Hoe zoekwoordonderzoek voor SEO te doen (de ultieme gids voor beginners)

Bent u op zoek naar de eenvoudigste manier om te leren hoe u trefwoordonderzoek kunt doen??


Dit bericht geeft je de kans om in een aantal beste hacks te duiken die je in staat stellen om resultaatgericht trefwoordonderzoek uit te voeren met het grootste gemak en efficiëntie.

U zult ook bekend zijn met een aantal gratis of betaalde zoekhulpmiddelen voor zoekwoorden die uw SEO-taak op de meest uitgeruste manier die u zich kunt bedenken, kunt vergemakkelijken en uw SEO-plan voor aanvallen kunt starten!

Wanneer u zich op het eerste niveau bevindt om SEO te leren, dan bent u bekend met een woord dat ‘zoekwoordonderzoek’ is.

Wat is trefwoordonderzoek?

trefwoordonderzoek is het proces van het identificeren van populaire woorden en woordgroepen, die mensen in zoekmachines invoeren om te weten waarvoor ze moeten rangschikken.

Waar gaat dat trefwoord over om het succes van uw website in digitale ruimte te bepalen? Dit komt waarschijnlijk omdat trefwoordonderzoek de eerste en de belangrijkste vooruitgang in SEO is.

Zoekwoordonderzoek is een integraal onderdeel van SEO. Niet alleen dat, het is ook vereist om een ​​Google Ads-campagne uit te voeren.

Zonder trefwoordonderzoek kunnen we een blogpost niet optimaliseren en kunnen we ook niet off-page oefenen. Samen met deze lijnen moeten we de zaken regelen.

Hierover bestaat geen twijfel, maar het is nog belangrijker om relevante zoekwoorden in een artikel of blog te implementeren.
We gaan u 5 eenvoudige stappen voor zoekwoordonderzoek vertellen, zodat uw website zoekmachine-geoptimaliseerd is.

Hoe zoekwoordonderzoek te doen in 5 eenvoudige stappen:

1. Voordat we tot het uiterste gaan van Keyword Research, moeten we weten wat een goed zoekwoord is:

 • Het zoekwoord moet minimaal 500 maandelijkse zoekvolumes hebben (>500).
 • Het CPC-tarief van het zoekwoord zou hoger moeten zijn, d.w.z. boven $ 1 (dit betekent dat adverteerders geïnteresseerd zijn in dit zoekwoord, wat het gemakkelijker maakt om inkomsten te genereren).
 • Het concurrentieniveau moet laag of matig zijn in SERP (pagina met zoekresultaten van zoekmachines) omdat het ons zal helpen een betere ROI te behalen (rendement op investering).
 • Zoekwoord SEO-moeilijkheidsgraad moet 0 tot 30 zijn (nog steeds eenvoudig). Hoe hoger de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord, hoe moeilijker het is om op de eerste pagina van de Google-zoekmachine te staan ​​vanwege de hoge concurrentie van de ranking website.

2. Maak een lijst van relevante onderwerpen met betrekking tot uw bedrijf en maak een niche-lijst met onderwerpen:

Gebruik bij het selecteren van de juiste zoekwoorden altijd liever betaalde tools, maar dat betekent niet dat u geen gratis tools mag gebruiken.

Gratis tools bieden veel zoekwoorden die nauw verwant zijn, maar ze geven u geen nieuwe zoekwoorden of verschillende soorten zoekwoorden die uw klanten gebruiken in zoekmachines. Gratis hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek bieden u geen nauwkeurige resultaten van het gezochte trefwoord.

In dit geval is de beste manier om relevante zoekwoorden te bedenken door relevante onderwerpen met betrekking tot uw bedrijf op te sommen en een lijst met niche-onderwerpen te maken.

Nu bevat het onderwerp nauw verwante onderwerpen die erg op elkaar lijken of zich in dezelfde samenstelling bevinden als uw bedrijf.

3. Ontdek het zoekwoord dat mensen al voor uw bedrijf gebruiken:

Als uw website al live is, heeft u mogelijk een verborgen goud dat wacht om te graven. Een goede plaats om trefwoordonderzoek te doen, is uw interne site-onderzoek.

Het is erg handig voor gebruikers om een ​​zoekvak op uw site te presenteren, maar het is ook goed voor u omdat het gegevens over zoekopdrachten en zoekopdrachten verzamelt.

Als u deze vragen ziet, kunt u vooral de bruikbaarheid verbeteren (omdat het laat zien wat mensen willen zien, welke websites kunnen verdwijnen en waar de navigatie van uw site zwak is). Maar u kunt ook zoeken op trefwoordnuggets, nuttige zinnen waar mensen naar zoeken. Voeg die mensen toe aan je lijst.

U kunt waardevolle gegevens en verkeersdetails vinden met Google Search Console (voorheen Webmaster Tools genoemd). De gratis service van Google geeft website-eigenaren ook informatie over hun eigen sites (vooral als Google Analytics is ingesteld).

Vooral handig is het Search Analytics-rapport; wanneer u deze zoekopdracht doorneemt, kunt u zien welke zoektermen uw webpagina’s opleveren in Google Zoeken.

Google gebruikt de Search Console om u te informeren over fouten of sancties, en u heeft diagnostische SEO-tools nodig om uw site gezond te houden. Mis het dus niet.

4. Gebruik de beste onderzoekstools voor zoekwoorden:

Terwijl u nadenkt over hoe u zoekwoordonderzoek moet doen, moet u bedenken welke de beste tool voor zoekwoordonderzoek is die helpt bij het genereren van een grote en resultaatgestuurde lijst met zoekwoorden en u de details van verkeersstatistieken geeft samen met AdSense CPC, zoekmachinerapporten en andere details belangrijk voor een effectieve SEO van uw site.

Er zijn talloze online gratis en betaalde SEO-tools die u helpen om uw website hoger te rangschikken in alle zoekmachineplatforms.

Hieronder volgen enkele gratis en betaalde hulpprogramma’s voor het onderzoeken van zoekwoorden waarmee u uw SEO zonder investering kunt starten:

 1. SEMRush (ontdek uw concurrenten, verbeter uw SEO, verbeter uw rangschikking)
 2. Ahrefs (Hulpmiddelen om uw zoekmachineverkeer te vergroten, uw concurrenten te onderzoeken en te analyseren en uw focus te volgen)
 3. Kwfinder (een gebruiksvriendelijke tool voor het onderzoeken van zoekwoorden die het juiste zoekwoordidee biedt)
 4. Ubersuggest (Gratis tool voor zowel long- als short tail-zoekwoorden door Neil Patel) (Voor degenen die niet voor de betaalde tool willen gaan)
 5. WhatsMySerp (Vrij zoekvolume, CPC & wedstrijdgegevens op websites die nuttig zijn voor internetmarketeers) (voor degenen die niet voor de betaalde tool willen gaan)
 6. Hulpprogramma voor zoekwoorden (Het beste alternatief voor Google Zoekwoordplanner en andere hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek)

5. Analyseer het trefwoord van uw concurrent:

Een competitieve zoekwoordanalyse is een van de meest effectieve manieren om op drukke plaatsen te concurreren en aanzienlijke voordelen te behalen voor andere bedrijven in hun branche. Dus hoe vind je eigenlijk zoekwoorden die je concurrenten targeten in hun betaalde en organische zoekcampagnes?

Hieronder volgen enkele van de beste tools en tactieken voor het onderzoeken van zoekwoorden die u kunt gebruiken om zoekwoorden van concurrenten te vinden:

 1. SemRush (All-inclusive suite voor uw marketingworkflow, bekijk hier het volledige SEMrush review-artikel)
 2. KWFinder (Vind waardevolle zoekwoorden, met een beetje hulp van je vrienden)
 3. SpyFu (bespioneer uw SEO-competitie)

Lees ook: 11 Beste hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek voor SEO in 2020 (gratis en betaald)

Conclusie:

Gefeliciteerd: – Je hebt het einde gehaald!

Zoekwoordonderzoek moet het begin zijn van elke duurzame SEO-strategie. Het resultaat is een lange lijst met zoekwoorden waarnaar u op zoek bent. Maar het moeilijkste deel staat nog voor de boeg: schrijf al die inhoud. U moet artikelen en blogposts schrijven over elk zoekwoord dat u wilt vinden. Dit is een behoorlijke uitdaging!

Lees ook:

 • SEMrush 30 dagen gratis proefperiode 2020
 • Beste SEO-analysetools voor 2020
 • 30 SEO-fouten om te vermijden in 2020
 • 25 manieren om het websiteverkeer in 2020 te vergroten
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map