Miért (és hogyan) lehet a témacsoportok az Ön blogjának SEO játékváltója

A témacsoportok használata manapság a SEO és a blog világában forró tendencia. Megfelelő tőkeáttétel mellett ez a taktika csodákat hozhat, ha lenyűgöző forgalmi számokat hoz létre egy weboldalon.


A blog számos különféle célt szolgálhat. Legyen szó az iparági szakértelem bemutatásáról, a termékek / szolgáltatások népszerűsítéséről vagy egyszerűen az iránti szeretet kielégítéséről, a blogkezelő csatornának minden iránya egy alapcél: helyezze el a lehető legtöbb érdeklődő szemgolyó elé.

Ez az internet minden egyes blogjának közös, soha véget nem érő küldetése. A HubSpot szerint, a marketingszakemberek több mint fele szerint a blogkészítés a bejövő marketing prioritása!

Hacsak nem akarja, hogy a blog személyes naplóként működjön, a hozzászólásokat optimalizálni kell a keresőmotorok számára. Vannak tonna különféle SEO stratégia odakinn ezt megtenni (az emberek könyveket írtak erről a témáról). A blogforgalom megszerzésének egyik legkipróbált és valódi taktikája a témacsoportosítás.

Mi az a témakör-csoportosulás??

A témák csoportosítása egy hatékony SEO módszertan, amely összekapcsolt cikkek létrehozását vonja maga után egy általános, átfogó téma körül – az úgynevezett „oszlop tartalma”.

Az oszloptartalom a szuper széles kulcsszavakra összpontosít, nagy keresési mennyiségekkel. A következő cikkeknek ehhez az oszlop tartalmához kell vonatkozniuk, részletesebb és célzott információkkal. Ezeket a cikkeket „témaklasztereknek” nevezik.

Tegyük fel például, hogy az oszlop tartalma tudatos meditációról szól. Az egyik esernyő alá tartozó témacsoport lehet az „X Ways Mindful Meditáció segít az opiát-függőség leküzdésében”. A témacsoportokat ezután stratégiailag össze kell kapcsolni az oszlop tartalmával.

Témacsoportosításforrás

Miért fontosak a témacsoportok??

A témacsoportok számos funkciót szolgálnak ki egy weboldalon.

Először is, ahogyan a témacsoportokat visszakapcsolja az oszlop tartalmához, a keresőmotorok számára jobb képet kap a webhelyéről, és az általa nyújtott értékről. Lényegében minél jobban megírt témájú klaszterek vannak a blogodban, annál hitelesebbek lesznek a keresőmotorok az oszlop tartalmához viszonyítva, és viszont jobban rangsorolódnak a kapcsolódó kereséseknél.

Miért fontosak a témacsoportok?forrás

Másodszor, megkönnyíti a felhasználók számára a blog böngészését és az összes szükséges információ beszerzését. Mindig emlékezzen arra, hogy a Google (és a többi keresőmotor) algoritmusait folyamatosan finomítják, hogy inkább emberi felhasználóknak gondolkodjanak. Ha webhelye megkönnyíti az értéket a látogatók számára, akkor jutalomban részesül.

Három, a témacsoportok konkrét, elérhető oszlopokhoz kapcsolódó kulcsszavakhoz kapcsolódnak. Tegyük fel például, hogy webes tervezési blogot működtet. Lehet, hogy olyan oszloptartalommal rendelkezik, amely megvitatja az e-kereskedelmi vállalkozás működését. Ideális esetben az e-kereskedelem olyan kulcsszó, amelyet rangsorolni szeretne. Ez a kifejezés azonban nagyon széles és a keresési mennyiség 22 000 / hó.

Oldaljegyzet: A Google keresők 75% -a soha ne menj el az eredmények egyik oldalán.

Ezt szem előtt tartva, nézzük meg a Google e-kereskedelmi vállalkozását, és nézzük meg, mi jön létre:

Rangsor az első oldalon

Ahhoz, hogy rangsorolhassa a Google rangos oldalán az e-kereskedelem üzleti kifejezést, az Ön tartalma olyan webhelyekkel fog szembenézni, mint a Shopify, a Small Biz Trends, az Oberlo és a Forbes. Bármi csodálatos is lehet a blogod, valószínű, hogy hamarosan nem fogja felülmúlni ezeket az óriásokat – ha soha!

A jó hír az, hogy nem lehetetlen!

Szóval hogyan kell megközelítenie a szuper széles keresési kifejezések rangsorolásának hosszú, unalmas feladatát??

Témacsoportok!

Az oszlop tartalmi témáinak előkészítése

Ahogy a neve is sugallja, az Ön által tervezett oszloptartalom lényegében eltartja a blogszerzési stratégiáját. Ezek a széles kategóriák, amelyekbe ideálisan beletartozik az összes írott üzenet.

A kulcsszóhasználat szempontjából az oszlop tartalma az, ahol elérhető a csillagok.

Tegyük fel például, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtó digitális ügynökség, amely az online marketing számos formájára szakosodott. Blogjának célja az, hogy megmutassa mind a felhasználóknak, mind a keresőmotoroknak, hogy szakértője annak, amit csinál. A webhely viszont magas rangsorolást kap a releváns keresések során, az emberek látják az Ön üzenetét, és végül érdeklődnek az Ön szolgáltatásai iránt.

Digitális ügynökségként az oszlop témái lehetnek olyan területek, mint a SEO, a tartalommarketing, a copywritek, a közösségi média, a kattintásonkénti fizetés, a webdizájn stb. Ezeknek a témáknak nagy keresési mennyiségekkel kell rendelkezniük, sok lehetőséggel, hogy kibővítsék őket..

A kulcsszóra összpontosító pillér témák valószínűleg így néznek ki:

 • Mi a Search Engine Optimization?
 • Mi az a tartalommarketing??
 • A copywriting végső útmutatója
 • A szociális média művészetének elsajátítása
 • Pay Per Click: Minden, amit tudnod kell

Megismételve, valószínű, hogy hamarosan nem látja rangos rangsorokat ezekre a posztokra. Ennek az oszloptartalomnak az a célja, hogy összekapcsolható legyen minden olyan granulált tartalommal, amelyet írsz, amely e hosszú, esernyő típusú hozzászólások alá tartozik.

Ha megnézi a nagy marketinggel kapcsolatos webhelyeket, akkor meg fogja látni a téma klaszterezési taktikáját.

Vegyünk egy botrányt a Social Media Examinernél:

témacsoportosítási taktikaforrás

Láthatjuk, hogy blogrészüket F oszlopok tartalma osztja felacebook hirdetések, Facebook Marketing, Instagram Marketing, LinkedIn Marketing, YouTube Marketing, és Közösségi média marketing.

Ha rákattint a „Facebook hirdetések,”Egy SUPER hosszú formájú üzenettel várják Önt, amely tele van belső kkv-linkekkel a különböző hirdetésekhez, amelyek a Facebook hirdetések – vagy a témacsoportok hatálya alá esnek -.

Facebook hirdetésekforrás

Azt is észreveheti, hogy ezen oszlop tartalmának időbélyegzője 2019 májusáig nyúlik vissza. A pillér tartalma olyan, mint az anyahajó az összes kapcsolódó tartalomhoz. Folyamatosan frissíteni kell a legfrissebb adatokkal, példákkal, tippekkel és a témához kapcsolódó egyéb információkkal.

Ötletek a téma klaszterekhez

Az Ön által létrehozott témaklaszterek azok a tartalmi eszközök, amelyek a keresőmotorok szerelemének első vonalán működnek. Ideális esetben ezeknek nagyon konkrétnak kell lenniük, egyértelmű felhasználói szándékkal.

Szerint a fehér papír a STAT-tól, négy különféle típusú felhasználói szándék határozza meg, hogy a Google hogyan jeleníti meg az eredményeket az SERP-kben.

 1. Információs – A felhasználó válaszokat keres kérdéseire az ügyfél út elején – blogbejegyzések, amelyek „tippeket”, „hogyan” információkat, útmutatásokat stb. Adnak. Az ilyen típusú felhasználói szándékok általános kulcsszavai: ki, mi, hol , hogyan, útmutató, tippek, példák, tanulás, ötletek és így tovább.
 2. Kereskedelmi – A felhasználó mélyebben foglalkozik egy adott termék vagy szolgáltatás kutatásával. A blog szempontjából ez valószínűleg összehasonlító darabok, áttekintések, esettanulmányok stb. Lesz. Az ilyen típusú felhasználói szándékok általános kulcsszavai: top, best, reviews, hasonlók, stb..
 3. Tranzakciós – A felhasználó megközelíti az ügyfél útjának végét, és felkészül a vásárlásra. Az ilyen típusú szándékok kulcsszavai: vásárlás, árképzés, olcsó, engedmény stb. Ez az a terület, ahol tipikusan affiliate marketing-fűzős listákat látott..
 4. Helyi – A felhasználó tartalmat keres egy bizonyos földrajzi területről. Ezek a hozzászólások potenciálisan információs, kereskedelmi vagy tranzakciós felhasználói szándék alá tartozhatnak, amelyek kulcsszavai egy adott városhoz vagy régióhoz kapcsolódnak.

A témafürtök létrehozásakor rendelkeznie kell egy ötlettel arról, hogy az egyes bejegyzések hol fognak a felhasználói szándék alá esni. Általánosságban elmondható, hogy blogod tartalmának nagy része valószínűleg információs oldalra kerül.

A felhasználói szándékok mellett a témacsoportok ötleteinek kulcsszavakon / mondatokon kell alapulniuk, amelyek elérhető keresési mennyiségeket tartalmaznak. Tegyük fel például, hogy nemrégiben indított egy utazási és szabadidős blogot, és írt egy írot az Írországban töltött vakációról – az „Utazás Európába” című pillére alatt.

Ha megnézzük az Írországba utazás kifejezés keresési mennyiségét, akkor a havi 12 100-at vesszük figyelembe.

keresési mennyiség

Ezenkívül megpróbálná felülmúlni az olyan webhelyeket, mint a The Lonely Planet, Ireland.com, az Ireland Before You Die, valamint néhány más webhelyet, mint például a Nomadic Matt – az egyik legfontosabb domain az (túlnépességű) utazási blogszerzés területén.

Tehát ez nem lenne jó ötlet egy témakör-klaszter számára – legalábbis nem most.

Ehelyett pontosabbnak kell lennie. Az Írországba utazás kifejezéssel kezdve nézzük meg néhány kapcsolódó kulcsszót és kifejezést:

kapcsolódó kulcsszavak és kifejezések

Tekintettel a keresési mennyiségekre, sokkal bölcsebb a témakör-klaszter létrehozása, például:

 • utazás Írországba az USA-ból (170 / hónap)
 • utazás Írországba költségvetéssel (320 / hónap)
 • A legjobb módszer Írország meglátogatására (90 / hónap)

Vagy még inkább lokalizálhat olyan kulcsszavakkal, mint például:

 • Dublin útikönyv (70 / hónap)
 • Dublin útvonal 1 nap (70 / hónap)

A kulcs az, hogy elindítsa a klaszterek létrehozását az alacsonyan lógó gyümölcskulcsszavakkal.

Amint elkezdi rangsorolását a kulcsszavak és kifejezések számára szuper kis keresési mennyiségekkel (általában 100 / hónap alatt), lassan elkezdheti a kapcsolódó kulcsszavak célzását magasabb keresési mennyiségekkel a következő bejegyzésben – ami a következő ponthoz vezet!

Dolgozz felfelé

Talán a fő ok, amiért a témacsoportok annyira fontosak, hogy hosszú távú keretbe tartoznak, amely számított lépéseket foglal magában a magasabb keresési rangsor elérése érdekében.

Jövünk a teljes körben az ¬e-kereskedelem üzleti pillér tartalmi példájával (22 000 / hónap).

Gondolj a témacsoportok, mint például a dominók, előrehaladására. Egy apró dominóval kezdődik, amely egy kissé nagyobb dominoval leüti, amely még nagyobb dominoval leüti stb..

Az első dominó egy olyan üzenet, amely megkísérli rangsorolni egy kis keresési volumenű kulcsszót. Tegyük fel, hogy ez a kulcstartó e-kereskedelemre vonatkozó tippek a kisvállalkozások számára (havonta 10). Amint a hozzászólása rangsorolást kap a SERP-kben, megpróbálhatja átütni a következő dominó felett, amely egy kicsit nagyobb a következő hozzászólással.

A példa kedvéért ez egy olyan üzenet lehet, amely a Shopify tervezési tippeinek (30 / hónap) kulcsszóját célozza. Amint elkezdi rangsorolását az adott kulcsszóhoz, a következő témacsoport egy nagyobbat célozhat meg, például az innovatív e-kereskedelmi ötleteket (140 / hónap)..

Ezeket az álláshelyeket ideális esetben össze kell kapcsolni az oszlop tartalma alatt, és úgy kell megírni, hogy azok kölcsönösen relevánsak legyenek egymással. Innentől kezdve fokozatosan leütheti a nagyobb és nagyobb dominót, amíg (a legjobb eset szerint) jóhiszemű e-kereskedelmi erőművé vált a Google szemében.

Attól függően, hogy milyen széles az oszlop tartalma, ez valószínűleg sok időt igényel és óriási erőfeszítéseket igényel, hogy rengeteg kiváló minőségű, SEO-barát tartalmat hozzon létre. Rómát egy nap alatt nem építették, és a keresési rangsor sem!

Rajtad a sor

A réstől függetlenül, a témacsoportok felhasználása csodákat tehet webhelyének SEO értékére. Ez nem csak segít értékes keresési rangsorok megszerzésében, hanem a téma elgondolása és az általános kreatív iránymutatás aranybányája – még akkor is, ha az író blokkja a legrosszabb!

Remélhetőleg ez az útmutató jó ötletet adott neked arról, hogyan kezdje el megérdemelni a rangsorolást, és megbizonyosodjon arról, hogy minden létrehozott tartalom a helyes irányba halad-e.!

Szerző Bio:

Vishalsinh Mahida az E2M tartalommarketing elemzője. Ügyes az új megvalósításában tartalom marketing stratégiák és minden más, ami az esernyő alá tartozik. Korábban segített olyan márkákkal, mint az Axis Bank, a Fox Star, az IIFL és még sok más ügyfél-elkötelezettségi stratégia végrehajtásában. Szabadidejében inkább új utazási célpontokat fedez fel. Bármikor kapcsolatba léphet vele LinkedIn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map