SEO Trender for 2020: 5 spådommer som skal forberedes på

Search Engine Optimization (SEO) er sjelen og hjertet til å øke et nettsted til det høyeste nivået av suksess. Dynamikken i SEO gjør det imidlertid til tider vanskelig å følge. 2019 var fantastisk for SEO. Nye trender, verktøy og oppdateringer oversvømmet jevnlig bransjen.


Optimalisering av søkemotorer

Ser frem til neste år, har eksperter i bransjen allerede arbeidet med å introdusere siste SEO trender for 2020. Hvis du ser frem til å vite mer om SEO-trender og -teknikker, har den blitt oppsummert noe av det samme her. Så tempo opp og vær forberedt på å ta i bruk disse trendene for bedre ytelse av nettstedet ditt, og til slutt din virksomhet.

Les også Gratis SEO-verktøy hver ekspert bruker.

Trend # 1: Bruke optimalisering av talesøk

Talesøkoptimalisering

Selv om det nødvendigvis er en SEO-taktikk som gikk høyt i 2019, blir den utvidet til nyttår også. Hvorfor? Optimalisering av talesøk er ikke bare lett tilgjengelig for alle, men den er også trendy. Med Google Assistant, Siri og Alexa rundt hjørnet for å gjøre hverdagen vår mer komfortabel, velger folk stemmesøk i betydelig antall.

Ulike studier ble utført i løpet av de siste årene, og det ble funnet ut at mer enn 61% av befolkningen har det bra med stemmesøk, spesielt på deres mobile enheter. Mens 17% av befolkningen fremdeles ikke er kjent med bruken av denne teknologien, er bare 14% ikke komfortable med å bruke den.

En annen studie fant ut at 55% av tenårene og 41% av de voksne bruker stemmesøk flere ganger på daglig basis. Når det gjelder bedrifter, bruker mer enn 46% av bedriftene stemmesøkoptimalisering for å finne andre lokale virksomheter.

For å sikre at du bruker stemmesøkoptimalisering på riktig måte, må du optimalisere det lokale søket. Å sette inn geografiske målrettede nøkkelord hjelper deg med å bygge en mer lojal og robust kundebase.

For å rangere høyere på stemmesøk-spørsmålene, må du gjøre nettstedet ditt mobilvennlig og tilstrekkelig integrert med stemmesøk-teknologien. Google optimaliserer alltid nettsteder som er mobilvennlige.

Kult faktum:

 • 50% av alle søk vil være stemmebasert innen 2020

Trend # 2: Utvikle kvalitetsinnhold

Du har utvilsomt hørt om uttrykket “Content is King”! Men vet du hvorfor det legges så stor vekt på det? Årsaken er enkel – folk leser blogger for å få svar som gir verdi til livene deres og i hovedsak løser problemene sine. Dermed er behovet for å utvikle kvalitetsinnhold som engasjerer leserne, nødvendig.

Utvikling av kvalitetsinnhold

Godt innhold bringer flere lesere til nettstedene dine og gir dem en grunn til å holde seg litt lenger. Dette forbedrer i sin tur SEO-ytelsen.

For å tiltrekke flere lesere er det imidlertid viktig at du produserer innhold av høy kvalitet. Publikum skal være i stand til å få kontakt med merkevaren, og bloggene dine fungerer som det ideelle mediet. Du bør også fokusere på å skrive innhold i lang form, minst 1840 ord, fordi det fungerer best med søkemotorer. Ikke bare er langtidsinnhold mer engasjerende, men de yter tilstrekkelig med tanke på SEO også.

Et kvalitetsinnhold i lang form har høyere sjanse for rangering på søkemotorer. Disse får også flere andeler på sosiale medier enn kortere versjoner. Blogger som inkluderer visuelle fremstillinger som infografikk, videoer og bilder, yter dessuten bedre relatert SEO. Form innholdet basert på kjøperens reise og lag personlig tilpasset innhold.

Dermed vil det å fokusere på å lage kvalitet i langformet innhold være en av trendene som SEO-eksperter bør se opp for i 2020.

Kult faktum:

 • 84% av kundene / klientene ser etter merker som produserer lærerikt og engasjerende innhold

Les også:

 • Bloggverktøy som alle trenger i 2020
 • 4 enkle trinn for å komme med nye innholdsidéer fra konkurrentene

Trend nr. 3: Siktende etter høy rangering

Siktende på høy rangering

I det siste, hvis du søker etter et bestemt nøkkelord på Google, er sjansen stor for at du får vist en kodebit fra det topprangerte nettstedet for det samme søkeordet. I stedet for bare å vise nettstedet nr. 1, har Google begynt å vise kjente biter. Markedsførere kaller dette stedet “posisjon null.”

SEO-eksperter tar nå sikte på å rangere ved hjelp av spesifikke nøkkelord, og tjener derfor et utdrag på den første siden av Google.

For å få et omtalt utdrag på toppen av siden, må du imidlertid opp SEO-spillet ditt.

En studie avdekket at kjente utdrag vises for innhold som rangerer blant de 10 beste resultatene. Nærmere er 90,1% av de omtvistede stykkene hentet fra innhold som rangerer innenfor de fem beste plasseringene. Dermed er det nødvendig å bruke riktige SEO-teknikker og lage et høyt rangert og verdifullt innhold.

En annen studie utført av SEMrush viste at kun 6% av disse var generiske av 6,9 millioner kodebiter og nesten 80 millioner nøkkelord. 41,59% av nøkkelordene inneholder spørsmål, og rangeringsutdragene inneholder svar på det samme. Ved å bruke spørsmål på nøkkelord øker sjansen for å få utvalgte utdrag med 480%. Derfor kan du bruke riktige nøkkelord og lage riktig innhold for det også hjelpe deg med å tjene et fragment.

Tjen et utvalgt fragment

Et annet triks for å tjene et utdrag vil være å organisere innholdet ved å bruke H2- og H3-tagger (underhoder). Ved å bruke tall og punkter kan innholdet se formatert og mer presentabelt.

Utvalgte tekstutdrag er en enkel, men effektiv måte å øke SEO-en på.

Kult faktum:

 • Nettsteder som fikk et utvalgt kodestykke, økte klikkfrekvensene (CTR) med 516%

Trend # 4: Rooting for Artificial Intelligence

Rooting for kunstig intelligens

De siste årene har økt bruk av kunstig intelligens (AI) blitt bedre og tilgjengelig. Drivet av chatbots og AI-assistenter, kan utnytte disse for veksten av nettstedet ditt få positive resultater. Chatbots og AI kan tillate at selskapet ditt får kontakt med andre brukere også etter den offisielle arbeidstiden, og dermed øke merkevarenes rekkevidde.

24 × 7-tjenesten til chatbots gjør det enkelt for selskaper å svare raskt på e-post eller henvendelser som kommer fra kunder på forskjellige timer, uten behov for menneskelig hjelp. Dette validerer bare bruken av chatbots og AI. Å installere chatbots og AI er også kostnadseffektivt og gjør det mulig å redusere presset på de ansatte.

Ved å introdusere chatbots og AI på merkevarens nettsted, gjør du hele prosessen mer automatisert, og gir brukerne den riktige guiden for å navigere på nettstedet til rett tid. AI og chatbots kan også lede besøkende gjennom kjøperens reise, og føre til flere konverteringer til slutt.

Dermed bør du legge til grunn for kunstig intelligens og integrere det samme med SEO-teknikkene dine på nyåret.

Kult faktum:

 • 72% av bedriftslederne opplever at kunstig intelligens er en fordel for de fleste virksomheter

Trend # 5: Understanding RankBrain

Å legge vekt på RankBrain kommer til å bli en av de ledende SEO-trendene for 2020. RankBrain er kjernealgoritmen brukt av Google som fokuserer på å betjene brukere bedre med målrettede søkeresultater. I 2015 hadde tjenestemenn fra Google avslørt at RankBrain er den tredje mest avgjørende rangeringsindikasjonen.

Forstå RankBrain

Folk bruker ofte komplekse spørsmål med lang hale på Google. RankBrain tolker disse spørsmålene og oversetter dem for å optimalisere søkeresultatene. Den analyserer uforbundne spørsmål for å finne likheter mellom hverandre, noe som øker fremtidig forståelse av komplekse søk og finner relaterte emner.

RankBrain er allerede smart, og jo mer data den samler inn, desto raskere blir det når det gjelder å tilby søk.

Det analyserer vanligvis synonymer og relaterte termer fra det opprinnelige søket og gransker andre sider med tilhørende ord. Dette gjør at den kan gi personen høye optimaliserte resultater.

Algoritmen analyserer deretter de gode resultatene ved å bruke faktorer som lave avvisningsfrekvenser, lengre oppholdstid og høyere klikkfrekvens for å begrense søkeinnsatsen ytterligere..

Dette er grunnen til at forståelse av RankBrain og bruk av den til din fordel er avgjørende for god SEO. De smarteste SEO-ekspertene optimaliserer dermed metabeskrivelsene for hver webside og gjør den mer lokkende som henter inn flere klikk, og øker sidens rangering til gjengjeld.

En annen måte å bruke RankBrain til din fordel ville være å øke sidens brukervennlighet og forbedre brukeropplevelsen. Jo mer tid de brukte på siden din, jo bedre er sjansene dine for å bli gjenkjent av RankBrain.

Kult faktum:

 • Google mottar omtrent 3 milliarder søk hver dag, hvorav 15% av søkene er nye for RankBrain

Å oppsummere

SEO-trendene du trenger å se etter i 2020 inkluderer:

 • Utnytte stemmesøkoptimalisering
 • Utvikling av kvalitetsinnhold
 • Siktende på kjente utdrag på Google
 • Bruk kunstig intelligens for å nå videre
 • Forstå og bruke RankBrain-algoritmen

Å være et essensielt aspekt for nettsteder å bli lagt merke til, SEO er dynamisk og utvikler seg kontinuerlig. For å holde seg relevant er det derfor viktig å holde seg oppdatert med alle disse endringene. SEO-trender i 2020 er egentlig en utvidelse av det som var trending i år. Ettersom flere oppdateringer gjøres på daglig basis, bør du imidlertid oppdatere deg selv også.

Bare hold trender som nevnt over i tankene, så kan du enkelt skjule fremtiden til SEO, og til slutt din virksomhet.

Les også:

 • Beste SEO-plugins for WordPress-nettsteder
 • Beste SEO-analyseprogramvare for nettstedet ditt
 • Hvordan akselerere indekseringsprosessen på et nettsted?
 • 30 SEO feil som kan drepe rangeringen av nettstedet ditt i 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map