite emocije kodirane u korisnikovoj poruci i reagiraju s potrebnom emoji ikonom, pokazujući da se odnosi na korisnikove osjećaje i impulse..

Zamislite kako bi bilo cool kad bi korisnik poslao poruku s kojom dijeli koliko su tužni što njihov omiljeni proizvod iz vaše tvrtke nema na skladištu, a vaši odgovori chatbota s tužnim emojijima i riječju poput „Žao mi je, volio bih da vas danas nasmiješim! “.

Takav odgovor pokreće osjećaje ljudske povezanosti i vjerojatno će spriječiti posjetitelje vaše tvrtke.

Izrada vašeg hladnjaka za boce

Da bi chatbot izgledao manje programirano i ljudskije, ključno je to što je njihov skup informacija raznolik i oni imaju pristup više opcija koje mogu koristiti kao odgovore..

Čak i detalji poput „ok“ odgovora mogu se prilagoditi tako da izgledaju humanije uključivanjem nekoliko opcija koje chatbot može upotrijebiti u takvim scenarijima..

Na primjer, čineći stvari malo zabavnim opcijama poput “u redu”, “shvatio si”, “Roditelj to” ili “Da, kapetan da”, stvorit će više ljudskog dodira u razgovoru.

Naravno, ključno je razmisliti o tonu vašeg poslovanja i s njim sinkronizirati jezik chatbota.

Upotreba glasa

U redu, ovo je vjerojatno jedna od prvih stvari koja ili pobjeđuje ili gubi korisnika. Ovaj detalj je važniji u slučajevima kada chatboti koriste zvuk za poruke, ali mogu se primijeniti na pisanu riječ, kao i tonski glas. Zamislite razliku u korisničkom iskustvu između komunikacije s chatbotom robotskim glasom preko ljudskog glasa.

Ako želite da vaš chatbot zvuči više kao prijatelj, a ne kao uređaj kodiran za postizanje rezultata, dobra je ideja za odgovor koristiti pravi, ljudski glas.

Stvaranje ličnosti

Drugi bitni dio ljudskog kontakta je raznolik skup ličnosti koje imamo. Na temelju prirode vašeg poslovanja, bilo bi korisno uspostaviti određeni lik koji je šifriran u vašem chatbotu na način na koji on odgovara, šali se, odgovara ili daje druge informacije.

Pridružite se određenim raspoloženjima odgovorima chatbota na temelju otkrivenih podataka korisnika kako biste osigurali da vaš chatbot bude adekvatniji i zabavniji za razgovor..

Iako umjetna inteligencija još ne može u potpunosti oponašati ljudsku prirodu, ovih nekoliko pokazivača nesumnjivo će učiniti da vaš chatbot zvuči i osjeća se ljudski, povećavajući povjerenje i pouzdanost korisnika i potencijalno povećavajući prodaju i profit za vaše poslovanje..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map