GreenGeeks Review: is het “groen”, maar is het goed?

Om te bepalen of GreenGeeks zo veelbelovend is als het lijkt, hebben we hun service gekocht en deze de afgelopen jaar gebruikt (en nog steeds gebruikt). In die periode hebben we verschillende prestatieaspecten gevolgd. Deze omvatten uptime en gemiddelde laadtijd.


Om een ​​puur onbevooroordeelde en oprechte beoordeling te garanderen, hebben we ons tot gegevens gewend. Met behulp van de kosten, klantondersteuning, belangrijke functies, laadtijd en uptime echte gegevens, kwamen we met deze beoordeling.


Algemene beoordeling

4.4 / 5

Kenmerken
9/10

Gebruikersvriendelijk
9/10

Prijzen
8/10

Ondersteuning
9/10

Betrouwbaarheid
9/10

GreenGeeks-kortingen
Zie aanbiedingen

Uptime

99,98%

Laadtijd

361 ms

GreenGeeks staat vooral bekend om het aanbieden van uitstekende webhostingservices die milieuvriendelijk zijn. Het bedrijf zorgt voor een groene bedrijfsvoering zonder concessies te doen aan de kwaliteit. In feite is de primaire focus hightechprestaties.

Hoewel ze kleiner zijn dan andere hosts, beloven ze persoonlijke aandacht. Om te beginnen bieden ze een gratis domein aan. Vervolgens kunt u onbeperkt nieuwe domeinen toevoegen aan de hostingplannen. Het mooiste is dat dit alles beschikbaar is tegen een zeer redelijke prijs / maand!

Als full-service host belooft GreenGeeks hoge prestaties. Daarnaast biedt het ook redundante SSD-opslag en bonusfuncties om klanten te helpen. In deze gedetailleerde recensie leert u alles wat er te weten valt over deze webhost.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte SSD-ruimte en domeinen op één account
 • Beschikt over het Let’s Encrypt SSL-certificaat
 • Nachtelijke back-ups en gratis CDN-integratie
 • Snelheidsverhogende servertechnologie
 • PCI-conformiteit beschikbaar
 • 30-dagen geld terug garantie

Schijfruimte
Onbeperkt

Bandbreedte
Onbeperkt

Geld terug
30 dagen

Gratis domein
Ja

Gratis SSL
Ja

Hostingplannen
greengeeks.com

GreenGeeks Review: Achtergrondinformatie

GreenGeeks is in 2007 opgericht door Trey Gardner. Daarvoor was hij betrokken bij de webhosting-industrie. De webhost is gevestigd in LA en bedient meer dan 35.000 gebruikers. Het is geen geheim dat de webhosting-industrie veel energie verbruikt. Als gevolg hiervan heeft het een enorme impact op het milieu. Om dit tegen te gaan, koopt GreenGeeks windenergiekredieten. Ze kopen zelfs driemaal de hoeveelheid stroom die ze verbruiken.

greengeeks-background-info

Hoewel het relatief nieuw is in de hostingsector, zijn de diensten ervan een serieuze concurrentie voor veel andere hosts. Naast diensten van topkwaliteit krijgt u ook betrouwbare klantenservice tegen betaalbare prijzen.

Website gehoste statistieken & TLD’s

Sinds de lancering in 2007 heeft GreenGeeks een enorme groei doorgemaakt. Met 14 hostingplannen heeft het in totaal 98.936 domeinen gehost. Deze domeinen omvatten .info, .biz, .com, .org en .net, enz. Over het algemeen heeft het jaar na jaar ook een groei van 2% gekend.

greengeeks-domains-stats

greengeeks-tlds-stats

Prestaties, uptime & Laadtijd

Voor deze beoordeling hebben we ons aangemeld voor het hostingaccount van GreenGeeks. Vervolgens hebben we een eenvoudige WordPress-website geïnstalleerd. Met het standaardthema vulden we onze website met dummy-gegevens, waaronder afbeeldingen en media. Als gevolg hiervan werkte onze site als een echte gemiddelde WordPress-website.

Prestatietest (Pingdom)

Natuurlijk is snelheid een cruciaal element voor het succes van elke site. Om deze reden hebben we eerst de snelheid getest met Pingdom. Zoals je kunt zien, was de laadtijd minder dan een seconde, wat behoorlijk indrukwekkend is.

pingdom-greengeeks

Server-uptime & Laadtijd (UptimeRobot)

De eenvoudige WordPress-website werd elke minuut gecontroleerd om de algehele beschikbaarheid van de host te controleren. Met andere woorden, zowel reactietijden als stilstandtijden worden getest. Zoals je kunt zien, is GreenGeeks de afgelopen 30 dagen slechts 1 keer uitgevallen. Al met al is een uptime van 99,97% op de server zeer opmerkelijk.

greengeeks-uptime

Bovendien is de snelheid ook indrukwekkend. Als je de grafiek leest, is het vrij duidelijk dat GreenGeeks over het algemeen snel en stabiel is. De reactietijd bereikt op elk moment van de dag niet eens één seconde, wat uitstekend is. Voor betrouwbaarheid en stabiele prestaties is dit de juiste host.

GreenGeeks Uptime & Laadtijd voor de laatste 3 maanden (UptimeRobot)

Maand
Uptime-statistieken
Laad tijdstatistieken
Juni 201999,99%380 ms
Mei 201999,99%371 ms
April 201999,97%455 ms

Serverreactietijd (Bitcatcha)

Met tools zoals Pingdom ziet u in feite hoe de gegevens op uw site worden geladen. Dit omvat ook afbeeldingen die langer duren om te laden in vergelijking met platte tekst. Dus voor nauwkeurigere metingen over de reactietijd van de server hebben we Bitcatcha gebruikt. Met deze tool is het mogelijk om de reactietijd van de server te testen zonder de data te laden.

greengeeks-bitcatcha

Zoals uit de resultaten blijkt, presteerden de GreenGeeks-servers in de VS in slechts één seconde. Op de andere plaatsen was de reactietijd iets hoger, maar ze liggen nog steeds ruim onder een seconde. Dus als uw doelgroep in de VS is gevestigd, heeft uw website veel baat.

Hostingplannen en -functies

GreenGeeks heeft verschillende hostingplannen om tegemoet te komen aan klanten van elke omvang. Ze bieden gedeelde, toegewijde, reseller, VPS en beheerde WordPress-hosting.

Soort hosting
# 1 Pakket
# 2 Pakket
# 3 Pakket
# 4 Pakket
Gedeeld (basis)$ 2,95 / maand$ 5,95 / maand$ 11,95 / mnd
WordPress$ 2,95 / maand$ 5,95 / maand$ 11,95 / mnd
VPS$ 39,95 / maand$ 59,95 / maand$ 79,95 / maand$ 99,95 / maand
Toegewijd$ 169 / maand$ 269 / maand$ 319 / maand$ 439 / maand

Gedeelde hosting

Ze hebben in feite drie plannen. De eerste is de EcoSite Starter. Afgezien van talloze functies, bevat het ook de gratis website-migratieservice. Dit plan is ideaal voor het starten van een nieuwe site met weinig verkeer. Het tweede plan is de Ecosite Pro. Het is een goede optie voor het laten groeien van websites die meer middelen en snelheid vereisen. Het derde plan is de Ecosite Premium. Het is ideaal voor kleine bedrijven met drukke websites. Evenzo is het ook een goede optie voor online winkels.

Belangrijkste kenmerken
Ecosite Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Begonnen prijs$ 2,95 / maand$ 5,95 / maand$ 11,95 / mnd
Verlengingsprijs$ 9,95 / mnd$ 14,95 / maand$ 24,95 / maand
WebsitesOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
SSD-schijfruimteOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
EmailaccountsOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Domein (en) gehostOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
GRATIS domeinen inbegrepen111
GRATIS SSL-certificaat

greengeeks-shared-packages

WordPress hosting

Zoals de naam aangeeft, heeft managed WP-hosting extra functies. Deze zijn speciaal ontworpen voor WordPress. Er zijn ook drie plannen. De eerste is de Ecosite Starter voor kleine blogs of websites. De tweede is de Ecosite Pro voor groeiende websites. De derde is de Ecosite Premium voor kleine bedrijven.

greengeeks-wordpress-pakketten

VPS-hosting

Dit is in wezen een bijgewerkte versie van gedeelde WordPress-hosting. Het wordt geleverd met geweldige functies zoals cPanel- en SSL-certificaten. Migratiediensten en gratis nachtelijke back-ups zijn ook inbegrepen in dit plan. Er zijn 5 verschillende abonnementen. Elk abonnement heeft verschillende RAM, SSD en bandbreedte. Gebruikers hebben dus de mogelijkheid om het plan te selecteren met hun gewenste middelen.

greengeeks-vps-pakketten

Toegewijde hosting

Met dedicated hosting krijg je alle resources van de server. De speciale hostingplannen van GreenGeeks gebruiken Intel-processors van serverkwaliteit. De gebruikte apparatuur, het geheugen en de harde schijven zijn ook van hoge kwaliteit. Er zijn vier verschillende servers beschikbaar voor verschillende prijspunten. Hoe hoger de prijzen, hoe meer middelen.

greengeeks-dedicated-pakketten

Hosting van wederverkopers

Met GreenGeeks krijg je 100% white label hostingplatforms. Afgezien van talloze functies, kunt u ook privé-naamservers gebruiken.

greengeeks-reseller-pakketten

GreenGeeks Basic (gedeeld plan) in detail

Het gedeelde hostingplan van GreenGeeks, de Ecosite Starter, is geoptimaliseerd voor hosting. In feite heeft het al die functies die 99,9% van de hostingklanten wenst. Om dezelfde reden bieden ze klanten een direct pad om zich via de website voor dit plan aan te melden.

Plannen & Prijzen in detail

Laten we eens kijken naar de functies in het basisplan en de prijs die u moet betalen. Er zijn ook twee upgrade-opties beschikbaar voor degenen die ze nodig hebben. Zij zijn de Ecosite Pro en de Ecosite Premium plan.

Wat is inbegrepen in het basispakket?

Ecosite Starter (basispakket): Het omvat onbeperkte schijfruimte, e-mailaccounts en bandbreedte. Bovendien wordt het geleverd met CloudFlare CDN en een SSL-certificaat. Bovendien is het opgenomen fysieke geheugen 768 MB. Het plan begint vanaf $ 2,95 / maand en de verlengingsprijzen zijn $ 9,95 / maand.

Ecosite Pro: Het omvat onbeperkte schijfruimte, e-mailaccounts en bandbreedte. Andere functies zijn onder meer CloudFlare CDN, onbeperkte MySQL-databases en 1024 MB fysiek geheugen. Bovendien wordt er ook een SSL Certificaat meegeleverd. Voor nieuwe gebruikers begint het plan vanaf $ 6,95 en de verlengingsprijzen zijn $ 14,95.

Ecosite Premium: Net als andere abonnementen omvat de Ecosite Premium ook onbeperkte gehoste domeinen, e-mailaccounts, bandbreedte en schijfruimte. Het bevat ook een SSL-certificaat en de CloudFlare CDN. Ondertussen is het fysieke geheugen inbegrepen 1500 MB. De startprijs van dit plan is $ 16,95. De prijs voor verlenging is $ 24,95 / maand.

Belangrijkste kenmerken
Ecosite Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Begonnen prijs$ 2,95 / maand$ 5,95 / maand$ 11,95 / mnd
Verlengingsprijs$ 9,95 / mnd$ 14,95 / maand$ 24,95 / maand
WebsitesOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
SSD-schijfruimteOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
EmailaccountsOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Domein (en) gehostOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
GRATIS domeinen inbegrepen111
GRATIS SSL-certificaat
Premium Wildcard SSLJa, met AddonJa, met Addon
GRATIS Site Builder
GRATIS websiteoverdracht
cPanel & Softaculous
Nachtelijke back-ups
MySQL-databasesOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Cloudflare CDN
PrestatieStandaard2x4x
PowerCacher-technologie
E-mails per uur100300500
PCI-nalevingJa met add-onsJa met add-ons
Geldteruggarantie30 dagen30 dagen30 dagen

Tabel met startprijzen

De prijzen voor een gedeeld basis hostingplan worden verdisconteerd naarmate de tijdsperiode toeneemt. Dus hoewel het normale (verlengings) maandtarief $ 9,95 / maand is, neemt het toe als u kiest voor een langer abonnement. Zo kost een abonnement van 12 maanden voor nieuwe klanten $ 4,95 en een termijn van 24 maanden $ 3,95 / maand. Evenzo kost de termijn van 36 maanden $ 2,95 / maand.

Betalingsperiode / plan
(alleen voor nieuwe gebruikers)
Ecosite Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
1 maand$ 9,95 / mnd$ 14,95 / maand$ 24,95 / maand
12 maanden$ 4,95 / maand$ 7,95 / maand$ 13,95 / maand
24 maanden$ 3,95 / maand$ 6,95 p.m.$ 12,95 / maand
36 maanden$ 2,95 / maand$ 5,95 / maand$ 11,95 / maand

greengeeks-shared-packages

Verlengingsprijzen

Na de initiële aanmeldingsduur wordt hun basisplan verlengd met $ 9,95 / maand. Ondertussen wordt de Ecosite Pro verlengd met $ 14,95 / maand. Evenzo is de verlengingsprijs voor Ecosite Premium $ 24,95 / maand.

Belangrijkste kenmerken in detail

Laten we enkele hoofdfuncties die deze webhost te bieden heeft onder de loep nemen. Het kennen van deze functies is essentieel om te bepalen of dit de meest geschikte webhost voor u is.

Domeinnaam & E-mail

U hoeft niets te betalen om u te registreren voor een nieuwe domeinnaam. Evenzo is het overzetten van een bestaand domein van een andere registrar gratis. Bovendien blijft GreenGeeks het domein vernieuwen zolang u hun diensten gebruikt. Merk op dat andere hosts het gratis domein meestal slechts een jaar aanbieden. De host biedt ook onbeperkte e-mailaccounts aan in zijn plannen.

greengeeks-domeinnamen

Webruimte & Bandbreedte

Het shared hostingplan wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte en SSD-webruimte. Er zijn dus geen beperkingen als het gaat om spatiëring.

WordPress One-Click installatie

De host bevat de installatietool met één klik. U kunt dus toegang krijgen tot meer dan 150 kant-en-klare applicaties. Dergelijke installatie-apps met één klik bevatten ook WordPress.

Migratiedienst

Voor een bestaande website biedt GreenGeeks gratis migratiediensten. U heeft dus geen problemen. In feite zijn de services ook gemakkelijk te gebruiken. Voor degenen die niet technisch onderlegd zijn, is de gratis sitetransfer fantastisch. Het maakt het wisselen van webhosts vrij eenvoudig. Bovendien behandelen experts van GreenGeeks de overdracht op een professionele manier. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over grote downtime.

website bouwer

GreenGeeks biedt Sitepad als websitebouwer. Het is een websitebouwer met slepen en neerzetten die iets moeilijker te gebruiken is dan de gemiddelde. Je hebt echter geen codeervaardigheden nodig om het te gebruiken. Bovendien is het ook uitgebreider dan de gemiddelde websitebouwers. Het bevat ook meer dan 300 vooraf ontworpen sjablonen. Bovendien zijn er tal van widgets inbegrepen om deze aan te passen. Het basisplan begint vanaf $ 2,95 / maand. Sitepad is een externe website-editor die is geïntegreerd in het configuratiescherm. Dus blijven de oorspronkelijke ontwikkelaars de bouwer updaten met nieuwe tools en technologie.

greengeeks-website-builder

Andere mogelijkheden

Er zijn veel andere functies die uitstekende prestaties garanderen, zoals gratis CDN-integratie. Bovendien draaien alle servers op SSD Raid-10 lokale arrays en quad-core processors. Zo kunnen gebruikers genieten van betrouwbaarheid en snelle websiteprestaties. Bovendien zijn de datacenters beperkt toegankelijk. Ze worden ook geleverd met UPS-systemen in geval van stroomuitval.

Domeinprivacybescherming

Domeinprivacybescherming is nodig om te voorkomen dat uw privégegevens openbaar worden weergegeven. Als uw gegevens worden weergegeven in de wereldwijde database, zullen dataminers en spammers u bombarderen met oplichting en advertenties. Domeinprivacybescherming neemt uw persoonlijke informatie en beschermt deze tegen het publiek. Het resultaat is dat het publiek alleen anonieme informatie te zien krijgt.

GreenGeeks biedt deze service aan voor $ 9,95 / jaar. U kunt het kopen na of zelfs tijdens uw domeinnaamregistratie.

SSL-certificaat

Een functie waar gebruikers van genieten is het gratis Wildcard SSL-certificaat. Met dit certificaat kunt u talloze subdomeinen beveiligen. Met andere woorden, het wordt ingesteld op uw hoofddomein. In ruil daarvoor zullen alle subdomeinen ook SSL-beveiligd zijn.

SiteLock-beveiliging

SiteLock scant dagelijks de website om eventuele aanwezige kwetsbaarheden te identificeren. Het bespaart ook websites tegen verschillende bedreigingen zoals blacklisting van e-mail, virussen en cross-site scripting. Zodra SiteLock is gescand, geeft het een rapport. Dit rapport bevat advies voor items die het bekijken waard zijn. Met behulp van deze service kunt u uw software veilig en up-to-date houden.

GreenGeeks biedt vier SiteLock-abonnementen. Elk heeft zijn eigen prijzen en functies. De basis begint bij $ 1,25 / maand, terwijl het ondernemingsplan $ 14,99 / maand kost.

Toegewijd IP

Toegewijde IP-adressen worden toegewezen aan het hostingaccount van de klant. De host biedt het speciale IP-adres als add-on. Voor één IP-adres moet u $ 48 / jaar betalen.

Back-ups

Men moet altijd voorbereid zijn in het geval er slechte dingen gebeuren. Om deze reden biedt de host behalve SSH-toegang gratis nachtelijke back-ups. Elke nacht wordt er een back-up van al uw gegevens gemaakt om een ​​groot ongeluk te voorkomen. Bovendien krijgen gebruikers ook gratis één herstel per maand. Eventuele extra restauraties worden in rekening gebracht.

Om er verder voor te zorgen dat er geen gegevensverlies optreedt, kunt u kiezen voor de volledige cPmove-back-ups van de host. Deze kosten u $ 5 / cPanel-account.

Andere beveiligingsfuncties

Het bedrijf doet haar best om de veiligheid te waarborgen waarvoor het aanvullende maatregelen heeft genomen. Ze bieden functies zoals SSL-beveiligde server en realtime beveiligingsscan. Spam Assassin-bescherming en automatische brute force-detectie zijn ook inbegrepen.

Server locatie

Er zijn drie serverlocaties. Dit zijn de Verenigde Staten, Europa en Canada. Het selecteren van de juiste serverlocatie heeft een positieve impact op de SEO van uw site. Bovendien betekent het kiezen van een server bij u in de buurt hogere snelheden. Daarnaast heeft elk datacenter veel features. Ze omvatten bijvoorbeeld een sleutelkaart en een biometrisch beveiligingssysteem. Daarnaast is er ook een vergrendelingsmechanisme op rackniveau inbegrepen. Bovendien is er ook een automatisch temperatuur- en klimaatregelsysteem geïnstalleerd. Zo wordt de temperatuur in de hele faciliteit gecontroleerd om ongelukken te voorkomen.

Makkelijk te gebruiken

GreenGeeks is redelijk beginnersvriendelijk. Een reden hiervoor is vanwege het gebruiksgemak. Laten we eens kijken naar de functies die in deze services zijn opgenomen, waardoor ze zo gebruiksvriendelijk zijn!

Gemakkelijke aanmelding

De accountmanager portal heeft een licht en gestroomlijnd ontwerp. Tegelijkertijd is het behoorlijk functioneel. Gebruikers hebben dus geen problemen bij het aanmelden. Evenzo kunnen ze eenvoudig een domeinnaam registreren of hun factuurgegevens aanpassen.

greengeeks aanmeldingsgemak

Betaalmethoden

Er zijn nauwelijks betalingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen niet betalen met PayPal, Bitcoin of overboekingen. Betaling is alleen mogelijk met een creditcard.

greengeeks-betalingen

Configuratiescherm en dashboardervaring

Net als veel andere op Linux gebaseerde hostingproviders biedt GreenGeeks ook cPanel als het primaire configuratiescherm. Het bevat twee scriptinstallateurs; Softaculous en Fantastico. Met dergelijke tools kunt u eenvoudig beroemde blogplatforms van derden zoals WordPress installeren. Evenzo kunt u ook contentmanagementsystemen zoals Drupal installeren.

Klantenservice en support)

Hoewel klantenondersteuning niet al te opmerkelijk is, is het nog steeds behoorlijk behoorlijk. De volgende kanalen zijn beschikbaar voor ondersteuning:

Live chat

Klantenservicemedewerkers zijn het hele jaar door 24/7 beschikbaar via live chat.

Kaartjes

Er is ook een efficiënt e-mailticketsysteem opgezet. Ze beweren dat u slechts 15-20 minuten hoeft te wachten wanneer u via e-mail contact met ons opneemt.

Telefoon

Telefonische ondersteuning is ook beschikbaar tijdens kantooruren. Deze zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 00.00 uur EST. In het weekend zijn de tijden tussen 09.00 uur en 20.00 uur EST.

Educatieve bronnen (Knowledge Base)

Wat de klantenondersteuning anders maakt, is de kennisbank voor snelle hulp bij doe-het-zelvers. Er zijn verschillende categorieën met antwoorden op bijna alle vragen die u mogelijk heeft. Deze bronnen zijn niet alleen uiterst gedetailleerd, maar ook erg nuttig. Bovendien kunt u de zoekbalk ook gebruiken om een ​​woord in te voeren dat betrekking heeft op uw probleem, zodat u het snel kunt terugvinden. Dus zelfs als de livechatfunctie niet beschikbaar is, kunt u nog steeds hulp krijgen. De kennisbank wordt ook aangevuld met veel eenvoudige tutorials.

a2-hosting-kennisbank

Geld-terug-garantie (restitutiebeleid)

Het bedrijf biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen. Als u de eerste 30 dagen een probleem heeft, kunt u om terugbetaling vragen. Er worden geen vragen gesteld.

Er zijn echter enkele dingen die niet zijn inbegrepen in uw terugbetalingen. Deze omvatten domeinregistratiekosten, installatiekosten en de kosten van add-on-functies.

Voor wie is GreenGeeks het beste?

 • Klanten die focussen op prioriteit, uitstekende ondersteuning en een goede prijs, samen met duurzaamheid.
 • Bedrijven die ervoor willen zorgen dat al hun praktijken milieuvriendelijk blijven.
 • Een van de meest geschikte opties voor eigenaren van kleine bedrijven.
 • Uitstekende keuze voor betrouwbaarheid, concurrentievermogen en serverprestaties.
 • Gebruikers met minder technische kennis over het opzetten van websites.

PROS
CONS

 • Functierijke webhost beschikbaar tegen een betaalbare prijs.
 • Wordt geleverd met geld-terug-garantie.
 • Snelle servers vanwege HTTP / 2 en SSD’s.
 • Diverse klantenservice mogelijkheden.
 • De prijs is een beetje misleidend.

We raden GreenGeeks aan?

Gezien de prijzen en de functies die in hun plannen zijn opgenomen, raden we GreenGeeks aan. Bovendien maakt het vermogen om alle gebruikers persoonlijke aandacht te geven het nog beter. In het geval van problemen zult u niet al te veel verlies lijden. In plaats daarvan zullen experts alles professioneel afhandelen. Bovendien zijn hun diensten groen en helpen zo het klimaat te redden. Over het algemeen maken de prestaties, snelheid en betrouwbaarheid het een goede keuze.

We hopen dat deze gedetailleerde beoordeling u helpt om tot een geïnformeerd besluit te komen. Wat denk jij ervan? Heb je ervaring met GreenGeeks? Laat het ons weten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map