Kako do 2020. dobiti besplatne kvalitetne povratne veze

Kako doći do kvalitetnih povratnih veza?“Još uvijek je SEO strategija broj jedan za svakog trgovca.


Razlog „Povratne veze“ i dalje je najvažniji faktor rangiranja za sve tražilice. Povratna veza znači vezu s druge web lokacije na vašu web lokaciju.

Da biste postigli najbolje mjesto u rezultatima pretraživanja, morate imati visok broj kvalitetnih povratnih veza. A dobivanje kvalitetnih povratnih veza nije težak posao. Možete to dobiti pametnim radom.

Ovdje je WPressBlog osigurao 9 načina za besplatno dobivanje kvalitetnih povratnih veza u 2020. godini.

1. Stvorite visokokvalitetni sadržaj

Sadržaj visoke kvalitete uvijek privlači veze. Kao sadržaj visoke kvalitete možete objaviti originalna istraživanja, cjeloviti vodič, vlastite studije slučaja, ankete itd.

Uvijek pišite sadržaj za svoju publiku, a ne za Google. Vaš sadržaj mora biti lako čitljiv i informativan. Ako to učinite, mnogi će korisnici dijeliti vaš sadržaj i dodijeliti vam povratnu vezu.

2. Prekinuta poveznica

Slomljena poveznica je najbrža tehnika izgradnje veze. Ovom tehnikom možete koristiti za izgradnju kvalitetnih veza. Ali kako?

Svaka gornja web stranica trpi pokvarene veze. Broken-linkovi su loše korisničko iskustvo, tako da se to ne želi dogoditi niti jednom webmasteru.

Ovdje možete dobiti prednosti ovoga. Prvo pronađite top web stranice povezane s vašom nišom. Zatim pretražite neispravne veze na toj web lokaciji. Da biste pronašli pokvarene veze na web mjestu, možete upotrijebiti Alat Ahrefs Broken Link Checker.

Prekinuta poveznica

Nakon što nađete pokvarenu vezu, obratite se webmasteru i obavijestite ih o svojoj neispravnoj vezi. Dok ih obavijestite o neispravnoj vezi, navedite svoju sadržajnu vezu kako biste je zamijenili. Ne budite pohlepni, budite uvijek ljubazni dok kontaktirate webmastera.

U slučaju da nemate sadržaj povezan s neispravnom vezom, možete ga stvoriti i obavijestiti webmastera o tome.

3. Blogiranje gostiju

Blogging za goste i dalje je najpopularniji i najučinkovitiji način za izgradnju veza. Gosta bloganje pomaže vam u povećanju reputacije branda i sljedbenika društvenih medija.

Ovdje morate pronaći web stranice u vašoj niši koje prihvaćaju postove gostiju. Da biste pronašli stranice za gostujuće bloganje u vašoj niši koje možete koristiti operateri pretraživanja Google.

pronađite gostujuće web stranice za bloganje

Korištenjem pretraživača možete suziti rezultate pretraživanja i dobiti savršenu web stranicu za podnošenje gostujućeg bloga.

Ako želite poslati članak vezan uz SEO, onda na Googleu možete upisati “SEO + Guest post”. Možete i „pisati za nas“, „postati saradnik“, „poslati članak“ itd. Umjesto „posta gosta“ u Googleovoj pretraživanju.

Na ovaj način svoj članak možete poslati na vrh stranice. Ne zaboravite u svoje biološke dokumente dodati veze na društvenim mrežama.

4. Pošaljite infografiku

Velika je potražnja za infografikama jer ih je lako razumjeti, a pomaže i u zarađivanju povratnih veza.

Također možete stvoriti Infografiku da biste zaradili povratne veze. Sada odaberite trendi temu u svojoj niši i stvorite infografiku na njoj, a zatim je pošaljite na popularne web stranice poput Visual.ly, Mashable, itd..

Ako vaš Infographic postane viralni, tada možete zaraditi mnoge povratne veze. Pošaljite svoje infografike na vrh web mjesta kako biste povećali šanse za dobivanje kvalitetnih povratnih veza.

Možete koristiti ove top 10+ besplatne web stranice za prijavu Infographica da biste poslali svoje infografike.

5. Promovirajte svoj sadržaj

Ako imate kvalitetan sadržaj, promovirajte ga što je više moguće. Kad promovirate vaš sadržaj, ljudi će ga primijetiti, a zatim ga dijele i na kraju, zaradit ćete povratne veze.

Mnogo je načina za promociju sadržaja, evo nekoliko njih:

 • Prvo, podijelite svoj sadržaj s pretplatnicima e-pošte slanjem e-pošte.
 • Dijelite svoj sadržaj na Facebook grupama i LinkedIn grupama.
 • Kreirajte prezentaciju svog sadržaja i podijelite ga na web lokacijama poput SlideShare.
 • Napravite videozapis svog sadržaja, a zatim ga podijelite na web lokacijama poput YouTubea.
 • Pronađite web stranice na kojima se vrše tjedni ili mjesečni zaokruživači, a zatim pošaljite sadržajnu vezu kako biste je uključili u svoj sljedeći pregled.

6. Napišite svjedočanstva

Pišite svjedočanstva

Napišite izjavu za web stranice od kojih koristite usluge. Obratite im se i recite im svoje iskustvo s njihovim uslugama. Oni će sadržavati vašu izjavu i pružiti vam povratnu vezu uglavnom s njihove početne stranice. Ovo će biti stvarno kvalitetna veza.

Obratite se svim onim web stranicama, čije alate koristite i pošaljite izjavu o tom alatu svom webmasteru.

7. Razgovarajte

Dobijanje pozivnice za intervju početnicima je malo teška stvar. Ali ne brinite, to možete učiniti tako što ćete kontaktirati web stranice koje često objavljuju intervjue. Recite im o znanju koje možete podijeliti s njima, a zatim će oni to objaviti, uključujući vezu vašeg web mjesta u sljedećem pregledu.

8. Zatražite vezu za spominjanje svoje robne marke

Ako imate previše visokokvalitetnog sadržaja, tada je moguće da su mnoge web stranice spomenule vašu robnu marku u svom sadržaju. Možeš koristiti upozorenja Googlea da biste pronašli koja je web lokacija koristila vašu marku.

Na nekim web mjestima naći ćete naziv svoje robne marke bez davanja veze do vaše web stranice. Ovdje možete kontaktirati te webmastere i zatražiti od njih da dodaju vezu na vašu web lokaciju uz vašu marku.

9. Pronađite povratne veze konkurencije

Pronađite povratne veze svojih konkurenata i provjerite izvore povratnih veza. Možete koristiti alate za analizu povratnih veza poput SEMrush, Ahrefs, Google Alerts itd.

U Ahrefsu koristite alat Link Intersect da biste pronašli povratne veze konkurencije.

Pronađite povratne veze svojih konkurenata

Unesite URL web-mjesta svojih natjecatelja u odjeljak “Pokaži mi tko se povezuje na” i ostavite prazan odjeljak “No ne povezuje se”, a zatim kliknite “Prikaži mogućnosti veze”. Pronaći ćete sve domene koje se povezuju s vašim konkurentom.

Ako vaš konkurent može dobiti povratnu vezu od neke domene, tada je možete dobiti i iz te domene. Također možete pronaći sve tehnike izgradnje veza vaših konkurenata radeći na njihovoj analizi povratnih veza.

Npr .: Ako su postavili gostujuće objave na nekom web mjestu, tada također možete stvoriti blog i poslati ga na tu web stranicu.

Pročitajte i:

 • SEO trendovi za 2020. godinu
 • Što je sidreni tekst i kako ga koristiti u Link Buildingu
 • 10 stvari koje morate izbjegavati tijekom izgradnje veza

Zaključak

Prošli su dani kada možete lako izgraditi povratne veze ako radite prijave. Danas, da biste napravili povratne veze morate raditi na pametne načine kao što je gore spomenuto.

Nakon izgradnje povratnih veza čuvajte ih jer su također važne kao i izgradnja novih povratnih veza. Možete pratiti povratne veze koristeći najbolje SEO alate kao što su Ahrefs i Nadgledanje povratnih veza.

Javite nam koje tehnike gradnje veza najčešće koristite komentiranjem u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map