20 Alat Pemasaran Kandungan Terbaik untuk Meningkatkan Produktiviti Kandungan pada tahun 2020

Pemasaran kandungan adalah pendekatan prosedural untuk memasarkan kandungan yang berharga, relevan dan konsisten. Ini adalah kaedah terbaik dan paling berkesan untuk menghasilkan lalu lintas organik ke laman web anda. Anda mesti memikirkan bagaimana seseorang boleh melakukan pemasaran melalui kandungan?


Di sini, pertama-tama kita perlu jelas dengan dunia digitalisasi dan pemasaran strategik dilakukan secara digital. Dalam senario hari ini, tidak ada yang mempercayai pemasaran tradisional dan fokusnya beralih ke pemasaran digital.

Pemasaran digital boleh dilakukan dengan cara berikut:

 • Pengoptimuman Enjin Carian (SEO)
 • Pemasaran Mesin Pencari dan Iklan Bayar Per Klik
 • Pemasaran media sosial
 • Pemasaran Kandungan
 • Pemasaran Gabungan
 • Pemasaran Influencer
 • Pemasaran E-mel
 • Iklan Telefon bimbit Pemasaran Viral

Ketika datang ke pemasaran kandungan kita boleh mengatakan bahawa ia adalah sebahagian daripada aktiviti SEO di halaman. Tidak hairanlah ia adalah kaedah terbaik untuk menjana trafik organik. Maksudnya, tanpa mengeluarkan wang untuk iklan berbayar atau pemasaran.

Mereka yang memiliki laman web perlu mendapat ranking SERP dan itu jelas merupakan tugas yang sukar untuk dilakukan. Langkah awal dan penting menuju peringkat laman web anda adalah pemasaran Kandungan. Ini adalah pengoptimuman kandungan. Pemasaran kandungan sangat penting untuk menjaga relevansi kandungan anda dengan judul, menjaga kata kunci, kualiti kandungan yang tinggi. Semua ini merangkumi langkah menuju pemasaran kandungan.

Menyampaikan kandungan berkualiti tinggi untuk menghasilkan petunjuk dan meningkatkan kedudukan halaman di SERP (Halaman Hasil Mesin Pencari). Ini adalah halaman yang muncul pertama ketika kita mencari kata kunci atau frasa halaman laman web yang muncul di halaman pertama diberi peringkat pada kata kunci tertentu.

Untuk menentukan peringkat kata kunci tertentu akhirnya pemasaran kandungan adalah langkah yang sangat penting. Boleh dikatakan kandungannya adalah raja kerana halaman tidak mungkin diperingkat SERP tanpa kandungan yang berkualiti.

Kandungan mestilah sesuai dengan sasaran khalayak. Elakkan kesilapan seperti itu semasa menulis kandungan yang merangkumi memasukkan kata kunci, memukul di sekitar semak-semak, tidak mempertimbangkan bahasa atau kesalahan tatabahasa yang betul, peniruan mesti dielakkan. Perkara-perkara ini mesti diingat semasa menulis kandungan untuk pemasaran.

Terdapat pelbagai alat yang akan kami bincangkan untuk pemasaran kandungan yang dapat membuat keajaiban untuk kandungan anda.

20 Alat Pemasaran Kandungan Terbaik untuk 2020

1. BuzzSumo

Dalam senario hari ini, pemasaran kandungan telah membuktikan kaedah terbaik untuk menjana trafik dan meningkatkan kewibawaan laman web anda. Masalahnya timbul apabila anda perlu memutuskan topik mana yang harus anda tulis blog yang menjadi tren. Alat terbaik yang dapat mempermudah masalah anda ialah ‘BuzzSumo’, alat dalam talian yang hebat yang membolehkan anda mencari topik atau kandungan yang popular untuk blog.

2. WordPress

WordPress adalah platform yang paling berguna dan banyak digunakan di seluruh dunia. Ini adalah salah satu CMS (Sistem Pengurusan Kandungan) terbaik. WordPress adalah alat yang cukup hebat dan berguna untuk mengembangkan program pemasaran kandungan anda. Ini adalah sumber terbuka yang membolehkan anda membina laman web anda mengikut pilihan anda dan mempunyai pilihan untuk menjadi tuan rumahnya. Anda boleh menyesuaikan laman web anda dengan mudah menggunakan tema dan plugin yang terdapat di WordPress.

3. HubSpot

Dengan bantuan alat ini, anda dapat membina kandungan yang akan menarik lebih banyak pengunjung ke kata kunci yang mempunyai lebih banyak carian. Membangun dan mengubah laman web tanpa IT, anda hanya perlu drag and drop untuk membuat catatan blog, halaman arahan, dan templat. Dengan membuat ini dengan bantuan templat responsif bersedia untuk pengunjung.

4. Curata

Alat Curata membantu anda membuat rantaian bekalan yang dapat diramalkan dan memilih kandungan yang dapat mempengaruhi penjualan dan pemasaran anda. Bantu anda meningkatkan pendekatan anda terhadap pemasaran kandungan. Anda boleh mengkaji prestasi blog anda dengan mudah.

5. Penyangga

Semua yang anda buat adalah membuat kandungan berkualiti tinggi. Kini anda memerlukan dalam talian di pelbagai platform media sosial. Buffer membantu anda dengan perkara yang sama. Ini adalah alat yang membolehkan anda berkongsi catatan dan kemas kini mengenai pelbagai jenis platform media sosial yang juga mengikut cara anda menjadualkan. Ia juga mempunyai ciri analisis dengan bantuan yang mana anda dapat melihat bagaimana prestasi kandungan media sosial anda.

Baca juga, 10 Pemalam WordPress Terbaik Untuk Berkongsi Catatan Blog Secara Automatik di Media Sosial.

6. Yoast

Ia akan menjadi salah satu alat kegemaran anda kerana menjadi alat saya juga. Alat semua dalam satu yang membantu anda terbaik dengan pengoptimuman untuk SEO. Anda boleh mengoptimumkan kandungan, kata kunci, keterangan Meta dengan mudah; malah mencadangkan pautan dalaman dan banyak lagi.

7. Ahrefs

Ini adalah salah satu alat kegemaran saya, anda pasti akan menyukai alat ini. Alat ini membantu anda menganalisis mengapa pesaing anda mendapat kedudukan tinggi. Dan cara-cara yang membolehkan anda mengatasi mereka. Ia dilengkapi dengan kata kunci dan alat penyelidikan kandungan yang membantu anda mengetahui kandungan mana yang paling banyak mendapat ranking dan kata kunci tertentu untuknya.

8. Tatabahasa

Alat tatabahasa adalah salah satu alat dalam talian terbaik yang membantu anda menunjukkan kesalahan ejaan atau kesalahan tatabahasa. Semua kesalahan kontekstual diserlahkan dengan garis bawah berwarna merah. Semua kesalahan dapat diperbaiki dengan mudah oleh alat. Anda hanya perlu membawa kursor pada perkataan yang digarisbawahi oleh garis warna merah. Dan anda boleh mengklik perkataan yang betul untuk kesalahan itu.

9. Analitis Google

Apabila anda sibuk melakukan pelbagai tugas seperti membuat kandungan terbaik untuk laman web anda, mengemas kini media sosial, dan melakukan beberapa aktiviti lain untuk blog anda. Anda mungkin melupakan langkah yang sangat penting iaitu menganalisis kemajuan anda.

Alat yang menolong anda ialah Google Analytics. Anda dapat melihat pandangan dan statistik anda dengan mudah dan mengubah strategi anda jika tidak berfungsi. Menganalisis kempen pemasaran kandungan anda sangat diperlukan. Ini membantu menjawab pelbagai soalan anda seperti Berapa banyak lalu lintas yang dihasilkan untuk jangka masa yang anda pilih untuk melihat? Kata kunci mana yang menghasilkan lebih banyak lalu lintas dan juga berdasarkan demografi?

10. Penyunting Hemingway

Alat ini sangat berguna untuk anda kerana anda mengetahui kesalahan dengan cara yang lebih kontekstual. Bantu untuk menjadikan tulisan anda berani dan jelas. Ia menyoroti kesalahan panjang, kompleks dan biasa dengan menunjukkan dengan garis kuning.

 • Sorotan merah bermaksud ayat anda sangat membosankan sehingga pembaca akan tersesat ketika cuba memahami maksudnya.
 • Sorotan ungu memberitahu anda untuk menggantinya dengan perkataan yang lebih pendek.
 • Sorotan biru memberitahu anda untuk mengganti perkataan yang lebih menarik dan sorotan hijau memberitahu anda untuk menunjukkan bahawa frasa dengan suara pasif.

11. Adobe Photoshop

Anda mempunyai kandungan berkualiti tinggi dan kami mempunyai alat terbaik untuk anda membuat gambar berkualiti tinggi dan menarik untuk kandungan anda. Adobe Photoshop adalah alat yang mudah digunakan walaupun anda tidak mahir dalam reka bentuk grafik. Yang terbaik adalah untuk membuat catatan media sosial, gambar untuk kandungan anda, penutup blog dan tutorial tangkapan skrin. Anda akan menyukai alat ini.

12. Easel.ly

Easel.ly adalah infografik berasaskan web yang membantu anda mengubah idea, konsep, dan laporan anda dalam reka bentuk web sebenar. Walaupun anda bukan pereka profesional, anda boleh membuat infografik dengan mudah. Itu membantu anda dengan harapan menghasilkan lebih banyak pautan balik dan infografik yang jelas menarik dan menarik secara automatik menghasilkan lalu lintas.

13. MailChimp

MailChimp adalah alat terbaik untuk pemasaran e-mel. Ini adalah cara mudah untuk memasarkan kandungan anda melalui e-mel. Mengedarkan kandungan melalui e-mel menggunakan alat ini akan membantu anda meningkatkan pelanggan anda. Alat ini berguna untuk penghantaran pukal.

Perkara yang paling penting untuk diketahui ialah MailChimp percuma sehingga 2000 pelanggan dan 12000 e-mel bulanan dan mempunyai panduan untuk memulakan pemasaran e-mel. Alat ini membantu meningkatkan kesedaran jenama dan cara terbaik untuk berinteraksi dengan pelanggan.

14. Marketo

Apabila tiba waktunya untuk menyatukan semua aktiviti media sosial dan usaha pemasaran kandungan, alat Marketo mungkin berguna untuk anda sekarang kerana ia akan memberikan anda layanan yang diperlukan.

Alat ini mempunyai banyak ciri tetapi faedah terbaik yang dapat diberikannya dengan bantuan fitur peramal kandungan adalah menentukan kandungan terbaik anda dan menganalisis kandungan mana yang akan diberi peringkat dan menyediakan kandungan yang relevan untuk khalayak sasaran. Sifat ramalannya membantu anda dengan cara terbaik.

15. HotJar

HotJar adalah salah satu alat analisis kegemaran saya. Ini memberikan pengalaman pengguna terbaik yang merangkumi tinjauan dan ulangan sesi. HotJar bukan sahaja akan membantu anda menjawab “apa” “di mana” hasil analisis tingkah laku pengguna tetapi juga “mengapa”. Ini juga memberi anda gambaran visual pengunjung yang mengklik dan hanya menatal.

16. Telur Gila

Gunakan alat yang luar biasa ini untuk mendapatkan hasil yang berkaitan dengan respons pelanggan terhadap elemen di laman web anda. Peta panas dan peta tatal adalah untuk melihat laporan visual. Ini menambah wawasan anda dalam data Analitis Google.

17. Pemberontakan

Wah! Pemberontakan adalah alat yang berguna. Ini dapat membantu anda mengubah secara dinamik mengubah testimoni pelanggan laman web agar sesuai dengan pilihan pengunjung. Ia memberikan laman web yang diperibadikan untuk setiap pengunjung untuk menjana lebih banyak penjualan.

18. Jadual Bersama

Ini adalah kalendar editorial all-in-one untuk merancang, melaksanakan strategi pemasaran anda. Ini membantu anda mengatur semuanya di satu tempat. Anda boleh merancang, menjadualkan atau menjadualkan semula blog, kandungan pemasaran dan media sosial anda di satu tempat. Ia mudah digunakan dan membantu anda mengatur semuanya dalam satu tempat dengan cara anda! Ini memudahkan kerja anda.

19. Canva

Untuk menjadikan kandungan anda lebih menarik dan ilustrasi alat yang paling berharga adalah Canva ini membantu anda membuat gambar yang indah untuk blog anda tanpa usaha tambahan yang diperlukan. Anda tidak perlu risau tentang masalah hak cipta. Anda boleh membuat gambar dengan memilih templat yang sesuai dari sebilangan besar templat, grafik, ikon, sepanduk, dan infografik.

20. Haiwan Sosial

Haiwan sosial adalah alat yang sangat aktif digunakan. Akaun demo dapat memberitahu anda betapa bermanfaatnya alat ini untuk pasaran khusus. Alat ini dapat memberi anda kajian terperinci mengenai kata kunci. Ia mempunyai alat penyelidikan yang sangat membantu. Haiwan sosial dapat memberi anda idea kukuh tentang bagaimana dan apa yang harus anda tulis untuk blog anda. Ini akan membantu anda mencari topik kandungan yang popular.

Bio Pengarang: Samridhi Sharma telah menjadi Pemasar Digital dan Penulis Kandungan di Inovasi IT Quantum. Dia telah menulis blog mengenai perbincangan berasaskan teknologi. Dia sangat meminati minatnya untuk menulis blog dan ingin meneroka lebih dalam bidang ini.

Baca Juga:

 • 10 Plugin WordPress teratas untuk mendapatkan lebih banyak Perkongsian Sosial pada tahun 2020
 • 14 Alat SEO Terbaik Yang Digunakan Semua Pakar SEO Pada Tahun 2020 (Percuma & Dibayar)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map