Dapatkan Banyak Lalu Lintas Untuk Blog WP Anda Dengan Kata Kunci Ekor Panjang

Adakah anda cuba memberi peringkat pada blog WordPress anda dengan kata kunci persaingan yang tinggi? Adakah pesaing anda juga berjuang untuk memberi peringkat untuk mereka? Mungkin sukar… saya bermaksud memenangi pertempuran ini.


Anda tahu, saya ada penyelesaian yang baik untuk anda, kata kunci panjang. Mengapa anda mesti mendengar nasihat saya? Kerana kata kunci ekor panjang dapat mendorong banyak trafik penukaran tinggi ke blog WordPress anda dan meningkatkan pendapatan untuk perniagaan anda secara dramatik.

Di bawah ini anda dapat melihat grafik tahun ini yang menunjukkan trafik organik yang melambung tinggi ke Blog Ahrefs.

melambung tinggi trafik organik

Mengapa perkara ini berlaku? Bukan masalah bernasib baik. Kami hanya menggunakan strategi penyelidikan kata kunci secara aktif dan saya bersedia untuk membagikannya kepada anda.

Jadi, dalam artikel ini, saya akan menerangkan cara memanfaatkan kata kunci ekor panjang dan mendapatkan beg lalu lintas carian yang saya janjikan kepada anda pada awal catatan blog ini. Ngomong-ngomong, tidak perlu usaha besar.

OK, izinkan saya memberitahu anda apa kata kunci ekor panjang dan mengapa anda harus mempedulikannya.

Definisi kata kunci ekor panjang

Dengan kata mudah, kata kunci ekor panjang adalah pertanyaan carian dengan jumlah yang tidak popular atau rendah. Mereka sangat fokus dan cenderung menukar perigi yang luar biasa.

Saya akan kembali kepada persoalan mengapa kata kunci ini disebut “ekor panjang” sedikit kemudian.

Kami menganalisis 1.9 bilion kata kunci dalam pangkalan data Ahrefs AS dan terkejut apabila mendapati bahawa 92.42% daripadanya mendapat sepuluh carian sebulan atau lebih sedikit.

Sila lihat grafik di bawah. Adakah anda melihat “ekor” ungu? Ia menggambarkan pertanyaan yang tidak popular. Saya pasti sekarang anda faham mengapa kata kunci yang kurang popular disebut kata kunci ekor panjang.

Ini berlaku kerana mereka berada di ekor grafik permintaan carian yang sangat panjang.

grafik permintaan carian

Kata kunci ekor panjang tidak ada kaitan dengan bilangan perkataan. Artinya, pertanyaan carian pendek boleh menjadi kata kunci “ekor panjang”, dan pertanyaan panjang boleh menjadi kata kunci “kepala”.

Sebagai contoh:

Pekerjaan pemasaran digital dan kursus pemasaran digital adalah kata kunci “kepala”, sementara am254 dan animacrack adalah ekor panjang.

Adakah anda berminat? Adakah anda ingin mengetahui cara mencari kata kunci ekor panjang dan mendapatkan lalu lintas yang besar dari mereka? Ikut saya lebih jauh.

Kata kunci ekor panjang – cara mencarinya

Mari mulakan dengan kaedah termudah. Ambil topik yang luas dan mulailah menaipnya ke Google. Adakah anda melihat cadangan pelengkap automatik Google ini?

Cara mencari kata kunci ekor panjang

Ini adalah carian yang lebih spesifik dan kurang popular yang berkaitan dengan topik keseluruhan yang anda cari.

Tandai kotak “Orang juga bertanya” juga.

Orang juga bertanya

Dan jangan lupa tentang kawasan “Carian yang berkaitan dengan” di bahagian bawah hasil carian.

Pencarian yang berkaitan dengan

Hasil yang dipaparkan di bahagian ini memberi gambaran mengenai carian lain yang kurang popular tetapi lebih spesifik yang dilakukan orang mengenai topik itu.

Walau bagaimanapun, saya mesti memberi amaran bahawa mengumpulkan kata kunci ini dari Google secara manual boleh memakan masa yang cukup lama. Jadi, mungkin ini adalah penyelesaian yang bijak untuk menggunakan alat penyelidikan kata kunci profesional untuk mencari ribuan kata kunci ekor panjang yang bagus dalam masa beberapa saat.

saya guna Penjelajah Kata Kunci Ahrefs untuk tujuan tersebut. Itu wajar kerana saya bekerja untuk syarikat itu, tetapi anda boleh menggunakan mana-mana alat pemasaran pilihan anda.

Prosesnya biasanya disederhanakan dengan tindakan berikut:

 • Saya memasukkan kata kunci benih
 • Pilih laporan yang diperlukan
 • Gunakan penapis Volume kerana saya ingin mencari kata kunci dengan jumlah carian yang rendah di ceruk saya

Sekiranya saya mencari pertanyaan yang lebih khusus tetapi bukan yang umum, saya juga boleh menggunakan penapis kiraan kata untuk mencari kata kunci ekor panjang yang terdiri daripada banyak perkataan.

Kata kunci Explorer juga menawarkan laporan Soalan. Jenis pertanyaan ini mungkin “tidak popular dan spesifik”, baca pertanyaan panjang.

Sekiranya anda lebih suka berada dalam had anggaran anda dan menggunakan kebanyakan alat percuma, cubalah Jawab orang ramai. Ia melakukan sesuatu yang serupa.

Terdapat kaedah lain yang berkesan untuk menemui kata kunci ekor panjang yang menjanjikan dalam bidang / industri anda. Anda boleh melihat kata kunci yang menjadi pesaing semasa.

Sekali lagi, saya melakukannya di Ahrefs, tetapi anda boleh melakukannya di alat pemasaran kegemaran anda.

Saya hanya memasukkan domain pesaing ke dalam Penjelajah Laman Ahrefs, pergi ke laporan Kata Kunci Organik, kemudian tapis untuk kata kunci dengan jumlah carian yang rendah.

Nota sampingan: Ini adalah video yang sangat bermaklumat mengenai Cara Melakukan Penyelidikan Kata Kunci pada tahun 2020.

Saya tidak pasti bahawa anda telah mempertimbangkan pendekatan seperti ini untuk mencari kata kunci ekor panjang untuk kandungan yang anda hantar di blog WP anda.

Bukan itu sahaja Saya dapat mengumpulkan beberapa kaedah lagi untuk mencari perkara yang mungkin dicari oleh orang di industri anda di Google:

 • Melangkah ke kasut pelanggan anda. Bahasa apa yang akan mereka gunakan dan bagaimana frasa pertanyaan semasa mencari produk atau perkhidmatan anda?
 • Tidak ada cara yang lebih baik untuk mengetahui jenis kata, frasa, dan bahasa apa yang digunakan pelanggan daripada bercakap dengan mereka. Bercakap dengan pelanggan anda.
 • Tonton urutan dalam komuniti dalam talian. Lawati forum industri untuk melihat soalan apa yang ditanyakan oleh pelanggan anda dan bagaimana mereka menyusunnya. Memeriksa kumpulan Facebook dan platform media sosial lain juga tidak akan menyakitkan.

Bagaimana mendapatkan timbunan lalu lintas carian dari kata kunci ekor panjang

Lebih mudah memberi peringkat untuk ekor panjang daripada kata kunci “kepala”.

Sebagai contoh, beberapa kata kunci ekor panjang di halaman peringkat teratas mungkin mempunyai kira-kira 2,500 carian bulanan.

Juga, sebahagian besar halaman peringkat teratas akan mempunyai kurang dari 20 domain rujukan, yang bermaksud bahawa jika anda membuat halaman mengenai topik itu dan membina beberapa pautan kepadanya, anda boleh mengharapkan kedudukan di 10 teratas dengan mudah.

Sekiranya kita membandingkan khayalan panjang-panjang, kita baru saja bercakap di atas dengan istilah “kepala” yang popular, yang mempunyai, kira-kira, 100,000 carian bulanan dan semua peringkat halaman teratas yang mempunyai banyak pautan balik, kemungkinan anda mengatasi mereka semua menjadi sengsara.

Yang diambil adalah lebih mudah untuk mendapatkan dan mendapatkan trafik dari kata kunci ekor panjang.

Walau bagaimanapun, anda boleh menghadapi situasi berikut:

Anda mempunyai beberapa kata kunci yang mempunyai carian bulanan yang serupa. Adakah ini bermaksud mudah untuk memberi peringkat kepada salah satu daripada mereka?

Jawapannya adalah tidak.

Lihat halaman peringkat teratas terlebih dahulu. Salah satu kata kunci anda mungkin berubah menjadi sangat kompetitif. Adakah anda ingin mengetahui sebabnya?

Ini berlaku apabila pertanyaan carian tidak merangkumi topik uniknya sendiri dan berada di bawah topik yang lebih luas.

Izinkan saya menerangkan fenomena tersebut. Apabila orang yang berbeza mencari perkara yang sama, Google memahami perkara ini dan menduduki set halaman yang hampir sama untuk semua pertanyaan panjang.

Di sini kita dapat mencapai kesimpulan – setiap topik mempunyai ‘keluk permintaan carian’ tersendiri.

Sekiranya anda membuat ‘keluk permintaan carian’ untuk kata kunci ekor panjang, anda akan melihat bahawa walaupun terdapat beberapa istilah “kepala”, terdapat juga ekor yang sangat panjang yang terdiri daripada ribuan kata kunci dengan volume rendah. Semua itu adalah bahagian dari topik besar yang sama.

Tetapi anda tidak perlu risau sekiranya memilih kata kunci yang betul dengan jumlah carian yang rendah.

Kepada anda

Anda tahu, saya peminat kata kunci ekor panjang dan artikel ini hanyalah hujung gunung es yang mengungkapkan peluang SEO yang luar biasa dari ekor panjang untuk blog WP serta sumber lain yang mempunyai semacam kandungan pada mereka yang memerlukan promosi dan kedudukan tinggi dalam enjin carian.

Sekiranya anda juga penginjil kata kunci ekor panjang, sila beri saya komen dalam komen. Sekiranya topik ini baru bagi anda, soalan / fikiran / cadangan anda selalu diterima di bawah.

Jangan malu untuk berkongsi artikel ini di media sosial anda jika anda menganggapnya berharga.

Sorakan!

Mengenai Pengarang:

Helga Moreno adalah pencipta dan pemasar kandungan yang penuh minat di Ahrefs cukup berani untuk mempercayai bahawa jika ada buku yang ingin dibacanya, tetapi belum ditulis, maka dia mesti menulisnya sendiri.

Baca Juga:

 • 14 Alat SEO Terbaik Yang Digunakan Semua Pakar SEO Pada Tahun 2020 (Percuma & Dibayar)
 • 9 Cara Mendapatkan Pautan Balik Berkualiti Tinggi Secara Percuma
 • Cara Mempercepat Proses Pengindeksan Laman Web pada tahun 2020?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map