10 dingen die u moet vermijden tijdens linkbuilding

Wist je dat verwijzingen verzamelen veranderde voor altijd onmiddellijk Google heeft het Penguin-algoritme uitgebracht in april 2012? En dingen zijn in de loop van de tijd nog meer veranderd, omdat Google elke dag nieuwe algoritmen uitrolt.


Tal van sites hebben een enorme daling van het verkeer geleden, want terwijl linkbuilding een enorme rol speelt als het gaat om off-page optimalisatie, zijn er meerdere technieken voor linkbuilding die Google haat.

Er zijn tal van manieren waarop u backlinks kunt genereren, maar als u betere Google-ranglijsten wilt krijgen, moet u backlinks van hoge kwaliteit bouwen.

En om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen, moet u de tien fouten bij het maken van links die we hieronder met u gaan delen, vermijden.

Lees ook: Gebruik deze 9 manieren om hoogwaardige backlinks te krijgen

Het is begrijpelijk dat zelfs de meest ervaren SEO’s fouten maken bij het bouwen van backlinks, maar u moet ernaar streven om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen, zodat u kunt verbeteren:

 • verkoop
 • Uw zoekrangschikking
 • Uw organisch verkeer

Onthoud dat het bouwen van backlinks op de verkeerde manier u geld kan kosten en uw Google-ranglijst enorm kan schaden.

Dus in dit artikel gaan we enkele veelvoorkomende fouten met u delen om te voorkomen bij het bouwen van backlinks (ook wel linkbuilding-fouten genoemd).

Maar voordat we ingaan op de fouten in linkbuilding om te voorkomen …

Definitie van linkbuilding

Wat is Link Building?

Verwijzingen verzamelen

Linkbuilding is de gewoonte om andere relevante websites naar uw site te laten linken. De andere definitie van linkbuilding is … het proces van het promoten van uw website naar andere websites om links naar uw eigen website te genereren.

Om verkeer van de zoekmachines te genereren, moet u hoogwaardige backlinks van relevante websites bouwen.

Voordelen van linkbuilding

Wist je dat SEO een linkbuilding is van 90%? Oeps, we raden het gewoon omdat we geen professionele SEO’s zijn, maar zelfs als je het aan de pro’s vraagt, zullen ze je vertellen dat een succesvolle strategie voor linkbuilding je kan helpen om:

Verwijs verwijzingsverkeer

Vraag de deskundige SEO’s en zij zullen u vertellen dat verwijzingsverkeer moeilijk te verkrijgen is, maar mogelijk is wanneer u een goede linkbuildingstrategie uitvoert.

Wanneer u een link naar uw site beveiligt vanaf relevante autoriteitssites, vergroot u de kans om verwijzingsverkeer naar uw website te leiden. Waarom?

Deze sites worden meestal weergegeven wanneer gebruikers op internet naar informatie zoeken. Wanneer gebruikers op de hyperlinks op die websites klikken, worden ze naar uw website geleid. Zo genereer je verwijzingsverkeer.

Verbeter de pagina- en domeinautoriteit

Hoewel Google verschillende factoren gebruikt om webpagina’s bij een zoekopdracht weer te geven, zijn domein en pagina-autoriteit belangrijke factoren die bepalen of uw websites in de zoekresultaten worden weergegeven.

Dus hoe bepaalt Google Domain Authority (DA) en Page Authority (PA) van een website?

Het is eenvoudig, de kwaliteit van de backlinks die uw site heeft van meerdere relevante sites, hoe hoger de domeinautoriteit en hoe beter uw website wordt weergegeven bij relevante zoekopdrachten. Your Page Authority is de combinatie van meerdere hoogwaardige backlinks naar uw site.

Verbeter de zichtbaarheid van het merk

Bij het uitvoeren van een linkbuildingstrategie promoten website-eigenaren hun websites naar andere relevante websites via gastposting en verschillende andere methoden. Op deze manier maken mensen kennis met uw website en wordt uw merk uiteindelijk voor veel mensen zichtbaar.

Merkautoriteit opbouwen

Linkbuilding kan uw merkautoriteit in uw branche versterken. Steeds meer gebruikers surfen op internet op zoek naar nuttige, educatieve, interessante en vermakelijke inhoud. Als u constant hoogwaardige en originele inhoud publiceert, onderscheidt uw merk zich van de massa. Zo bouw je aan merkautoriteit.

Nu, met dat gezegd zijnde, laat het rubber de weg raken.

10 veelvoorkomende fouten bij het maken van links

1. Publiceren van dunne inhoud

Welnu, de meeste SEO’s zullen u vertellen om linkwaardige inhoud te publiceren, maar we raden u aan om hoogwaardige inhoud voor gebruikers te publiceren en deze te optimaliseren voor zoekmachines.

Helaas worstelen veel mensen met het maken van inhoud die beter scoort in zoekmachines, maar vergeten de lezers van de inhoud in overweging te nemen – dat is een fout die het koste wat kost moet worden vermeden.

Google begrijpt wanneer gebruikers van uw inhoud houden. De zoekgigant controleert hoe gebruikers omgaan met uw inhoud, de backlinks, de shares, de opmerkingen, de likes, de tijd die een lezer op uw site doorbrengt en vele andere statistieken en rangschikt uw site vervolgens overeenkomstig. Dat betekent dat als niemand uw inhoud leest, niemand ernaar linkt en Google weet dat uw inhoud dun is (ondermaatse inhoud of slechte kwaliteit).

Naast de kwaliteit van de inhoud is de gebruikerservaring ook een andere belangrijke factor die Google bekijkt bij het rangschikken van websites. Als je bijvoorbeeld het duurt te lang om webpagina’s te openen, heb je een hoog bouncepercentage.

Richt u op het maken van hoogwaardige en bruikbare inhoud die de vragen van de zoekers beantwoordt en mensen linken naar uw website.

Lees ook: Een inhoud schrijven die hoger scoort op Google

2. Links uitwisselen voor geld

Google heeft een hekel aan gekochte links. Om deze reden maakt de zoekmachine gebruik van slimme bots of crawlers die kunnen detecteren of u links van andere bronnen heeft gekocht. Bovendien staat Google mensen toe om gekochte links of PBN-netwerken te melden. Voor de zekerheid, vermijd gewoon het kopen van links.

Zelfs als je het systeem speelt door links te kopen, moet je hier rekening mee houden:

 • Gekochte links zorgen voor verkeer van lage kwaliteit dan natuurlijke links
 • U krijgt een flinke boete wanneer Google betaalde links op uw website detecteert
 • Als u door Google wordt gestraft, betekent dit dat u meer geld uitgeeft om de situatie te verhelpen.

Het kopen van links van andere bronnen kan de positie van uw zoekmachine schaden. Daarom, zelfs als u het geld heeft om links te kopen, kunt u het beter aan iets anders besteden.

3. Vergeten om giftige links te verwijderen

Allereerst, wat zijn giftige links?

Giftige links zijn die irrelevante of onnatuurlijke backlinks die de positie van de zoekmachine in uw website kunnen schaden.

Nu u weet wat giftige links zijn, heeft u gehoord van de Penguin-update van Google?

Maak je geen zorgen, we wisten ook niet tegen de tijd dat Google deze ‘zoete’ update aan het uitrollen was, maar hier is waarom Google de Penguin-update heeft uitgerold.

De Penguin-update is uitgebracht om de zoekresultaten van Google te verbeteren door webpagina’s met giftige backlinks te verwijderen.

Het belangrijkste doel van Penguin-update is om websites met tonnen giftige backlinks en websites met een slecht backlinkprofiel te controleren en te bestraffen.

Het verwijderen van giftige backlinks is eenvoudig. Er zijn tal van backlink-analysetools zoals SEMrush die u kunt gebruiken om uw backlink-profiel te evalueren en giftige backlinks te verwijderen.

4. Focus op één koning van backlinks

Hoewel een gezond linkprofiel nog steeds een krachtige indicator is voor de kwaliteit van een site voor zoekmachines, richten veel mensen zich op één type backlink.

Om een ​​gezond backlinkprofiel op te bouwen, moet u investeren in een verscheidenheid aan backlinks die meer verkeer naar uw site leiden en de inkomsten verhogen.

Er zijn twee hoofdtypen van backlinks: Dofollow en Nofollow.

De meeste ervaren bloggers en SEO’s zullen u vertellen dat u zich moet concentreren op het bouwen van Dofollow-links, maar dit is een van de fouten bij het maken van links die u moet vermijden. Focussen op één type backlink is een slechte SEO-praktijk. Bovendien loopt uw ​​site het risico dat Google daarvoor wordt gestraft.

Ontegenzeggelijk slagen Nofollow-links er niet in link sap naar uw site, maar kan de SEO van uw site een boost geven, vooral als ze uit verschillende domeinen komen.

Probeer je best om de twee soorten backlink constant te bouwen. Als u bijvoorbeeld Dofollow-backlinks maakt via gastposting, kunt u ook Nofollow-links bouwen door commentaar te leveren op andere relevante blogs. Het combineren van de twee links in uw backlinkprofiel zal helpen om een ​​gezonde SEO-site te stimuleren.

5. Links genereren vanuit domeinen zonder index

Bij het maken van backlinks moet u oppassen dat u geen links krijgt van websites, domeinen of webpagina’s die niet op Google zijn geïndexeerd. Google-zoekalgoritmen bestraffen sites die links krijgen van pagina’s of sites die niet zijn geïndexeerd.

Voordat u die links van een website haalt, moet u voldoende onderzoek doen om te zien of een site is geïndexeerd of niet. Het is beter om meer tijd te besteden aan het onderzoeken van een site voordat u er links naar maakt dan om snel links te bouwen en later spijt te krijgen.

U kunt tools zoals SEMrush gebruiken om uw backlinkprofiel te controleren en als u een niet-geïndexeerde site met links naar de uwe detecteert, verwijder dan die links.

6. Focus op het overtreffen van uw concurrent

Natuurlijk is het goed om het linkprofiel van je concurrenten te bespioneren, omdat dit de beste manier is om te weten hoe je ze kunt verslaan, maar je te concentreren op het overtreffen van hen door hun linkprofiel na te jagen, zal je niet helpen.

In de regel moet u het linkprofiel van uw concurrent bespioneren om te zien hoe u uw linkprofiel kunt verfijnen, maar bronnen kunt vinden om een ​​contentstrategie te ontwikkelen waarmee u uw linkprofiel kunt maken.

7. Irrelevante links bouwen

In een poging om links te bouwen van autoriteitssites, negeren bloggers en contentmarketeers nicherelevantie.

Als u een digitale marketingblog bezit, is het verwerven van een backlink van een gezondheids- en fitnessblog gewoon slecht voor uw SEO.

Tenzij de blog waar je een link van krijgt algemeen is, moet je altijd links bouwen vanuit relevante niches.

Wel, het is mogelijk om kwaliteitslinks te maken vanuit een blog met een andere niche dan de jouwe, maar je moet ervoor zorgen dat het onderwerp waarover je schrijft relevant is voor je blog.

8. Focus op kwantiteit boven kwaliteit

Niemand houdt je tegen om twee blogposts per week te publiceren. Als je echter kwaliteit opoffert voor kwantiteit, stop er dan gewoon mee.

Volgens HubSpot genereren lange berichten meer shares en backlinks, maar als de inhoud van slechte kwaliteit is, zal niemand naar je blogposts linken.

Richt u altijd op het maken en publiceren van inhoud van hoge kwaliteit en mensen zullen naar uw inhoud linken.

9. Uw praktijken voor linkbuilding niet diversifiëren

Er zijn tal van methoden voor linkbuilding. De meest voorkomende zijn gastbloggen en blogcommentaar. Als u slechts op één type techniek voor linkbuilding vertrouwt, krijgt u niet binnen de opgegeven tijd de gewenste resultaten.

10. Het versnellen van linkbuilding

Google beperkt uw snelheid voor het maken van backlinks niet, maar het genereren van duizenden links op één dag kan Google verdacht maken en uw website bestraffen.

Vergelijkbaar met punt # 8 hierboven, focus altijd op het bouwen van backlinks van hoge kwaliteit dan kwantiteit.

Dat betekent dat u beter links krijgt van 2 autoriteitssites dan 20 links krijgt van websites van lage kwaliteit.

Laatste woorden

Volgens Brian Dean van Backlinko is linkbuilding een van de 200 Google-rankingfactoren. Linkbuilding is echter een proces dat tijd kost en geduld vereist. Telkens wanneer u een campagne uitvoert om de positie van zoekmachines te verbeteren door links te bouwen, moet u deze tien fouten altijd vermijden.

Over de auteur

John Trogdon is een professionele essayschrijver en redacteur bij https://www.proessaywriting.com/. Bovendien is John op veel autoriteitssites te zien geweest als een professionele digitale marketeer. Forbes noemt hem een ​​digitale marketingwizard. Hij is ook journalist van beroep.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map