30 SEO-fouten die uw website-ranglijst in 2020 kunnen doden

Aan de buitenkant lijkt SEO je misschien als iets eenvoudigs, maar dat is niet helemaal eerlijk. Er komt veel kijken bij het uitvoeren van de verschillende SEO-factoren, waaronder kwalitatieve backlinks, trefwoorden, ankerteksten, hoogwaardige inhoud, om er maar een paar te noemen. Toch kunt u verschillende SEO-fouten maken, waaronder:


1. Het schrijven van inhoud van slechte kwaliteit

In deze tijd en tijd zal internet geen inhoud van lage kwaliteit vergeven. Zoveel mensen hebben ongelooflijke dingen te zeggen en te delen, dat mensen je inhoud van lage kwaliteit graag over het hoofd zien, zelfs met een gerenommeerde merktitel. Met inhoud gaat het erom het fris, relevant, actueel, trendy, onderhoudend, informatief en actueel te houden voor uw publiek.

Lees ook: Hoe kwaliteitsinhoud te schrijven?

2. Lage snelheid

Langzame websitesnelheid

Lage snelheid is een moordenaar. In deze tijd van geavanceerde technologie zijn de hoofden van mensen afgestemd om alles onmiddellijk te verwachten. In het ideale geval duurt het langer dan 3 seconden om een ​​site te openen, waardoor uw gebruikers te lang wachten.

Pro tip: je hoeft niet je hele set naar beneden te halen. Overweeg de manier waarop u dingen doet te veranderen; formaat wijzigen van de media die u uploadt, browsercaching opnemen, onder meer plug-ins, widgets en zijbalken verminderen.

Lees ook: 15 manieren om een ​​WordPress-website te versnellen

3. Afbeeldingen niet optimaliseren

Visuele inhoud helpt om de aandacht te trekken en het publiek te betrekken bij sociale mediaplatforms; mensen eisen steeds meer visuele content. Als u ze echter niet goed optimaliseert, loopt u de goede indexering en rangschikking van al uw inhoud door Google mis.

Omdat afbeeldingen zo belangrijk zijn, zou het voor u tellen om ervoor te zorgen dat u daarom informatie over uw bijschriften, afbeeldingsbeschrijvingen en zelfs Alt-teksten heeft. Het doel is om mensen meer informatie te geven over uw visuele inhoud.

Lees ook: 5 Beste WordPress-plug-ins voor Image Optimizer

4. Geen trefwoordonderzoek doen

Er is een reden waarom ontwikkelaars hebben gezorgd voor de beste tracker voor het rangschikken van zoekwoorden op Serpbook voor de markt. Zoekwoordonderzoek is zo’n essentieel onderdeel van succesvolle SEO. Omdat de meeste mensen bloggen en de hele praktijk van SEO als een eenvoudig iets beschouwen, zien ze de betekenis van trefwoordonderzoek vaker wel dan niet over het hoofd.

Voor een tijdje lijkt het misschien nutteloos om zoekwoordonderzoek te gebruiken omdat je min of meer inhoud hebt om te delen. Helaas kunt u, zelfs met frisse ideeën, nog steeds eindigen met het verkeerde publiek of het verkeerde materiaal voor uw publiek, wanneer de inhoud die u heeft niet overeenkomt met de behoeften van uw doelgroep.

Lees ook:

 • Hoe zoekwoordonderzoek voor SEO te doen
 • Beste hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek voor SEO in 2020

5. Vulling van zoekwoorden

Het niet doen van trefwoordonderzoek is één ding, maar sommige webmasters hebben nog niet de ideale manier bedacht om zoekwoorden in de tekst op te nemen. Het maakt niet uit hoeveel tijd u besteedt aan het zoeken naar uitstekende zoekwoorden voor uw inhoud, er is geen excuus om ze onzorgvuldig aan uw platform toe te voegen.

Tegenwoordig gaat het niet zozeer om zoekresultaten van inhoud met exacte zoekwoordovereenkomsten, maar om resultaten van inhoud die het beste overeenkomt met de zoektermen.

6. Optimalisatie van meerdere pagina’s voor dezelfde zoekwoorden

Net zoals u niet zonder sleutelwoorden kunt, moet u er slim mee omgaan. Het gebruik van één doelzoekwoord om twee of meer van uw pagina’s te optimaliseren, zal uw positie schaden. Ten eerste is er veel concurrentie voor de eerste pagina van Google en of de woorden die u target al dan niet weinig concurrentie hebben, er is altijd concurrentie om op te letten.

De grootste zorg is echter om jezelf tekort te doen. Er zijn zoveel gerelateerde zoekwoorden die u zou kunnen targeten om een ​​nog grotere doelgroep te bereiken dan met één set zoekwoorden.

7. Optimaliseren voor short-tail zoekwoorden

Lange staarten Sleutelwoorden

Nogmaals, met de zoekwoorden doet u uzelf geen recht als u altijd short-tail-zoekwoorden target. Als u een zin als ‘SEO-technieken’ target, krijgt u een lage ranking. Ten eerste is er zoveel inhoud geschreven over dat onderwerp en er komt nog veel meer aan.

Het probleem is dat short-tailtermen zeer hoge concurrentie hebben, en niet te vergeten, een algemene doelgroep. Mensen kunnen binnen het bereik van uw short-tail-zoekwoorden naar verschillende dingen zoeken om uw inhoud irrelevant te maken voor hun zoekopdrachten.

Lees ook: Hoe websiteverkeer te vergroten met behulp van long tail-zoekwoorden?

8. Negeren van uw concurrentie

Je concurrenten zijn misschien niet je vrienden, maar dat zou hen niet tot je vijanden moeten maken. Op het gebied van SEO valt er altijd wat te leren. Of uw concurrenten het nu beter doen dan u, het feit dat ze een merkbare concurrentie opzetten, betekent dat ze iets goed moeten doen. Investeer wat tijd in onderzoek van concurrenten en kies een paar dingen die u kunt gebruiken voor een betere SERP van Google.

9. Negeren van interne links

Hoezeer u voor uw linkstructuur ook op backlinks vertrouwt, u kunt niet zonder interne links en bent een succes in SEO. Er zijn talloze artikelen in de archieven van sites van mensen die ongezien zijn omdat ze geen interne links gebruiken.

Terwijl mensen uw artikel doornemen en Google uw site crawlt, moet u ervoor zorgen dat ze veel meer kunnen consumeren dan de geschreven woorden. Laat de interne links hen naar meer van uw werk leiden.

10. Slechte kwaliteit backlinks

Het bestaan ​​van backlinks heeft veel te maken met uw algehele succes in SEO-strategie. De hoeveelheid van die backlinks houdt in dat u de tijd heeft genomen om uw inhoud te verrijken met meer waarde van externe bronnen. Dit draagt ​​bij aan uw reputatie als merk. Bij het kopen van links zien mensen echter niet in dat niet de kwantiteit zo belangrijk is, maar de kwaliteit.

Sommige van de sites waarvan u de links koopt, bevatten spam en zijn niet relevant voor uw cursus als merk. Hoewel de meeste van uw doelgroepen ze misschien niet opmerken, doet Google dat wel. Erger nog, je krijgt er een straf voor in plaats van je rangpositie te verhogen.

Lees ook:

 • 9 manieren om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen
 • Gebruik nooit deze 10 manieren om backlinks te krijgen

11. Stilte op sociaal gebied

Sociale netwerken hebben een groot deel van de hele internetpopulatie. Als je sociaal bent en je aanwezigheid niet wordt gevoeld, zorg je ervoor dat je ranglijst eronder lijdt. Afgezien van de verborgen voordelen die het heeft voor SEO, winnen sociale signalen meer terrein als rankingfactor.

De mensen die u met uw inhoud wilt targeten, hangen meestal op sociale-mediaplatforms. Hoe meer u met hen in contact komt, hoe beter zij vertrouwd raken met uw merk en meer inhoud van u willen consumeren.

Lees ook: 10 Beste WordPress-plug-ins om automatisch nieuwe / oude blogposts te delen op alle sociale mediaplatforms

12. Je content niet promoten

Wat heb je eraan om kwalitatief hoogwaardige inhoud te hebben die niemand kan lezen? Bestaand online gaat over het bekend maken van uw merk door uw inhoud op grote schaal te delen. Het promoten van inhoud heeft agressie en toewijding nodig. Wees actief op sociale media als een manier om uw inhoud te promoten.

Stel daarnaast een budget in voor uw inhoud, zodat u kunt betalen om te spelen, omdat het soms het verschil maakt in SEO.

13. Onvoorspelbare publicatie

De internetgebruikers zijn blij met de inhoud die er te consumeren is, en niets meer. Mensen kunnen op internet bankieren voor nieuws, trends, entertainment, winkelen, om er maar een paar te noemen. Daarom kan de waarde die u moet bieden wat betreft inhoud niet onvoorspelbaar zijn.

Feitelijk zijn merken die met hun publiek een momentum van publiceren hebben opgebouwd, degenen die een consistente manier van posten hebben. Op deze manier kweek je een beschaafde doelgroep die op jou kan rekenen voor informatie over bepaalde dagen van de week of maanden, zonder falen. Het doet ook veel voor je ranking op Google.

14. Negeren van gebroken links

Gebroken links zijn min of meer een onderdeel van een groeiende website. Naarmate u van de ene webpagina naar de andere overschakelt, blijven de kansen op verbroken koppelingen toenemen. Elke kleine verandering op uw platform kan resulteren in verbroken links. Als een website waarnaar u bent gelinkt bijvoorbeeld wordt verwijderd, krijgt u een verbroken link. Verder, als u op een gegeven moment wat site-onderhoud heeft gehad, zullen veel van uw links worden verbroken.

Pro tip: U kunt niet bepalen wat er met andere sites gebeurt, maar u kunt wel bepalen wat er met de uwe gebeurt. Beslis daarom om opzettelijk uw platform te controleren, op gebroken links te controleren en ze te repareren voordat ze een groot probleem worden voor uw rankingfactoren. Onthoud dat uw gebruikerservaring altijd op het spel staat met verbroken links.

15. Ontbrekende metadata

Op geen enkel moment in de praktijk van SEO, zou je metadata moeten negeren. Ze bieden aanvullende informatie voor zoekmachines om te crawlen, en voor doelgroepen om beter te begrijpen wat uw site betreft. Verder gaat het niet alleen om het hebben van metadata, maar ook om berekend te worden in hoe je ze gebruikt.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze uw gerichte zoekwoorden vastleggen. Hoe kort ze ook zijn, ze moeten uniek en origineel zijn omdat ze je merk aan de wereld presenteren. Laat ze de essentie van uw merk vastleggen, samen met uw gerichte zoekwoorden die het betreffende onderwerp weerspiegelen.

Pro tip: de paginatitels mogen nooit langer zijn dan 65 tekens.

16. Met uitzicht op lokale SEO

Wist u dat lokale SEO uw hefboom is om uw concurrentie te overweldigen? De lokale markt geeft u meer voordeel omdat u ze beter begrijpt dan uw concurrenten.

Daarom, wanneer u niet optimaliseert voor uw lokale publiek, maar bezig bent om te concurreren om de grotere marktruimte, krijgt u zo’n lage positie op Google. Stel dat uw lokale publiek door geen enkel merk is getarget, en profiteer er vervolgens van om contact te leggen met de andere bevolking.

17. Vergeten uw inhoud bij te werken

Het bijwerken van uw inhoud is opnieuw een ‘huisonderhoud’-zorg. In orde SEO-praktijk, het gaat verder dan het creëren van hoogwaardige inhoud en het op grote schaal delen met uw doelgroep. Het is te allen tijde bekend dat Google prioriteit geeft aan blogs met inhoud van hoge kwaliteit.

Hoewel u misschien iemand bent die om de andere keer kwaliteitsinhoud publiceert, moet u teruggaan naar de administratie en alles vers houden.

Het materiaal dat je van een paar maanden en jaren terug in je platform hebt, verdient een frisse uitstraling. Omdat groenblijvende inhoud zo populair is in de blogwereld, is het bijwerken van uw inhoud een geweldige manier om dit voor elkaar te krijgen.

Periodiek onderhoud is de snelste manier om dit te omzeilen. Op deze manier kunt u een aantal van uw eerdere werkzaamheden handmatig doorlopen en vernieuwen. U kunt ook een tool als Google Search Console overwegen om te helpen met automatisch onderhoud.

18. Dubbele inhoud

Het opnieuw posten van andermans werk is namelijk plagiaat, waardoor je in sommige copyright- en juridische kwesties terecht kunt komen. Over het algemeen is er zoveel informatie online te consumeren dat mensen geen ruimte hebben voor overbodige informatie. Als je een van die dagen hebt dat je creativiteit laag is, is het echt de moeite waard om te riskeren dat Google je site straft door alleen maar inhoud te dupliceren?

Google geeft verreweg de voorkeur aan websites met unieke en originele inhoud. Als u een stuk informatie wilt heroverwegen, werk het dan bij en deel het opnieuw of gebruik het opnieuw. Geweldige manieren om informatie opnieuw te gebruiken, zijn onder meer via infographics, instructievideo’s en eBooks.

19. Artikel draait

Afgezien van dubbele inhoud, is het draaien van artikelen een grote fout waardoor u alleen door Google wordt gestraft. Wanneer u een stuk artikel neemt en het draait om er andere inhoudsstukken uit te halen, brengt u niet alleen de kwaliteit in gevaar, maar verlaagt u ook uw merk. De woorden zijn misschien anders geschreven en gerangschikt, maar de kwaliteit zal op geen enkele manier verbeteren.

20. Slecht geschreven URL’s

Ongeldige URL's

Beeld: URL-problemen

URL’s lijken je misschien niet de ideale plek voor SEO, maar dat zijn ze wel. Het gebruik van onderstrepingstekens, symbolen, hoofdletters en irrelevante cijfers kan uw SEO schaden. In het ideale geval is de memorabiliteit van uw site in het geding als mensen niet eens kunnen vertellen waar uw site over gaat, alleen aan de hand van de URL’s. Een voorbeeld van een slecht geschreven URL is www.example.com/Gsd_%12_f231&%

21. Mobiel vergeten

Met de opkomst van mobiel kun je mobiel niet vergeten en hopen te overleven; het mobiele publiek is veel belangrijker dan het desktoppubliek. Daarom geeft Google altijd prioriteit aan resultaten voor mobiele gebruikers boven desktopgebruikers.

Voer een mobielvriendelijke test uit met de test van Google en ontdek of uw platform hieraan voldoet. Vergeet niet dat de inhoud, het ontwerp, het lettertype, de hoeveelheid en de kwaliteit evenveel moeten worden aangeboden voor zowel het mobiele als het desktoppubliek.

22. Onverenigbaarheid met browsers

Ooit een site geopend en ontdekt dat deze niet compatibel is met uw browser. Dit kan erg vervelend worden. Hoewel u mogelijk specifiek bent met het optimaliseren voor Google als de beste zoekmachines, is het bij browsers anders. Mensen geven de voorkeur aan verschillende browsers en als je ze tot een specifieke beperkt, verlies je een groot publiek.

De meeste mensen lijken misschien een voorkeur te hebben voor Google Chrome, maar het feit dat het een niet zo dominante browser is geworden als Google een zoekmachine is, verandert alles. Firefox en Opera komen aardig in de buurt en het is daarom niet nodig om die gebruikers buiten te sluiten bij het optimaliseren voor uw doelgroep.

23. Negeren van lange inhoud

Meestal is korte inhoud van minder dan 500 woorden het minst aantrekkelijk in vergelijking met lange inhoud. Voor ranking is de hoeveelheid tijd die mensen aan uw platform besteden van belang. Het is een teken dat mensen het leuk vinden om op uw platform te staan, en dat verdient bij Google een hoge ranking.

Lange inhoud biedt u voldoende tijd en ruimte om uw zoekwoorden te bedekken zonder dat zoekwoorden worden gevuld. Je hebt ook ruimte omdat je je inhoud onder meer opmaakt met tabellen, grafieken, lijsten, figuren, H1-tags. Om veilig te spelen, richt u op 1000 – 2000 woorden voor uw artikelen. De truc is om consistentie in interesse en kwaliteit te behouden, zodat uw publiek tot het einde kan lezen.

24. Inconsistente online profielen

Het voortbestaan ​​van een merk is sterk afhankelijk van het vermogen om een ​​consistent, gerenommeerd imago te behouden. Voor de digitale ruimte spreekt elke communicatie die u verzendt boekdelen over uw merk. Als u wordt betrapt met inconsistente informatie online, verliest u niet alleen geloofwaardigheid, maar verliest u ook terrein bij Google met betrekking tot de eerste plaats in SERP. Google crawlt miljoenen platforms om naar informatie te zoeken. Als dat het geval is, kunt u maar beter een consistent merk laten zien aan de wereld.

25. Te veel pop-upadvertenties

Allereerst zijn pop-upadvertenties niet zo effectief als vroeger. Verder kunnen ze erg vervelend zijn, vooral degenen die het hele scherm beslaan. Aangezien u optimalisatie voor mobiel overweegt, kunnen de pop-upadvertenties erg irritant zijn voor gebruikers van mobiele sites die een kleine schermruimte hebben om mee te werken.

26. Ervan uitgaande dat de video niet belangrijk is

De meeste SEO’s richten zich te veel op afbeeldingen en tekst die ze niet respecteren of perspectief hebben voor videocontent. Het probleem is dat sociale media en technologie te ver zijn gegaan om video populair te maken en niet meer kunnen worden genegeerd.

Dat gezegd hebbende, als u nog steeds aanneemt dat video-inhoud niet belangrijk is, doet u een compromis over een geweldige rankingkans. Platforms zoals YouTube, Vimeo en anderen zouden in uw voordeel moeten werken, waardoor u toegang krijgt tot een andere doelgroepcapaciteit die u voorheen niet had.

27. Negeren van feedback van het publiek

Feedback is een markering van een marketinginspanning die goed is gegaan in SEO; je kunt het je niet veroorloven om de feedback van je publiek over het hoofd te zien. Of de feedback nu een klacht, een vraag of een simpele opmerking is, het betekent veel als u erop terugkeert.

Ten eerste houdt het hen betrokken, wat een groot deel is van SEO. Ten tweede laat je geen ruimte voor speculatie, zeker niet als de feedback negatief was. Vergeet niet dat de manier waarop u hen het gevoel geeft, zal projecteren op uw positie, omdat Google klanttevredenheid waardeert.

28. Een slecht ontworpen site behouden

Webdesign is een element van technische SEO dat de meeste website-eigenaren niet overwegen. Het houdt dingen in perspectief op het gebied van gebruikerservaring. Als mensen niet snel door uw site kunnen navigeren, dingen kunnen vinden en inhoud gemakkelijk kunnen lezen, hebben ze geen reden om op uw site te zijn. Los dit op en je bepaalt je positie.

29. Promotie-berichten te veel delen

Hoe belangrijk de inhoud ook is, als je te veel op promotionele berichten gelijmd bent, zul je je ranking schaden, mensen willen niet het gevoel hebben dat ze bedrogen of onder druk gezet worden wanneer ze zich abonneren op je diensten en je inhoud consumeren. Daarom moet uw inhoud niet alleen eendimensionaal zijn om uw merk en uw producten en diensten te pushen.

30. Onduidelijke call-to-action

Wat wil je dat je publiek doet? Vertel het ze. Mensen zijn veel betrouwbaarder en respectvoller voor merken die weten wat ze van hun klanten willen. Als u wilt dat ze zich abonneren, kopen, bellen, bezoeken, bestellen of wat dan ook, laat het hen dan weten. Soms doen ze niets omdat ze niet het gevoel hebben dat er iets te doen is.

Afsluiten

Er is veel aan de hand met SEO en daarom moet u scherp zijn op de strategieën die u kiest. Bovendien helpt het om jezelf op de hoogte te houden van de huidige trends en Google-updates. Op deze manier kunt u veilig SEO oefenen zonder in dergelijke fouten te belanden die uw ranking zouden kunnen doden.

Auteur Bio: Duncan Kingori uit SERPBook

Duncan zit al tien jaar in het schrijfvak. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van informatieve artikelen en zijn werk wordt gewaardeerd en gepubliceerd in veel populaire publicaties.

Lees ook:

 • 25 manieren om het websiteverkeer in 2020 te vergroten
 • Volledige SEO-checklist op pagina voor 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map