7 Kaedah Berkesan untuk Meningkatkan CTR Untuk Laman Web WordPress Anda

Enjin carian terus menjadi salah satu sumber lalu lintas yang paling penting untuk laman web dan laman web. Itulah sebabnya sangat penting untuk meningkatkan kadar klik-tayang organik (CTR) anda, memanfaatkan strategi yang betul.


Ingat, ini bukan hanya mengenai kedudukan anda di enjin carian, yang menjadi tumpuan pemilik laman web. Lagipun, jika anda berada di halaman pertama enjin carian, lalu lintas akan datang dengan segera, bukan? Malangnya, ia tidak berfungsi seperti itu!

Mencapai kedudukan tertinggi walaupun di halaman kedudukan mesin pencari tidak akan membantu jika tidak ada yang mengklik dan mengunjungi kandungan anda. Sekiranya ini berlaku, maka peringkat carian anda akhirnya hanya menjadi paparan lebih daripada paparan.

Di situlah meningkatkan CTR anda, yang beriringan dengan kedudukan carian anda. Kerana khalayak anda bukan mesin pencari, tetapi orang sebenarnya yang menjadikan kandungan anda relevan.

Tetapi bagaimana anda melakukannya? Teruskan membaca kerana saya menunjukkan kepada anda pelbagai cara untuk meningkatkan CTR laman web WordPress anda!

Kaedah Meningkatkan RKT Laman Web WordPress Anda

Mengusahakan CTR anda adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kedudukan carian anda. Ini benar-benar dapat meningkatkan laman web anda ke satu tempat di halaman mesin pencari untuk setiap peningkatan 3% CTR organik anda!

Dengan itu, ikuti tujuh petua ini untuk meningkatkan CTR organik anda.

1. Lihat CTR Semasa Anda

Perkara pertama yang saya cadangkan untuk anda lakukan ialah memeriksa kadar klik-tayang semasa anda. Sebaiknya anda mengetahui statusnya, menggunakan alat yang betul semasa melakukannya.

Anda boleh menggunakan Analitis Google untuk memantau dan meningkatkan CTR anda. Semasa anda menggunakan Google Analytics, teruskan ke Perolehan>Search Console>Pertanyaan. Anda kemudian akan melihat pelbagai pertanyaan carian yang membawa orang ke laman web anda.

Di layar, Anda juga dapat melihat klik pertanyaan, RKT tepat, tera, dan posisi pencarian rata-rata anda. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat pada menu Halaman Pendaratan untuk lebih banyak data mengenai halaman di bawah laman web anda.

Dengan begitu, anda akan mengetahui tindakan yang perlu diambil untuk meningkatkan CTR organik anda.

2. Tingkatkan Tajuk Semua Laman Web Anda

Salah satu bahagian terpenting dalam hasil carian anda adalah tajuknya. Anggaplah ia sebagai kesan pertama laman web sebelum pencari mengunjungi halaman. Oleh kerana itu, anda perlu fokus menjadikan tajuk anda seefektif mungkin. Anda boleh mengikuti petua ini:

 • Cubalah pelbagai tajuk utama dan jangan hanya berpegang pada satu pilihan. Mempunyai alternatif tajuk yang berbeza dan lihat mana yang paling sesuai.
 • Fokus pada emosi, kerana keputusan mengklik didorong oleh perasaan orang.
 • Cuba tajuk berdasarkan senarai, yang paling digemari orang. Anda menyedari mengapa orang suka senarai teratas X, jadi cuba gunakannya untuk kandungan dan tajuk anda.
 • Gunakan format yang betul kerana penampilannya penting. Tajuknya harus betul secara tatabahasa dan panjang yang tepat untuk mengelakkannya terputus dari SERP.

3. Uji tajuk utama

Walaupun anda mesti mempunyai tajuk yang baik, anda mesti menguji tajuk utama ini sebelum anda menyiarkannya. Anda tidak boleh bergantung pada tekaan untuk melihat bagaimana tajuk kandungan bertambah baik. Cuba petua ini:

 • Gunakan alat yang betul untuk mengukur skor tajuk utama anda, seperti CoSchedule Headline Analyzer. Anda juga boleh menggunakan pemalam WordPress, dengan alat untuk ujian A / B
 • Uji tajuk di rangkaian media sosial. Anda boleh menyiarkan kandungan serupa dengan tajuk yang berbeza untuk melihat tajuk mana yang paling sesuai
 • Cuba gunakan iklan PPC untuk menguji tajuk anda, membeli iklan untuk halaman yang ingin anda tingkatkan CTR dan gunakannya untuk mencuba tajuk yang berbeza

4. Jadikan URL Deskriptif

Selain tajuk dan tajuk utama, perkara seterusnya yang perlu dilakukan adalah melihat-lihat URL. Anda juga perlu meletakkan kata kunci anda di sini, yang penting bagi Google dan akan membuatkan bakal pengunjung anda terpikat untuk mengklik kata kunci anda. Sebenarnya, satu kajian menunjukkan bahawa URL deskriptif berprestasi 25% lebih baik berbanding dengan URL generik!

Selain menambahkan URL pendek dan relevan, anda boleh memperbaikinya dengan memasukkannya ke dalam kategori dan subkategori dalam struktur pautan anda. Dengan begitu, terdapat konteks yang lebih luas dan membuat pengunjung mengetahui inti kandungan anda.

5. Gandakan Huraian Meta Anda

Orang mahu idea tentang apa yang akan mereka baca, dan anda ingin memikat mereka dengan penerangan ringkas mengenai kandungan anda. Di situlah terdapat deskripsi meter, yang merupakan potongan kandungan anda untuk memberitahu bakal pengunjung apa yang diharapkan dari halaman web anda.

Mempunyai keterangan tersuai yang menarik untuk setiap catatan, jika tidak, mesin pencari akan menarik ayat rawak yang mengandungi kata kunci utama anda. Sama seperti membuat tajuk utama anda, pastikan anda menggunakan kekuatan dan emosi, tetapi jangan membuatnya terlalu lama atau terputus.

Mesti baca: 7 Petua untuk Menulis Huraian Meta Kuat Yang Menukar

6. Sediakan Data Berstruktur Schema.org

Sekiranya anda tidak biasa dengan data terstruktur, inilah yang membuat coretan kaya yang mempunyai maklumat tambahan untuk kandungan anda. Ia mempunyai gambar, penilaian, masa persiapan (digunakan untuk resipi), atau navigasi serbuk roti. Menggunakan ini boleh meningkatkan CTR organik anda sebanyak 30% jika dilakukan dengan betul!

Selain itu mesin pencari ini menggunakan data berstruktur untuk menunjukkan maklumat di halaman hasil, biasanya sebelum hasil carian organik. Itulah sebabnya sudah tiba masanya untuk memanfaatkannya, menambahkan data berstruktur ke laman WordPress anda.

7. Tingkatkan Kelajuan Laman Web Anda

Ini adalah petua penting dan mutlak untuk membantu anda CTR organik. Dengan halaman yang memuat dengan pantas, orang akan cenderung untuk tinggal, mengurangkan risiko keluar dan kadar pantulan.

Lagipun, siapa yang mahu kekal di laman web yang tidak memuat walaupun beberapa minit? Sudah tentu, mereka ingin memilih laman web lain yang dimuat dengan cepat!

Mesti baca: 15 Kaedah Berkesan Untuk Mempercepat Laman Web WordPress Anda

Mengemasnya

Saya harap artikel ini mengenai cara meningkatkan CTR laman web anda membantu anda! Oleh itu, jangan tunggu lagi dan gunakan petua ini untuk mula mendapat lebih banyak trafik sekarang.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau ingin berkongsi petua dan kepakaran anda sendiri untuk CTR anda, maka komen di bawah. Fikiran anda sangat dihargai!

Baca juga:

 • 25 Cara Meningkatkan Trafik Laman Web pada tahun 2020

Bio Pengarang:

Joel House adalah pengasas Media Pencarian Rumah Joel dan Pakar Pemasaran Digital. Selama 10 tahun terakhir, Joel telah menerapkan strategi pemasaran digital yang berbeza untuk perniagaan dengan pelbagai ukuran. Minatnya terhadap Organik SEO dan Google Adword menjadikannya lebih istimewa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map