7 effectieve manieren om de CTR voor uw WordPress-website te verbeteren

Zoekmachines blijven een van de meest cruciale verkeersbronnen voor sites en webpagina’s. Daarom is het uiterst belangrijk om uw organische klikfrequentie (CTR) te verbeteren, gebruikmakend van de juiste strategieën.


Onthoud dat het niet alleen om uw positie in zoekmachines gaat, en dat is waar website-eigenaren zich altijd op richten. Als u zich op de eerste pagina van zoekmachines bevindt, komt het verkeer immers onmiddellijk op u af, toch? Zo werkt het helaas niet!

Het bereiken van zelfs de hoogste rang op pagina’s van zoekmachines helpt niet als niemand klikt en uw inhoud bezoekt. Als dit gebeurt, is uw zoekrangschikking meer een weergave dan een weergave.

Dat is waar het verbeteren van uw CTR samenkomt, die hand in hand speelt met uw zoekrangschikking. Omdat uw publiek geen zoekmachine is, maar het zijn echte mensen die uw inhoud relevant maken.

Maar hoe doe je dat? Lees verder terwijl ik u de verschillende manieren laat zien om de CTR van uw WordPress-website te verbeteren!

Manieren om de CTR van uw WordPress-website te verbeteren

Werken aan uw CTR is een geweldige manier om uw zoekrangschikking te verbeteren. Het kan uw website daadwerkelijk naar één plek op de pagina’s van de zoekmachine verplaatsen voor elke verbetering van 3% van uw organische CTR!

Met dat gezegd, volg deze zeven tips om uw organische CTR te verhogen.

1. Bekijk uw huidige CTR

Het eerste dat ik u aanbeveel, is om te controleren wat uw huidige klikfrequentie is. U kunt het beste achterhalen wat de status is en daarbij de juiste tools gebruiken.

Je kunt gebruiken Google Analytics voor monitoring en om uw CTR te verbeteren. Als je op Google Analytics zit, ga dan naar Acquisitie>Search Console>Vragen. Je ziet dan de verschillende zoekopdrachten die mensen naar je website halen.

Op het scherm kunt u ook de queryklikken, exacte CTR, vertoningen en uw gemiddelde zoekpositie bekijken. U kunt meer informatie vinden in het menu Bestemmingspagina’s voor meer informatie over de pagina’s onder uw website.

Op die manier weet u welke actie u moet ondernemen om uw organische CTR te verbeteren.

2. Verbeter alle titels van uw site

Een van de belangrijkste onderdelen van uw zoekresultaten is de titel. Zie het als de eerste indruk van de website voordat een zoeker de pagina bezoekt. Daarom moet je je concentreren op het zo effectief mogelijk maken van je titel. Je kunt deze tips volgen:

 • Probeer verschillende koppen uit en blijf niet bij één keuze. Heb verschillende titelalternatieven en kijk welke het beste werkt.
 • Concentreer u op de emotie, aangezien de klikbeslissing wordt gemotiveerd door hoe mensen zich voelen.
 • Probeer op titels gebaseerde titels, dat is waar mensen het meest van houden. Je hebt gemerkt waarom mensen dol zijn op top-X-lijsten, dus probeer ze te gebruiken voor je inhoud en titel.
 • Gebruik de juiste opmaak, want uiterlijk is belangrijk. De titel moet grammaticaal correct en op de juiste lengte zijn om te voorkomen dat deze wordt afgesneden van SERP’s.

3. Test de koppen

Hoewel je goede titels nodig hebt, moet je deze koppen eerst testen voordat je ze plaatst. U kunt niet vertrouwen op giswerk om te zien hoe inhoudstitels verbeteren. Probeer deze tips:

 • Gebruik de juiste tools om uw headlinescores te meten, zoals de CoSchedule Headline Analyzer. Je kunt ook WordPress-plug-ins gebruiken, met tools voor A / B-testen
 • Test de titels op sociale medianetwerken. U kunt vergelijkbare inhoud met verschillende titels plaatsen om te zien welke titel het beste werkt
 • Gebruik PPC-advertenties om uw titels te testen, koop advertenties voor pagina’s waarvan u uw CTR wilt verbeteren en gebruik deze om verschillende titels te proberen

4. Maak de URL’s beschrijvend

Naast de titels en koppen, is het volgende dat u moet doen, uw bekijken URL’s. U moet hier ook uw zoekwoord plaatsen, wat belangrijk is voor Google en uw potentiële bezoekers ertoe zal verleiden om op de uwe te klikken. Eén studie toont zelfs aan dat beschrijvende URL’s 25% beter presteren in vergelijking met generieke URL’s!

Naast het toevoegen van korte en relevante URL’s, kunt u deze verbeteren door deze in categorieën en subcategorieën binnen uw linkstructuur te plaatsen. Op die manier is er een bredere context en weten bezoekers wat de inhoud is.

5. Verdubbel uw metabeschrijvingen

Mensen willen een idee hebben van wat ze gaan lezen en u wilt hen verleiden met een korte beschrijving van uw inhoud. Dat is waar meterbeschrijvingen komen, dit zijn fragmenten van uw inhoud om potentiële bezoekers te vertellen wat ze van uw webpagina kunnen verwachten.

Zorg voor een verleidelijke aangepaste beschrijving per bericht, anders trekken zoekmachines willekeurige zinnen die uw hoofdzoekwoord bevatten. Zorg ervoor, net als bij het halen van de krantenkoppen, dat je kracht en emotie gebruikt, maar maak het niet te lang of het wordt afgesneden.

Moet lezen: 7 tips om krachtige metabeschrijvingen te schrijven die converteren

6. Stel een gestructureerde data van Schema.org in

Als u niet bekend bent met gestructureerde gegevens, zijn dit wat rich snippets maakt met aanvullende informatie voor uw inhoud. Het heeft afbeeldingen, beoordelingen, voorbereidingstijd (gebruikt voor recepten) of breadcrumb-navigatie. Als u deze gebruikt, kan uw organische CTR met 30% toenemen als u dit goed doet!

Daarnaast gebruiken zoekmachines gestructureerde gegevens om informatie op de resultatenpagina weer te geven, meestal vóór organische zoekresultaten. Daarom is het tijd om hiervan te profiteren door gestructureerde gegevens toe te voegen aan uw WordPress-site.

7. Verbeter de snelheid van uw website

Dit is de laatste en absoluut cruciale tip om je te helpen organische CTR. Met een snel ladende pagina zullen mensen meer geneigd zijn om te blijven, waardoor het risico op uitstapjes en bouncepercentages afneemt.

Wie wil er tenslotte op een webpagina blijven staan ​​die zelfs na een paar minuten niet laadt? Natuurlijk willen ze een andere site kiezen die snel laadt!

Moet lezen: 15 effectieve manieren om uw WordPress-website te versnellen

Het inpakken

Ik hoop dat dit artikel over het verbeteren van de CTR van je website je heeft geholpen! Wacht dus niet langer en gebruik deze tips om nu meer verkeer te genereren.

Als u vragen heeft of uw eigen tips en expertise voor uw CTR wilt delen, kunt u hieronder reageren. Je gedachten worden zeer gewaardeerd!

Lees ook:

 • 25 manieren om het websiteverkeer in 2020 te vergroten

Auteur Bio:

Joel House is oprichter van Joel House Search Media en Digital Marketing Expert. In de afgelopen 10 jaar heeft Joel verschillende digitale marketingstrategieën geïmplementeerd voor bedrijven van verschillende groottes. Zijn passie voor organische SEO en Google Adword maakt hem specialer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map