20 najboljih alata za marketing sadržaja za poboljšanje produktivnosti sadržaja u 2020. godini

Sadržajni marketing procesni je pristup marketingu vrijednih, relevantnih, dosljednih sadržaja. To je najbolji i najučinkovitiji način za generiranje organskog prometa na vašoj web stranici. Sigurno razmišljate o tome kako bilo tko može vršiti marketing putem sadržaja?


Ovdje se prvo moramo razjasniti sa svijetom digitalizacije i strateškog marketinga koji se vrši na digitalni način. U današnjem scenariju, nitko ne vjeruje u tradicionalni marketing i težište se prebacilo na digitalni marketing.

Digitalni marketing može se izvršiti na sljedeće načine:

 • Optimizacija za tražilice (SEO)
 • Marketing na tražilicama i oglašavanje uz naplatu po kliku
 • Marketing društvenih medija
 • Sadržajni marketing
 • Affiliate Marketing
 • Influencer marketing
 • Marketing putem e-pošte
 • Oglašavanje virusnog marketinga za mobilne telefone

Kada je u pitanju content marketing možemo reći da je dio SEO aktivnosti na stranici. Nije ni čudo što je najbolji način za generiranje organskog prometa. Odnosno, bez trošenja novca na plaćene oglase ili marketing.

Oni koji posjeduju web mjesto trebaju se rangirati po SERP-u i to je očito težak zadatak. Početni i ključni korak prema rangiranju vaše web stranice jest Content marketing. To je optimizacija sadržaja. Sadržajni marketing zaista je ključan za održavanje relevantnosti vašeg sadržaja s naslovom, održavanje ključnih riječi, visoku kvalitetu sadržaja. Sve to obuhvaća korak prema content marketingu.

Omogućavanje visoke kvalitete sadržaja za generiranje potencijalnih potencijalnih klijenata i improvizacija rangiranja stranice na SERP (Stranica s rezultatima tražilice). To je stranica koja se prvo pojavljuje kada tražimo bilo koju ključnu riječ ili frazu, stranice web mjesta koja se pojavljuju na prvoj stranici rangiraju se prema određenoj ključnoj riječi.

U konačnici određenu ključnu riječ content marketing je zaista važan korak. Dobro je reći da je sadržaj kralj jer je stranicu nemoguće rangirati na SERP-u bez kvalitetnog sadržaja.

Sadržaj mora biti u skladu s ciljanom publikom. Izbjegavajte takve pogreške dok pišete sadržaj koji uključuje punjenje ključnih riječi, tuku se oko grma, ne uzimajući u obzir točne jezične ili gramatičke pogreške, treba izbjegavati plagiranje. Te stvari morate imati na umu dok pišete sadržaje za marketing.

Postoje različiti alati o kojima ćemo razgovarati za content marketing koji mogu učiniti čuda za vaš sadržaj.

20 najboljih alata za content content za 2020. godinu

1. BuzzSumo

U današnjem scenariju, marketing sadržaja pokazao se najbolji način za generiranje prometa i povećanje autoriteta vaše web stranice. Problem nastaje kada trebate odlučiti o kojoj biste temi trebali pisati blog koji je u trendu. Najbolji alat koji može pojednostaviti vaš problem je “BuzzSumo”, moćan internetski alat koji vam omogućuje da pronađete trending teme ili sadržaj za blog.

2. WordPress

WordPress je najkorisnija i široko korištena platforma u cijelom svijetu. Jedan je od najboljih CMS-ova (Content Management System). WordPress je prilično svjež i koristan alat za razvoj vašeg programa marketinga sadržaja. To je open-source koji vam omogućuje izgradnju web stranice prema vlastitom izboru i mogućnost da je domaćin. Svoje web mjesto možete lako prilagoditi pomoću tema i dodataka dostupnih u WordPressu.

3. HubSpot

Pomoću ovog alata možete stvoriti sadržaj koji će privući više posjetitelja na ključnu riječ koja ima više pretraživanja. Izradite i izmijenite web mjesto bez IT-a. Trebate samo povući i ispustiti da biste stvorili postove na blogu, odredišne ​​stranice i predloške. Stvaranjem istih pomoću predložaka budite spremni za posjetitelje.

4. Curata

Alat Curata pomaže vam u stvaranju predvidljivog lanca nabave i odabiru sadržaja koji može utjecati na vašu prodajnu i marketinšku mrežu. Pomoći vam da poboljšate svoj pristup marketingu sadržaja. Možete jednostavno pregledati kako vaš blog radi.

5. pufer

Sve što ste napravili je kreiran kvalitetan sadržaj. Sada vam je potrebno online na raznim platformama društvenih medija. Buffer vam pomaže s istim. To je alat koji vam omogućuje da dijelite postove i ažuriranja na različitim tipovima društvenih medija i prema načinu na koji planirate. Također ima značajku analitike uz pomoć koje možete vidjeti kako funkcioniraju sadržaji na vašim društvenim medijima.

Pročitajte i 10 najboljih WordPress dodataka za automatsko dijeljenje postova na blogu na društvenim mrežama.

6. Yoast

On će vam postati jedan od omiljenih alata kao i moj. Sve u jednom alatu koji vam pomaže u optimizaciji za SEO. Sadržaj, ključne riječi, Meta opis možete lako optimizirati; čak sugerirati interne veze i još mnogo toga.

7. Ahrefs

Ovo je jedan od mojih najdražih alata, bez sumnje će vam se i ovaj alat svidjeti. Alat vam pomaže da analizirate zašto se vaši konkurenti rangiraju visoko. I načine na koje ih možete nadmašiti. Dolazi s ključnim riječima i alatima za istraživanje sadržaja koji vam pomažu da znate koji se sadržaj najviše rangira i koje su ključne riječi za njih.

8. Gramatički

Gramatički alat jedan je od najboljih internetskih alata koji vam pomažu ukazivati ​​na pravopisne pogreške ili gramatičke pogreške. Sve kontekstualne pogreške označene su crvenom bojom podvlakom. Alat može lako ispraviti sve pogreške. Samo trebate ponijeti kursor na riječ podvučenu crvenom bojom. I možete kliknuti ispravnu riječ za tu pogrešku.

9. Google Analytics

Kada ste zauzeti obavljanjem različitih zadataka kao što su stvaranje najboljeg sadržaja za svoju web stranicu, ažuriranje društvenih medija i obavljanje nekoliko drugih aktivnosti za vaš blog. Možete zaboraviti vrlo bitan korak, tj. Analizirati svoj napredak.

Alat koji vam pomaže u tome je Google Analytics. Možete jednostavno pregledati svoje uvide i statistike i promijeniti svoju strategiju ako ne djeluje. Analiza vaše marketinške kampanje sa sadržajem zaista je potrebna. Pomaže vam odgovoriti na različita pitanja poput količine prometa koji se generira u razdoblju za koje ste odabrali prikaz? Koja ključna riječ stvara više prometa, a također na temelju demografije?

10. Hemingway urednik

Ovaj vam je alat zaista koristan jer na pogrešniji način znate pogreške. Pomozite da vaše pisanje bude smjelo i jasno. Ističe dugačke, složene i uobičajene pogreške označavanjem žutom linijom.

 • Crveno isticanje znači da je vaša rečenica toliko dosadna da će se čitatelj izgubiti pokušavajući razumjeti značenje.
 • Ljubičasta boja označava da je zamijenite kraćom riječi.
 • Plavo isticanje govori o zamjeni riječi koja je privlačnija, a zelena označava da označite tu frazu u pasivnom glasu.

11. Adobe Photoshop

Imate kvalitetan sadržaj i mi imamo najbolji alat za stvaranje kvalitetnih i atraktivnih slika za vaš sadržaj. Adobe Photoshop jednostavan je alat za upotrebu čak i ako niste dobri u grafičkom dizajnu. Najbolje je za stvaranje postova na društvenim mrežama, slika za vaš sadržaj, naslovnice bloga i vodiča za snimanje zaslona. Voljet ćete ovaj alat.

12. Easel.ly

Easel.ly je internetska infografika koja vam pomaže pretvoriti svoje ideje, koncepte i izvješća u stvarni web dizajn. Čak i ako niste profesionalni dizajner, lako možete kreirati infografike. To vam pomaže u nadi generiranja više povratnih veza i očito zanimljiva i atraktivna infografika automatski generira promet.

13. MailChimp

MailChimp je najbolji alat za marketing putem e-pošte. To je lak način da na e-poštu plasirate svoj sadržaj. Distribuiranje sadržaja putem e-pošte pomoću ovog alata pomoći će vam da povećate svoje pretplatnike. Ovaj je alat koristan za skupno slanje poruka.

Najvažnije je znati da je MailChimp besplatan za do 2000 pretplatnika i 12000 mjesečnih poruka e-pošte i da ima vodič za početak marketinga putem e-pošte. Ovaj alat pomaže poboljšati svijest o robnoj marki i najbolji način za suradnju s kupcima.

14. Marketo

Kada dođe vrijeme za okupljanje svih aktivnosti društvenih medija i marketinških napora na sadržaju, alat Marketo možda će vam sada biti od pomoći jer će vam pružiti potrebnu uslugu.

Ovaj alat ima mnogo značajki, ali najbolje prednosti koje vam može pružiti pomoću značajke predviđanja sadržaja je preciziranje vašeg najboljeg sadržaja i analiza kojim sadržajem će se svrstati i pružiti relevantan sadržaj ciljanoj publici. Njegova prediktivna priroda pomaže vam na najbolji mogući način.

15. HotJar

HotJar je jedan od mojih omiljenih alata za analizu. Pruža najbolje korisničko iskustvo koje uključuje ankete i ponavljanje sesija. HotJar će vam ne samo pomoći da odgovorite “što”, “gdje” rezultate analitike ponašanja korisnika, već i “zašto”. Također vam omogućava vizualnu sliku posjetitelja koji kliknu i samo se kreću.

16. Ludo jaje

Upotrijebite ovaj nevjerojatan alat za dobivanje rezultata povezanih s odgovorima korisnika na elemente na vašoj web lokaciji. Toplinske karte i karte za pomicanje su za prikaz vizualnih izvješća. Dodaje vaš uvid u podatke Google Analytics.

17. Pobuna

Wow! Pobuna je korisno sredstvo. To vam može pomoći da se dinamički promijene izjave kupaca na web mjestu kako bi odgovarali izboru posjetitelja. Daje personaliziranu web stranicu za svakog posjetitelja kako bi ostvario više prodaje.

18. Raspored suradnje

Ovo je sve urednički kalendar za planiranje, izvršavanje vaše marketinške strategije. To vam pomaže da sve organizirate na jednom mjestu. Možete planirati, zakazati ili zakazati svoje blogove, marketinški sadržaj i društvene medije na jednom mjestu. Jednostavan je za upotrebu i pomaže vam da sve organizirate na jednom mjestu! To pojednostavljuje vaš rad.

19. Canva

Da biste učinili svoj sadržaj privlačnijim i ilustrativnijim, najvredniji je alat Canva, ovo vam pomaže u stvaranju prekrasnih slika za vaše blogove bez dodatnih napora. Ne trebate brinuti zbog problema s autorskim pravima. Slike možete stvoriti odabirom odgovarajućeg predloška iz velikog broja predložaka, grafike, ikona, banera i infografika.

20. Društvene životinje

Socijalna životinja je vrlo aktivno korišteno sredstvo. Demo račun može vam pokazati koliko je alat koristan za tržište niša. Ovaj vam alat može dati detaljno istraživanje ključnih riječi. Ima istraživački alat koji je zaista koristan. Društvene životinje mogu vam dati učinkovitu čvrstu ideju o tome kako i što trebate napisati za svoj blog. Pomoći će vam u pronalaženju trendi tematskih sadržaja.

Autor bio: Samridhi Sharma bio je digitalni prodavač i pisac sadržaja na Quantum IT inovacija. Napisala je blogove o raspravama temeljenim na tehnologiji. Strastvena je zbog svog zanimanja za bloganje i želi istražiti više na ovom polju.

Pročitajte i:

 • Top 10 WordPress dodataka za dobivanje više društvenih dionica u 2020. godini
 • 14 najboljih SEO alata koje svi SEO stručnjaci koriste u 2020. godini (besplatno & plaćeni)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map