A kezdő útmutató a szövegek rögzítéséhez és azok használatához a linkek kiépítésében

A horgonyszöveg a kulcsszóm,


A horgonyszöveg az a link, amelyet a backlinkinghez használunk,

Ummm horgonyszöveg? Mi az?

Mi az a horgonyszöveg és hogyan kell azt használni? Feltettem ezt a kérdést néhány köröm SEO kezdőnek, és ezeket a válaszokat tőlük kaptam.

Semmi nem meglepő, hogy az újszülöttek többsége még azt sem érti, hogy mi a horgonyszöveg, hol és hogyan kell azt használni, annak ellenére, hogy maguk is gyakran használják. Napi rendszeresen ide-oda teszik, nem rendelkeznek elméleti ismeretekkel arról, hogy mi ez és hogyan kell ezt kihasználni annak érdekében, hogy webhelyük rangsorolása a lehető legnagyobb előnyökkel járjon..

Ezt az egyszerűsített és alapvető útmutatót azért írták, hogy segítséget nyújtson a horgonyszöveg alapjairól és arról, hogy miként lehet felhasználni a SEO eredmények maximalizálásához. Tehát anélkül, hogy tovább várt volna, merüljünk bele.

Mi az a horgonyszöveg??

Horgony szöveg egy kattintható link, amelyet beágyaz a vendég hozzászólásaiba, a webtartalmába vagy bármely más helyre, ahol elhagyja a webhely linkjét, például a fórumok, az üzleti profil és a blogok kommentár szakaszában stb. olyan jelentős, mint korábban. De valójában még mindig számítanak, és Önnek továbbra is stratégiailag ezeket kell használnia. Mindaddig számítanak, amíg a linkek és összekapcsolják az építési kérdéseket.

A Google algoritmusa azonban frissíti, különösen a A pingvin frissítése 2012-ben megváltoztatta a linképítési gyakorlatokat. Az algoritmus frissítése arra kényszerítette a SEO-kat, hogy néhány jelentős változtatást végezzenek a linképítési stratégiában. Másként fogalmazva: a Google okosabbá vált, mint valaha, hogy felfedezze, részt vesz-e valamilyen természetellenes kapcsolatépítési gyakorlatban. Ha vörös kézzel fog elkapni, fárasztó büntetéssel sújt téged.

És honnan tudja a Google ezt? Egyszerű, a horgony szövegein keresztül.

Tegyük fel, hogy van egy „ABC” nevű tervezővállalat, amely grafikai tervezési szolgáltatásokat nyújt. Most minden linkjét nem szabad ugyanazon horgonyszövegbe ágyazni: „grafikai tervezési szolgáltatások”. Egyébként előbb vagy utóbb a Google megtudja, hogy agresszív természetellenes linkeket épít, és következésképpen büntetést kap.

Milyen típusú horgonyszövegek vannak?

Kíváncsi kell hogy vajon a horgonyszövegek valóban típusúak-e? Nos, igen. Ahelyett, hogy egyszerre újra és újra felhasználná a horgonyszöveget, a különféle típusokat is felhasználhatja, amelyek segítik a horgonyszövegek több variációban való megbontását..

Az alábbiakban megemlítettük azokat a horgonyszövegek típusait, amelyek tökéletes arányban történő használata gyorsabban növeli a webhely rangsorolását, mint valaha.

1. Márkás horgonyok

Ezek azok a horgonyok, amelyekben szerepel a márka neve. Lehet, hogy önmagában a márkanév, vagy további szavakkal együtt, előtte vagy utána. Íme egy példa az Ahrefs márkás horgonyszövegére.

Márkás horgonyok

2. Meztelen link horgonyok

A meztelen hivatkozású horgonyok azok a horgonyszövegek, amelyekbe a linket úgy helyezi el, ahogy van, anélkül, hogy bármilyen szövegbe beágyazná.

3. Általános horgonyok

Az általános horgonyok alapvetően CTA-k, amelyekben sem a célzott kulcsszavakat, sem a márkanévet nem használja.

Például:

 • Olvassa el itt
 • Kattints ide
 • Látogassa meg weboldalunkat

4. Nincs horgony

Ez a típusú horgony, amelyet a legtöbb márka használ. Ez a típusú horgony akkor szerezhető be, ha egy képet átirányít egy hivatkozásra (ALT-címke nélkül), vagy egyszerűen megszerezheti, ha nem tartalmaz horgonyszöveget a tartalomba. Így néz ki a Nincs horgony.

Nincs horgony

5. Márkanév kulcsszóval

Ez az a horgonyszöveg, amelyben a célzott kulcsszavakat egyesíti a márkanevével.

Így néz ki:

 • ABC egyedi logo tervezés
 • ABC webdesign szolgáltatások
 • ABC prospektus tervezése

6. Képhorgonyok

Bárhová is fekszik egy képet, feltétlenül helyezze bele az ALT címkét. A Google ezt az ALT-címkét egy kép rögzítési szövegének tekinti. Ellenkező esetben nem horgonyzónak tekintjük, amelyet az előző címsorban említettünk.

7. Részleges mérkőzéshorgonyok

Az ilyen típusú horgonyszöveghez a célzott kulcsszavak variációit fogja használni.

Például:

 • Ismerje meg a horgonyszöveg helyes használatát
 • Olvassa el a horgonyszövegek használatának alapjait

8. LSI horgonyok

Az LSI a látens szemantikai indexelést jelenti. Nyissa meg a Google-t, írja be a kulcsszót, és alul megkapja a kapcsolódó keresési kifejezéseket a beírt lekérdezéshez. Ezek a márka LSI kulcsszavai. Például a cél kulcsszóm a grafikai tervezési szolgáltatások. Ezeket az LSI kulcsszavakat használhatnám a cél kulcsszavaim kivételével horgonyszövegként.

LSI horgonyok

9. Pontos egyezési horgonyszöveg

A pontos egyezésű horgonyok alapvetően azok a kulcsszavak, amelyekre alapos kutatást végeztél. Például, ha a „grafikai tervezési szolgáltatások” a cél kulcsszó, és a pontos horgonyszöveget használja a linképítéshez, ez azt jelenti, hogy a Pontos egyezés horgonyszövegeit használja. Ezek a legerősebb, de legérzékenyebb kulcsszavak, amelyek mind negatív, mind pozitív szempontból befolyásolhatják webhelyének rangsorolását.

Hogyan kell őket használni??

A keresőoptimalizálók többsége úgy gondolja, hogy ha a pontos egyezésű kulcsszavakat fogják használni, akkor webhelyük képes lesz a pozitív eredmények gyors elérésére. Éppen ellenkezőleg, a dolgok fordítva működnek.

A pontos egyezési horgonyt kevesebb százalékban kell használni a linképítési stratégiában. Igen, használhat pontos egyezésű kulcsszavakat, de csak akkor, ha gyors lendületet szeretne adni a profiljának. Ha újra és újra használja őket, ez negatív hatással lesz Google-profiljára, és a Google feltételezi, hogy természetellenes linkeket épít.

Az alábbiakban megemlítettük a kulcsszavakat annak prioritása alapján, amelyet nekik kell biztosítani.

 1. Márkás horgonyszöveg: Használd amennyire csak tudsz. Ez azt mutatja a Google-nak, hogy a márkaépítésre összpontosít, nem pedig természetellenes kulcsszavakkal spammel az internetet.
 2. Meztelen linkek: A meztelen hivatkozások is biztonságosak, természetesnek tűnnek a profilodban.
 3. Általános horgonyszövegek: Az általános horgonyok vagy a cselekvésre ösztönzés nemcsak figyelmet ölel fel, hanem elősegítik az Ön profiljának egészséges és természetes megőrzését. Használjon CTA-variációkat, ne tartson be egyetlen CTA-t minden linkre.
 4. Kép és rögzítés nélküli: Nyugodtan használhatja ezeket a kulcsszavakat, mivel ők semmi esetre sem okoznak problémát.
 5. Részleges illesztőhorgonyok és LSI: Légy nagyon óvatos, amikor ezeket használja. Győződjön meg arról, hogy nem kémkedett ezekben a Google-profilokban. Változtassa meg a célzott kulcsszót, és használja oly módon, hogy természetesnek tűnjön.
 6. Pontos egyezési horgonyok: Mint fentebb említettük, ezeket óvatosan használja. A pontos egyezésű horgonyok gyakori használata nem jó ötlet a linképítési stratégiához.

Milyen legyen a minta?

Amikor hivatkozásokat fog létrehozni a pénzes oldalához. Győződjön meg arról, hogy nem követ egy olyan mintát, amely a Google számára túlságosan nyilvánvaló ahhoz, hogy elemezze, hogy veszekedve van-e linkek megszerzése. Csak légy véletlenszerű.

Adjon rúgást webhelyére egy pontos egyezési horgonyszöveggel, és a következő linkre keressen egy márkás kulcsszót. A harmadik esetben LSI-t vagy részben illesztett horgonyszöveget használ, majd használjon általános horgonyszöveget, majd ismét márkás kulcsszót, és folytassa ezt véletlenszerű módon.

Kulcs elvihető

Ne ismételje meg a kulcsszavakat egymás után, és folyamatosan keverje el a dolgokat. Ne feledje, hogy a Google elcsípi, amikor túl tökéletes vagy a horgonyszövegekhez és a kulcsszavakhoz. A Google elvárja, hogy a webhely megtalálja a linkeket, és elkötelezett amellett, hogy minőségi tartalmat biztosítson az internet felhasználók számára. Tehát ne gondold a Google becsapását, ha úgy gondolja, hogy megteheti, akkor rossz benyomásod volt róla.

Ne próbáljon inkább természetes módon viselkedni, csak „légy természetes”. Hozz létre linkeket, de ne spammelj az internetet nem kívánt és rossz minőségű tartalommal. Ez az útmutató a személyes tapasztalatokon alapul, és az eredmények eltérhetnek, mivel minden webhely valamilyen módon különbözik.

Általában azonban ez az útmutató segít a linkek kiépítésének stratégiájával kapcsolatos jobb döntések meghozatalában.

A szerző életrajza:

Loius Martin a. Kreatív marketing menedzsere Invictus Stúdió Southlake-ben, Texasban. Az elmúlt három évben digitális marketinggel foglalkozik az Egyesült Államokban. Loius nagy tapasztalattal rendelkezik a blogolás és a marketing területén, és munkája mély betekintést tükröz a jelenlegi marketing taktikájába. Követed őt a Twitter @ loiusmartin1 oldalán.

Olvassa el még:

 • 7 legjobb SEO stratégia webhelyének optimalizálásához 2020-ban
 • Kerülje el ezeket a 30 SEO hibát, amelyek 2020-ban elpusztíthatják a rangsorod
 • A legjobb SEO elemző eszközök webhelyének elemzésére 2020-ra
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map