Bagaimana melakukan Penyelidikan Kata Kunci untuk SEO (Panduan Terbaik untuk Pemula)

Adakah anda mencari kaedah termudah untuk belajar membuat penyelidikan Kata Kunci?


Catatan ini akan memberi anda peluang untuk menyelami beberapa peretasan terbaik yang akan memberi anda peluang untuk melakukan penyelidikan kata kunci berdasarkan hasil dengan sangat mudah dan cekap.

Anda juga akan terbiasa dengan beberapa alat Penyelidikan kata kunci Percuma atau Berbayar yang akan memudahkan tugas SEO anda dengan cara yang paling lengkap dan mulakan Pelan Serangan SEO anda!

Ketika anda berada di tahap awal belajar SEO, itulah ketika anda terbiasa dengan kata yang “Penyelidikan kata kunci”.

Apa itu Penyelidikan Kata Kunci?

penyelidikan kata kunci adalah proses mengenal pasti kata dan frasa yang popular, yang mana orang masuk ke dalam enjin carian dalam usaha untuk mengetahui peringkat mana.

Untuk menentukan kejayaan laman web anda di ruang digital tentang apa kata kunci itu? Ini mungkin kerana penyelidikan Kata Kunci adalah kemajuan pertama dan paling penting dalam SEO.

Penyelidikan kata kunci adalah bahagian penting dalam SEO. Bukan hanya itu, ia juga diharuskan untuk menjalankan Kempen Google Ads.

Tanpa penyelidikan Kata Kunci, kita tidak dapat mengoptimumkan catatan blog, juga tidak dapat melakukan latihan di luar halaman. Seiring dengan garis panduan ini, kita harus menjaga perniagaan.

Tidak ada keraguan tentang ini, tetapi lebih penting lagi untuk menerapkan kata kunci yang relevan dalam artikel atau blog.
Kami akan memberitahu anda 5 langkah mudah untuk penyelidikan kata kunci supaya laman web anda dioptimumkan untuk mesin carian.

Cara melakukan Penyelidikan Kata Kunci dalam 5 Langkah Mudah:

1. Sebelum pergi ke Penyelidikan Kata Kunci yang menarik, kita perlu mengetahui apa kata kunci yang baik:

 • Kata kunci mesti mempunyai sekurang-kurangnya 500 jumlah carian Bulanan (>500).
 • Kadar CPC kata kunci harus lebih tinggi iaitu di atas $ 1 (Ini bermaksud pengiklan berminat dengan kata kunci ini yang memudahkan pengewangan).
 • Tahap persaingan mestilah rendah atau sederhana di SERP (halaman hasil mesin pencari) kerana ia akan membantu kita mendapatkan ROI (pulangan pelaburan) yang lebih baik.
 • Kesukaran SEO Kata Kunci mestilah 0 hingga 30 (Masih mudah). Semakin tinggi kesukaran kata kunci, semakin sukar untuk berada di halaman pertama enjin carian Google kerana persaingan laman web ranking yang tinggi.

2. Senaraikan topik yang berkaitan dengan perniagaan anda dan buat Senarai Topik khusus:

Dalam memilih kata kunci yang tepat, selalu lebih suka menggunakan alat berbayar tetapi itu tidak bermaksud anda tidak boleh menggunakan alat percuma.

Alat percuma menyediakan banyak kata kunci yang berkait rapat, tetapi tidak memberikan kata kunci baru atau pelbagai jenis kata kunci yang digunakan oleh pelanggan anda di enjin carian. Alat Penyelidikan Kata Kunci percuma tidak memberikan hasil tepat bagi kata kunci yang dicari.

Dalam kes ini, cara terbaik untuk menghasilkan kata kunci yang relevan adalah dengan menyenaraikan topik yang berkaitan dengan perniagaan anda dan membuat senarai topik khusus.

Sekarang, topik tersebut merangkumi topik yang berkait rapat yang sangat serupa atau berada dalam kompaun yang sama dengan perniagaan anda.

3. Cari kata kunci yang sudah digunakan orang untuk perniagaan anda:

Sekiranya laman web anda sudah disiarkan, anda mungkin mempunyai emas tersembunyi yang menunggu untuk digali. Tempat yang baik untuk membuat penyelidikan kata kunci adalah Penyelidikan laman Dalaman anda.

Sangat berguna bagi pengguna untuk menampilkan kotak carian di laman web anda, tetapi juga bagus untuk anda kerana mengumpulkan data pertanyaan carian dan laporan carian.

Melihat soalan ini membantu anda meningkatkan kebolehgunaan terutamanya (kerana ia menunjukkan apa yang ingin dilihat oleh orang lain, laman web mana yang mungkin hilang dan tempat navigasi laman web anda lemah). Tetapi anda juga boleh mencari nugget kata kunci, Frasa berguna yang dicari orang. Tambahkan orang tersebut ke senarai anda.

Anda boleh mendapatkan data dan perincian lalu lintas yang berharga menggunakan Konsol Carian Google (sebelumnya disebut Alat Webmaster). Perkhidmatan percuma Google juga memberikan maklumat kepada pemilik laman web mengenai laman web mereka sendiri (terutama dengan penyiapan Analitis Google).

Amat berguna adalah laporan Analisis Carian; apabila anda melihat pertanyaan ini, anda dapat melihat istilah carian apa yang dibawa ke laman web anda dalam carian Google.

Google menggunakan Search Console untuk memberitahu anda tentang kesalahan atau hukuman, dan anda memerlukan alat SEO diagnostik untuk menjaga kesihatan laman web anda. Jadi jangan ketinggalan.

4. Gunakan alat penyelidikan Kata Kunci Terbaik:

Semasa memikirkan Bagaimana melakukan penyelidikan Kata Kunci Anda mesti memikirkan alat penyelidikan kata kunci terbaik yang membantu menghasilkan senarai Kata Kunci yang besar dan berdasarkan hasil dan memberikan anda perincian statistik Lalu Lintas bersama dengan BPK AdSense, Laporan Mesin Pencari dan perincian lain penting untuk SEO laman web anda yang berkesan.

Terdapat banyak alat SEO Percuma dan Berbayar Dalam Talian yang membantu anda menjadikan laman web anda lebih tinggi di semua platform enjin carian.

Berikut adalah beberapa alat penyelidikan kata kunci Percuma dan Berbayar yang membantu memulakan SEO anda tanpa pelaburan:

 1. SEMRush (Temukan pesaing anda, tingkatkan SEO anda, tingkatkan kedudukan anda)
 2. Ahrefs (Alat untuk meningkatkan lalu lintas mesin pencari anda, meneliti dan menganalisis pesaing anda dan memantau fokus Kata Kunci anda)
 3. Kwfinder (Alat penyelidikan kata kunci yang mudah digunakan yang menawarkan idea kata kunci yang tepat)
 4. Kesukaran untuk pengguna (Alat percuma Untuk kata kunci ekor panjang dan pendek oleh Neil Patel) (Bagi mereka yang tidak mahu menggunakan alat berbayar)
 5. WhatsMySerp (Jumlah carian percuma, CPC & data persaingan di laman web yang berguna untuk Pemasar Internet) (Bagi mereka yang tidak mahu menggunakan alat berbayar)
 6. Alat Kata Kunci (Alternatif terbaik Untuk Perancang Kata Kunci Google Dan Alat Penyelidikan Kata Kunci Lain)

5. Analisis Kata Kunci Pesaing Anda:

Analisis kata kunci yang kompetitif adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk bersaing di tempat yang ramai dan mendapat faedah yang besar bagi perniagaan lain di industri mereka. Oleh itu, bagaimana anda benar-benar mencari kata kunci yang menjadi sasaran pesaing anda dalam kempen carian berbayar dan organik mereka?

Berikut adalah beberapa alat dan taktik penyelidikan kata kunci terbaik yang boleh anda gunakan untuk mencari kata kunci pesaing:

 1. SemRush (Suite All-Inclusive untuk Aliran Kerja Pemasaran Anda, periksa artikel ulasan SEMrush penuh di sini)
 2. KWFinder (Cari kata kunci yang berharga, dengan sedikit bantuan daripada rakan anda)
 3. SpyFu (Perisik pada Pertandingan SEO Anda)

Baca Juga: 11 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk SEO pada tahun 2020 (Percuma dan Berbayar)

Kesimpulan:

Tahniah: – Anda berjaya!

Penyelidikan kata kunci harus menjadi permulaan strategi SEO yang mampan. Hasilnya akan menjadi senarai panjang kata kunci yang anda ingin cari. Tetapi bahagian paling sukar masih ada: tulis semua kandungan itu. Anda harus menulis artikel dan catatan blog pada setiap kata kunci yang ingin anda cari. Ini cukup mencabar!

Baca Juga:

 • SEMrush 30 Hari Percubaan Percuma 2020
 • Alat Analisis SEO Terbaik untuk 2020
 • 30 Kesalahan SEO yang harus dielakkan pada tahun 2020
 • 25 Cara Meningkatkan Trafik Laman Web pada tahun 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map