30 SEO hiba, amely elpusztíthatja webhelye rangsorát 2020-ban

Külső oldalról a SEO talán egy egyszerű dolognak tűnik, de ez nem teljesen őszinte. Sok megy a különféle SEO tényezők végrehajtásába, ideértve a minőségi linkeket, kulcsszavakat, horgonyszövegeket, a minőségi tartalmat, néhányat megemlítve. Ennek ellenére több SEO hibát is elkövethet, köztük:


1. Rossz minőségű tartalom írása

Ebben a korban és időben az internet nem fog megbocsátani az alacsony minőségű tartalomért. Olyan sok embernek van hihetetlen dolga mondani és megosztani, hogy az emberek örömmel figyelmen kívül hagyják az alacsony minőségű tartalmat, még a neves márkanévvel is. A tartalommal kapcsolatban friss, releváns, aktuális, trendi, szórakoztató, informatív és időben történő megőrzésről van szó a közönség számára.

Olvassa el még: Hogyan lehet minőségi tartalmat írni??

2. Lassú sebesség

Lassú webhelysebesség

A lassú sebesség gyilkos. A fejlett technológia ebben az időben az emberek gondolkodása úgy lett beállítva, hogy mindent azonnal elvárjanak. Ideális esetben egy webhely megnyitása több, mint 3 másodpercet vesz igénybe, így a felhasználók túl sokáig várhatnak.

Pro tipp: nem kell lehoznia az egészet. Fontolja meg a dolgok cseréjének megváltoztatását; átméretezi a feltöltött média méretét, beépíti a böngésző gyorsítótárazását, csökkenti többek között a bővítményeket, kütyüket és oldalsávokat.

Olvassa el még: 15 módszer a WordPress webhely felgyorsítására

3. Nem optimalizálja a képeket

A vizuális tartalom hosszú utat jelent a figyelem felkeltésében és a közönség bevonásában a szociális média platformjaiba; az emberek egyre több vizuális tartalmat követelnek meg. A megfelelő optimalizálás nélkül azonban elveszíti a Google megfelelő tartalom indexelését és rangsorolását.

Mivel a képek ilyen nagy ügy, számíthat arra, hogy rangsorolja őket, ezért gondoskodjon róla, hogy rendelkezzen információval a feliratokkal, a kép leírásokkal és még az Alt szövegekkel kapcsolatban. A cél az, hogy az emberek további részleteket kapjanak a vizuális tartalmáról.

Olvassa el még: 5 legjobb Image Optimizer WordPress plugin

4. Nem végez kulcsszó kutatást

Ennek oka lehet annak, hogy a fejlesztők miért biztosítottak a piacra a legjobb kulcsszó-rangsorolót a Serpbook-on. A kulcsszó kutatása a sikeres SEO elengedhetetlen része. Mivel a legtöbb ember a blogolást és a SEO gyakorlatát egyszerűnek tartja, gyakran figyelmen kívül hagyják a kulcsszó-kutatás jelentőségét..

Egy ideig haszontalannak tűnhet a kulcsszó-kutatás alkalmazása, mivel valamilyen tartalommal rendelkezik, amelyet meg lehet osztani. Sajnos még friss ötletekkel is rossz közönséggel vagy rossz közönséggel fordulhat elő a közönség számára, ha a tartalma nem felel meg a célközönség igényeinek.

Olvassa el még:

 • Hogyan kell elvégezni a SEO kutatását
 • A legjobb kulcsszó-kutatási eszközök a SEO számára 2020-ban

5. Kulcsszó töltelék

Az egyik dolog a kulcsszó-kutatás elmulasztása, ám néhány webmester még nem találta meg a kulcsszavak szövegbe történő beillesztésének ideális módját. Nem számít, mennyi időt töltene a tartalom kiváló kulcsszavainak kutatására, és nincs oka arra, hogy gondatlanul hozzáadja azokat a platformhoz..

Manapság nemcsak a tartalom keresési eredményeinek pontos kulcsszóegyezéssel történő előterjesztéséről, hanem a keresési kifejezéseknek legjobban megfelelő tartalom eredményeinek előterjesztéséről van szó..

6. Több oldal optimalizálása ugyanarra a kulcsszóra

Annak ellenére, hogy kulcsszavak nélkül nem tud megtenni, okosnak kell lennie. Ha egy cél kulcsszót használ két vagy több oldal optimalizálására, ez rontja a rangsorolást. Először is, nagyon sok a verseny a Google első oldalán, és függetlenül attól, hogy a megcélozott szavak alacsonyak-e vagy sem, mindig van verseny, amelyre figyelni kell.

A legfontosabb probléma azonban az, ha rövid idő alatt eladja magát. Olyan sok kapcsolódó kulcsszó van, amelyeket megcélozhat, hogy még nagyobb közönségbázist érjen el, mint egy kulcsszókészlettel.

7. Optimalizálás rövid farok kulcsszavakhoz

Hosszú farok kulcsszavak

A kulcsszavakkal együtt nem fogja igazságot tenni, ha mindig a rövid farok kulcsszavait célozza. Ha egy olyan kifejezést céloz, mint például a „SEO technikák”, alacsony rangot kap. Egyrészt annyi tartalmat írtak a témáról, és még sok más jön fel.

A probléma az, hogy a rövid farok kifejezések között nagyon magas a verseny, nem is beszélve egy általános célcsoportról. Az emberek különféle dolgokat kereshetnek a rövid farok kulcsszavai körében, ahhoz, hogy tartalmát irrelevánssá tegyék a keresésük során.

Olvassa el még: Hogyan lehet növelni a weboldal forgalmát hosszú farok kulcsszavak segítségével?

8. A verseny elmulasztása

Lehet, hogy a versenytársak nem a barátok, de ez nem teheti ellenségessé őket. A SEO területén mindig van valami megtanulható. Függetlenül attól, hogy a versenytársak jobban teljesítenek, mint te, akkor az a tény, hogy észrevehető versenyt tesznek ki, azt jelenti, hogy valamit helyesen kell tenniük. Fektessen be egy kis időt a versenytársak kutatásába, és válasszon egy vagy két dolgot, amelyet felhasználhat a Google jobb SERP-jéhez.

9. A belső összeköttetés figyelmen kívül hagyása

Ha hivatkozásaira támaszkodik a linkek struktúrájában, akkor nem léphet fel belső linkelés nélkül, és sikeres lehet a SEO-ban. Rengeteg cikk található az emberek oldalainak archívumában, amelyek láthatatlanok, mert nem alkalmaznak belső linkeket.

Amint az emberek átnézik a cikkét, és a Google feltérképezi az Ön webhelyét, győződjön meg arról, hogy sokkal többet fogyaszthatnak, mint az írott szavak. Hagyja, hogy a belső kapcsolatok a munkájuk nagyobb részéhez vezessék őket.

10. Gyenge minőségű linkek

A linkek meglétének sok köze van a SEO stratégia általános sikeréhez. Ezeknek a linkeknek a száma azt sugallja, hogy Önnek elég időbe telt, hogy tartalmát gazdagítsa külső források nagyobb értékével. Ez növeli a márka hírnevét. Linkek vásárlásakor azonban az emberek nem veszik észre, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minőség.

Néhány olyan webhely, ahonnan a linkeket vásárolja, spam és nem lényeges a márkájához. Bár a legtöbb célközönség nem veszi észre őket, a Google észreveszi. Sőt, ami még rosszabb, akkor büntetést von maga után, ahelyett, hogy javítaná a rangsorhelyét.

Olvassa el még:

 • 9 módszer a minőségi linkek elérésére
 • Soha ne használja ezeket a 10 utat a linkek eléréséhez

11. Csend a társadalmi

A közösségi hálózatok az internetes népesség nagy részén vannak. Ha társadalmi jellegű vagy, és jelenléte nem érezhető, akkor rangsorod szenvedni fog. Tény, hogy a SEO rejtett előnyeitől eltekintve a társadalmi jelek egyre nagyobb szerepet játszanak rangsorolási tényezőként.

Azok az emberek, akiket a tartalommal meg szeretne célozni, többnyire a közösségi média platformon lógnak. Minél többet lép kapcsolatba velük, annál jobban megismerik a márkádat, és vágyakoznak arra, hogy minél több tartalmat fogyasszon tőled.

Olvassa el még: 10 legjobb WordPress beépülő modul, amely automatikusan megosztja az új / régi blogbejegyzéseket az összes közösségi média platformon

12. Nem hirdeti a tartalmát

Mennyire jó, ha olyan minőségi tartalommal rendelkezik, amelyet senki sem tud olvasni? Az online létezés a márkájának ismertté tételét jelenti a tartalom széles körű megosztása révén. A tartalom népszerűsítéséhez agresszió és elkötelezettség szükséges. Legyen aktív a közösségi médiában, mint a tartalom reklámozásának egyik módja.

Ezenkívül állítson be költségvetést a tartalmához, így fizethet a játékért, mert néha ez különbözteti meg a SEO-t.

13. kiszámíthatatlan kiadványok

Az internethasználók örömmel veszik fel a fogyasztandó tartalmat, és semmi több. Az emberek bankot tehetnek az interneten hírekkel, trendekkel, szórakoztatással, vásárlással kapcsolatban, néhányat említve. Ezért az a tartalom, amelyet meg kell adnia nekik, nem lehet kiszámíthatatlan.

Tény, hogy a márkák, amelyek a közönségükkel közzétették a lendületet, azok, amelyek következetes feladási szokással rendelkeznek. Ily módon kulturált közönségbázist hoz létre, amely számtalan információra számíthat Önre a hét bizonyos napjain vagy hónapjaiban, hiba nélkül. Ez nagyon sokat tesz a Google rangsorolásához is.

14. A törött linkek elhanyagolása

Törött linkek többé-kevésbé része a növekvő webhelyeknek. Az egyik weboldalról a másikra való áttéréskor a megszakadt hivatkozások lehetőségei folyamatosan növekednek. A platformon végrehajtott apró változtatások megszakadt hivatkozásokat eredményezhetnek. Például, ha egy webhelyet, amellyel összekapcsolta, leépítik, akkor megszakadt hivatkozást kap. Ezenkívül, ha egy ponton már karbantartott webhelyet, akkor sok link elromlik.

Profi tipp: Nem ellenőrizheti, hogy mi történik más webhelyekkel, de ellenőrizheti, hogy mi történik a sajátoddal. Ezért határozza meg szándékosan az Ön platformjának ellenőrzését, ellenőrizze a megszakadt hivatkozásokat és javítsa ki őket, még mielőtt azok nagy problémává válnának a rangsorolási tényezőiben. Ne felejtse el, hogy a felhasználói élmény mindig veszélyes a megszakadt hivatkozásokkal.

15. Hiányzó metaadatok

A SEO gyakorlatának egyetlen pontján sem szabad figyelmen kívül hagyni a metaadatokat. További információkat nyújtanak a feltérképezésre kerülő keresőmotorok számára, valamint a közönség számára, hogy jobban megértsék, mi érinti a webhelyet. Ezenkívül nemcsak a metaadatok birtoklásáról van szó, hanem arról is, hogy hogyan kell kiszámítani őket.

Először is ellenőrizze, hogy elfogják-e a célzott kulcsszavakat. Röviden, amilyenek azok, egyedinek és eredetinek kell lenniük, mert a márkádat bemutatják a világnak. Hadd ragadja meg a márka lényegét, valamint a megcélzott kulcsszavakat, amelyek tükrözik a kérdést.

Profi tipp: az oldal címe soha nem lehet hosszabb 65 karakternél.

16. Kilátás a helyi SEO-ra

Tudta, hogy a helyi SEO segíti a verseny túlterhelését? A helyi piac nagyobb előnyt biztosít Önnek, mert jobban megérti őket, mint a versenytársak.

Ezért, ha nem optimizálja a helyi közönséget, hanem elfoglaltan versenyez a nagyobb piaci helyért, akkor ilyen alacsony rangot fog kapni a Google-ban. Tegyük fel, hogy egyetlen közönség nem célozta meg a helyi közönséget, majd nyerjen tőle tőkét, hogy elérje a többi lakosságot.

17. Felejtsd el frissíteni a tartalmat

A tartalom frissítése ismét „ház-karbantartási” probléma. Valójában SEO gyakorlat, túlmutat a minőségi tartalom létrehozásán és széles körű megosztásán a célközönségnek. A Google-ról mindig is ismert volt, hogy prioritást élvez a magas színvonalú tartalommal rendelkező blogokról.

Bár lehet, hogy minden alkalommal közzétesz minőségi tartalmat minden más alkalommal, vissza kell térnie a nyilvántartásba, és mindent frissnek kell tartania.

A peronon és néhány évvel ezelőtt a platformon lévő anyag megérdemli a friss megjelenést. Mivel az örökzöld tartalom annyira népszerű a blogok világában, a tartalom frissítése az egyik nagyszerű módja ennek a megvalósításnak.

Ennek leggyorsabb módja az időszakos karbantartás. Ilyen módon manuálisan végiggondolhatja korábbi munkáit, és frissítheti azokat. Alternatív megoldásként fontoljon meg egy olyan eszközt, mint a Google Search Console, amely segít az automatikus karbantartásban.

18. Ismétlődő tartalom

Valójában egy másik személy munkájának újbóli elterjesztése plágium, amely egyes szerzői jogi és jogi kérdésekben előfordulhat. Összességében annyira sok információt kell fogyasztani az interneten, hogy az embereknek nincs helye a felesleges információknak. Ha valamelyik napja van akkor, amikor a kreativitása alacsony, akkor valóban megéri-e kockáztatni, hogy a Google bünteti az Ön webhelyét a tartalom sokszorosítása miatt?

A Google messze és nagyrészt a webhelyeket részesíti előnyben egyedi és eredeti tartalom. Ha új információt szeretne átgondolni, frissítse azt, és ossza meg újra, vagy tegye újra közzé. Az információk újrahasznosításának nagyszerű módjai többek között az infographics, az oktatóvideók és az e-könyvek.

19. Cikk forgás

Az ismétlődő tartalom kivételével a cikk centrifugálása egy nagy hiba, amely csak a Google büntetését vonja maga után. Ha elkészít egy darab cikket, és megpörgeti, hogy más tartalomkal készítsen belőle, akkor nemcsak veszélyezteti annak minőségét, hanem olcsóbbá teszi a márkáját. A szavakat másképpen lehet írni és elrendezni, de a minőség semmilyen módon nem javul.

20. Rosszul írt URL-ek

Rossz URL-ek

Kép: URL-problémák

Lehet, hogy az URL-ek nem ideális helyek a SEO számára, de vannak. Az aláhúzások, szimbólumok, nagybetűk és irreleváns számok beillesztése károsíthatja SEO-ját. Ideális esetben a webhely memóriaképessége akkor kérdőjelezik meg, ha az emberek még az URL-ekből sem tudják megmondani, hogy mi az Ön webhelye. Például egy rosszul írt URL-re a www.example.com/Gsd_%12_f231&%

21. Felejtsd el a mobilot

A mobil megjelenésével nem szabad elfelejteni a mobilt, és remélni, hogy túlél; a mobil közönség messze jelentősebb, mint az asztali közönség. Ezért a Google az asztali felhasználók előtt mindig prioritást fog élvezni a mobil felhasználók számára.

Futtasson egy mobilbarát tesztet a Google tesztjével, és derítse ki, hogy platformja megfelel-e. Ne feledje, hogy a tartalmat, a kialakítást, a betűtípust, a mennyiséget és a minőséget egyaránt kell szolgáltatni mind a mobil, mind az asztali közönség számára.

22. Összeférhetetlenség a böngészőkkel

Soha nem nyitott meg egy webhelyet, és úgy találta, hogy az nem kompatibilis a böngészőjével. Ez nagyon idegesítő lehet. Annak ellenére, hogy Ön konkrét lehet a Google keresőoptimalizálására, mint a legnépszerűbb keresőmotorok, böngészőkkel, ez más. Az emberek inkább a különböző böngészőket részesítik előnyben, és ha egy adott böngészőre korlátozza őket, akkor nagy közönség veszít.

Úgy tűnik, hogy a legtöbb ember inkább a Google Chrome-ot részesíti előnyben, de az a tény, hogy nem vált ugyanolyan domináns böngészővé, mint a Google keresőmotor, mindent megváltoztat. A Firefox és az Opera nagyon közel állnak egymáshoz, ezért nincs szükség a felhasználók közzétételére, amikor a célközönség számára optimalizál.

23. A hosszú formájú tartalom figyelmen kívül hagyása

Az általában 500 szó alatti rövid formájú tartalom általában a legkevésbé vonzó, mint a hosszú formájú tartalom. A rangsorolás szempontjából fontos az az idő, amelyet az emberek a platformon töltöttek. Ez annak a jele, hogy az emberek élvezik az Ön platformon tartózkodását, és hogy a Google számára magas rangot érdemel.

A hosszú formájú tartalom bőséges időt és helyet biztosít Önnek kulcsszavai fedezésére anélkül, hogy kulcsszavakkal lenne töltelék. Szintén van helyed, mivel tartalmát többek között táblázatokkal, táblázatokkal, listákkal, ábrákkal, H1 címkékkel egészíti ki. A biztonságos játék érdekében célozzon meg 1000 – 2000 szót az cikkei számára. A trükk az érdeklődés és a minőség konzisztenciájának fenntartása, hogy a közönség a végére el tudja olvasni.

24. Nem következetes online profilok

A márka fennmaradása nagyban függ azon képességétől, hogy megőrizze a következetes, jó hírű imázsot. A digitális térben minden elküldött kommunikáció könnyebben szól a márkájáról. Ha online következetlen információkkal találkoznak, akkor nem csak a hitelességét veszítik el, hanem a Google-lal is elveszítik a helyet a SERP első helyezettje tekintetében. A Google több millió platformon feltérképezi a feltérképezésre kerülő információkat. Ha ez megtörténik, akkor jobb, ha van egy állandó márkája, amellyel bemutathatja a világot.

25. Túl sok felbukkanó hirdetés

Először is, a felbukkanó hirdetések nem olyan hatékonyak, mint régen. Továbbá nagyon bosszantó lehet, különösen azok, amelyek az egész képernyőt lefedik. Tekintettel arra, hogy a mobil első optimalizálását fontolgatja, a felbukkanó hirdetések nagyon bosszantóvá tehetik a mobil webhely felhasználói számára, akiknek kis képernyőterületük van a munkához.

26. Feltételezzük, hogy a videó nem fontos

A legtöbb keresőmotor túl sokat koncentrál a képre és a szövegre, és nem veszi figyelembe a videotartalom szempontjából. A probléma az, hogy a közösségi média és a technológia túl messzire ment a videó népszerűsítésére, amelyet már nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ennek ellenére, ha továbbra is feltételezi, hogy a videotartalom nem fontos, akkor nagyszerű rangsorolási lehetőséggel jár. Az olyan platformoknak, mint a YouTube, a Vimeo és mások, az Ön előnyeinek kell működniük, hozzáférést biztosítva egy másik közönségkapacitáshoz, amely eddig még nem volt.

27. A közönség visszajelzéseinek figyelmen kívül hagyása

A visszajelzés jelzi a marketing erőfeszítéseket a SEO-ban; nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a közönség visszajelzését. Függetlenül attól, hogy a visszajelzés panasz, kérdés vagy egyszerű megjegyzés -, sokat jelent, ha visszatér hozzájuk.

Egyrészről folyamatosan foglalkoztatja őket, ami a SEO nagy része. Másodszor, semmilyen helyet nem hagy a spekulációra, főleg akkor, ha a visszajelzés negatív volt. Ne feledje, hogy ahogy érzi őket, az Ön rangsorában jelenik meg, mert a Google értékeli az ügyfelek elégedettségét.

28. Rosszul tervezett hely fenntartása

A webdizájn a műszaki SEO eleme, amelyet a legtöbb weboldaltulajdonos nem veszi figyelembe. Perspektív módon tartja a dolgokat a felhasználói élmény terén. Ha az emberek nem tudnak gyorsan navigálni az Ön webhelyén, megtalálni a dolgokat és kényelmesen elolvasni a tartalmat, akkor nincs okuk az Ön webhelyén tartózkodni. Javítsa ezt, és rögzítse a rangsorolási helyzetét.

29. Promóciós üzenetek megosztása

Annak ellenére, hogy a tartalom elengedhetetlen, ha túl ragaszkodnak a promóciós üzenetekhez, akkor megsérti a rangsorodat, az emberek nem akarják érezni, hogy megcsalják vagy nyomást gyakorolnak rájuk, amikor előfizet a szolgáltatásokra és fogyasztják a tartalmat. Ezért a tartalmaknak nem csupán egydimenziósnak kell lenniük a márka, valamint a termékek és szolgáltatások előmozdításában.

30. Nem világos a cselekvésre ösztönzés

Mit akar csinálni a közönség? Mondd meg nekik. Az emberek sokkal magabiztosabbak és tiszteletreméltóbak azok a márkák mellett, amelyek tudják, mit akarnak ügyfeleiktől. Ha azt akarja, hogy feliratkozzon, vásároljon, hívjon, meglátogasson, megrendeljen, vagy bármi mást, tudassa velük. Időnként nem csinálnak semmit, mert nem érzik úgy, hogy van valami tennivaló.

Csomagolás

A SEO nagyon sok folyamatban van, ezért érdekelnie kell az alkalmazott stratégiákat. Amellett, hogy segít naprakészen tartani a jelenlegi trendeket és a Google frissítéseit. Így lehet biztonságosan gyakorolni a SEO-t anélkül, hogy belemerülne az olyan hibákba, amelyek megsemmisíthetik a rangsorolást.

Szerző Bio: Duncan Kingori SERPBook

Duncan már egy évtizede foglalkozik az írással. Nagy tapasztalattal rendelkezik informatív cikkek írása terén, és munkáját számos népszerű kiadványban megbecsülték és publikálták.

Olvassa el még:

 • 25 módszer a webhely forgalmának növelésére 2020-ban
 • Komplett on-site SEO ellenőrző lista 2020-ra
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map