Nybegynnerguiden for ankertekster og bruken av dem i koblingsbygging

Ankerstekst er nøkkelordet mitt,


Ankertekst er koblingen vi bruker til tilbakekobling,

Ummm Ankertekst? Hva er det?

Hva er en ankertekst og hvordan den skal brukes? Jeg stilte dette spørsmålet til noen SEO nybegynnere i kretsen min, og dette er svarene jeg fikk fra dem.

Ingenting er sjokkerende ved det faktum at et flertall av nybegynnere ikke engang forstår hva en ankertekst er og hvor og hvordan den skal brukes, til tross for at de selv har brukt den ofte. De legger det stadig ut her og der på daglig basis, de har ikke en teoretisk kunnskap om hva er det og hvordan det skal utnyttes for å gi maksimale fordeler til nettstedets rangering.

Denne forenklede og grunnleggende guiden er skrevet for å veilede deg om det grunnleggende i ankertekst og hvordan den kan brukes til å maksimere SEO-resultatene dine. Så uten å vente lenger, la oss dykke inn.

Hva er en anker tekst?

Ankertekst er en klikkbar kobling som du legger inn i gjestepostene dine, webinnholdet ditt eller noe annet sted der du forlater nettstedkoblingen, for eksempel fora, forretningsprofil og kommentarer til blogg, osv. Selv om de fleste mennesker tror at ankertekster ikke er så betydningsfulle som de pleide å være før. Men faktisk har de fortsatt betydning, og du bør fremdeles bruke dem strategisk. De vil ha betydning så lenge tilbakekoblinger og lenker til byggesaker.

Imidlertid oppdaterer Google-algoritmen spesielt Penguin-oppdatering i 2012 har endret byggepraksis for koblinger. Algoritmeoppdateringen presset SEO-er til å gjøre noen store endringer i koblingsbyggingsstrategien. For å si det på en annen måte har Google blitt smartere enn noen gang før for å oppdage om du er involvert i noen form for unaturlig byggepraksis. Hvis det fanger deg rødhendt, treffer det deg med en utmattende straff.

Og hvordan Google vet dette? Enkelt, gjennom dine ankertekster.

Anta at du har et designfirma kalt “ABC” som tilbyr grafisk designtjenester, nå skal ikke alle tilbakekoblingen dine være innebygd i den samme ankerteksten “grafisk designtjenester.” Ellers vil Google før eller senere vite at du bygger aggressive unaturlige lenker, og at du følgelig vil bli rammet av en straff.

Hva er typene for ankerstekster??

Du må lure på, kommer ankertekster virkelig i typer. Vel ja. I stedet for å bruke en enkelt ankertekst igjen og igjen i innleggene dine, kan du bruke de forskjellige typene som hjelper deg med å bryte forankringstekstene i flere varianter.

Nedenfor har vi nevnt hvilke typer forankringstekster som, hvis de brukes i et perfekt forhold, ville løftet nettstedets rangering raskere enn noen gang før.

1. Merkede ankere

Dette er de typer forankringene som har merkenavnet ditt. Det kan være merkenavnet alene eller med tilleggsord inkludert før eller etter. Her er et eksempel på en merket forankringstekst fra Ahrefs.

Merkede ankere

2. Nakne lenkerankere

Nakenkoblingsankre er de typene forankertekster der du plasserer lenken akkurat som den er, uten å legge den inn i noen form for tekst.

3. Generiske ankere

Generiske ankere er i utgangspunktet CTAer der du verken bruker de målrettede nøkkelordene eller merkenavnet.

For eksempel:

 • Les her
 • Klikk her
 • Besøk vår hjemmeside

4. Ingen anker

Dette er den typen anker som de fleste merkevarene bruker. Du kan få denne typen anker når du får en kobling gjennom et bilde (uten ALT-kode), eller du kan ganske enkelt få det ved å ikke ta med noen ankertekst i innholdet. Slik ser et No Anchor ut.

Ingen anker

5. Merkenavn med nøkkelord

Dette er den typen forankringstekst der du fletter de målrettede nøkkelordene med merkenavnet ditt.

Slik ser det ut:

 • ABC tilpasset logo design
 • ABC webdesigntjenester
 • ABC Brosjyre design

6. Bildeankere

Uansett hvor du legger ut et bilde, må du passe på at du setter ALT-taggen i den. Google vil vurdere denne ALT-taggen som en ankertekst for et bilde. Ellers vil det bli sett på som et Nei-anker som vi har nevnt i forrige overskrift.

7. Anchors med delvis kamp

For denne typen ankertekst bruker du variantene av de målrettede søkeordene dine.

For eksempel:

 • Lær riktig måte å bruke ankertekst på
 • Les det grunnleggende ved bruk av ankertekster

8. LSI-ankere

LSI står for latent semantisk indeksering. Gå til Google, skriv inn nøkkelordet ditt, og nedenfor får du de relaterte søkeordene du skrev inn. Dette er LSI nøkkelord for ditt merke. For eksempel er mitt nøkkelord grafiske designtjenester. Dette ville være LSI-nøkkelordene som jeg kan bruke andre enn mine søkeord som ankertekst.

LSI-ankere

9. Eksakt samsvar anker tekst

Nøyaktige matchforankringer er i utgangspunktet nøkkelordene du gjorde en grundig undersøkelse for. Hvis “grafisk designtjenester” for eksempel er ditt målnøkkelord og du bruker den eksakte ankerteksten for koblingsbygget, betyr det at du bruker Exact Match ankertekster. De er de kraftigste, men de mest sensitive nøkkelordene som kan påvirke nettstedets rangering både negativt eller positivt.

Hvordan skal de brukes?

De fleste av SEO-ene mener at hvis de bruker nøkkelordene med nøyaktig samsvar, vil nettstedet raskt kunne oppnå de positive resultatene. Tvert imot, ting fungerer omvendt.

Nøyaktig match-anker bør brukes i mindre prosentandel i koblingsbyggingsstrategien. Ja, du kan bruke nøkkelord med nøyaktig samsvar, men akkurat når du vil gi en rask boost til profilen din. Hvis du fortsetter å bruke dem igjen og igjen, vil det føre til en negativ innvirkning på Google-profilen din, og Google vil anta at du bygger unaturlige lenker.

Nedenfor har vi nevnt nøkkelordene basert på prioriteringen som bør gis dem.

 1. Ankertekst med merke: Bruk den så mye du kan. Dette viser for Google at du er fokusert på å bygge et merke, snarere enn å spam internett med unaturlige søkeord.
 2. Nakne lenker: Igjen er nakne lenker trygge. De virker naturlige i profilen din.
 3. Generiske ankertekster: Generiske forankringer eller oppfordring til handlinger er ikke bare oppmerksomhetsopptatthet, men de hjelper også til å holde profilen din sunn og naturlig. Bruk varianter av CTAer, ikke hold deg til en eneste CTA for hver lenke.
 4. Bilde og ikke-anker: Bruk gjerne denne typen nøkkelord, da de heller ikke kommer til å lande deg i noen form for problemer.
 5. Delvis matchankere og LSI: Vær veldig forsiktig når du bruker disse. Forsikre deg om at du ikke spam Google-profilen din med mange av disse. Lag varianter av det målrettede søkeordet ditt, og bruk det på en måte som det skal virke naturlig.
 6. Eksakte matchankere: Som nevnt over, bruk disse med forsiktighet. Hyppig bruk av nøyaktige matchforankringer er ikke en god ide for koblingsbyggingsstrategien.

Hva skal være mønsteret?

Når du skal bygge lenker for din pengeside. Forsikre deg om at du ikke følger et mønster som er for opplagt for Google til å analysere at du er i ferd med å skaffe tilbakekoblinger. Bare vær tilfeldig.

Gi et spark til nettstedet ditt med en nøyaktig samsvarstekst for samsvar, og gå til et merket nøkkelord for neste lenke. For den tredje bruker en LSI eller delvis matchet ankertekst, bruk deretter en generisk ankertekst og bruk igjen merket søkeord og fortsett å gjøre dette på en tilfeldig måte.

Nøkkel takeaway

Ikke gjenta nøkkelord på rad og fortsett å blande ting. Husk at Google avsky det når du er for perfekt med ankertekstene og nøkkelordene dine. Google forventer at nettstedet finner koblingene til er forpliktet til å levere innhold av høy kvalitet til internettbrukere. Så ikke tenk på å lure Google, hvis du tror du kan gjøre det så har du vært under et galt inntrykk.

Ikke prøv å oppføre deg naturlig, bare “vær naturlig.” Bygg lenker, men ikke spam Internett med uønsket innhold av dårlig kvalitet. Denne guiden er basert på personlig erfaring og resultatene kan variere ettersom alle nettsteder er forskjellige på en eller annen måte.

Generelt vil imidlertid denne guiden hjelpe deg med å ta bedre beslutninger angående din strategi for koblingsbygging.

Forfatterens bio:

Loius Martin er Creative Marketing Manager hos Invictus Studio i Southlake, Texas. Han har drevet digital markedsføring de siste tre årene i USA. Loius har lang erfaring med blogging og markedsføring, og hans arbeid gjenspeiler en dyp innsikt i markedsføringstaktikkene i den nåværende verden. Du kan følge ham på @ loiusmartin1 på Twitter.

Les også:

 • 7 beste SEO-strategier for å optimalisere nettstedet ditt i 2020
 • Unngå disse 30 SEO feilene som kan drepe rangeringen din i 2020
 • De beste SEO-analyseverktøyene for å analysere nettstedet ditt for 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map