10 dolog, amelyet el kell kerülni a linképítés során

Tudtad, hogy link épület azonnal örökre megváltozott A Google kiadta Penguin algoritmusát 2012 áprilisában? És a dolgok az idő múlásával még jobban megváltoztak, mivel a Google minden nap friss algoritmusokat vezet be.


Rengeteg webhely hatalmas csökkenést szenvedett a forgalomban, mivel míg a linkek kiépítése óriási szerepet játszik a weboldalon kívüli optimalizálásnál, vannak olyan linkek létrehozásának technikái, amelyeket a Google utál.

Sokféle módon állíthat elő linkeket, de ha jobb Google rangsorolást szeretne elérni, akkor minőségi linkeket kell létrehoznia..

És ahhoz, hogy kiváló minőségű linkeket kapjon, el kell kerülnie a tíz linképítési hibát, amelyeket alább fogunk megosztani veled.

Olvassa el még: Használja ezt a 9 módszert a minőségi linkek eléréséhez

Érthető, hogy még a legtapasztaltabb SEO-k is hibákat követnek el a linkek építése során, de törekednie kell arra, hogy minőségi linkeket szerezzen a továbbfejlesztés érdekében:

 • Sales
 • A keresési rangsor
 • Szerves forgalmod

Ne felejtse el, hogy a visszafelé mutató linkek helytelen építése pénzbe kerülhet, és óriási mértékben sértheti a Google rangsorát.

Tehát ebben a cikkben megosztjuk Önnel a leggyakoribb hibákat, amelyeket el kell kerülni a linkek építésekor (más néven: linképítési hibák).

De mielőtt belekerülnénk a linképítési hibákba, hogy elkerüljük…

A kapcsolatépítés meghatározása

Mi az a kapcsolatépítés??

Linképítés

A linképítés az a gyakorlat, amikor más releváns webhelyeket linkelnek az Ön webhelyére. A linkek kiépítésének másik meghatározása az, hogy webhelyét más webhelyekre reklámozza, hogy linkeket generáljon a sajátjaihoz.

A keresőmotorok forgalmának növeléséhez minőségi linkeket kell készítenie a releváns webhelyekről.

A Linképítés előnyei

Tudta, hogy a SEO egy 90% -os kapcsolatépítés? Hoppá, csak kitaláljuk, mert nem vagyunk professzionális SEO-k, de még ha profikkal is kérdezik, akkor azt fogják mondani, hogy egy sikeres linképítési stratégia segíthet:

Növelje az áttételi forgalmat

Kérdezze meg a szakértő SEO-t, és elmondják, hogy az átirányítási forgalmat nehéz beszerezni, de ez lehetséges, ha jó linket építő stratégiát hajt végre..

Ha a releváns hatóságok webhelyeiről visszabiztosítja a saját webhelyére mutató linket, akkor növekszik annak esélye, hogy a webhelyére irányító forgalmat vezessen. Miért?

Ezek a webhelyek általában akkor jelennek meg, amikor a felhasználók információt keresnek az interneten. Amikor a felhasználók rákattintanak az ezen a weboldalon elhelyezett hiperhivatkozásokra, a rendszer eljuttatja az Ön webhelyére. Így generálhatja az áttételi forgalmat.

Javítsa az oldal- és domainhatalmat

Míg a Google számos tényezőt használ a weboldalak megjelenítéséhez a keresésben, a domain és az oldal jogosultsága fontos tényező, amely meghatározza, hogy webhelye megjelenik-e a keresési eredmények között.

Tehát hogyan határozza meg a Google a webhely domain hatóságát (DA) és oldalhatóságát (PA Authority)?

Ez egyszerű, minél jobb minőségű linkeket mutat webhelye több releváns webhelyről, minél magasabb a domain név és annál jobban jelenik meg webhelye a releváns keresések során. Az Ön oldalfelügyelete a webhelyére mutató több kiváló minőségű linkek kombinációja.

Javítsa a márka láthatóságát

A linképítési stratégia végrehajtásakor a webhelytulajdonosok a vendég kiküldése és számos más módszer révén más releváns webhelyekre reklámozzák webhelyeiket. Ily módon az emberek megismerkednek az Ön webhelyével, és végül a márkád sok ember számára láthatóvá válik.

Építsd meg a márkahatóságot

A kapcsolatépítés fellendíti a márka tekintélyét az iparban. Egyre több felhasználó szörföz az interneten hasznos, oktató, érdekes és szórakoztató tartalom keresése céljából. Ha folyamatosan publikál magas színvonalú és eredeti tartalmat, márkája kiemelkedik a tömegből. Így építheti fel a márkahatóságot.

Most, ezt mondva, hagyja, hogy a gumi megfeleljen az útnak.

10 elkerülendő általános kapcsolatépítési hiba

1. Vékony tartalom közzététele

Nos, a legtöbb SEO meg fogja mondani, hogy tegyen közzé hivatkozásra méltó tartalmat, de azt javasoljuk, hogy tegyen közzé kiváló minőségű tartalmat a felhasználók számára, és optimalizálja azt a keresőmotorok számára..

Sajnos sok ember küzd azzal, hogy a keresőmotorokban jobb rangú tartalmat hozzon létre, de elfelejti figyelembe venni a tartalom olvasóit – ez egy hiba, amelyet minden áron el kell kerülni..

A Google megérti, amikor a felhasználók szeretik az Ön tartalmát. A kereső óriás ellenőrzi, hogy a felhasználók miként interakcióba lépnek és foglalkoznak az Ön tartalmával, a linkekkel, a megosztásokkal, a megjegyzésekkel, a kedvelésekkel, az olvasó által az Ön webhelyén eltöltött idővel és sok más mutatóval, majd ennek megfelelően besorolják a webhelyet. Ez azt jelenti, hogy ha senki nem olvassa el az Ön tartalmát, akkor senki sem hivatkozik rá, és így a Google tudja, hogy tartalma vékony (al par par vagy rossz minőségű).

A tartalom minőségén kívül a felhasználói élmény egy másik fontos tényező, amelyet a Google a webhelyek rangsorolásakor figyelembe vesz. Például, ha a A weboldalak megnyitása túl sokáig tart, magas visszafordulási arányod lesz.

Összpontosítson egy kiváló minőségű és használható tartalom létrehozására, amely megválaszolja a keresők kérdéseit, és az emberek összekapcsolják az Ön webhelyét.

Olvassa el azt is: Hogyan írhatunk magasabb rangú tartalmat a Google-on

2. Linkek cseréje pénzért

A Google utálja a vásárolt linkeket. Ezért a keresőmotor intelligens robotokat vagy bejárókat használ, amelyek felismerik, ha linkeket vásárolt más forrásokból. Ezenkívül a Google lehetővé teszi az embereknek, hogy jelentést tegyenek a vásárolt linkekről vagy PBN hálózatokról. A biztonság érdekében csak kerülje a linkek vásárlását.

Még ha linkeket is vásárol a játékkal, vegye figyelembe ezt:

 • A megvásárolt linkek alacsony színvonalú forgalmat fognak vezetni, mint a természetes kapcsolatok
 • Dühös büntetést kap, amikor a Google észleli a fizetős linkeket az Ön webhelyén
 • A Google általi büntetés azt jelenti, hogy több pénzt költenek a helyzet orvoslására.

Más forrásokból származó linkek vásárlása károsíthatja a keresőmotor rangsorolását. Ezért még akkor is, ha van pénzed linkek vásárlására, jobb, ha valami másra költi el.

3. Felejtsd el megszabadulni a mérgező linkektől

Először is, mi a toxikus kapcsolat?

A mérgező linkek azok a irreleváns vagy természetellenes linkek, amelyek árthatnak webhelyének keresőmotorjai rangsorolásához.

Most, hogy megtudta, mi a mérgező kapcsolat, hallott a Google Penguin frissítéséről?

Ne aggódjon, akkor sem, amikor a Google elindította ezt az „édes” frissítést, azt sem tudtuk, de a Google ezért indította el a Penguin frissítést.

Megjelent a Penguin frissítés, amely a Google keresési eredményeinek javítására szolgál azzal, hogy megszabadul a mérgező linkekkel rendelkező weboldalaktól.

A pingvin frissítésének fő célja az, hogy figyelemmel kísérje és büntesse a weboldalakat rengeteg mérgező linkel és a rossz backlink profilú weboldalakon..

Könnyen megszabadulni a mérgező linkektől. Rengeteg backlink elemző eszköz található, például a SEMrush, amelyek segítségével értékelheti a backlink profilját és eltávolíthatja a mérgező linkeket.

4. Összpontosítás a backlinks egyik királyára

Noha az egészséges linkprofil továbbra is erőteljes mutatója a weboldal minőségének a keresőmotorok számára, sokan inkább az egyik típusú backlinkre összpontosítanak.

Az egészséges backlink profil létrehozásához be kell fektetnie különféle linkekbe, amelyek több forgalmat irányítanak a webhelyére, és növelik a bevételt.

Két fő backlink típus van: Dofollow és Nofollow.

A legtapasztaltabb bloggerek és SEO-k azt mondják, hogy összpontosítson a Dofollow linkek felépítésére, de ez az egyik olyan linképítési hiba, amelyet el kell kerülni. Az egyik típusú backlinkre összpontosítva rossz SEO gyakorlat. Ezenkívül azzal fenyeget, hogy webhelyét a Google büntetni fogja erre.

Nyilvánvaló, hogy a Nofollow linkek semmilyen sem haladnak át linklé a webhelyére, de fellendítheti webhelye SEO-ját, különösen akkor, ha különböző tartományokból származnak.

Próbáljon meg mindent, hogy a két backlink-típust folyamatosan összeállítsa. Például, ha a Dofollow-linkeket vendégküldés útján építik fel, a Nofollow-linkeket más releváns blogok kommentálásával is létrehozhatják. A két link összekeverése a backlink profilban elősegíti az egészséges SEO webhely felépítését.

5. Linkek generálása index nélküli tartományokból

A linkek összeállításakor ügyeljen arra, hogy ne szerezzen linkeket olyan webhelyekről, domainekből vagy weboldalakról, amelyeket a Google nem indexált. A Google keresési algoritmusai büntetik azokat a webhelyeket, amelyek linkeket kapnak olyan oldalakból vagy webhelyekről, amelyek nem vannak indexelve.

Mielőtt ezeket a linkeket megkapja egy webhelyről, ellenőrizze, hogy elegendő kutatást végez-e annak eldöntésére, hogy egy webhely indexálódik-e vagy sem. Sokkal jobb, ha több linket töltenek be egy webhely kutatásával, mielőtt linkeket állítanak elő belőle, mint a linkek kiépítésével, majd később sajnálják.

Használhat olyan eszközöket, mint például a SEMrush, hogy ellenőrizze a backlink-profilját, és ha észlel egy nem indexelt webhelyet, amely a sajátjára mutató linket mutat, távolítsa el ezeket a linkeket.

6. Összpontosítás a versenytárs jobb megítélésével

Persze, érdemes kémkedni a versenytársak link-profilját, mivel ez a legjobb módja annak, hogy megtanulják, hogyan verje le őket, de arra összpontosítva, hogy meghaladja őket a link-profiljuk üldözésével, nem fog segíteni.

Általános szabály, hogy kémkedj a versenytárs linkkapcsolat-profiljáról, hogy megnézhesd, hogyan finomíthatod a link-profilodat, de találsz forrásokat egy olyan tartalomstratégia kidolgozására, amely elősegíti a link-profil létrehozását..

7. Nem releváns linkek felépítése

Annak érdekében, hogy hivatalos linkeket építsenek ki a hivatalos webhelyekről, a bloggerek és a tartalomértékesítők figyelmen kívül hagyják a rések relevanciáját.

Ha saját digitális marketing blogja van, akkor hátrányos megszerzése egy egészségügyi és fitnesz blogról csak rossz a SEO számára.

Hacsak a blog, amelytől linket szerez, nem általános, mindig hivatkozásokat kell létrehoznia a releváns résekből.

Nos, minőségi linkeket építhet egy olyan blogból, amelynek eltérő rése van a sajátodnak, de ellenőriznie kell, hogy a megírt téma releváns-e a blogodban..

8. A mennyiségre összpontosítva a minőség

Senki sem akadályozza meg, hogy hetente két blogbejegyzést tegyen közzé. Ha azonban feláldozza a minőséget a mennyiségért, akkor hagyja abba.

A HubSpot szerint a hosszú formájú hozzászólások több megosztást és linket generálnak, de ha a tartalom rossz minőségű, senki sem hivatkozik a blogbejegyzéseire.

Mindig összpontosítson a kiváló minőségű tartalom létrehozására és közzétételére, és az emberek összekapcsolódnak az Ön tartalmával.

9. Nem változtatja meg a kapcsolatépítési gyakorlatokat

Rengeteg kapcsolatépítési gyakorlat létezik. A leggyakoribb a vendég blog és a blog kommentálás. Ha csak egy típusú hivatkozásépítési technikára támaszkodik, akkor nem kapja meg a kívánt eredményeket a megadott időn belül.

10. Siető kapcsolatépítés

A Google nem korlátozza a linkek felépítésének sebességét, de ezer link létrehozása egy nap alatt a Google gyanúsá válhat, és büntetheti az Ön webhelyét.

A fenti 8. ponthoz hasonlóan mindig az építési minőségre mutató linkekre összpontosítson, mint a mennyiségre.

Ez azt jelenti, hogy jobban szeretne linkeket szerezni 2 hatósági webhelyről, mint 20 linket alacsony minőségű webhelyekről.

Záró szavak

Brian Dean, Backlinko szerint a linképítés az egyik 200 Google rangsorolási tényező. A kapcsolatépítés azonban időigényes és türelmet igénylő folyamat. Amikor olyan kampányt hajt végre, amely hivatkozások létrehozásával javítja a keresőmotorok rangsorolását, mindig kerülnie kell ezt a tíz hibát.

A szerzőről

John Trogdon professzionális esszéíró és szerkesztő a https://www.proessaywriting.com/. Emellett John számos hivatalos webhelyen szerepelt hivatásos digitális marketingszakemberként. Forbes digitális marketing varázslónak nevezi. Szakmája szerint újságíró is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map