De beginnershandleiding voor het verankeren van teksten en het gebruik ervan in linkbuilding

Ankertekst is mijn sleutelwoord,


Ankertekst is de link die we gebruiken voor backlinking,

Ummm Ankertekst? Wat is dat?

Wat is een ankertekst en hoe moet deze worden gebruikt? Ik stelde deze vraag aan enkele SEO-nieuwkomers in mijn kring en dit zijn de antwoorden die ik van hen heb gekregen.

Niets is schokkend aan het feit dat een meerderheid van de nieuwkomers niet eens begrijpt wat een ankertekst is en waar en hoe deze moet worden gebruikt, ondanks het feit dat ze deze zelf vaak hebben gebruikt. Ze plaatsen het constant hier en daar nog dagelijks, ze hebben geen theoretische kennis van wat het is en hoe het moet worden benut om de maximale voordelen voor de rangschikking van hun site te behalen.

Deze simplistische en eenvoudige gids is geschreven om u te begeleiden bij de basis van ankertekst en hoe deze kan worden gebruikt om uw SEO-resultaten te maximaliseren. Dus zonder verder te wachten, laten we erin duiken.

Wat is een ankertekst?

Anker tekst is een klikbare link die u insluit in uw gastposts, uw webinhoud of een andere plaats waar u uw sitelink verlaat, zoals forums, bedrijfsprofiel, blogscommentaar, enz. Hoewel de meeste mensen van mening zijn dat ankerteksten niet zijn even belangrijk als voorheen. Maar eigenlijk doen ze er nog steeds toe en moet je ze nog steeds strategisch gebruiken. Ze zijn van belang zolang backlinks en linkbuildingzaken van belang zijn.

Het Google-algoritme update echter vooral de Penguin-update in 2012 heeft de linkbuildingpraktijken veranderd. De algoritme-update zette SEO’s ertoe aan om een ​​aantal belangrijke wijzigingen aan te brengen in hun linkbuilding-strategie. Om het anders te zeggen: Google is slimmer dan ooit tevoren geworden om te detecteren of u betrokken bent bij een of andere vorm van onnatuurlijke linkbuilding. Als het je op heterdaad betrapt, raakt het je met een slopende straf.

En hoe weet Google dit? Eenvoudig, via uw ankerteksten.

Stel dat u een ontwerpbedrijf heeft met de naam “ABC” dat grafische ontwerpdiensten aanbiedt, dan mogen al uw backlinks niet worden ingesloten in dezelfde ankertekst “grafische ontwerpdiensten”. Anders weet Google vroeg of laat dat u agressieve, onnatuurlijke links opbouwt en dat u daarom een ​​straf krijgt.

Wat zijn de soorten ankerteksten?

Je moet je afvragen: komen ankerteksten echt in soorten voor? Wel, ja. In plaats van keer op keer een enkele ankertekst in uw berichten te gebruiken, kunt u de verschillende typen gebruiken waarmee u de ankerteksten in meerdere variaties kunt breken.

Hieronder hebben we de soorten ankerteksten genoemd die, indien gebruikt in een perfecte verhouding, uw sitepositie sneller dan ooit tevoren zouden verbeteren.

1. Merkankers

Dit zijn de soorten ankers met uw merknaam erin. Het kan de merknaam alleen zijn of met extra woorden ervoor of erna. Hier is een voorbeeld van een branded ankertekst van Ahrefs.

Gemerkte ankers

2. Naked Link-ankers

Naakte linkankers zijn de soorten ankerteksten waarbij u de link plaatst zoals deze is, zonder deze in te sluiten in enige vorm van tekst.

3. Generieke ankers

Generieke ankers zijn in feite CTA’s waarin u noch de gerichte zoekwoorden, noch de merknaam gebruikt.

Bijvoorbeeld:

 • Lees hier
 • Klik hier
 • Bezoek onze website

4. Geen anker

Dit is het type anker dat de meeste merken gebruiken. U kunt dit type anker krijgen wanneer u een link krijgt via een afbeelding (zonder ALT-tag), of u kunt het eenvoudig verkrijgen door geen ankertekst in uw inhoud op te nemen. Zo ziet een No Anchor eruit.

Geen anker

5. Merknaam met trefwoord

Dit is het type ankertekst waarbij u de gerichte zoekwoorden samenvoegt met uw merknaam.

Zo ziet het eruit:

 • ABC aangepast logo-ontwerp
 • ABC webdesigndiensten
 • ABC Brochure ontwerp

6. Beeldankers

Waar u ook een afbeelding plaatst, zorg ervoor dat u ALT-tag erin plaatst. Google beschouwt deze ALT-tag als een ankertekst voor een afbeelding. Anders zou het worden beschouwd als een nee-anker dat we in de vorige kop hebben genoemd.

7. Gedeeltelijke matchankers

Voor dit soort ankertekst gebruikt u de varianten van uw gerichte zoekwoorden.

Bijvoorbeeld:

 • Leer de juiste manier om ankertekst te gebruiken
 • Lees de basis van het gebruik van ankerteksten

8. LSI-ankers

LSI staat voor latente semantische indexering. Ga naar Google, typ uw trefwoord en hieronder krijgt u de gerelateerde zoektermen uw getypte zoekopdracht. Dit zijn LSI-sleutelwoorden voor uw merk. Mijn doelzoekwoord is bijvoorbeeld grafische ontwerpdiensten. Dit zijn de LSI-trefwoorden die ik naast mijn doeltrefwoorden als ankertekst kan gebruiken.

LSI-ankers

9. Exact overeenkomende ankertekst

Exact match ankers zijn in feite de trefwoorden waarvoor u het grondige onderzoek heeft gedaan. Als ‘graphic design services’ bijvoorbeeld uw doelzoekwoord is en u de exacte ankertekst voor de linkbuilding gebruikt, betekent dit dat u Exact Match-ankerteksten gebruikt. Dit zijn de krachtigste maar ook de meest gevoelige zoekwoorden die de positie van uw site zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden.

Hoe moeten ze worden gebruikt?

De meeste SEO’s zijn van mening dat als ze de exacte zoekwoorden zouden gebruiken, hun site de positieve resultaten snel zou kunnen behalen. Integendeel, de dingen werken andersom.

Exact match anker moet in een kleiner percentage worden gebruikt in uw linkbuildingstrategie. Ja, u kunt exacte zoekwoorden gebruiken, maar alleen als u uw profiel een snelle boost wilt geven. Als je ze keer op keer blijft gebruiken, heeft dit een negatieve invloed op je Google-profiel en gaat Google ervan uit dat je onnatuurlijke links bouwt.

Hieronder hebben we de zoekwoorden genoemd op basis van de prioriteit die eraan moet worden gegeven.

 1. Branded Anchor tekst: Gebruik het zoveel als je kunt. Dit laat Google zien dat je gefocust bent op het opbouwen van een merk, in plaats van het internet te spammen met onnatuurlijke zoekwoorden.
 2. Naakte Links: Nogmaals, naakte links zijn veilig, ze lijken natuurlijk in uw profiel.
 3. Generieke ankerteksten: Generieke ankers of oproep tot acties trekken niet alleen de aandacht, maar helpen ook om je profiel gezond en natuurlijk te houden. Gebruik variaties op CTA’s, blijf niet voor elke link bij één CTA.
 4. Afbeelding en geen anker: Voel je vrij om dit soort zoekwoorden te gebruiken, omdat ze je ook niet in de problemen brengen.
 5. Gedeeltelijke matchankers en LSI: Wees heel voorzichtig wanneer u deze gebruikt. Zorg ervoor dat je je Google-profiel niet met tonnen hiervan spamt. Maak variaties op uw gerichte zoekwoord en gebruik het op een manier die er natuurlijk uit moet zien.
 6. Exacte matchankers: Zoals hierboven vermeld, wees voorzichtig. Frequent gebruik van exact match ankers is geen goed idee voor uw linkbuilding strategie.

Wat zou het patroon moeten zijn?

Wanneer u links gaat bouwen voor uw geldsite. Zorg ervoor dat u geen patroon volgt dat te duidelijk is voor Google om te analyseren dat u op het punt staat backlinks te verwerven. Wees gewoon willekeurig.

Geef uw website een kick met een exacte ankertekst en ga voor de volgende link voor een merkzoekwoord. Voor de derde gebruikt u een LSI of gedeeltelijk overeenkomende ankertekst, gebruikt u vervolgens een generieke ankertekst en gebruikt u opnieuw een merkzoekwoord en blijft u dit op een willekeurige manier doen.

Belangrijkste afhaalmaaltijd

Herhaal geen zoekwoorden achter elkaar en blijf dingen door elkaar halen. Onthoud dat Google er een hekel aan heeft als u te perfect bent met uw ankerteksten en zoekwoorden. Google verwacht dat de website waarnaar de links zoeken, zich inzet voor het leveren van inhoud van hoge kwaliteit aan internetgebruikers. Denk dus niet aan het misleiden van Google, als je denkt dat je dit wel kunt, dan heb je een verkeerde indruk gehad.

Probeer in plaats daarvan niet natuurlijk te doen, maar ‘wees natuurlijk’. Bouw links op, maar spam het internet niet met ongewenste inhoud van slechte kwaliteit. Deze gids is gebaseerd op persoonlijke ervaring en de resultaten kunnen variëren omdat elke website op de een of andere manier anders is.

Over het algemeen zal deze gids u echter helpen bij het nemen van betere beslissingen met betrekking tot uw linkbuildingstrategie.

Bio van de auteur:

Loius Martin is de Creative Marketing Manager bij Invictus Studio in Southlake, Texas. Hij doet de afgelopen drie jaar digitale marketing in de Verenigde Staten. Loius heeft uitgebreide ervaring met bloggen en marketing en zijn werk weerspiegelt een diep inzicht in de marketingtactieken van de huidige wereld. Je kunt hem volgen op @ loiusmartin1 op Twitter.

Lees ook:

 • 7 beste SEO-strategieën om uw website in 2020 te optimaliseren
 • Vermijd deze 30 SEO-fouten die uw ranking in 2020 kunnen doden
 • Beste SEO-analysetools om uw website voor 2020 te analyseren
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map