14 Alat SEO Terbaik Yang Digunakan Semua Pakar SEO Pada Tahun 2020 (Percuma & Berbayar)

Sekiranya anda memulakan SEO laman web maka anda memerlukan alat SEO terbaik. Terdapat terlalu banyak alat SEO yang tersedia dalam versi percuma, freemium dan berbayar.


Di sini, kami telah membuat senarai alat SEO terbaik yang dipilih sendiri yang digunakan oleh semua pakar SEO pada tahun 2020. Anda juga boleh menggunakan alat ini mengikut keperluan anda.

Senarai di bawah mengandungi alat SEO yang paling popular seperti alat analisis pautan balik, alat penyelidikan kata kunci, dan alat pengoptimuman kandungan.

Baca Juga: 9 Cara Membina Pautan Balik Berkualiti Tinggi Secara Percuma Pada Tahun 2020

14 Alat SEO Terbaik yang Digunakan Semua Pakar SEO Pada Tahun 2020

1. Ahrefs

Alat SEO Terbaik Ahrefs

Ahrefs berkembang pesat dan kini menjadi alat analisis pautan paling popular pada tahun 2020. Ia menyediakan terlalu banyak ciri seperti analisis pautan, penyelidikan kata kunci, penjejakan peringkat, pemeriksa pautan yang rosak dan banyak lagi. Saya boleh mengatakan bahawa ia adalah alat SEO serba boleh yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

Ahrefs menawarkan percubaan 7 hari dengan hanya $ 7. Ia mempunyai 4 rancangan, bermula dari $ 99 sebulan.

Anda boleh menyemak perbandingan semua rancangan di sini.

2. SemRush

Alat SEO SemRush Paling Populer

SemRush adalah salah satu alat SEO yang paling popular. Ia kebanyakannya digunakan untuk analisis pesaing dan penyelidikan kata kunci. SemRush boleh didapati dalam versi freemium dan berbayar. Dalam freemium, anda mempunyai batasan untuk semua tugas. Pelan berbayar bermula dari $ 99.95 sebulan.

Dapatkan percubaan percuma SEMrush selama 30 hari dari sini.

3. Moz Pro

Alat Penjelajah Pautan Moz Pro

Moz Pro adalah alat penjelajah pautan terbaik. Anda boleh menyemak domain rujukan, pautan masuk, kata kunci kedudukan, halaman teratas, skor spam laman web dan banyak lagi. Ia boleh didapati dalam versi freemium dan berbayar.

Moz Pro menyediakan percubaan 30 hari dan rancangan berbayarnya bermula dari $ 99 sebulan. Lihat semua harga dan perbandingan rancangan di sini.

4. Analisis Google

Analitis Google

Google Analytics menyediakan laporan analisis laman web yang lengkap seperti kesan halaman, klik organik, lawatan langsung dan rujukan, halaman arahan, dan banyak lagi.

Sekiranya anda pakar dalam menggunakan analisis Google, maka sangat bermanfaat bagi anda kerana memberikan terlalu banyak maklumat tetapi sukar difahami untuk pemula.

5. Konsol Carian Google

Konsol Carian Google

Konsol carian Google adalah alat SEO terbaik dari Google. Anda boleh memeriksa nisbah klik-tayang, jumlah klik organik, tera, kedudukan pada carian google, peta laman, pautan balik, kegunaan mudah alih dan banyak lagi.

6. Majestic: Pemasaran Alat SEO

Alat SEO Terbaik Majestic

Majestic adalah salah satu alat SEO terbaik. Anda boleh menggunakannya untuk meneroka pautan balik, untuk memeriksa domain baru dan hilang, untuk memeriksa aliran kepercayaan dan aliran petikan laman web.

Majestic terdapat dalam versi freemium dan berbayar. Pelan berbayar bermula dari $ 49,99 sebulan. Di sini anda dapat melihat semua rancangan, harga dan perbandingannya.

7. SEOprofiler

SEO Profiler

SEOprofiler menyediakan terlalu banyak ciri seperti analisis pautan, peringkat kata kunci, pengoptimuman halaman, analisis kata kunci, analisis media sosial, analisis laman web, dan lain-lain. Semua ciri ini mempunyai terlalu banyak kelebihan. Ringkasnya, SEOprofiler adalah alat SEO terbaik untuk semua orang.

SEOprofiler boleh didapati dalam versi freemium dan berbayar. Pelan berbayar bermula dari $ 69.95 sebulan. Di sini anda boleh menyemak harga semua rancangan.

8. Menjerit Frog SEO Spider

Menjerit Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider adalah perisian yang menyediakan banyak ciri SEO seperti analisis pautan putus, tajuk halaman, dan analisis metadata, generasi peta laman XML, dll. Ia tersedia dalam versi percuma dan berbayar.

9. Ubersuggest

Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik Ubersuggest

Ubersuggest adalah salah satu alat penyelidikan kata kunci terbaik. Kelebihan utama alat ini adalah percuma. Pada masa akan datang, anda juga akan mempunyai beberapa ciri baru yang menarik seperti halaman teratas, idea kandungan, dan lain-lain dalam alat ini.

10. KWFinder: Alat Kata Kunci SEO

Alat Kata Kunci SEO KWFinder

KWFinder dapat membantu anda mencari kata kunci baru yang mempunyai persaingan yang lebih rendah dan jumlah carian yang lebih tinggi. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat mengoptimumkan halaman web anda dengan mudah dan memberi peringkat pada kata kunci ekor panjang.

11. BuzzSumo

BuzzSumo

Sekiranya anda ingin mengetahui kandungan yang paling banyak dikongsi di media sosial maka BuzzSumo adalah alat terbaik. Anda boleh menyemak kandungan teratas untuk rangkaian sosial tertentu. Satu lagi ciri besar ialah anda boleh mendapat amaran apabila kata kunci terpilih disebut di seluruh web.

12. Wawasan PageSpeed ​​Google

Wawasan PageSpeed

Google PageSpeed ​​Insights adalah alat SEO terbaik dan disyorkan untuk memeriksa kelajuan halaman web. Alat ini akan memberitahu anda perkara-perkara yang membuat pemuatan halaman anda menjadi perlahan. Supaya anda dapat meningkatkan kelajuan halaman anda dengan mudah.

13. Pingdom

Alat Uji Kelajuan Laman Web Pingdom

Pingdom juga merupakan salah satu daripada beberapa alat ujian kelajuan laman web. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat memeriksa kelajuan laman web untuk lokasi tertentu. Anda dapat melihat lokasi yang tersedia pada gambar di atas.

Baca Juga: 15 Cara Meningkatkan Kelajuan Laman Web WordPress

14. Pemeriksaan Laman SEO

Pemeriksaan Laman Seo Alat SEO Terbaik

Pemeriksaan laman SEO adalah alat SEO terbaik untuk memeriksa audit SEO laman web anda. Ini akan memberi anda semua maklumat SEO dari sebuah halaman dan anda juga dapat mengeksportnya dalam fail pdf. Dalam versi percuma, anda boleh mengaudit hanya satu laman web dalam sehari.

Perkataan Akhir

Di sini, anda melihat senarai alat SEO teratas untuk tahun 2020. Semua alat ini adalah yang paling popular dan digunakan oleh pakar SEO.

Sekarang beritahu saya alat mana yang paling banyak anda gunakan dengan memberi komen di bahagian komen. Sekiranya ada alat SEO baru yang berkinerja lebih baik daripada yang di atas, sila beritahu kami mengenainya supaya saya dapat menambahkannya ke senarai ini.

Baca Juga:

 • 10 Perisian Analisis SEO Terbaik untuk digunakan pada tahun 2020
 • 7 Plugin SEO Terbaik untuk meletakkan laman web anda pada tahun 2020
 • Cara mengindeks laman web di google dengan pantas?
 • Trend SEO Teratas 2020
 • 7 Strategi SEO Terbaik Untuk Mengoptimumkan Laman Web Anda Pada Tahun 2020
 • 20 Alat Pemasaran Kandungan Terbaik untuk Meningkatkan Produktiviti Kandungan pada tahun 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map