7 Alati za lozinku za bolju internetsku sigurnost

Zaboravite na horor filmove; ono što nas najviše plaši je misao gubitka pristupa našim računima.


Barem je tako kod mene.

Ne mogu zamisliti da se probudim ujutro i ne mogu se prijaviti na svoje račune. Bilo da se radi o društvenim medijima ili putem e-maila, a vjerodajnice nam nikada nisu dovoljno sigurne. I unatoč tome što ne znamo, ne ulažemo dovoljno napora za odabir snažne lozinke.

Posljedice toga mogu biti vrlo strašne, posebno ako su povezane s vašim financijskim podacima. Da biste izbjegli da se nađete u toj situaciji, morate poduzeti određene mjere prema tome, poput poboljšanja lozinki ili korištenja ovih alata za lozinku spomenutih na ovom popisu.

Ali prvo, kažem vam o nekim najgorim scenarijima u kojima možete biti, ako niste dobri sa sigurnošću lozinke.

Isključite se s računa

Ako imate lozinku koju je lako pogoditi ili ući u nju pomoću alata za hakiranje, riskirate da izgubite pristup računima. Hakeri ovih dana imaju tonu naprednih alata koji mogu predvidjeti i otkriti lozinku koju možda upotrebljavate.

Nemojte zloupotrijebiti vaše osobne podatke

Ništa je gore od zloupotrebe vaših privatnih fotografija i drugih podataka. Govoreći o iskustvima mojih prijatelja, bilo je nekoliko slučajeva u kojima su hakeri javno podijelili neke “unutar” osobne podatke, koji nikako nisu trebali biti podijeljeni.

Ukradite svoje financijske podatke

U doba tehnologije, sve je na Internetu, uključujući i naše bankarske usluge. Iako se to na neki način može smatrati izvedivim, ono također predstavlja rizik za podatke o našoj kreditnoj / debitnoj kartici. Hakeri uvijek traže načine kako upasti u financijski račun u pokušaju da ukradu sve što postoji u njemu.

Istražimo sljedeće alate za bolju osobnu sigurnost na Internetu.

Firefox Monitor

Firefox Monitor je sjajan alat za otkrivanje onoga što hakeri već znaju o vama i kako možete biti jedan korak ispred njih. To je alat za praćenje kršenja koji vam pomaže:

 • Budite informirani o najnovijim kršenjima podataka putem interneta
 • Pratite više vaših e-poruka
 • Saznajte kako zaštititi svoju privatnost korisnim resursima

Web stranica čak navodi najnovije kršenje podataka u cijelom svijetu i omogućuje vam da provjerite jeste li bili žrtva toga. Sve ove značajke ovog alata osiguravaju zaštitu Vaših podataka.

Uz sve te sjajne značajke, mogli biste pomisliti kako ovaj alat košta dime. Ali ne, potpuno je besplatno.

LastPass Generator lozinki

Ako ste netko (kao što sam ja) koji ne može smisliti i smisliti sigurnu zaporku, tada je potrebno koristiti ovaj alat što prije. Što to čini jest, omogućava vam generiranje slučajne i jake lozinke koju teško može nagađati bilo tko na ovom svijetu.

Radi vaše udobnosti, možete odabrati duljinu lozinke, filtrirati predvidljive riječi i odabrati simbole i druge posebne znakove.

LastPass Generator lozinki potpuno je besplatan alat koji uopće ne zahtijeva prijavu.

Jesam li se poklonio?

Kao što ime sugerira, Jesam li se poklonio je sjajan alat koji vam omogućuje da provjerite jeste li bili dio gadnog kršenja podataka u prošlosti. Započnite unosom adrese e-pošte, a rezultati će prikazati kršenja podataka koja uključuju vašu adresu e-pošte (ako ih ima).

Osim toga, možete koristiti i njihovu opciju “Obavijesti me” koja vas upozorava e-poštom kad god dođete do kršenja podataka. Govorite o oprezu!

Čuvar

Ako se mučite sa sjećanjem svojih lozinki, potreban vam je alat poput Čuvar, koja može pohraniti vaše lozinke za lak i siguran pristup. U pokušaju da se odvojimo od hakera, zadržavamo različite lozinke na različitim platformama. Ovakva praksa je dobra, ali pamćenje svih tih različitih (i jakih) lozinki apsolutna je bol.

Ovaj alat potpuno skida teret s ramena. Imao je TrustPilot ocjenu 9,3 / 10, što je impresivno. Možete reći da ovo čini stvarno dobro djelo kada vidite da nudi i spremanje vaših osobnih dokumenata i drugih podataka zajedno sa zaporkama.

Jedna od sjajnih značajki ovog alata je što omogućuje sinkronizaciju računa s više uređaja kako biste mogli pristupiti svojim lozinkama bez obzira koristite li telefon ili računalo.

Keeper dolazi s besplatnim planom s ograničenim mogućnostima. Ako želite otključati još značajki, možete odabrati jedan od plaćenih planova počevši od samo 1,74 funte mjesečno.

Ako tražite alternativu Keeper, provjerite ovdje naveden upravitelj lozinki.

Google Password Manager

Kad god čujemo ime „Google“, na momente podsvjesno dolazi nalet povjerenja.

To traje već desetljećima i nesumnjivo je postalo naš izvor informacija. Znate li za to Google Password Manager, što vam pomaže da zaštitite svoje lozinke?

Ovaj alat može provjeriti, ukloniti i promijeniti vaše spremljene lozinke po vašoj naredbi ako smatrate da je previše slab. Iako nema mnogo posla, što bi moglo biti bolje od Googlea da analizira vaše lozinke za bolju sigurnost?

Proširenje provjere lozinke

Jedno sjajno proširenje za Google Chrome, Provjera zaporke Google nudi sam Google i može činiti neke sjajne stvari, kao što su:

 • Upozorenja o vašim slabim zaporkama
 • Odmah promijenite slabe lozinke u jače
 • Brzo pronađite koji od vaših računa imaju slabe lozinke

Proširenje je prilično lagano i iznosi 1.48MB, ali zasigurno čini neke teške poslove.

Jednostavna Peasy lozinka

Generator lozinki koji vam pomaže da smislite snažne i nepredvidive lozinke, Jednostavna Peasy lozinka odličan je alat za sigurnost na mreži. Ovaj se besplatni alat sastoji od dva koraka; s tim da je prva namijenjena generiranju zabavnih lozinki, a druga koja omogućuje odabir pravila kao što su:

 • Mogućnost upotrebe velikih slova
 • Zamijenite crtice s prostorom
 • Zamijenite znakove brojevima

Kao što ime sugerira, generiranje snažne lozinke s ovim alatom je doslovno “Easy Peasy”.

Zaključak

Nadam se da vam gornji alati za zaporku pomažu u zaštiti vaše prisutnosti na mreži. Uz lozinku možda ćete htjeti koristiti i osobni vatrozid za zaštitu računala, prijenosnog računala i ručnih uređaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map