Recenzija GreenGeeksa: Iako je „zelena“, je li dobra?

Da bismo utvrdili je li GreenGeeks obećavajući koliko se čini, kupili smo njihovu uslugu i koristili je (i još uvijek koristimo) zadnjih godinu dana. U tom trajanju pratili smo različite aspekte performansi. Oni uključuju produženje rada i prosječno vrijeme učitavanja.


Zatim, kako bismo osigurali čisto nepristran i originalan pregled, okrenuli smo se podacima. Koristeći troškove, iskustvo korisničke podrške, ključne značajke, vrijeme učitavanja i stvarne podatke o produženom vremenu, došli smo do ovog pregleda.


Opća ocjena

4.4 / 5

Značajke
9/10

Korisnički
9/10

cijena
8/10

podrška
9/10

Pouzdanost
9/10

GreenGeeks popusti
Pogledajte ponude

Uptime

99,98%

Vrijeme učitavanja

361 ms

GreenGeeks je najpoznatiji po tome što nudi izvrsne web hosting usluge koje su prilagođene okolišu. Tvrtka osigurava zeleno poslovanje bez ikakvog kompromisa na kvalitetu. Zapravo, njegov glavni fokus je visoka tehnologija u radu.

Iako su manji od ostalih domaćina, ipak obećavaju osobnu pažnju. Za početak nude besplatnu domenu. Zatim možete dodati neograničene nove domene u hosting planove. Najveća je stvar što je sve to dostupno po vrlo povoljnoj cijeni / mjesečno!

Budući da je domaćin s potpunom uslugom, GreenGeeks obećava visoke performanse. Uz to nudi i suvišne SSD za pohranu i bonus mogućnosti za pomoć kupcima. U ovom detaljnom pregledu naučit ćete sve što treba znati o ovom web domaćinu.

Glavne značajke

 • Neograničen SSD prostor i domene na jednom računu
 • Sadrži SSL certifikat Let’s Encrypt
 • Noćne sigurnosne kopije i CDN integracija besplatno
 • Tehnologija poslužitelja za povećanje brzine
 • Dostupna je PCI sukladnost
 • 30-dnevna garancija povrata novca

Prostor na disku
Neograničen

Širina pojasa
Neograničen

Povrat novca
30 dana

Besplatna domena
Da

Besplatni SSL
Da

Planovi hostinga
greengeeks.com

Pregled GreenGeeksa: Pozadinske informacije

GreenGeeks osnovao je 2007. godine Trey Gardner. Prije toga bavio se industrijom web hostinga. Sa sjedištem u LA, web domaćin služi više od 35.000 korisnika. Nije tajna da industrija web hostinga troši puno energije. Kao rezultat toga, ima ogroman utjecaj na okoliš. Kao pokušaj ublažavanja ovoga, GreenGeeks kupuje kredite za energiju vjetra. U stvari, trostruko kupuju količinu električne energije koju troše.

greengeeks-pozadina-info

Iako je relativno nov u industriji hostinga, njegove usluge pružaju ozbiljnu konkurenciju mnogim drugim domaćinima. Osim vrhunske usluge, dobivate i pouzdanu službu za korisnike po povoljnim cijenama.

Statistika s web lokacijama & TLD

Od svog pokretanja 2007. godine, GreenGeeks bilježi ogroman rast. S 14 planova hostinga, ugostilo je 98.936 ukupno domena. Te domene uključuju .info, .biz, .com, .org i .net itd. Općenito, ona je također bilježila rast od 2% iz godine u godinu.

greengeeks-domene-statistika

greengeeks-TLD-statistika

Izvedba, Uptime & Vrijeme učitavanja

U svrhu ovog pregleda, prijavili smo se za GreenGeeks hosting račun. Zatim smo instalirali laganu web stranicu za WordPress. Koristeći zadanu temu, našu smo web stranicu ispunili lažnim podacima, uključujući slike i medije. Kao rezultat toga, naša je web stranica funkcionirala kao prosječna web stranica za WordPress.

Performanse test (Pingdom)

Naravno, brzina je presudan element za uspjeh bilo kojeg mjesta. Zbog toga smo prvo testirali brzinu pomoću Pingdom-a. Kao što vidite, vrijeme učitavanja bilo je manje od jedne sekunde, što je prilično impresivno.

Pingdom-greengeeks

Uptime poslužitelja & Vrijeme učitavanja (UptimeRobot)

Jednostavna web stranica za WordPress provjeravala se jednom svake minute kako bi se provjerila opća dostupnost domaćina. Drugim riječima, testira se i vrijeme odziva, kao i prekidi. Kao što vidite, u posljednjih 30 dana GreenGeeks je pao samo 1 put. Sveukupno, 99,97% produženog vremena na poslužitelju vrlo je nevjerojatno.

greengeeks-neprekidnog rada

Štoviše, impresivna je i brzina. Čitajući graf, sasvim je jasno da je GreenGeeks uglavnom brz i stabilan. Vrijeme odgovora ne doseže ni sekundu ni u koje doba dana, što je izvrsno. Za pouzdanost i stabilne performanse ovo je pravi domaćin.

GreenGeeks Uptime & Vrijeme učitavanja za posljednji tromjesečnik (UptimeRobot)

Mjesec
Uptime Statistika
Učitavanje vremena statistike
Lipnja 2019. godine99,99%380 ms
Svibnja 2019. godine99,99%371 ms
Travnja 2019. godine99,97%455 ms

Vrijeme odziva poslužitelja (Bitcatcha)

S alatima kao što je Pingdom u osnovi vidite kako se učitavaju podaci na vašoj web lokaciji. To uključuje i slike koje se učitavaju duže nego u običnom tekstu. Dakle, za točnije čitanje vremena odziva poslužitelja koristili smo Bitcatcha. Pomoću ovog alata moguće je testirati vrijeme odziva poslužitelja bez učitavanja podataka.

greengeeks-bitcatcha

Kao što se vidi iz rezultata, GreenGeeks serveri u SAD-u nastupili su u samo jednoj sekundi. Na drugim mjestima vrijeme odziva bilo je malo veće, ali još uvijek su znatno ispod sekunde. Dakle, ako je vaša ciljna publika sa sjedištem u SAD-u, tada bi vaša web stranica imala mnogo koristi.

Planovi i značajke hostinga

GreenGeeks ima razne hosting planove za razonodu kupcima svih veličina. Oni nude zajednički, namjenski, preprodavač, VPS i upravljani WordPress hosting.

Vrsta hostinga
Paket # 1
Paket # 2
# 3 Paket
Paket # 4
Dijeljeno (osnovno)2,95 dolara mjesečno5,95 dolara mjesečno11,95 dolara mjesečno
WordPress2,95 dolara mjesečno5,95 dolara mjesečno11,95 dolara mjesečno
VPS39,95 dolara mjesečno59,95 USD / mjesečno79,95 USD mjesečno99,95 dolara mjesečno
Posvećen169 USD mjesečno269 ​​dolara mjesečno319 USD mjesečno439 dolara mjesečno

Dijeljeni hosting

Oni u osnovi imaju tri plana. Prvi je EcoSite Starter. Osim brojnih značajki, ona uključuje i besplatnu uslugu migracije web stranica. Ovaj je plan idealan za pokretanje nove web lokacije s malim prometom. Drugi plan je Ecosite Pro. To je dobra opcija za rastuće web stranice koje zahtijevaju više resursa i brzine. Treći plan je Ecosite Premium. Idealno je za male tvrtke s prometnim web mjestima. Slično tome, dobra je opcija i za internetske trgovine.

Glavne značajke
Ekozit Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Početna cijena2,95 $ / mj5,95 $ / mj11,95 $ / mj
Cijena obnove9,95 $ / mj14,95 $ / mj24,95 $ / mj
web straniceNeograničenNeograničenNeograničen
SSD prostor na diskuNeograničenNeograničenNeograničen
Širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmetered
Računi e-pošteNeograničenNeograničenNeograničen
Domena (e) s hostomNeograničenNeograničenNeograničen
BESPLATNE domene uključene111
BESPLATNI SSL certifikat

greengeeks Zajednički-paketi

WordPress hosting

Kao što se razumije iz naziva, upravljani WP hosting ima dodatne značajke. Oni su posebno dizajnirani za WordPress. Postoje i tri plana. Prvo je Ecosite Starter za male blogove ili web stranice. Drugi je Ecosite Pro za rastuće web stranice. Dok je treći, Ecosite Premium namijenjen je malim poduzećima.

greengeeks-wordpress-paketi

VPS hosting

Ovo je u osnovi nadograđena verzija zajedničkog WordPress hostinga. Dolazi s odličnim značajkama kao što su cPanel i SSL certifikati. Migracijske usluge i besplatne sigurnosne kopije također su uključene u ovaj plan. Postoji 5 različitih planova. Svaki plan ima različitu RAM, SSD i širinu pojasa. Dakle, korisnici imaju mogućnost odabira plana s njihovim željenim resursima.

greengeeks-VPS-paketi

Namjenski hosting

Posvećenim hostingom dobivate sve resurse poslužitelja. GreenGeeks namjenski hosting planovi koriste Intelove procesore. Oprema, memorija i hard diskovi koji se također koriste su također vrlo kvalitetni. Na raspolaganju su četiri različita poslužitelja po različitim cjenovnim cijenama. Što su cijene veće, to su veća sredstva.

greengeeks-namjenski-paketi

Hosting prodavača

S GreenGeeksom dobivate 100% platforme za bijelo hosting hosting. Osim brojnih funkcija, možete koristiti i privatne poslužitelje imena.

greengeeks-prodavač-paketi

Detaljno o GreenGeeks Basic (zajednički plan)

GreenGeeksov zajednički hosting plan, Ecosite Starter, optimiziran je za hosting. U stvari, ima sve one značajke koje 99,9% hosting klijenata želi. Iz istog razloga, klijentima nude izravan put za prijavu na ovaj plan s web stranice.

Planovi & Cijene u detaljima

Pogledajmo značajke uključene u osnovni plan i cijenu koju ćete morati platiti. Dostupne su dvije mogućnosti nadogradnje i za one koji ih trebaju. Oni su Ecosite Pro i the Ecosite Premium plan.

Što je uključeno u osnovni paket?

Ekozit Starter (osnovni paket): Uključuje neograničen prostor na disku, račune e-pošte i propusnost. Štoviše, dolazi s CloudFlare CDN-om i SSL certifikatom. Štoviše, uključena fizička memorija iznosi 768MB. Plan započinje od 2,95 dolara mjesečno, a cijene obnove su 9,95 dolara mjesečno.

Ecosite Pro: Uključuje neograničen prostor na disku, račune e-pošte i propusnost. Ostale značajke uključuju CloudFlare CDN, neograničene MySQL baze podataka i 1024 MB fizičke memorije. Štoviše, uključena je i SSL potvrda. Prvi put korisnici planiraju od 6,95 USD, a cijene obnove 14,95 USD.

Ekosite Premium: Kao i drugi planovi, Ecosite Premium također uključuje neograničene domene s hostom, račune e-pošte, propusnost i prostor na disku. Također uključuje SSL certifikat i CloudFlare CDN. U međuvremenu, fizička memorija uključuje 1500 MB. Početna cijena ovog plana iznosi 16,95 dolara. Cijena obnove iznosi 24,95 USD mjesečno.

Glavne značajke
Ekozit Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Početna cijena2,95 $ / mj5,95 $ / mj11,95 $ / mj
Cijena obnove9,95 $ / mj14,95 $ / mj24,95 $ / mj
web straniceNeograničenNeograničenNeograničen
SSD prostor na diskuNeograničenNeograničenNeograničen
Širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmetered
Računi e-pošteNeograničenNeograničenNeograničen
Domena (e) s hostomNeograničenNeograničenNeograničen
BESPLATNE domene uključene111
BESPLATNI SSL certifikat
Premium Wildcard SSLDa, s AddonomDa, s Addonom
BESPLATNO graditelj web mjesta
BESPLATNI Prijenos web stranica
cPanel & Softaculous
Nightly Backup
MySQL baze podatakaNeograničenNeograničenNeograničen
Cloudflare CDN
IzvođenjeStandard2X4x
PowerCacher tehnologija
E-mailovi po satu100300500
PCI sukladnostDa s AddonsomDa s Addonsom
Povrat novca zagarantovan30 dana30 dana30 dana

Tabela početnih cijena

Cijene za zajednički osnovni hosting plan diskontiraju se kako se vremensko razdoblje povećava. Dakle, iako redovna (obnavljajuća) mjesečna stopa iznosi 9,95 USD mjesečno, ona se povećava ako se odlučite za dulji plan. Dakle, 12-mjesečni plan košta nove kupce 4,95 dolara, a rok od 24 mjeseca 3,95 dolara mjesečno. Slično tome, 36-mjesečni termin košta 2,95 dolara mjesečno.

Period plaćanja / plan
(samo za nove korisnike)
Ekozit Starter
Ecosite Pro
Ecosite Premium
1 mjesec9,95 $ / mj14,95 $ / mj24,95 $ / mj
12 mjeseci4,95 $ / mj7,95 $ / mj13,95 $ / mj
24 mjeseca3,95 $ / mj6,95 $ / mj12,95 $ / mj
36 mjesec2,95 $ / mj5,95 $ / mj11,95 $ / mj

greengeeks Zajednički-paketi

Cijene obnove

Nakon početnog trajanja prijave njihov se osnovni plan obnavlja s 9,95 USD mjesečno. U međuvremenu, Ecosite Pro obnavlja 14,95 USD mjesečno. Slično, cijena obnove za Ecosite Premium iznosi 24,95 USD mjesečno.

Glavne značajke u detaljima

Pogledajmo detaljnije neke glavne značajke koje ovaj web domaćin može ponuditi. Poznavanje ovih značajki ključno je za utvrđivanje je li to najprikladniji web domaćin za vas.

Naziv domene & E-mail

Nećete morati ništa plaćati da biste se registrirali za novo ime domene. Slično tome, prijenos postojeće domene iz drugog registrara je besplatan. Štoviše, GreenGeeks nastavlja obnavljati domenu sve dok koristite njihove usluge. Imajte na umu da drugi domaćini besplatnu domenu nude samo godinu dana. Domaćin također nudi neograničene račune e-pošte u svojim planovima.

greengeeks-domene, imena

Web prostor & Širina pojasa

Plan zajedničkog hostinga dolazi s neograničenom propusnošću kao i SSD web prostorom. Dakle, nema ograničenja kada je u pitanju razmak.

Instalacija WordPress jednim klikom

Domaćin uključuje alat za instalaciju jednim klikom. Dakle, možete dobiti pristup više od 150 aplikacija koje su spremne za instalaciju. Takve instalacijske aplikacije jednim klikom uključuju i WordPress.

Služba za migracije

Za postojeću web stranicu GreenGeeks pruža besplatne usluge migracije. Dakle, nećete imati problema. Zapravo su usluge jednostavne i za upotrebu. Za one koji nisu pametni, besplatni prijenos web stranica je fantastičan. Čini jednostavno prebacivanje web hostova. Štoviše, stručnjaci u GreenGeeks-u bave se prijenosom profesionalno. Dakle, nećete morati brinuti o velikim stankama.

Graditelj web stranica

GreenGeeks pruža Sitepad kao tvorca web mjesta. Malo je teže koristiti graditelja web mjesta s povuci i ispusti od onih prosječnih. No, ne trebate nikakve vještine kodiranja da biste ih koristili. Osim toga, on je i sveobuhvatniji od prosječnog graditelja web stranica. Uključuje i više od 300 predloženih predložaka. Uz to, uključeni su i brojni widgeti koji ih mogu promijeniti. Osnovni plan počinje od 2,95 USD mjesečno. Sitepad je uređivač web stranica treće strane koji je integriran u upravljačku ploču. Dakle, originalni programeri nastavljaju ažurirati graditelja novim alatima i tehnologijom.

greengeeks-web-graditelj

Druge značajke

Postoje i mnoge druge značajke koje osiguravaju izvrsne performanse poput besplatne CDN integracije. Osim toga, svi poslužitelji rade na SSD Raid-10 lokalnim nizovima i četverojezgrenim procesorima. Na taj način korisnici mogu uživati ​​u pouzdanosti i brzom učinku web stranice. Nadalje, podatkovnim centrima je ograničen pristup. Također im se serviraju UPS sustavi u slučaju nestanka struje.

Zaštita privatnosti domene

Zaštita privatnosti domene potrebna je kako bi se sakrili vaši privatni podaci od javnog prikaza. Ako se vaši podaci prikazuju u globalnoj bazi podataka, rudari podataka i neželjeni pošiljatelji bombardirat će vas duhovitim prijevarama i oglasima. Zaštita privatnosti domene uzima vaše osobne podatke i štiti ih od javnosti. U skladu s tim, javnost će vidjeti samo anonimne podatke.

GreenGeeks nudi ovu uslugu po 9,95 USD godišnje. Možete ga kupiti nakon ili čak tijekom registracije vašeg domena.

SSL potvrda

Jedna značajka koju korisnici uživaju je besplatni Wildcard SSL certifikat. Ova potvrda omogućuje vam da osigurate brojne poddomene. Drugim riječima, bit će postavljen na vašoj glavnoj domeni. Zauzvrat, svi njegovi poddomene bit će također zaštićeni SSL-om.

Sigurnost SiteLock

SiteLock svakodnevno pregledava web mjesto kako bi utvrdio postojeće ranjivosti. Također sprema web stranice od različitih prijetnji poput crne liste e-pošte, virusa i skriptiranja na različitim web lokacijama. Kad se SiteLock skenira, napravi se izvještaj. Ovo izvješće sadrži savjete za predmete koje vrijedi pogledati. Pomoću ove usluge softver možete održavati sigurnim i ažuriranim.

GreenGeeks nudi četiri SiteLock plana. Svaka ima svoje cijene i značajke. Osnovni započinje od 1,25 USD mjesečno, dok plan poduzeća košta 14,99 USD mjesečno.

Namjenski IP

Namjenski IP-ovi dodijeljeni su korisnikovom računu za hosting. Domaćin nudi namjenski IP kao dodatak. Morat ćete platiti 48 USD godišnje za jednu IP adresu.

Sigurnosne kopije

Uvijek se treba pripremiti za slučaj da se dogode loše stvari. Iz tog razloga, domaćin nudi besplatne noćne sigurnosne kopije osim SSH pristupa. Svake se noći sigurnosno kopiraju svi vaši podaci kako bi se izbjeglo veće nesavjesnosti. Uz to, korisnici dobivaju i jednu restauraciju mjesečno besplatno. Svaka dodatna rezervacija naplatit će se.

Da biste dodatno osigurali da se ne dogodi gubitak podataka, možete se odlučiti za kompletne sigurnosne kopije cPmove domaćina. To će vas koštati 5 USD / cPanel račun.

Ostale sigurnosne značajke

Tvrtka daje sve od sebe kako bi osigurala sigurnost za koju je poduzela dodatne mjere. Nude značajke poput sigurnog SSL poslužitelja i sigurnosnog skeniranja u stvarnom vremenu. Uključena je i zaštita od neželjene pošte i automatsko otkrivanje brutalne sile.

Lokacija poslužitelja

Postoje tri lokacije poslužitelja. To su Sjedinjene Države, Europa i Kanada. Odabir ispravne lokacije poslužitelja ima pozitivan utjecaj na SEO vašeg web mjesta. Štoviše, odabir poslužitelja u vašoj blizini znači brže brzine. Pored toga, svaki podatkovni centar ima mnogo mogućnosti. Na primjer, oni uključuju ključnu karticu i biometrijski sigurnosni sustav. Uz to, uključen je i mehanizam za zaključavanje u razini nosača. Nadalje, instaliran je i automatski sustav za kontrolu temperature i klime. Na taj se način temperatura u cijelom postrojenju kontrolira kako bi se izbjegle nezgode.

Jednostavnost korištenja

GreenGeeks je prilično prilagođen početnicima. Jedan od razloga je jednostavnost upotrebe. Pogledajmo značajke ugrađene u ove usluge koje ih čine tako jednostavnim za upotrebu!

Jednostavnost prijave

Portal za upravljanje računima ima lagan i prodoran dizajn. U isto vrijeme, prilično je funkcionalan. Dakle, korisnici neće imati problema s prijavom. Slično tome, oni mogu lako registrirati naziv domene ili prilagoditi svoje podatke o naplati.

greengeeks jednostavnost prijave

Metode Plačanja

Nisu dostupne mogućnosti plaćanja. Korisnici ne mogu platiti PayPal, Bitcoin ili bankovnim prijenosima. Plaćanje je moguće samo putem kreditnih kartica.

greengeeks-plaćanja

Doživljaj upravljačke ploče i nadzorne ploče

Kao i mnogi drugi hosting pružatelji usluga sa sjedištem u Linuxu, GreenGeeks također nudi cPanel kao primarnu upravljačku ploču. Sadrži dva instalatera skripte; Softakulozni i fantastični. S takvim alatima lako možete instalirati poznate blogerske platforme trećih strana poput WordPressa. Slično tome, možete instalirati sustave za upravljanje sadržajem kao što je i Drupal.

Služba za korisnike (podrška)

Iako korisnička podrška nije previše izvanredna, još uvijek je prilično pristojna. Sljedeći su kanali dostupni za podršku:

Live Chat

Agenti za korisničku podršku dostupni su putem live chat 24/7 tijekom cijele godine.

Ulaznice

Postavljen je i efikasan sustav za e-mail ulaznice. Tvrde da ćete morati pričekati samo 15-20 minuta kada stupite u kontakt putem e-pošte.

Telefon

Telefonska podrška dostupna je i tijekom radnog vremena. Radnim danima su od 9:00 do 12:00 EST. Tijekom vikenda, vrijeme je od 9:00 do 20:00 EST.

Obrazovni resursi (baza znanja)

Ono što korisničku podršku razlikuje je baza znanja za brzu pomoć uradi sam. Postoje različite kategorije koje imaju odgovore na gotovo sva pitanja koja biste mogli imati. Ti su resursi ne samo izuzetno detaljni, već su i od velike koristi. Osim toga, možete koristiti i traku za pretraživanje da biste unijeli riječ koja se odnosi na vaš problem za brzo pretraživanje. Dakle, čak i ako značajka chata uživo nije dostupna, i dalje možete potražiti pomoć. Baza znanja je također dopunjena mnogim osnovnim udžbenicima.

a2-hosting-baze znanja

Jamstvo povrata novca (politika povrata)

Tvrtka nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako imate problema u prvih 30 dana, tada možete zatražiti povrat novca. Neće se postavljati pitanja.

Međutim, postoje neke stvari koje neće biti uključene u vaš povrat sredstava. Uključuju naknade za registraciju domena, naknade za postavljanje i troškove dodataka.

Tko je GreenGeeks Best For?

 • Kupci koji se fokusiraju na prioritet, izvrsnu podršku i dobru vrijednost zajedno sa održivošću.
 • Tvrtke koje žele osigurati da sve njihove prakse ostanu ekološke.
 • Jedna od najprikladnijih opcija za vlasnike malih poduzeća.
 • Izvrstan izbor za pouzdanost, konkurentnost i performanse poslužitelja.
 • Korisnici s manje tehničkog znanja o postavljanju web stranica.

Pros
Cons

 • Web domaćin s bogatim značajkama dostupan po pristupačnoj cijeni.
 • Dolazi s garancijom povrata novca.
 • Brzi serveri zbog HTTP / 2 i SSD-ova.
 • Različite opcije usluga za kupce.
 • Cijene su malo zabludne.

Preporučujemo li GreenGeeks?

S obzirom na cijene i značajke koje su uključene u njihove planove, mi preporučujemo GreenGeeks. Štoviše, njegova osobna pažnja svim korisnicima čini ga još boljim. U slučaju problema, nećete se suočiti s previše gubitka. Umjesto toga, stručnjaci će se svim profesionalno baviti. Osim toga, njihove usluge su zelene i na taj način pomažu u očuvanju klime. Sveukupno, performanse, brzina i pouzdanost čine ga dobrim izborom.

Nadamo se da će vam ovaj detaljni pregled pomoći da dođete do informirane odluke. Što mislite o tome? Imate li iskustva s GreenGeeksom? Javite nam!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map