SEO trendek 2020-ra: 5 előrejelzés, amelyet fel kell készíteni

A Search Engine Optimization (SEO) a lelke és szíve annak, hogy a webhelyet a lehető legmagasabb szintre növeljék. A SEO dinamikája azonban időnként megnehezíti a követést. 2019 nagyszerű volt a SEO számára. Az új trendek, eszközök és frissítések rendszeresen elárasztották az ipart.


Keresőoptimalizáció

A jövőre tekintve az iparág szakértői már dolgoztak a a legújabb SEO trendek 2020-ra. Ha arra törekszik, hogy többet megtudjon a SEO tendenciákról és technikákról, akkor itt összefoglalja ezeket. Tehát lépjen fel és készen áll arra, hogy elfogadja ezeket a trendeket webhelye és végül vállalkozása jobb teljesítményének biztosítása érdekében.

Is, Olvassa el Ingyenes SEO eszközök, amelyeket minden szakértő használ.

1. trend: A Hangalapú keresés optimalizálása

A Hangalapú keresés optimalizálása

Noha szükségszerűen egy SEO taktika volt a legmagasabb 2019-ben, az új évre is kiterjed. Miért? A hangalapú keresés optimalizálása nemcsak mindenki számára elérhető, hanem divatos is. A Google Assistant, Siri és Alexa mellett a sarkon, hogy kényelmesebbé tegyük mindennapi életünket, az emberek jelentős számú hangos keresést választanak.

Az utóbbi években különféle tanulmányokat végeztek, és kiderült, hogy az emberek több mint 61% -a kényelmesebben használja a hangkeresést, különösen a mobilkészülékein. Míg a lakosság 17% -a még mindig nem ismeri ennek a technológiának a használatát, csak 14% -uk nem szívesen használja azt.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a tizenévesek 55% -a és a felnőttek 41% -a napi rendszerességgel többször használja a hangkeresést. A vállalkozások esetében a vállalatok több mint 46% -a használja a hangos keresés optimalizálását más helyi vállalkozások keresésére.

Annak biztosítása érdekében, hogy a hangalapú keresést megfelelően használja, optimalizálnia kell a helyi keresést. A földrajzilag célzott kulcsszavak beillesztése elősegíti a lojálisabb és robusztusabb ügyfélkör kialakítását.

Ahhoz, hogy magasabb rangot szerezzen a hangkeresési lekérdezésekben, webhelyét mobilbaráttá kell tennie, és megfelelően integrálnia kell a hangkeresési technológiához. A Google mindig optimalizálja a mobilbarát webhelyeket.

Hűvös tény:

 • Az összes keresés 50% -a hang alapú lesz 2020-ig

2. trend: Minőségi tartalom fejlesztése

Kétségtelenül hallottál a „Tartalom királya” kifejezésről! De tudod, miért fektetnek rá annyira hangsúlyt? Ennek oka egyszerű: az emberek olvassa a blogokat, hogy olyan válaszokat kapjon, amelyek hozzáadott értéket jelentenek az életükhöz, és lényegében megoldják a problémáikat. Ezért szükséges az olvasókat vonzó minőségi tartalom kidolgozása.

Minőségi tartalom fejlesztése

A jó tartalom több olvasót vonz webhelyeire, és indokolja, hogy egy kicsit hosszabb ideig maradjanak. Ez viszont javítja SEO teljesítményét.

Ahhoz azonban, hogy több olvasót vonzzon, elengedhetetlen, hogy kiváló minőségű tartalmat készítsen. Közönségének képesnek kell lennie arra, hogy kapcsolatba lépjen a márkával, és a blogjaid ideális médiumként szolgálnak. A hosszú formájú, legalább 1840 szót tartalmazó tartalom írására is összpontosítania kell, mert ez a keresőmotorokkal működik legjobban. Nem csak a hosszú formájú tartalmak vonzóbbá válnak, de a SEO szempontjából is megfelelő teljesítményt nyújtanak.

A minőségi hosszú formájú tartalom nagyobb eséllyel rangsorolható a keresőmotorokban. Emellett ezek több részesedést kapnak a közösségi médiában, mint a rövidebb verziók. Ezen felül a vizuális ábrázolásokat tartalmazó blogokat, például infographics, videókat és képeket, szintén jobban teljesítik a SEO. A tartalmat a vevő utazása alapján formázhatja, és személyre szabott tartalmat készíthet.

Így a minőségi hosszú formájú tartalmak megalkotására összpontosítva lesz az egyik trend, amelyre a SEO szakértőknek 2020-ban figyelniük kell.

Hűvös tény:

 • Az ügyfelek / ügyfelek 84% -a olyan márkákat keres, amelyek oktatási és vonzó tartalmat állítanak elő

Olvassa el még:

 • Blogolási eszközök 2020-ban mindenkinek szüksége van
 • 4 egyszerű lépés a versenytársak új tartalmi ötleteinek kidolgozásához

3. trend: A magas rangú kivonat célja

Célja a magas rangú kivonat

Az utóbbi időben, ha egy adott kulcsszóra keres a Google-on, akkor valószínű, hogy ugyanazon kulcsszó számára megjelenik egy kivonat a legmagasabb rangú webhelyről. Ahelyett, hogy az 1. helyet mutatná, a Google megkezdte a kiemelt bitek megjelenítését. A forgalmazók ezt a helyet „nulla helyzetnek” hívják.

A SEO szakértők most arra törekszenek, hogy meghatározott kulcsszavak alapján rangsoroljanak, tehát kiemelt kivonatot szereznek a Google első oldalán.

Ahhoz azonban, hogy kiemelt kivonatot kapjon az oldal tetejére, fel kell állítania a SEO játékot.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a kiemelt kivonatok olyan tartalom esetén jelennek meg, amely a tíz legjobb eredményt rangsorolja. Pontosabban, a bemutatott darabok 90,1% -a olyan tartalomból származik, amely az első öt helyen helyezkedik el. Ezért a megfelelő SEO technikákat kell használni, és magas rangú és értékes tartalmat kell létrehozni.

Egy másik, a SEMrush által készített tanulmány kimutatta, hogy a 6,9 millió kivonatból és csaknem 80 millió kulcsszóból ezeknek csak 7% -a általános. A kulcsszavak 41,59% -a tartalmaz kérdéseket, és a rangsorrészletek tartalmaznak választ erre. A kérdéses kulcsszavak használata 480% -kal növeli a kiemelt kivonatok előállításának esélyét. Ennélfogva a megfelelő kulcsszavak használata és a megfelelő tartalom megalkotása szintén segíthet részletek megszerzésében.

Keress egy kiemelt kivonatot

Egy másik trükk a részlet megszerzéséhez az, ha a tartalmat H2 és H3 címkékkel (alfejek) rendezik. A számok és a felsorolásjelek használata lehetővé teszi a tartalom formázottnak és áttekinthetőbbnek tűnését.

A kiemelt kivonatok egy egyszerű, mégis hatékony módszer a SEO javítására.

Hűvös tény:

 • A kiemelt kivonatot kapott webhelyek az átkattintási arány (CTR) 516% -kal növekedtek

4. trend: A mesterséges intelligencia gyökerezése

A mesterséges intelligencia gyökerezése

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) fokozott felhasználását tapasztaltuk, amely jobbá és hozzáférhetőbbé vált. A chatbotok és az AI asszisztensek által táplált, ezeknek a webhely növekedéséhez történő felhasználása pozitív eredményeket hozhat. A chatbots és az AI lehetővé teszi, hogy a társaság a hivatalos munkaidő után is kapcsolatba lépjen más felhasználókkal, ezáltal növelve márkád elérhetőségét.

A chatbotok 24 × 7 szolgáltatása megkönnyíti a vállalkozások számára, hogy páratlan órákon gyorsan válaszolhassanak az ügyfeleknek érkező e-mailekre vagy megkeresésekre, bármiféle emberi segítség nélkül. Ez pusztán a chatbotok és az AI használatát igazolja. Ezenkívül a chatbotok és az AI telepítése költséghatékony, és lehetővé teszi továbbá a munkavállalókra nehezedő nyomás csökkentését.

A csevegőbotok és az AI bevezetésével márkájának webhelyére automatizálja az egész folyamatot, és megadja a felhasználóknak a megfelelő útmutatót a webhely megfelelő időben történő navigálásához. Az AI és a chatbotok a látogatók útján is vezérelhetik a látogatókat, és végül további konverziókhoz vezethetnek.

Ezért meg kell gyökereznie a mesterséges intelligenciáról, és integrálnia kell az újévben a SEO technikáival.

Hűvös tény:

 • Az üzleti vezetők 72% -a szerint a mesterséges intelligencia a legtöbb vállalkozás számára előny

5. trend: A RankBrain megértése

A RankBrain hangsúlyozása lesz a 2020 egyik vezető SEO trendje. A RankBrain a Google által alkalmazott alapalgoritmus, amelynek célja a felhasználók jobb kiszolgálása a célzott keresési eredményekkel. 2015-ben a Google tisztviselői kiderítették, hogy a RankBrain a harmadik legfontosabb rangsorolás.

A RankBrain megértése

Az emberek gyakran bonyolult, hosszú farokú lekérdezéseket használnak a Google-on. A RankBrain értelmezi ezeket a lekérdezéseket és lefordítja azokat a keresési eredmények optimalizálása érdekében. A nem összekapcsolt kérdéseket elemzi, hogy hasonlóságokat keressen egymás között, ami növeli a komplex keresések jövőbeli megértését és a kapcsolódó témákat.

A RankBrain már okos, és minél több adatot gyűjt, annál gyorsabb lesz a keresési célok biztosítása.

Általában elemzi a szinonimákat és a kapcsolódó kifejezéseket az eredeti keresési lekérdezésből, és megvizsgálja a többi oldalt a kapcsolódó szavakkal. Ez lehetővé teszi az optimális eredmények elérését az ember számára.

Az algoritmus ezután a jó eredményeket olyan tényezők felhasználásával elemzi, mint például alacsony visszafordulási arányok, hosszabb tartózkodási idők és magasabb átkattintási arányok, hogy tovább szűkítsék a keresési szándékot.

Ez az oka annak, hogy a RankBrain megértése és az előnyeinek felhasználása elengedhetetlen a jó SEO számára. A hozzáértő SEO szakértők ily módon optimalizálják az egyes weboldalak metaleírásait, és vonzóbbá teszik az, hogy több kattintást vonzzanak be, javítva az oldal rangját.

A RankBrain előnyeinek felhasználásának másik módja az oldal használhatóságának javítása és a felhasználói élmény javítása. Minél több időt töltenek az oldalon, annál jobb az esélye, hogy felismerje a RankBrain-t.

Hűvös tény:

 • A Google naponta mintegy 3 milliárd keresést ér el, amelyekből a keresések 15% -a új a RankBrain-ben

Összefoglalni

A SEO tendenciák, amelyekre 2020-ban figyelni kell:

 • A hangkeresés optimalizálása
 • Minőségi tartalom fejlesztése
 • Célja a kiemelt részletek a Google-on
 • A mesterséges intelligencia segítségével továbbjuthatunk
 • A RankBrain algoritmus megértése és használata

Mivel a weboldalak elengedhetetlenek az észrevételeikhez, a SEO dinamikus és folyamatosan fejlődik. Tehát, hogy továbbra is relevánsak, fontos, hogy naprakészen tartsuk ezeket a változásokat. A 2020-as SEO-trendek lényegében annak kiterjesztése, ami ebben az évben trend volt. Mivel azonban naponta több frissítést végeznek, frissítenie kell magát is.

Csak tartsa szem előtt a fent említett tendenciákat, és könnyedén kiszámíthatja a SEO, és végül az üzleti vállalkozás jövőjét.

Olvassa el még:

 • A legjobb SEO beépülő modulok a WordPress webhelyekhez
 • A legjobb SEO elemző szoftver az Ön webhelyéhez
 • Hogyan gyorsítható fel egy weboldal indexelési folyamata?
 • 30 SEO hiba, amely elpusztíthatja webhelye rangsorát 2020-ban
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map