A2 hosting pregled: Postoje li “Turbo poslužitelji”?

Prije pisanja ove recenzije kupili smo usluge koje je A2 hosting trebao ponuditi. Koristili smo ga godinu dana (i još uvijek je koristimo) prije nego što smo vam dali svoje mišljenje. U jednoj godini kada smo koristili uslugu, pratili smo izvedbu A2. Pogledali smo vrijeme i brzinu rada (prosječno vrijeme učitavanja).


U ovaj smo pregled također uključili stvarne statistike i stvarne podatke. Ti podaci uključuju naše korisničku podršku, ključne značajke, troškove, produženo vrijeme i stvarne podatke o vremenu učitavanja. Nakon što smo sve uzeli u obzir, došli smo do ovog nepristranog pregleda.


Opća ocjena

4,5 / 5

Značajke
10/10

Korisnički
10/10

cijena
7/10

podrška
10/10

Pouzdanost
10/10

A2 popust na gostovanje
Pogledajte ponude

Uptime

99,97%

Vrijeme učitavanja

347 ms

A2 hosting je stekao dobru reputaciju kao visoko snažni hosting. Ono što njihove usluge čini izvrsnim je to što se fokusiraju na pouzdanost i brzinu. Tvrtka je svoje SSD diskove nazvala “Turbo poslužitelji.” Te se stranice učitavaju do 20 puta brže od standardnih ne-SSD poslužitelja.

Velika brzina nije samo za njihove napredne klijente. Umjesto toga, turbo opcije su čak uključene u njihove zajedničke hosting planove. Dakle, uz nisku cijenu možete uživati ​​u velikoj brzini.

A2 hosting prilično se stalno nalazi na listi najboljih domaćina. Osim toga, osvojili su i brojne nagrade za hosting. Njihov tim gurua posade je dostupan cijelo vrijeme u slučaju problema.

Glavne značajke

 • 24/7 nadgledanje i stalna sigurnost
 • Softver i turbo brzinski poslužitelji optimizirani za A2
 • Neograničeni računi e-pošte, domene i baze podataka
 • Sadrži besplatne prijenose web mjesta
 • Neograničeno prostora na disku RAID-10
 • U bilo kojem trenutku garancija povrata novca

Prostor na disku
Neograničen

Širina pojasa
Neograničen

Povrat novca
30 dana

Besplatna domena
Ne

Besplatni SSL
Da

Planovi hostinga
www.a2hosting.com

A2 hosting pregled: osnovne informacije

A2 hosting započeo je kao Iniquinet 2001. godine kao podrška za web hosting. Počelo je od Ann Arbor u Michiganu. Kako je tvrtka počela rasti, ime je promijenjeno u A2 kako bi odali počast svojim korijenima. Ono što je sjajno kod domaćina je da je uvijek podržavao najnoviju tehnologiju. U konačnici, to je osiguralo njezin ogroman uspjeh.

SiteGround-pozadina-info

Još 2013. uveo je SSD hosting za podršku SwiftServer platformi. Tvrtka je zatim usvojila i SSD diskove za svoje dijeljene hosting planove. Kao rezultat toga, uspjela je povećati brzinu. Krajem 2014. godine počeo se koristiti turbo poslužiteljima. Slijedom toga, ponudio je bolju brzinu učitavanja stranica u usporedbi s mnogim drugim web domaćinima. Tijekom godina, A2 hosting je prerastao u brzi i pouzdan domaćin.

Statistika s web lokacijama & TLD

Od 2001. godine A2 hosting radi na odabir mnogih. S 24 planova hostinga, ugoštio je 186.152 domene. Domene koje su ugostile uključuju .com, .org, .us, .biz i .info. Sveukupno, ona bilježi stopu rasta od 14% iz godine u godinu.

a2-hosting-domene-statistika

a2-hosting-TLD-statistika

Izvedba, Uptime & Vrijeme učitavanja

Za ovaj pregled, prijavili smo se za usluge A2 hostinga i instalirali WordPress. Zatim smo napravili lutku web stranice pomoću zadane teme. Također smo ispunili našu web stranicu koja funkcionira kao prava, prosječna web stranica za WordPress.

Performanse test (Pingdom)

Brzina je presudna za bilo koju web stranicu, bez obzira na njezinu nišu. Tako smo pomoću Pingdom-a prvo testirali brzinu domaćina. Rezultati pokazuju da je vrijeme učitavanja gotovo pola sekunde, što je samo po sebi izvanredno.

Pingdom-a2-hosting

Uptime poslužitelja & Vrijeme učitavanja (UptimeRobot)

Naša lutka WordPress web stranica provjeravala se svake minute za ukupnu dostupnost domaćina. Drugim riječima, testirano je vrijeme odziva i vrijeme prekida rada. Sasvim je jasno da posljednja dva mjeseca A2 hosting nije imao zastoja. Stoga je 100% produženje poslužitelja prilično impresivno.

Vrijeme odziva je također izvrsno. Kao što možete vidjeti iz grafikona, vrijeme odziva je znatno ispod pola sekunde tijekom dana. Za samo jedno doba dana potrebno je gotovo djelić sekunde.

SiteGround-neprekidnog rada

A2 Hosting Uptime & Vrijeme učitavanja za posljednji tromjesečnik (UptimeRobot)

Mjesec
Uptime Statistika
Učitavanje vremena statistike
Lipnja 2019. godine99,97%278 ms
Svibnja 2019. godine99,98%257 ms
Travnja 2019. godine99,99%263 ms

Vrijeme odziva poslužitelja (Bitcatcha)

Alati poput Pingdom omogućuju vam da vidite kako se učitavaju podaci na vašoj web lokaciji. To uključuje medije koje učitavaju duže nego obični tekst. Stoga smo za točnije vrijeme odziva poslužitelja koristili Bitcatcha. Pomoću ovog alata moguće je testirati vrijeme odziva poslužitelja bez učitavanja podataka.

SiteGround-bitcatha

Kao što rezultati pokazuju, vrijeme odziva u SAD-u je ispod jedne sekunde, što je iznimno. I na drugim mjestima statistika je impresivna. Svi poslužitelji odgovore u roku od pola sekunde.

Planovi i značajke hostinga

Da bi osigurala veliku ponudu kupaca, tvrtka ima brojne hosting pakete. Ovisno o vašim potrebama, možete odabrati plan hostinga koji vam najbolje odgovara.

Vrsta hostinga
Paket # 1
Paket # 2
# 3 Paket
Paket # 4
Dijeljeno (osnovno)3,92 USD / mjesečno4,90 dolara mjesečno9,31 USD / mjesečno
WordPress3,92 USD / mjesečno4,90 dolara mjesečno9,31 USD / mjesečno11,99 USD / mjesečno
VPS32,99 USD / mjesečno46,19 USD mjesečno65,99 USD / mjesečno
Posvećen141,09 USD mjesečno207,49 USD / mj290,49 USD mjesečno

Dijeljeni hosting

Za zajedničko hosting dostupni su i paketi poslužitelja Windows i Linux. Ti su paketi gotovo isti. Jedina je razlika što je cPanel različit za obje. Osim toga, Windows paketi su malo skuplji. Ukupno postoje tri različita zajednička plana za svaku vrstu hostinga.

Glavne značajke
LITE
BRZ
TURBO
Početna cijena3,92 $ / mj4,90 $ / mj9,31 $ / mj
Cijena obnove7,99 $ / mj9,99 $ / mj18,99 $ / mj
web stranice1NeograničenNeograničen
SSD prostor na diskuNeograničenNeograničenNeograničen
Širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmetered
Računi e-pošte25NeograničenNeograničen
Domena (e) s hostom25NeograničenNeograničen
BESPLATNE domene uključene
BESPLATNI SSL certifikat

a2-hosting-zajedničke pakete

VPS hosting

Ako se ne želite baviti svim tehničkim detaljima, možete se odlučiti za VPS hosting. Dostupne su dvije mogućnosti; Upravljani VPS ili dinamički VPS hosting plan. Dinamični VPS plan daje vam potpuno prilagodljiv račun. U međuvremenu, upravljani VPS plan osigurava potpuno upravljanje HostGuardom.

a2-hosting-VPS-paketi

Namjenski hosting

Na raspolaganju su dvije mogućnosti za namjenski hosting. Pomoću fleksibilnog namjenskog hostinga imate priliku za razvoj naredbenog retka. U međuvremenu, s upravljanim fleksibilnim hostingom, dobivate potpuno upravljano rješenje za hosting. Za obje kategorije na raspolaganju su tri plana; Sprint, Exces i na kraju Mach.

a2-hosting-namjenski-pakete

Cloud hosting

Svi planovi hostinga u oblaku usredotočeni su na Linux poslužitelju. Drugim riječima, za Windows nema opcija. Međutim, možete odabrati svoj Linux OS. Uz to možete odabrati i željeni prostor za pohranu; SDD ili HDD.

a2-hosting-oblak-pakete

Hosting prodavača

Postoje različiti planovi hosting hostinga koji su dostupni i na Linux i Windows poslužiteljima.

a2-hosting-prodavača-pakete

Detaljni A2 hosting (zajednički plan)

Osnovni zajednički plan koji tvrtka nudi naziva se Lite paket. Dostupna je za Windows i Linux. To je jedan od idealnih izbora za jednu web stranicu.

Planovi & Cijene u detaljima

Pogledajmo značajke osnovnog plana i cijenu koju ćete morati platiti. Dostupne su dvije mogućnosti nadogradnje i za one koji ih trebaju. Pomoću plana Swift dobijate dvaput resurse i više web stranica. Druga je mogućnost Turbo plan koji je tvrtka najbrža usluga do sada.

Što je uključeno u osnovni paket?

LITE (osnovni paket): Osim jedne web stranice, plan uključuje i dosta značajki. To uključuje 5 baza podataka, besplatni SSD i SSL, neograničen prijenos i neograničeno spremanje. Kao i kod svih planova, ovaj također uključuje garanciju povrata novca u bilo kojem trenutku. Napominjemo da osnovni Lite plan ne uključuje Turbo poslužitelje tvrtke. Paket počinje od 3,92 USD mjesečno. Obnavlja se na 7,99 USD mjesečno.

BRZ: Paket Swift uključuje neograničene web stranice, prijenos, baze podataka i pohranu. Također uključuje besplatne SSD i SSL. Međutim, turbo poslužitelji nisu uključeni. Ostale značajke također uključuju garanciju povrata novca u bilo kojem trenutku i cPanel. Početna cijena ovog plana je 4,90 dolara. U međuvremenu, cijena obnove iznosi 9,99 USD mjesečno.

TURBO: Kao i drugi planovi, i ovaj uključuje neograničen prijenos, pohranu i bazu podataka. Uključuje i turbo poslužitelj koji nudi do 20 puta veću brzinu. Ostale značajke uključuju upravljačku ploču cPanel i garanciju povrata novca u bilo kojem trenutku.

Glavne značajke
LITE
BRZ
TURBO
Početna cijena3,92 $ / mj4,90 $ / mj9,31 $ / mj
Cijena obnove7,99 $ / mj9,99 $ / mj18,99 $ / mj
web stranice1NeograničenNeograničen
SSD prostor na diskuNeograničenNeograničenNeograničen
Širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmetered
Računi e-pošte25NeograničenNeograničen
Domena (e) s hostom25NeograničenNeograničen
BESPLATNE domene uključene
BESPLATNI SSL certifikat
Ukupne baze podataka5NeograničenNeograničen
Prijenos web straniceBesplatnoBesplatnoBesplatno
SSD pojačanje
Turbo poslužitelj20X brže
Vječna sigurnost
Softver optimiziran za A2
Tuljci1 x 2,1 ghz2 x 2,1 ghz2 x 2,1 ghz
Fizička memorija0,5 GB1 GB2 GB
Opcije lokacije poslužitelja
CloudFlare Basic
CloudFlare Plus
Sigurnosne kopije poslužitelja unatrag
WordPress LiteSpeed ​​cache20X brže
Namjenska IP adresa1,96 $ / mj1,96 $ / mj1,96 $ / mj
Upravljanje DNS-omBesplatnoBesplatnoBesplatno
SSH pristup & rsync
cPanel Control Panel
Softaculous
Jamstvo povrata novca u bilo kojem trenutku

Tabela početnih cijena

Kao što je već spomenuto, cijene za Linux i Windows hosting su različite. Dakle, za Linux paket Lite počinje od 3,92 USD mjesečno za 2 i 3 godine planove. U međuvremenu, za Windows paket košta 4,90 dolara mjesečno. Međutim, cijene variraju ako se odlučite za godišnje planove, dvogodišnje planove i trogodišnje planove. Na primjer, ako se odlučite za razdoblje od 24 mjeseca za Lite plan, tada će vas to koštati 3,92 dolara mjesečno. Općenito, što je plan duži, niže su cijene. Možete pogledati sljedeću tablicu kako biste znali točan trošak prema željenom trajanju:

Period plaćanja / plan
(samo za nove korisnike)
LITE
BRZ
TURBO
1 mjesec4,90 $ / mj6,37 $ / mj12.25 $ / mj
12 mjeseci4,41 $ / mj5,39 $ / mj10.29 $ / mj
24 mjeseca3,92 $ / mj4,90 $ / mj9,31 $ / mj
36 mjesec3,92 $ / mj4,90 $ / mj9,31 $ / mj

Tablica sa cijenama obnove

Kao i početne cijene, i cijene obnove se mijenjaju kako se vremensko razdoblje povećava. Kao što se vidi iz tablice, trošak mjesečno je najniži za plan od 24 i 36 mjeseci.

Period plaćanja / plan
(mogućnosti obnove)
LITE
BRZ
TURBO
1 mjesec9,99 $ / mj12,99 $ / mj24,99 $ / mj
12 mjeseci8,99 $ / mj10,99 $ / mj20,99 $ / mj
24 mjeseca7,99 $ / mj9,99 $ / mj18,99 $ / mj
36 mjesec7,99 $ / mj9,99 $ / mj18,99 $ / mj

Glavne značajke u detaljima

Pogledajmo glavne značajke koje A2 hosting može ponuditi. Poznavanje ovih podataka pomoći će vam da utvrdite je li ovaj web domaćin pravi za vas!

Naziv domene & E-mail

A2 hosting ne nudi besplatno naziv domene. No, ime domene možete dobiti po maloj cijeni. To će vas koštati 14,95 dolara godišnje. Dodatno možete dobiti opciju zaštite domene.

a2-hosting-domena-imena

Štoviše, osnovni plan uključuje 25 adresa e-pošte. U međuvremenu, i Swift i Turbo plan uključuju neograničene adrese e-pošte.

Web prostor & Širina pojasa

Uz A2 hosting, dobivate neograničeno spremanje kao i besplatne SSD-ove. Zapravo, najosnovniji plan uključuje obje ove značajke. Dakle, čak i ako odaberete osnovni plan, dva nećete propustiti.

Instalacija WordPress jednim klikom

Upravljačka ploča cPanel sadrži Softaculous. Koristeći instalacijski program za WordPress jednim klikom, možete jednostavno instalirati WordPress.

Služba za migracije

Pomoću ovog web domaćina možete uživati ​​u besplatnoj migraciji web mjesta. Ako koristite cPanel s trenutnim hostom, tada će A2 premjestiti vašu web stranicu bez da vam naplati!

Graditelj web stranica

A2 nudi efikasnu A2 web stranicu za izradu web stranica. U osnovi postoje 4 različita plana. Najjeftiniji koji je idealan za web mjesto s jednom stranicom počinje od 3,92 USD mjesečno. U međuvremenu, najskuplja koja je prikladna za web stranice e-trgovine košta 11,76 dolara mjesečno. Planovi za izgradnju web mjesta uključuju različite predloške kao i dovoljno prostora za pohranu.

a2-hosting-web-graditelj

Druge značajke

A2 nudi prilično mnogo mogućnosti za programere. Međutim, njihova najimpresivnija značajka je njihov Turbo server koji obećava izvrsno vrijeme učitavanja. Ostale značajke uključuju i 99,9% produženog vremena.

Zaštita privatnosti domene

A2 hosting pruža ID zaštitu. Pomoću ove značajke možete zaštititi svoje osobne podatke. U isto vrijeme možete osigurati da se smanji količina neželjene pošte koja dolazi u vašu mapu. Imajte na umu da to godišnje košta 9,95 USD.

SSL potvrda

SSL certifikat u osnovi potvrđuje identitet vaše web lokacije. Plus, kriptira podatke koji se šalju između web mjesta i poslužitelja. Jednostavnije rečeno, dodaje se još jedan sloj sigurnosti koji je presudan za web stranice koje prihvaćaju plaćanja.

A2 nudi brojne SSL certifikate koji odgovaraju potrebama vaših web stranica. Osnovni SSL je uključen besplatno. Međutim, dostupan je i napredni SSL s vrhunskom poslovnom sigurnošću.

Sigurnost SiteLock

A2 hosting osigurava sigurnost web lokacije svog klijenta. Iz tog razloga na sve svoje račune uključuje mjere proaktivne zaštite poznate kao trajna sigurnost. To uključuje brojne značajke kao što su skeniranje virusa, otvrdnjavanje poslužitelja i zaštita od automatskog liječenja. Također se udružio sa SiteLock-om kako bi osigurao daljnju sigurnost.

Namjenski IP

S korisničke ploče možete naručiti namjensku IP adresu. To će vas koštati 4 dolara mjesečno, bez obzira na odabrani plan.

Sigurnosne kopije

Imate mogućnost stvaranja sigurnosne kopije u bilo kojem trenutku. To je korisno kad ne želite imati zakazanu tjednu ili dnevnu pričuvu. Možete stvoriti cjelovite ili djelomične sigurnosne kopije za svoju web lokaciju.

Druge značajke

Za dodatnu sigurnost, A2 uključuje besplatnu HackScan zaštitu. To pomaže blokirati hakere prije nego što mogu napraviti i najmanju štetu. Ostale značajke uključuju dvostruki vatrozid, KernelCare i obrambenu silu obrane.

Lokacija poslužitelja

Njihovi se poslužitelji šire na tri kontinenta, što je još jedan razlog za njihovu solidnu izvedbu. Poslužitelji su smješteni u Amsterdamu u Europi, Singapuru u Aziji, te Michiganu i Arizoni u SAD-u. Dakle, možete dobiti pristup poslužitelju koji je najbliži vašoj lokaciji.

Kao rezultat toga, možete uživati ​​u poboljšanim performansama i brzini vaše web stranice. Štoviše, poslužitelji se nadziru svakodnevno. Osim toga, oni su u vlasništvu isključivo A2, tako da se bez problema možete osloniti na sigurnost.

Jednostavnost korištenja

Iako je A2 hosting više pogodan za programere, još uvijek ga nije teško koristiti. Pogledajmo ukratko značajke koje osiguravaju ovu jednostavnost upotrebe.

Jednostavnost prijave

Prijavljivanje uključuje samo tri osnovna koraka. Svi su koraci osnovni i lako ih je slijediti, tako da nećete imati problema s dijelom prijave.

Metode Plačanja

Prihvaćaju se brojni načini plaćanja. To uključuje PayPal, bankovni prijenos, novčani nalog, kreditnu karticu, Skrill, PayULatam i ček.

Aktivacija računa

Vaš račun bit će odmah aktiviran. Nećete morati čekati da biste pristupili najkvalitetnijim hosting uslugama.

Doživljaj upravljačke ploče i nadzorne ploče

Da bi se osigurala jednostavna upotreba, A2 nudi cPanel, standardnu ​​upravljačku ploču. Čak i za one koji ga prvi put koriste, upravljačka ploča je vrlo jednostavna za korištenje. Pored toga, lako se krećete kroz različite opcije za upravljanje web mjestima.

Slično tome, instaliranje skripti različitih CMS-a zahtijeva samo nekoliko klikova. Štoviše, drugim aplikacijama poput Drupal i Joomla lako se može pristupiti s upravljačke ploče. Dodatni alati za e-trgovinu također su uključeni za dodatnu funkcionalnost. Nijedan od njih ne uključuje složeno kodiranje tako da je dobro.

Služba za korisnike (podrška)

Služba za korisnike je jednaka i postoje razni načini povezivanja s njima. U stvari, tim za podršku zove se Guru Crew koji je spreman pomoći u svakom trenutku.

a2-hosting-pomoć

Live Chat

Chat je dostupan 24/7 tijekom cijelog tjedna. Možete ih poslati bilo kada.

Ulaznice

Postavljen je i sustav za kontaktiranje ulaznica za podršku. Tako možete vidjeti pitanja o postojećim odabranim uslugama.

Telefon

Telefonska podrška je također prilično učinkovita. Čak i ako ih pozovete u kasnu noć, netko će odgovoriti na poziv. U nekim će se slučajevima od vas možda tražiti da ostavite poruku. Međutim, oni će vas nazvati za samo kratko vrijeme.

Obrazovni resursi (baza znanja)

Postoji i baza znanja za sve one koji rješenja traže sami. U ovoj bazi znanja naći ćete članke o raznim temama. Oni uključuju PHP, SSH ključeve, WordPress i račune e-pošte. Za brze rezultate postoji i okvir za pretraživanje u koji možete unijeti ključnu riječ i dobiti povezane članke.

a2-hosting-baze znanja

Jamstvo povrata novca (politika povrata)

S A2 hostingom dobivate suđenje bez rizika, uz garanciju povrata novca u bilo kojem trenutku. To znači da ćete dobiti nepovratan povrat sredstava od domaćina. Osim toga, otkazivanjem računa u roku od mjesec dana, dobit ćete puni povrat. Također možete dobiti neke od procijenjenih povrata ako otkažete račun nakon početnog mjeseca. Međutim, to ovisi o vašoj upotrebi.

Tko je A2 hosting najbolji za?

 • Najidealnija opcija za programere jer nudi brojne alate prilagođene programerima.
 • I dalje je pogodna za početnike koji nemaju prethodno znanje o web hostingu.
 • Iskusni webmasteri također mogu imati koristi od svojih usluga.

Pros
Cons

 • Osigurava performanse velike brzine opterećenja.
 • Dolazi s besplatnim SSD-ovima.
 • Prikladno za WordPress korisnike.
 • Vrijeme učitavanja stranica prilično je impresivno.
 • Planovi za Windows hosting su ograničeni.
 • Više je na skupoj strani u odnosu na druge planove.

Preporučujemo li A2 hosting?

Sveukupno, A2 je u mogućnosti ponuditi sve alate početnicima i stručnjacima koji su potrebni za pokretanje njihove web stranice. Na temelju performansi, brzine i pouzdanosti, čini se da je to dobra opcija. Njihova korisnička podrška također je visoko kvalificirana, susretljiva i spremna pomoći u svakom trenutku.

Iako su cijene visoke, garancija povrata novca u bilo kojem trenutku to nadoknađuje. Zapravo, garancija samo pokazuje vjeru koju imaju u svoje usluge.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map