SEO-trends voor 2020: 5 voorspellingen waarop moet worden voorbereid

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de ziel en het hart om een ​​website naar het hoogste niveau van succes te brengen. De dynamiek van SEO maakt het echter soms moeilijk om te volgen. 2019 was geweldig voor SEO. Nieuwe trends, tools en updates overspoelden de industrie regelmatig.


zoek machine optimalisatie

Vooruitblikkend naar volgend jaar hebben experts in de branche al gewerkt aan de introductie van de nieuwste SEO-trends voor 2020. Als u meer wilt weten over de SEO-trends en -technieken, dan is hier iets van hetzelfde samengevat. Wees dus sneller en wees bereid om deze trends over te nemen voor betere prestaties van uw website en uiteindelijk uw bedrijf.

Lees ook Gratis SEO-tools die elke expert gebruikt.

Trend # 1: gebruik van Voice Search Optimization

Optimalisatie van gesproken zoekopdrachten

Hoewel het noodzakelijkerwijs een SEO-tactiek was die in 2019 hoog aansloeg, wordt het ook uitgebreid naar het nieuwe jaar. Waarom? Optimalisatie van gesproken zoekopdrachten is niet alleen voor iedereen gemakkelijk toegankelijk, maar ook trendy. Met Google Assistent, Siri en Alexa om de hoek om ons dagelijks leven comfortabeler te maken, kiezen mensen in aanzienlijke aantallen voor gesproken zoekopdrachten.

De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd, en het is gebleken dat meer dan 61% van de mensen zich op hun gemak voelt met gesproken zoekopdrachten, vooral op hun mobiele apparaten. Hoewel 17% van de bevolking nog steeds niet bekend is met het gebruik van deze technologie, voelt slechts 14% zich er niet prettig bij.

Een andere studie ontdekte dat 55% van de tieners en 41% van de volwassenen dagelijks meerdere keren gesproken zoekopdrachten uitvoert. Als het op bedrijven aankomt, gebruikt meer dan 46% van de bedrijven spraakoptimalisatie om andere lokale bedrijven te vinden.

Om ervoor te zorgen dat u de optimalisatie van gesproken zoekopdrachten op de juiste manier gebruikt, moet u uw lokale zoekopdracht optimaliseren. Door geografisch getargete zoekwoorden in te voegen, kunt u een loyaler en robuuster klantenbestand opbouwen.

Om hoger te scoren op het gebied van gesproken zoekopdrachten, moet u uw website mobielvriendelijk maken en adequaat integreren met de technologie voor gesproken zoekopdrachten. Google optimaliseert altijd sites die mobielvriendelijk zijn.

Cool feit:

 • In 2020 is 50% van alle zoekopdrachten gebaseerd op spraak

Trend # 2: kwaliteitsinhoud ontwikkelen

Je hebt ongetwijfeld gehoord van de zin “Content is King”! Maar weet je waarom er zoveel nadruk op wordt gelegd? De reden is simpel: mensen lezen blogs om antwoorden te krijgen die waarde toevoegen aan hun leven en in wezen hun problemen oplossen. Daarom is het nodig om inhoud van hoge kwaliteit te ontwikkelen die de lezers boeit.

Kwaliteitsinhoud ontwikkelen

Goede inhoud brengt meer lezers naar uw sites en geeft hen een reden om wat langer te blijven. Dit verbetert op zijn beurt uw SEO-prestaties.

Om echter meer lezers aan te trekken, is het essentieel dat u inhoud van hoge kwaliteit produceert. Je publiek moet verbinding kunnen maken met het merk en je blogs dienen als het ideale medium. Je moet je ook richten op het schrijven van lange inhoud, minstens 1840 woorden, omdat het het beste werkt met zoekmachines. Niet alleen zijn inhoud met een lange vorm aantrekkelijker, maar ze presteren ook goed op het gebied van SEO.

Een kwalitatief hoogwaardige inhoud met een hoge vorm heeft een grotere kans op ranking bij zoekmachines. Deze krijgen ook meer aandelen op sociale media dan kortere versies. Bovendien presteren blogs met visuele voorstellingen zoals infographics, video’s en afbeeldingen ook beter op SEO. Vorm de inhoud op basis van de reis van de koper en maak gepersonaliseerde inhoud.

Daarom zal het focussen op het maken van hoogwaardige inhoud in lange vorm een ​​van de trends zijn waar SEO-experts in 2020 op moeten letten.

Cool feit:

 • 84% van de klanten / klanten zoekt naar merken die educatieve en boeiende inhoud produceren

Lees ook:

 • Bloggen-tools die iedereen nodig heeft in 2020
 • 4 eenvoudige stappen om nieuwe inhoudsideeën van uw concurrenten te bedenken

Trend # 3: streven naar een hoog rankingfragment

Streven naar een hoog rankingfragment

Als u de laatste tijd op Google naar een bepaald zoekwoord zoekt, is de kans groot dat u een fragment van de best gerangschikte website voor hetzelfde zoekwoord te zien krijgt. In plaats van alleen de # 1-site te tonen, is Google begonnen met het tonen van aanbevolen stukjes. Marketeers noemen deze plek ‘positie nul’.

SEO-experts proberen nu te rangschikken met behulp van specifieke zoekwoorden en verdienen daarom een ​​uitgelicht fragment op de eerste pagina van Google.

Om een ​​featured snippet bovenaan de pagina te krijgen, moet je je SEO-spel verbeteren.

Uit een onderzoek bleek dat aanbevolen fragmenten worden weergegeven voor inhoud die in de top 10 resultaten staat. Nauwkeuriger gezegd, 90,1% van de aanbevolen stukken is afkomstig van inhoud die op de top 5 staat. Het is dus noodzakelijk om de juiste SEO-technieken te gebruiken en een hoogstaande en waardevolle inhoud te creëren.

Een ander onderzoek van SEMrush toonde aan dat van de 6,9 ​​miljoen fragmenten en bijna 80 miljoen zoekwoorden slechts 7% hiervan generiek was. 41,59% van de zoekwoorden bevat vragen en de rankingfragmenten bevatten een antwoord daarop. Het gebruik van vraagzoekwoorden vergroot de kans op het krijgen van aanbevolen fragmenten met 480%. Daarom kunt u een fragment verdienen door de juiste zoekwoorden te gebruiken en er ook de juiste inhoud voor te maken.

Verdien een aanbevolen fragment

Een andere truc om een ​​fragment te verdienen, is om de inhoud te organiseren met behulp van H2- en H3-tags (subkoppen). Door cijfers en opsommingstekens te gebruiken, kan de inhoud er beter uitzien en beter opgemaakt worden.

Uitgelichte fragmenten zijn een eenvoudige maar effectieve manier om uw SEO te verbeteren.

Cool feit:

 • Websites met een featured snippet zagen de Click-through-rates (CTR) met 516% stijgen

Trend # 4: Wortelen voor kunstmatige intelligentie

Wortelen voor kunstmatige intelligentie

De laatste jaren is er meer gebruik gemaakt van Artificial Intelligence (AI), dat beter en toegankelijker is geworden. Gevoed door chatbots en AI-assistenten, kan het gebruiken van deze voor de groei van uw website positieve resultaten opleveren. Chatbots en AI kunnen uw bedrijf in staat stellen contact te maken met andere gebruikers, zelfs na de officiële werkuren, waardoor het bereik van uw merk wordt vergroot.

De 24 × 7-service van chatbots maakt het voor bedrijven gemakkelijk om op oneven uren snel e-mails of vragen van klanten te beantwoorden, zonder menselijke hulp. Dit valideert alleen het gebruik van chatbots en AI. Bovendien is het installeren van chatbots en AI kosteneffectief en kan de druk op de werknemers verder worden verminderd.

Door chatbots en AI te introduceren op de website van uw merk, maakt u het hele proces meer geautomatiseerd, waardoor gebruikers de juiste gids krijgen om op het juiste moment door de site te navigeren. AI en chatbots kunnen bezoekers ook door de reis van de koper leiden, wat uiteindelijk leidt tot meer conversies.

Dus, je moet rooten voor kunstmatige intelligentie en hetzelfde integreren met je SEO-technieken in het nieuwe jaar.

Cool feit:

 • 72% van de bedrijfsleiders vindt kunstmatige intelligentie een voordeel voor de meeste bedrijven

Trend # 5: RankBrain begrijpen

Het benadrukken van RankBrain wordt een van de toonaangevende SEO-trends voor 2020. RankBrain is het kernalgoritme dat door Google wordt gebruikt en dat zich richt op het beter bedienen van gebruikers met gerichte zoekresultaten. In 2015 hadden functionarissen van Google onthuld dat RankBrain de derde meest cruciale rankingindicatie is.

RankBrain begrijpen

Mensen gebruiken vaak complexe, long-tail zoekopdrachten op Google. RankBrain interpreteert deze zoekopdrachten en vertaalt ze om de zoekresultaten te optimaliseren. Het analyseert niet-verbonden vragen om overeenkomsten tussen elkaar te vinden, wat het toekomstige begrip van complexe zoekopdrachten vergroot en gerelateerde onderwerpen vindt.

RankBrain is al slim en hoe meer gegevens het verzamelt, hoe sneller het wordt bij het leveren van zoekintenties.

Het analyseert meestal synoniemen en gerelateerde termen uit de oorspronkelijke zoekopdracht en onderzoekt andere pagina’s met de bijbehorende woorden. Hierdoor kan het de persoon sterk geoptimaliseerde resultaten opleveren.

Het algoritme analyseert vervolgens de goede resultaten met behulp van factoren zoals lage bouncepercentages, langere verblijftijden en hogere klikfrequenties om de zoekintentie verder te beperken.

Dit is de reden waarom het begrijpen van RankBrain en het gebruik ervan in uw voordeel essentieel is voor een goede SEO. De slimste SEO-experts optimaliseren dus de metabeschrijvingen voor elke webpagina en maken het aantrekkelijker dat meer klikken genereert, waardoor de positie van de pagina in ruil daarvoor stijgt.

Een andere manier om RankBrain in uw voordeel te gebruiken, is door de bruikbaarheid van de pagina te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren. Hoe meer tijd ze op uw pagina hebben doorgebracht, hoe groter de kans dat u door RankBrain wordt herkend.

Cool feit:

 • Google ontvangt dagelijks ongeveer 3 miljard zoekopdrachten, waarvan 15% nieuw is voor RankBrain

Samenvatten

De SEO-trends waar u op moet letten in 2020 zijn onder meer:

 • Gebruikmaken van optimalisatie van gesproken zoekopdrachten
 • Kwaliteitsinhoud ontwikkelen
 • Streven naar aanbevolen fragmenten op Google
 • Kunstmatige intelligentie gebruiken om verder te reiken
 • Het RankBrain-algoritme begrijpen en gebruiken

SEO is een essentieel aspect voor het opvallen van websites, is dynamisch en evolueert voortdurend. Om relevant te blijven, is het dus belangrijk om op de hoogte te blijven van al deze wijzigingen. SEO-trends in 2020 zijn in wezen een uitbreiding van wat dit jaar trending was. Aangezien er echter dagelijks meer updates worden gedaan, moet u uzelf ook updaten.

Houd de trends zoals hierboven vermeld in gedachten en u kunt gemakkelijk de toekomst van SEO en uiteindelijk uw bedrijf bepalen.

Lees ook:

 • Beste SEO-plug-ins voor WordPress-websites
 • Beste SEO-analysesoftware voor uw website
 • Hoe het indexeringsproces van een website te versnellen?
 • 30 SEO-fouten die uw website-ranglijst in 2020 kunnen doden
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map