7 savjeta za pisanje moćnih meta opisa koji se pretvaraju

Meta-opisi se najbolje mogu opisati kao pregled krađe na vašoj web stranici. Pomažu posjetitelju da donese odluku da nastavi unaprijed i klikne na vezu te na kraju možete ostvariti konverziju. Iz tog razloga, važno je da postavite najbolje stopalo naprijed, zamislite se kao proizvođač filmova koji pokušava stvoriti pregled ili prikolicu za svoju publiku..


Meta opisiMeta opisi

Iako ovo mora biti samo kratak opis, ima se puno toga za uzeti u obzir da biste postigli marku.

Rečeno je, evo 7 savjeta za pisanje moćnog meta opisa koji pretvara.

7 savjeta za pisanje moćnih meta opisa koji se pretvaraju

# 1. Neka bude kratko

Možda ćete naći mnoge prijedloge o broju znakova koje biste trebali koristiti. Osnovno što treba napomenuti je da morate biti kratki i sažeti jer će SERP na kraju presjeći dio teksta ako prelazi 160 znakova.

Stoga morate biti što precizniji, u prosjeku je opća preporuka između 150 i 155 znakova, na ovaj način ste sigurni da će se pojaviti čitav opis i posjetitelj će biti zainteresovan da učinkovito klikne i pročita sadržaj na vašoj web stranici.

Ali zapamtite da sve što uključite u meta opis treba napraviti osjećaj posjetitelju, a ne tražilici.

# 2. Uključite ključne riječi

Uključi ključne riječi u Meta opisUključi ključne riječi u Meta opis

Iako meta opis zapravo ne utječe na rangiranje vaše tražilice, važno je da tamo koristite ključne riječi. Imajte na umu da osoba koja traži traži najrelevantnije informacije o određenoj temi pa će vam pomoći ako mogu vidjeti neke od ključnih riječi koje su pretraživale u meta opisu..

Upotreba ključnih riječi, međutim, ne znači da ih treba opisati. Ključne riječi trebaju teći unutar opisa tako da publika može shvatiti da je to doista web stranica koja ima informacije koje traže.

# 3. Odgovorite na WIFM pitanje

Odgovorite na WIFM pitanjeOdgovorite na WIFM pitanje

WIFM, akronim je za “Što je to za mene?”

Otprilike svi imaju to pitanje na umu kad pregledavaju internet ili čak donose odluku o kupnji. Vaš meta opis mora imati na umu tu činjenicu, čitatelj se pita zašto bi trebali kliknuti na vašu stranicu, a ne ostale koji su se pojavili u rezultatima pretraživanja..

Opis bi trebao moći čitatelju naznačiti koju će vrijednost vaša stranica dodati njihovom životu nakon što klikne na nju. Natječate se s ostalim stranicama koje su se prikazale i imate samo nekoliko riječi kako biste uvjerili publiku da ste najbolje za njih.

# 4. Uputi to poziv na akciju

Zapamtite da pokušavate pretvoriti posjetitelje, što je bolji način da poboljšate pretvorbu uključivanjem poziva na akciju u svom meta opisu. Ovo vam nije savjet da to pretvorite u prodajni tok, to bi samo isključilo osobu. Poziv na akciju trebao bi biti suptilan, ali učinkovit. To je gotovo kao da možete odgovoriti na WIFM pitanje. Čitatelja treba poticati da klikne na vezu kako bi od nečega imao koristi.

Poziv na akciju mogao bi biti poput “naučiti kako dobiti više klikova na svoju web stranicu”. Kao što vidite, ovo je suptilan poziv na akciju, ali na kraju će osoba koja želi dobiti više klikova vjerojatnije kliknuti na vezu.

# 5. Učinite to prijateljskim i savršenim

Meta opis je poput vašeg recepcije ili upravitelja recepcije. Morate to učiniti što je moguće pozivnijim. Kao što je netko rekao, “to može biti nasmiješeni vratar ili zgrožen bacač.”

Možda će vam se stranica prvo pojaviti u rezultatima pretraživanja, ali ako vaš opis nije dovoljno pozivljiv, možda se uopće nećete pojaviti u rezultatima.

Spajanje ključnih riječi i žurno njihovo miješanje s glagolima i imenicama neće vam donijeti konverzije, već odbojnost.

Trebalo bi težiti tome da u opisu dobijete pozdravni ton, a zatim ga nastavite pažljivo proučiti kako biste bili sigurni da nema grešaka. Mnogi ljudi ocjenjuju knjigu s naslovnice i zbog pogreške na naslovnici može ih ispitivati ​​mogu li vjerovati sadržaju u njoj.

# 6. Ostavite to na tražilici

Ostavite to na tražiliciOstavite to na tražilici

Koliko god to čudno zvučalo, ponekad je najbolje napisani opis onaj koji nije napisan!

Tražilice također mogu povući ključne riječi i popratne rečenice kada nemate kodiran meta opis. Ponekad će ono što će povući biti najrelevantnije za pretragu koju je netko izvršio. To je slučaj, posebno za ključne riječi s dugim repom.

Imajte na umu da ovo djeluje u određenim situacijama, a posebno kada se radi o dugim ključnim riječima ili određenom broju njih, zato budite oprezni.

# 7. Nastavite učiti i prilagođavati se

Internetski svijet nikad nije statičan, dobro bi bilo da budete što fluidniji i nastavite učiti. Ne bojte se eksperimentirati, isprobajte nešto i budite bliski na kartici kako se to radi, a zatim isprobajte drugu ako ta ne radi dobro.

Čak i ako određena ključna riječ možda danas dobro funkcionira, možda će je trebati promijeniti sutra, jer je možda izgubila privlačnost. Iz tog razloga morat ćete uvijek biti na vrhu igre, neprestano nadgledajući izvedbu svojih meta opisa.

Možda ćete trebati nadzirati i učiti od svojih konkurenata. Jedan od konkurenata je Google AdWords, uvijek osigurajte da vaš opis može nadmetati te oglase.

Završne misli

Pisanje moćnih meta opisa za pretvaranje treba vremena i truda, ali na kraju ćete stići. Uređivanje i ponovno uređivanje izraditi će onaj najbolji, ponekad čak možete zatražiti mišljenje druge osobe.

Važno je, međutim, napomenuti da je meta opis samo vratar, tako da je važno što osoba nađe kad uđe kroz ta virtualna vrata.

Veliki je sadržaj jednako važan i opis bi zapravo trebao biti uvid u sadržaj na stranici. Nikad nije dobro iskustvo pogledati sjajan trailer i završiti u groznom filmu!

Autor bio:

O Ritu Sharmi – Ritu Sharma je SEO stručnjak & Internet marketing strateg sa preko 9 godina profesionalnog iskustva. Trenutno radi s vodećom indijskom SEO kompanijom PageTraffic. Vodila je mnoge uspješne SEO kampanje za PageTraffic.

Pročitajte i:

 • SEO trendovi za 2020. godinu
 • Kako doći do tona prometa pomoću ključnih riječi s dugim repom
 • Kako do 2020. dobiti besplatne kvalitetne povratne veze
 • 10 najboljih softvera za SEO analizu za analizu vaše web stranice
 • 7 najboljih SEO dodataka za WordPress web stranice
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map