11 Online besplatni alati za skeniranje ranjivosti sigurnosti web-mjesta i zlonamjernog softvera

Skenirajte svoju web stranicu, blog na sigurnosne ranjivosti, malware, trojance, viruse i mrežne prijetnje


Jedan od najpopularnijih razgovora o informacijskim tehnologijama je Web sigurnost. Stotine web ranjivosti danas postoji i ispod nekih od najčešćih.

Često obraćamo pažnju na dizajn web stranica, SEO, sadržaje i podcjenjujemo sigurnosno područje. Kao vlasnik web stranice web sigurnost bi trebala imati veću važnost od bilo čega.

Bilo je mnogo pitanja o skeniranju sigurnosti web mjesta, ranjivosti mobilnih aplikacija, pa evo vam. U ovom ću članku navesti neke od najboljih alata za skeniranje vaše web lokacije zbog sigurnosnih ranjivosti, zlonamjernog softvera i prijetnji na mreži..

Sucuri

Sucuri jedan je od najpopularnijih besplatnih zlonamjernih programa i sigurnosnih skenera. Možete napraviti brzi test za zlonamjerni softver, status na crnoj listi, uneseni neželjeni neželjeni sadržaj i slike.

SUCURI također pomaže u čišćenju i zaštiti vaše web stranice od prijetnji na mreži i djeluje na bilo kojim web platformama, uključujući WordPress, Joomla, Magento, Drupal, phpBB, itd..

Qualys

Provjera SSL poslužitelja od Qualys-a bitno je za skeniranje vaše web stranice zbog pogrešnih konfiguracija SSL / TLS-a i ranjivosti. Pruža detaljnu analizu vašeg https: // URL-a, uključujući dan isteka, ukupnu ocjenu, šifru, verziju SSL / TLS, simulaciju rukovanja, detalje protokola, BEAST i još mnogo toga.

Kao najbolja praksa, trebali biste pokrenuti Qualys test nakon što izvršite bilo koje promjene povezane sa SSL / TLS.

Quttera

Quttera provjerite na web lokaciji postoji li zlonamjerni softver i ranjivosti.

quettera

Ona pregledava vašu web lokaciju zbog zlonamjernih datoteka, sumnjivih datoteka, potencijalno sumnjivih datoteka, PhishTank-a, Sigurnog pregledavanja (Google, Yandex) i popisa domena zlonamjernog softvera..

nametljivac

Intruder je moćan skener ranjivosti koji se temelji na oblaku radi pronalaženja slabosti u cjelokupnoj infrastrukturi web aplikacija. Ona je spremna za poduzeća i nudi vladu & motor za skeniranje na razini banke bez složenosti.

Njegove čvrste sigurnosne provjere uključuju prepoznavanje:

 • Nedostaju zakrpe
 • pogrešno podešavanje
 • Problemi s web aplikacijom poput SQL ubrizgavanja & skripta na više mjesta
 • Problemi sa CMS-om

Uljez vam štedi vrijeme dajući prioritete rezultatima na osnovu njihovog konteksta, kao i proaktivno skeniranje vaših sustava na posljednje ranjivosti. Također se integrira s glavnim pružateljima usluga oblaka (AWS, GCP, Azure) kao i Slackom & Jira.

Možete pokrenuti Intrudera 30 dana besplatno.

UpGuard

UpGuard Web Scan je vanjsko sredstvo za procjenu rizika koje koristi javno dostupne informacije za ocjenu.

Rezultati ispitivanja razvrstani su u sljedeće skupine.

 • Rizici na web mjestu
 • Rizici e-pošte
 • Sigurnost mreže
 • Krađe identiteta i zlonamjerni softver
 • Zaštita marke

Dobro je dobiti brzo sigurnosno držanje svoje web stranice.

SiteGuarding

SiteGuarding pomaže vam da skenirate vašu domenu zbog zlonamjernog softvera, crnih popisa web mjesta, ubrizgane neželjene pošte, defacementa i još mnogo toga. Skener je kompatibilan sa WordPressom, Joomlom, Drupalom, Magentom, osCommerceom, Biltenom i drugom platformom.

stranica čuvanja

SiteGuarding vam također pomaže da uklonite zlonamjerni softver s vaše web stranice, pa ako su na vašu web lokaciju pogođeni virusi, oni će biti korisni.

Opservatorija

Mozilla se nedavno predstavila opservatorija, što pomaže vlasniku web mjesta da provjeri različite sigurnosne elemente. To potvrđuje sigurnost zaglavlja OWASP, najbolje prakse TLS-a i izvodi testiranja treće strane iz SSL laboratorija, High-Tech Bridge, sigurnosnih zaglavlja, HSTS Preload, itd..

Web Skener kolačića

Web Skener kolačića besplatan je svestrani sigurnosni alat pogodan za skeniranje web aplikacija. Može pretraživati ​​ranjivosti i pitanja privatnosti na HTTP kolačićima, Flash appletovima, HTML5 localStorage i sessionStorage, Supercookies i Evercookies. Alat također nudi besplatni skener zlonamjernog softvera URL-om i skener ranjivosti HTTP, HTML i SSL / TLS..

Za upotrebu ovog alata samo morate unijeti puno ime domene i kliknite na Provjeri! Nakon nekog vremena dobit ćete cjelovito izvješće o ranjivosti, koje će pokazati detalje svih pronađenih problema i ukupnu ocjenu utjecaja na privatnost.

Možete besplatno koristiti uslugu na zahtjev bez ikakvih ograničenja ili se pretplatite na besplatno probno razdoblje potpuno automatiziranog API-ja RESTful s različitim planovima, koji nude između 100 i neograničeno skeniranje API-ja mjesečno.

Detectify

Potpuno podržan od strane etičkih hakera, The Detectify Usluga sigurnosti domena i web aplikacija nudi automatizirano praćenje sigurnosti i imovine, u stanju je otkriti više od 1500 ranjivosti.

Kapacitet njegovog skeniranja ranjivosti uključuje pogrešne konfiguracije OWASP Top 10, CORS, Amazon S3 Bucket i DNS. Usluga praćenja imovine kontinuirano nadzire poddomene, tražeći neprijateljska preuzimanja i upozoravaju otkrivaju li se anomalije.

Detectify nudi tri plana cijena: Starter, Professional i Enterprise. Svi oni započinju s 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom koji možete preuzeti bez korištenja kreditne kartice.

Probely

Probely pruža stručnjaka za virtualnu sigurnost koji možete dodati svom razvojnom timu, sigurnosnom timu, DevOpsu ili SaaS poslu. Ovaj će sigurnosni stručnjak skenirati vašu web aplikaciju i pronaći sve njezine ranjivosti. Probelyja možete smatrati obiteljskim liječnikom koji vam daje periodičnu dijagnostiku i govori što trebate riješiti da riješite bilo koji problem.

To je alat uglavnom napravljen za programere, omogućavajući im da budu neovisnije kada je u pitanju sigurnosno testiranje. Razvojni pristup API-First osigurava da će sve značajke biti prve dostupne u verziji API-ja. Ima mnoštvo cjenovnih planova, uključujući besplatni program s osnovnim kapacitetom skeniranja.

Pentest-Tools

Skener ranjivosti na web lokaciji jedan je od sveobuhvatnog skupa alata koje nudi Pentest-Tools koja obuhvaćaju rješenje za prikupljanje informacija, testiranje web aplikacija, CMS testiranje, testiranje infrastrukture i testiranje SSL-a. Konkretno, skener web stranica osmišljen je za otkrivanje uobičajenih ranjivosti web aplikacija i problema s konfiguracijom poslužitelja.

Tvrtka nudi laganu verziju alata, koja vrši pasivno skeniranje sigurnosti na webu. Može otkriti mnoge ranjivosti, uključujući nesigurne postavke kolačića, nesigurna HTTP zaglavlja i zastarjeli softver poslužitelja. Možete izvršiti do 2 besplatna i potpuna skeniranja vaše web stranice kako biste dobili sveobuhvatnu procjenu. Rezultati će vam reći o ranjivosti poput lokalnog uključivanja datoteka, ubrizgavanja SQL-a, ubrizgavanja naredbi OS-a, XSS, između ostalih.

Zaključak

Iako vam gornji alati pomažu skenirati web mjesto na zahtjev, možda biste ih željeli zakazati za automatsko sigurnosno skeniranje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map