Zaradi česar so Chatboti bolj človeški

Klepeti so v zadnjem času pridobili na popularnosti v svetovnem spletu in so resnično stvar, ki ga je vredno poskusiti. Vse več podjetij se sooča z izzivom ustvarjanja zdravih odnosov in vezi s strankami na spletu.


Ni več dovolj, da postane vaše podjetje vidno na spletu in se zanašate na nekaj oglasov, ki bodo namesto vas opravili delo.

Dandanes so obiskovalci in kupci vse bolj aktivni, pred nakupom zahtevajo več odgovorov in zahtevajo več raziskav. Ne glede na poslovno sfero so lastniki spletnih podjetij najverjetneje naleteli na izziv, kako lahko njihovo podjetje komunicira s strankami ali potencialnimi strankami 27/7.

In tu pridejo klepetalnice, da prihranijo dan!

Kaj so oni?

Ker digitalni svet vsak dan zavzema pomembnejši del našega življenja, pričakujemo, da bomo do leta 2020 vodili 85% interakcij. Priljubljenost chatbotov je že bila priča, nekatera podjetja iz različnih sektorjev uporabljajo tehnologijo.

Za poenostavitev narave klepetov so v osnovnem smislu računalniški programi, ustvarjeni za simulacijo pogovora s človeškimi uporabniki v spletu. Primarni namen implementacije chatbota je avtomatizirati podporo strankam in zagotavljati odgovore na poizvedbe ves dan, vsak dan, ne da bi morali za nalogo zaposliti zaposlene..

Vloga klepetov se na tem koncu ne konča, saj so prav tako sposobni zbirati informacije, pomagati pri nalogah, kot je organizacija srečanj in podjetja zmanjšati stroške.

Prevzemanje chatbotov

Primerov, kako lahko to orodje za umetno inteligenco pomaga, je neskončno. Trgovine na drobno lahko uporabljajo chatbot za promocije, restavracije za spletno naročanje, tržniki, da dobijo odzive iz kampanj ali celo zbirajo podatke o stopnjah zadovoljstva od strank.

Uporabljajo jih lahko celo podjetja spisi za zbiranje podatkov o zahtevah za urejanje ali ustvarjanje vsebine. Klepetalnik je lahko programiran tako, da uporablja poljubne informacije, zato lahko do neke mere nadomešča človeka.

Seveda imajo njegove zmogljivosti omejitve in chatbot še ni sposoben v celoti nadomestiti človeškega stika, ki je neizogiben del procesa izgradnje odnosov s strankami..

Naredi Chatbot bolj človeškega

Kako velik je lahko chatbot, tako za potrošnike kot za podjetja, ostaja dejstvo, da so umetno podprti in jih ni mogoče primerjati s človeško inteligenco in komunikacijo, ki vključuje čustva in druge zmožnosti, neznane strojem ali tehnologiji.

Aspekti človekove komunikacije, kot sta humor ali naklonjenost, niso ključni le pri rednem stiku, ampak jih lahko oblikujejo ali prekinejo, ko vodijo v stranko ali pomagajo zvesti stranki pri naslednjem nakupu.

Nekaj ​​nasvetov vam bo pomagalo, da bo chatbot videti bolj človeški in s tem povečal možnost boljšega povezovanja s strankami ali uporabniki, vzpostavili boste višjo stopnjo zaupanja in na koncu vzpostavili trden in zdrav odnos.

Gradnja čustvenih odzivov

Danes je tehnologija še vedno odporna pri ugotavljanju, kako prikazati čustva z umetno inteligenco. Navdušenje je eden ključnih temeljev človeškega stika in zagotavljanje strankam bo nedvomno povečalo možnosti za boljše povezovanje in pomagalo uporabnikom razumeti vaše podjetje in izkoristiti kar največ vaših izdelkov ali storitev.

Dobra novica je, da lahko chatboti programirajo tako, da zaznajo različna čustva, šifrirana v uporabnikovem sporočilu, in reagirajo s potrebno ikono emoji, kar kaže, da se nanaša na uporabnikova čustva in impulze..

Predstavljajte si, kako lepo bi bilo, če bi uporabnik poslal sporočilo, v katerem bi delil, kako žalostno je, da njihov najljubši izdelek iz vašega podjetja ni na zalogi, vaše klepetalske odzive pa z žalostnimi emojiji in besedo kot “Žal mi je, rad bi da se danes nasmehnem! “.

Takšen odziv sproži občutke človeške povezanosti in verjetno bo zadrževal obiskovalce vašega podjetja.

Izdelava hladilnika Bot

Da se chatbot zdi manj programiran in bolj človeški, je ključno, da je njihov nabor informacij raznolik in da imajo dostop do več možnosti, ki jih lahko uporabijo kot odgovore.

Tudi podrobnosti, kot so “v redu” odzivi, so lahko prilagojeni tako, da izgledajo bolj človeško, z vključitvijo nekaj možnosti, ki jih bo chatbot uporabil v takšnih scenarijih.

Na primer, če stvari postanete malo zabavne z možnostmi, kot so “v redu”, “ste ga dobili”, “Roger to” ali “aye aye kapetan”, bo ustvaril več človeškega dotika pogovora.

Seveda je nujno razmisliti o tonu vašega podjetja in sinhronizirati jezik klepeta z njim.

Uporaba glasu

Ok, to je verjetno ena prvih stvari, ki uporabnika bodisi osvoji bodisi izgubi. Ta podrobnost je pomembnejša v primerih, ko chatboti uporabljajo zvok za sporočila, vendar se lahko nanašajo na napisano besedo, pa tudi občutek tona glasu. Predstavljajte si razliko v uporabniški izkušnji med komunikacijo z chatbotom z robotskim glasom nad človeškim glasom.

Če želite, da vaš chatbot zveni bolj kot prijatelj in ne kot stroj, kodiran za zagotavljanje rezultatov, je dobra ideja, da za odziv uporabite pravi, človeški glas..

Ustvarjanje osebnosti

Drugi bistveni del človeškega stika je raznolik nabor osebnosti, ki jih imamo vsi. Glede na naravo vašega podjetja bi bilo koristno določiti poseben znak, ki je kodiran v vašem klepetu na način, kako se odziva, šali, odgovarja ali daje druge informacije.

Pripombe klepeta pripnite določenim razpoloženjem na podlagi odkritih uporabniških informacij in tako zagotovite, da je vaš klepet ustreznejši in zabaven za pogovor..

Čeprav človeške narave umetna inteligenca še ne more v celoti posnemati, bo ta nekaj kazalcev nedvomno naredil vaš klepet in se počutil bolj človeškega, kar bo povečalo zaupanje in zanesljivost uporabnikov ter potencialno povečalo prodajo in dobiček za vaše podjetje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map