5 najboljih VAPT-ova utemeljenih na oblaku za mala i srednja poduzeća

Krajolik e-trgovine u posljednje vrijeme dramatično je pojačan napretkom internetskih tehnologija koji omogućuju mnogim više ljudi da se povežu s Internetom i izvrše više transakcija.


Danas se puno više tvrtki oslanja na svoje web stranice kao glavni izvor ostvarivanja prihoda. Stoga sigurnosti takvih web platformi treba dati prednost. U ovom ćemo članku pogledati popis nekih od najboljih VAPT-ovih alata utemeljenih na oblaku (Procjena ranjivosti i testiranja prodora) koji su danas dostupni i kako ih moći pokrenuti startup, mala i srednja poduzeća.

Prvo, vlasnik tvrtke ili web-trgovine putem e-trgovine mora razumjeti razlike i sličnosti između Procjene ranjivosti (VA) i testiranja prodiranja (PT) kako bi obavijestio svoju odluku prilikom donošenja odluke o tome što je najbolje za vaše poslovanje. Iako i VA i PT pružaju komplementarne usluge, postoje neznatne razlike u onome što žele postići.

Razlika između VA i VT

Prilikom provođenja procjene ranjivosti (VA) ispitivač nastoji osigurati da su sve otvorene ranjivosti u aplikaciji, web mjestu ili mreži definirane, identificirane, klasificirane i prioritetne. Kaže se da je procjena ranjivosti vježba orijentirana na popis. To se može postići primjenom alata za skeniranje, o čemu ćemo biti kasnije u ovom članku. Važno je izvesti takvu vježbu, jer tvrtkama daje kritičan uvid u to gdje se nalaze rupe i što trebaju popraviti. Ova vježba je ujedno ono što pruža potrebne informacije tvrtkama prilikom konfiguriranja vatrozida, poput WAF-ova (vatrozida web aplikacije).

S druge strane, vježba testiranja prodiranja (PT) izravnija je i kaže se da je usmjerena na cilj. Ovdje je cilj ne samo ispitati obranu aplikacije, već i iskoristiti otkrivene ranjivosti. Svrha ovoga je simuliranje cyber napada u stvarnom životu na aplikaciji ili web mjestu. Nešto od ovoga moglo bi se učiniti pomoću automatiziranog alata; neke će biti navedene u članku, a mogle bi se obaviti i ručno. To je posebno važno kako bi tvrtke mogle shvatiti razinu rizika koja predstavlja ranjivost i najbolje ih je osigurati od moguće zlonamjerne eksploatacije..

Stoga bismo to mogli opravdati; Procjena ranjivosti daje doprinos provođenju ispitivanja penetracije. Stoga, potreba da imate cjelovite alate značajki koji vam mogu pomoći da postignete i jedno i drugo.

Istražimo opcije…

Astra

Astra je VAPT alat koji se temelji na oblaku s posebnim naglaskom na e-trgovinu; podržava WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop i druge. Dolazi s paketom aplikacija, zlonamjernog softvera i mrežnih testova za procjenu sigurnosti vaše web aplikacije.

Dolazi s intuitivnom nadzornom pločom koja prikazuje grafičku analizu prijetnji blokiranih na vašoj web lokaciji s obzirom na određenu vremensku traku.

Neke značajke uključuju.

 • Primjena Statička i dinamička analiza koda

Sa statičkim kodom i dinamičkom analizom koja provjerava kôd aplikacije prije i za vrijeme izvođenja kako bi se osiguralo da su prijetnje uhvaćene u stvarnom vremenu, a to se može odmah popraviti.

 • Skeniranje zlonamjernog softvera

Također vrši automatsko skeniranje aplikacija za poznate zlonamjerne programe i uklanja ih. Isto tako, provjera razlike u datotekama radi provjere integriteta datoteka koje je možda zlonamerno modificirao interni program ili vanjski napadač. U odjeljku pretraživanja zlonamjernog softvera mogli biste dobiti korisne informacije o mogućem zlonamjernom softveru na vašoj web lokaciji.

 • Otkrivanje prijetnji

Astra također vrši automatsko otkrivanje i prijavu prijetnji, što vam omogućava uvid u to koji su dijelovi aplikacije najosjetljiviji na napade, a koji dijelovi se najviše iskorištavaju na temelju prethodnih pokušaja napada.

 • Gateway pristup i testiranje infrastrukture

Provodi testiranje olovke za provjeru plaćanja za aplikacije s integracijama plaćanja – isto tako, infrastrukturni testovi za osiguranje sigurnosti aplikacije u svom sadržaju.

 • Mrežno testiranje

Astra dolazi s mrežnim testom prodora usmjerivača, sklopki, pisača i ostalih mrežnih čvorova koji bi mogli izložiti vašu tvrtku sigurnosnim sigurnosnim rizicima.

Astra se na standardima temelji na glavnim sigurnosnim standardima, uključujući OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

Netsparker

Netsparker tim je poslovno rješenje srednje i velike tvrtke, koje ima niz značajki. Ponaša se sa značajkom značajke skeniranja koja je zaštićena kao Proof-based-Scanning ™ tehnologija s potpunom automatizacijom i integracijom.

Netsparker ima veliki broj integracija s postojećim alatima. Lako se integrira u alate za praćenje izdavanja poput Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops itd. Također ima integracije sa sustavima za upravljanje projektima poput Trello. Isto tako, sa CI (Continuous Integration) sustavima poput Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure, itd. To daje Netsparkeru mogućnost da se integrira u SDLC (životni ciklus razvojnog softvera); stoga vaši cjevovodi za izgradnju sada mogu uključivati ​​provjeru ranjivosti prije nego što uvedete značajke na poslovnu aplikaciju.

Nadzorna ploča inteligencije daje vam uvid u sigurnosne pogreške u vašoj aplikaciji, njihovu ozbiljnost i koje su ispravljene. Također vam pruža informacije o ranjivosti iz rezultata skeniranja i mogućih sigurnosnih rupa.

Održiv

Tenable.io je alat za skeniranje web aplikacija spremnih za tvrtke koji vam daje važan uvid u sigurnosne izglede svih vaših web aplikacija.

Lako je postaviti i započeti s pokretanjem. Ovaj se alat ne fokusira samo na jednu aplikaciju koju pokrećete, već na sve web aplikacije koje ste implementirali.

Skeniranje ranjivosti temelji se i na široko popularnoj OWASP Top Ten ranjivosti. To svakom stručnjaku za sigurnost olakšava pokretanje skeniranja web aplikacije i razumijevanje rezultata. Možete zakazati automatsko skeniranje kako biste izbjegli ponavljajući zadatak ručnog ponovnog skeniranja aplikacija.

Pentest-Tools

Pentest alati skener vam daje potpune informacije o skeniranju na ranjivosti za provjeru na web mjestu.

Obuhvaća otiske web-otisaka prstiju, SQL ubrizgavanje, skripta na različitim mjestima, daljinsko izvršavanje naredbi, uključivanje lokalne / udaljene datoteke itd. Dostupno je i besplatno skeniranje, ali s ograničenim značajkama.

Izvješćivanje prikazuje detalje vaše web stranice i različite ranjivosti (ako postoje) i njihovu razinu ozbiljnosti. Evo snimke zaslona besplatnog izvješća o pretraživanju “Svjetlosti”.

Na PRO računu možete odabrati način skeniranja koji želite izvršiti.

Nadzorna ploča prilično je intuitivna i daje dobar uvid u sva izvršena skeniranja i različite stupnjeve ozbiljnosti.

Također se može zakazati skeniranje prijetnji. Isto tako, alat ima značajku izvještavanja koja omogućuje ispitivaču da generira izvješća o ranjivosti iz obavljenih skeniranja.

Google SCC

Sigurnosni zapovjedni centar (SCC) sigurnosni je nadzorni resurs za Google Cloud.

To korisnicima Google Clouda omogućuje postavljanje sigurnosnog nadzora za njihove postojeće projekte bez dodatnog alata.

SCC sadrži mnoštvo izvornih sigurnosnih izvora. Uključujući

 • Detekcija anomalije u oblaku – korisno za otkrivanje neformiranih paketa podataka generiranih od DDoS napada.
 • Sigurnosni skener u oblaku – koristan za otkrivanje ranjivosti kao što su križanje na više lokacija (XSS), korištenje lozinki jasnog teksta i zastarjelih knjižnica u vašoj aplikaciji.
 • Cloud DLP Data Discovery – Prikazuje popis spremnika koji sadrže osjetljive i / ili regulirane podatke
 • Forseti Cloud SCC priključak – To vam omogućuje da razvijete vlastite prilagođene skenere i detektor

Također uključuje rješenja partnera kao što su CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Sve se to može integrirati u Cloud SCC.

Zaključak

Sigurnost web stranica je izazovna, ali zahvaljujući alatima koji olakšavaju otkrivanje ranjivih i ublažavanje mrežnih rizika. Ako već nije, pokušajte danas s gornjim rješenjem da zaštitite svoje internetsko poslovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map