Uvod v Maven – preprosto orodje za upravljanje projektov

Preberite več o Apache Maven – orodju za avtomatizacijo zgradb


Kaj se dogaja, vsi! Danes se bomo pogovarjali o Mavenu.

Začeli bomo s hitrim uvodom in nato našteli prednosti njegove uporabe. Po vsem tem bomo videli postopek namestitve in nato še nekaj tehničnih pogojev, ki so bistveni za začetnika. Torej, začnimo!

Kaj je Maven?

Apache Maven je programska oprema za upravljanje projektov in lahko rečemo, da je orodje za razumevanje. Temelji na konceptu modela projektnega objekta (POM) (o katerem bomo razpravljali pozneje v člankih), Maven lahko upravlja izdelovanje, poročanje in dokumentacijo projekta iz osrednjega podatka.

Apache Maven je orodje za izdelavo in opravi nalogo tako kot Ant, ki je spet izjemno orodje za izdelavo. To je programsko orodje za upravljanje projektov s programsko opremo, ki daje nov koncept modela projektnega objekta (POM). Maven omogoča razvijalcu, da samodejno upravlja ustvarjanje izvirnega formata mape, izvajanje asortimana in testiranja ter pakiranje in uvajanje končnega rezultata. Zmanjša veliko število korakov v osnovnem postopku, zaradi česar je enostopenjski postopek izdelave.

Zakaj se uporablja Maven?

Če povzamem, Maven poenostavlja in standardizira postopek izdelave projekta. Brezhibno se ukvarja s skupinskim sodelovanjem, sestavljanjem, distribucijo, dokumentacijo in ločenimi nalogami. Maven poveča ponovno uporabo, poleg tega pa skrbi tudi za večino nalog, povezanih z gradnjo. Deluje v številnih korakih, kot so dodajanje kozarcev v knjižnico projektov, izdelava poročil in izvajanje preskusnih primerov Junits, ustvarjanje datotek Jar, War, Ear za projekt in še veliko več stvari.

Zelo pomemben vidik Maven je namen skladišč za upravljanje datotek jarkov.

Maven se lahko nadalje uporablja pri gradnji & upravljanje projektov, napisanih v jezikih, kot so C #, ruby ​​in drugi programski jeziki.

Oglejmo si naslednje prednosti Maven-a.

Konvencija o konfiguraciji

 • Njegova konfiguracija je zelo minimalna.
 • Ima upravljavske odvisnosti.

Lahko se doseže več / ponavljajočih se sestav

 • Avtomatizacija omogoča enostavno.

Upravljanje, preizkušanje in razvoj vtičnikov

 • Ima možnost izvajanja JUnit in drugih integracijskih testov.
 • Jasno navaja razvojni proces.

Določbe za preverjanje stanja vsake sestavine

 • Prepreči neskladne nastavitve.
 • Standardna in enotna infrastruktura med projekti.

Nastavitev okolja Maven

Namestitev Maven vključuje naslednje korake:

 • Preverite, ali ima sistem nameščeno Javo ali ne. če ne, potem namestite java
 • Preverite, ali je spremenljiva okoljska spremenljivka java. Če ni, potem nastavite okoljsko spremenljivko java.
 • Prenesi Maven
 • Odstranite prenos maven na enem mestu v sistemu.
 • Zdaj dodajte imenik bin ustvarjenega imenika apache-maven-3.6.2 spremenljivki okolja PATH in sistemski spremenljivki.
 • Odprite cmd in zaženite ukaz mvn -v, da potrdite namestitev.

To je vse

Če želite izvedeti podrobne korake namestitve, upoštevajte spodnji YouTube vodič za nastavitev okolja Maven, saj tega članka ne želimo, da so stvari za branje preproste in preveč dolgočasne..

Ker gre za navodila za začetnike, mora vsebovati tehnične izraze, povezane z MAVEN. Tako je tukaj nekaj, kar je zelo pomembno:

Lokalno skladišče Maven

Maven Local Repository je nabor, v katerem Maven shranjuje vse datoteke ali knjižnice ali odvisnosti projektov. Ime mape je privzeto nastavljeno na ».m2«, privzeto pa je »Knjižnice \ Dokumenti \ .m2«.

Centralno skladišče Maven

Osrednje skladišče Maven je privzeto mesto za Maven za prenos vseh knjižnic odvisnosti projekta za uporabo. Za katero koli knjižnico, ki je vključena v projekt, Maven najprej pogleda v .m2 mapo lokalnega skladišča, in če ne najde potrebne knjižnice, nato poišče v centralnem skladišču in knjižnico naloži v lokalno skladišče.

Maven POM

POM je datoteka XML modela projektnega objekta, ki vsebuje podatke o projektu in podrobnostih konfiguracije, ki jih je Maven potreboval za razvoj projekta. Vsebuje privzete vrednosti za večino projektov. Nekatere strukture, ki jih je mogoče definirati v POM, so projektne odvisnosti, vtičniki, ki jih je mogoče izvesti, in seveda profili izdelave.

Elementi, uporabljeni v ustvarjanju datoteke pom.xml

 • project – Projekt je korenski element datoteke pom.xml.
 • modelVersion – Pomeni različico modela POM, s katerim delate.
 • groupId- pomeni ID za projektno skupino. Je edinstven in najpogosteje boste uporabili ID skupine, ki je povezan z imenom osnovnega paketa Java.
 • artifactId – to se uporablja za navedbo imena projekta, ki ga gradite.
 • Različica – Ta element je sestavljen iz številke različice projekta. Če je bil vaš projekt objavljen v različnih različicah, je primerno, da predstavite različico svojega projekta.

Ključna beseda odvisnosti

Odvisnosti so knjižnice, ki jih projekt potrebuje. Tako kot kozarci Log4j, tudi Apache Poi kozarci, Selenium Jars so nekatere knjižnice, ki jih potrebujete za projekt. Odvisnosti v Maven pom.xml so omenjene takole:

com.companyname.groupname
App-Core-lib
1.0

Surefire Plugin

Vtičnik Surefire je potreben med preskusno fazo življenjskega cikla izdelave, da izvede enotne preizkuse aplikacije. Pripravlja poročila v dveh različnih oblikah datotek, kot so navadna besedilna datoteka, datoteke XML in tudi datoteke HTML. Tudi če za poročanje uporabljate okvir Junits ali TestNG, je ta vtičnik obvezen za uporabo, saj Mavenu pomaga najti teste.

Praktična uporaba Maven-a

Ko delate na določenem java projektu in ima ta projekt veliko odvisnosti, nadgradnje, potreb, je ročno delo z vsemi temi zelo zapleteno in naporno. Tako je uporaba nekaterih orodij, ki lahko delajo, resnično koristna.

In Maven je tako orodje za upravljanje gradnje, ki lahko izvaja vse stvari, kot je dodajanje odvisnosti, z uporabo razreda za projektiranje, samodejno izdelavo vojn in jar datotek ter veliko novih stvari.

Zaključek

To orodje je koristno pri gradnji projektov. Želim vam uspeh pri vašem projektu JAVA. Če iščete video tutorial, potem lahko preverite Tečaj strmoglavljenja Maven.

Oznake:

 • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map