Vodič za početnike za tekstove za sidrenje i njihovu upotrebu u izgradnji veza

Tekst za sidrenje moja je ključna riječ,


Tekst sidra je veza koju koristimo za povratnu vezu,

Ummm sidreni tekst? Što je to?

Što je sidreni tekst i kako ga treba koristiti? Postavio sam ovo pitanje nekim novorođenčicama iz svog kruga i ovo su odgovori koje sam dobio od njih.

Ništa ne šokira činjenica da većina novorođenčadi ni ne razumije što je sidro tekst i gdje i na koji način ga treba koristiti, usprkos činjenici da ga i sami često koriste. Oni to svakodnevno postavljaju tu i tamo svakodnevno, nemaju teoretsko znanje o tome što je to i kako bi to trebalo koristiti kako bi maksimalnu korist donijeli rangiranju na njihovim web lokacijama..

Ovaj pojednostavljeni i osnovni vodič napisan je da vas vodi o osnovama teksta sidra i kako se on može koristiti za maksimiziranje vaših SEO rezultata. Dakle, ne čekajući dalje, uronimo.

Što je sidreni tekst?

Tekst za sidrenje je poveznica koju možete kliknuti u svoje postove gostiju, vaš web sadržaj ili bilo koje drugo mjesto na kojem ostavljate vezu na vašu web lokaciju, poput foruma, poslovnog profila i bloga za komentare blogova itd. Iako većina ljudi vjeruje da tekstovi za sidrenje nisu jednako značajna kao nekad. Ali zapravo, oni su i dalje važni i vi biste ih i dalje trebali koristiti strateški. Oni će biti važni sve dok veze i veze o građevinskim pitanjima nisu važne.

Međutim, Googleov algoritam ažurira posebno Ažuriranje pingvina 2012. godine promijenio je postupke izgradnje veza. Ažuriranje algoritama navelo je SEO-ove da naprave neke velike promjene u svojoj strategiji izgradnje veza. Drugim riječima, Google je postao pametniji nego ikad prije da otkrije da li ste uključeni u bilo koju vrstu neprirodnih postupaka izgradnje veza. Ako vas uhvati crvenokosa, udarit će vas mučnom kaznom.

I kako Google to zna? Jednostavno, kroz vaše sidrene tekstove.

Pretpostavimo da imate dizajnersku tvrtku nazvanu “ABC” koja nudi usluge grafičkog dizajna, sada sve vaše povratne veze ne bi trebale biti ugrađene u isti sidreni tekst “usluge grafičkog dizajna.” U suprotnom, Google će prije ili kasnije znati da gradite agresivne neprirodne veze, pa će vas udariti kazna.

Koje su vrste sidrenih tekstova?

Sigurno se pitate, donose li ti stvarno sidreni tekstovi tipove. Pa da. Umjesto da u svojim postovima ponovo i ponovo upotrebljavate jedan sidreni tekst, možete koristiti razne vrste koje vam pomažu da razbijete tekst sidra u više varijacija.

Ispod smo naveli vrste sidrnih tekstova koji bi, ako se koriste u savršenom omjeru, podigli rang vaše web stranice brže nego ikad prije.

1. Sidrena marka

Ovo su vrste sidrišta na kojima je vaše ime marke. To može biti samo ime marke ili s dodatnim riječima prije ili poslije. Evo primjera markiranog sidrenog teksta tvrtke Ahrefs.

Sidrena marka

2. Sidra golih veza

Sidra golih veza su vrste sidrnih tekstova na koje mjesto postavljate onako kakav jest, bez ugradnje u bilo koju vrstu teksta.

3. Generička sidra

Generička sidra u osnovi su CTA-ovi u kojima ne koristite ciljane ključne riječi niti naziv marke.

Na primjer:

 • Pročitajte ovdje
 • Kliknite ovdje
 • Posjetite našu web stranicu

4. Nema sidra

Ovo je vrsta sidra koja koristi većina marki. Ovu vrstu sidra možete dobiti kada dobivate vezu putem slike (bez ALT oznake) ili je jednostavno možete dobiti tako da u svoj sadržaj ne uključite nijedan tekst sidra. Ovako izgleda No Sidro.

Nema sidra

5. Naziv marke s ključnom riječi

Ovo je vrsta sidrenog teksta gdje spajate ciljane ključne riječi s nazivom vaše robne marke.

Ovako to izgleda:

 • ABC dizajn logotipa
 • Usluge web dizajna ABC
 • Dizajn brošure ABC

6. Sidrena slike

Gdje god objavljujete sliku, obavezno stavite ALT oznaku. Google će ovu ALT oznaku smatrati tekstom sidra za sliku. U suprotnom, smatrat će se sidrom No koje smo spomenuli u prethodnom naslovu.

7. Sidra s djelomičnim podudaranjem

Za ovu vrstu sidrenog teksta koristiti ćete varijacije ciljanih ključnih riječi.

Na primjer:

 • Naučite pravi način upotrebe sidrenog teksta
 • Pročitajte osnove upotrebe sidrenih tekstova

8. LSI sidra

LSI označava latentno semantičko indeksiranje. Idite na Google, utipkajte ključnu riječ i ispod ćete dobiti odgovarajuće pojmove za pretraživanje koji ste upisali. Ovo su LSI ključne riječi za vašu marku. Na primjer, moja ciljna ključna riječ su usluge grafičkog dizajna. To bi bile LSI ključne riječi koje kao sidreni tekst mogu koristiti osim ciljnih ključnih riječi.

LSI sidra

9. Tekst sidra za točno podudaranje

Sidra za točno podudaranje u osnovi su ključne riječi za koje ste temeljito istražili. Na primjer, ako je “usluga grafičkog dizajna” vaša ciljna ključna riječ, a za izgradnju veze koristite točan tekst sidra, to znači da koristite sidrene tekstove Exact Match. Oni su najsnažniji, ali i najosjetljivije ključne riječi koje mogu utjecati na rangiranje vaše web stranice ili negativno ili pozitivno.

Kako ih treba koristiti?

Većina SEO-ova vjeruje da će, ako koriste ključne riječi s točno podudaranjem, njihova stranica moći brzo postići pozitivne rezultate. Naprotiv, stvari rade obrnuto.

Sidro za točno podudaranje treba se koristiti u manjem postotku u vašoj strategiji izgradnje veza. Da, možete koristiti ključne riječi s točno podudaranjem, ali samo kad želite brzo pojačati svoj profil. Ako ih stalno iznova upotrebljavate, to će negativno utjecati na vaš Google profil, a Google će pretpostaviti da gradite neprirodne veze.

Ispod smo naveli ključne riječi na temelju prioriteta koji bi im trebali biti dodijeljeni.

 1. Tekst sidre u marki: Koristite ga koliko god možete. To Googleu pokazuje da ste usredotočeni na stvaranje branda, a ne na poštivanje interneta s neprirodnim ključnim riječima.
 2. Goli linkovi: Ponovo su gole veze sigurne, čini se, prirodno u vašem profilu.
 3. Generički sidreni tekstovi: Generička sidra ili pozivi na akcije ne samo privlače pažnju, već također pomažu da vaš profil bude zdrav i prirodan. Koristite varijacije CTA-ova, ne držite se pojedinačnog CTA-a za svaku vezu.
 4. Slika i bez sidra: Slobodno upotrijebite ove ključne riječi jer vas one također neće dovesti u probleme.
 5. Sidra s djelomičnim podudaranjem i LSI: Budite vrlo oprezni kada ih koristite. Obavezno ne pošpricajte svoj Google profil s tona ovih. Napravite varijacije ciljane ključne riječi i upotrijebite je na prirodan način.
 6. Sidrena tačna podudaranja: Kao što je gore spomenuto, koristite ih s oprezom. Često korištenje sidra s točno podudaranjem nije dobra ideja za vašu strategiju izgradnje veza.

Što bi trebao biti uzorak?

Kada ćete graditi veze za web mjesto s novcem. Pazite da ne slijedite obrazac koji je previše očit da bi Google mogao analizirati da imate poteškoće u prikupljanju povratnih veza. Samo budite slučajni.

Udarajte svoju web stranicu s točno sidrenim tekstom podudaranja, a za sljedeću vezu potražite ključnu riječ s markom. Za treću koristi LSI ili djelomično usklađen tekst za sidro, a zatim upotrijebite generički tekst za sidro, a zatim ponovno upotrijebite markiranu ključnu riječ i nastavite to raditi slučajnim putem.

Ključ za poneti

Ne ponavljajte ključne riječi zaredom i nastavite s miješanjem stvari. Zapamtite da vas Google mrzi kad ste previše savršeni sa svojim sidrenim tekstovima i ključnim riječima. Google očekuje da će web mjesto pronaći veze do kojih će se osigurati kvalitetan sadržaj Internet korisnicima. Zato nemojte razmišljati o prevari Googlea, ako mislite da to možete učiniti, bili ste pod pogrešnim dojmom.

Ne pokušavajte se ponašati prirodno, već samo ‘budite prirodni’. Izrađujte veze, ali ne pošaljite internetske sadržaje s neželjenim i nekvalitetnim sadržajem. Ovaj se vodič temelji na osobnom iskustvu i rezultati mogu biti različiti jer se svaka web stranica razlikuje na ovaj ili onaj način.

Međutim, općenito, ovaj će vam vodič pomoći u donošenju boljih odluka u vezi sa strategijom izgradnje veza.

Biografija autora:

Loius Martin je voditelj kreativnog marketinga u tvrtki Invictus Studio u Southlakeu u Teksasu. Zadnje tri godine u SAD-u se bavi digitalnim marketingom. Loius ima veliko iskustvo u bloganju i marketingu, a njegov rad odražava dubok uvid u marketinšku taktiku sadašnjeg svijeta. Možete ga pratiti na @ loiusmartin1 na Twitteru.

Pročitajte i:

 • 7 najboljih SEO strategija za optimizaciju vaše web stranice u 2020. godini
 • Izbjegavajte ovih 30 pogrešaka sa SEO koji mogu ubiti vašu ocjenu 2020. godine
 • Najbolji alati za SEO analizu za analizu vaše web stranice do 2020. godine
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map