8 najboljih softvera za tajno upravljanje za bolju sigurnost aplikacija

Osigurajte ono što vam je važno za posao.


Treba mnogo razmišljati dok radite s spremnicima, Kubernetesom, oblakom i tajnama. Morate koristiti i povezati najbolje prakse oko upravljanja identitetom i pristupom, osim izbora i provođenja različitih alata.

Bez obzira jeste li razvojni programer ili sysadmin profesionalac, morate vam jasno dati do znanja da imate prave alate za izbor da biste zaštitili svoje okruženje. Da bi ispravno radili, programi trebaju pristup konfiguracijskim podacima. I dok većina konfiguracijskih podataka nije osjetljiva, neki trebaju ostati povjerljivi. Ti su nizovi poznati kao tajne.

Pa, ako gradite pouzdanu aplikaciju, velike su šanse da vaše funkcije zahtijevaju pristup tajnama ili bilo kojim drugim vrstama osjetljivih podataka koje čuvate. Ovi sekret uključuju:

 • API ključevi
 • Akreditivi baze podataka
 • Šifrirani ključevi
 • Osjetljive postavke konfiguracije (adresa e-pošte, korisnička imena, zastavice za uklanjanje pogrešaka itd.)
 • Lozinke

Međutim, briga o tim tajnama sigurno se kasnije može pokazati kao težak zadatak. Evo nekoliko savjeta za Developer i Sysadmins:

Ovisnosti funkcija krpljenja

Uvijek pratite knjižnice koje se koriste u funkcijama i označavaju ranjivosti neprekidno ih nadziru.

Upotrijebite API gateways kao sigurnosni međuspremnik

Ne izlažite funkcije upravo interakciji s korisnicima. Upotrijebite mogućnosti pristupnika API-ja davatelja usluga oblaka da biste na svoj način uključili još jedan sloj sigurnosti.

Osigurajte i provjerite podatke u prijevozu

Obavezno iskoristite HTTPS za siguran komunikacijski kanal i provjerite SSL certifikate za zaštitu udaljenog identiteta.

Slijedite sigurna pravila kodiranja za aplikacijski kôd

Bez poslužitelja za hakiranje, napadači će se usredotočiti na aplikacijski sloj, stoga budite dodatni pažljivi kako biste zaštitili svoj kôd.

Upravljanje tajnama u sigurnoj pohrani

Osjetljive informacije lako mogu procuriti, a zastarjeli vjerodajnici prikladni su za napade duginim stolom ako zanemarite usvojiti odgovarajuća rješenja tajnog upravljanja. Ne zaboravite da ne pohranjujete tajne u aplikacijski sustav, varijable okoline ili u sustavu upravljanja izvornim kodom.

Ključno upravljanje u svijetu suradnje vrlo je mučno zbog, između ostalog, nedostatka znanja i resursa. Umjesto toga, neke tvrtke ugrađuju ključeve za šifriranje i druge softverske tajne izravno u izvorni kod aplikacije koja ih koristi, uvodeći rizik otkrivanja tajni..

Zbog nedostatka previše rješenja s polica, mnoge tvrtke su pokušale izgraditi vlastite alate za upravljanje tajnama. Evo nekoliko, koje možete iskoristiti za svoje potrebe.

svod

HashiCorp trezor je alat za sigurno pohranjivanje i pristup tajnama.

Pruža jedinstveno sučelje za tajnu, uz održavanje stroge kontrole pristupa i bilježenje sveobuhvatnog dnevnika revizije. To je alat koji osigurava korisničke aplikacije i podlogu za ograničavanje površinskog prostora i vrijeme napada u slučaju kršenja. Daje API koji omogućuje pristup tajnama na temelju pravila. Svaki korisnik API-ja mora provjeriti i vidjeti samo tajne za koje je on ovlašten pregledavati.

Trezor šifrira podatke pomoću 256-bitnog AES-a s GCM-om.

https://www.datocms-assets.com/2885/1543956852-vault-v1-0-ui-opt.mp4

Može akumulirati podatke u raznim pozadinama, poput Amazon DynamoDB, Consul, i još mnogo toga. Za usluge revizije, Vault podržava prijavu na lokalnu datoteku, Syslog poslužitelj ili izravno na utičnicu. Trezor bilježi podatke o klijentu koji je izvršio neku radnju, IP adresi klijenta, radnji i u koje vrijeme je izvedena

Pokretanje / ponovno pokretanje uvijek uključuje jednog ili više operatera za otvaranje Vaga. Radi prije svega s tokenima. Svaki je token dat politici koja može ograničiti akcije i staze. Ključne značajke trezora su:

 • Šifrira i dešifrira podatke bez pohrane.
 • Trezor može generirati tajne na zahtjev za neke operacije, poput AWS ili SQL baze podataka.
 • Omogućuje replikaciju u više podatkovnih centara.
 • Trezor ima ugrađenu zaštitu za tajno opoziv.
 • Služi kao tajno spremište s detaljima kontrole pristupa.

AWS Secrets Manager

Očekivali ste AWS na ovom popisu. Nisi li?

AWS ima rješenje za svaki problem.

AWS Secrets Manager omogućuje vam brzo okretanje, upravljanje i dohvaćanje vjerodajnica baze podataka, API ključeva i drugih lozinki. Pomoću Secrets Managera možete osigurati, analizirati i upravljati tajnama potrebnim za pristup mogućnostima u AWS Cloudu, na uslugama trećih strana i lokalnim.

Upravitelj tajni omogućuje vam upravljanje pristupom tajnama pomoću fino preciznih dozvola. Ključne značajke AWS Secrets Manager su:

 • Kriptira tajne u mirovanju pomoću ključeva za šifriranje.
 • Također, tajnu dešifrira, a zatim sigurno prenosi putem TLS-a
 • Pruža uzorke koda koji pomažu u pozivanju API-ja tajnog upravitelja
 • Ima knjižnice za spremanje podataka na strani klijenta za poboljšanje dostupnosti i smanjenje kašnjenja korištenja vaših tajni.
 • Konfigurirajte krajnje točke Amazon VPC (Virtual Private Cloud) tako da zadrže promet unutar AWS mreže.

Keywhiz

Square Keywhiz pomaže kod tajni infrastrukture, GPG privjesaka za ključeve, vjerodajnica baze podataka, uključujući TLS certifikate i ključeve, simetrične ključeve, API tokene i SSH ključeve za vanjske usluge. Keywhiz je alat za rukovanje i dijeljenje tajni.

Automatizacija u Keywhizu omogućava nam neprimjereno distribuiranje i postavljanje osnovnih tajni za naše usluge, što zahtijeva dosljedno i sigurno okruženje. Ključne značajke Keywhiz-a su:

 • Keywhiz Server nudi JSON API-je za prikupljanje i upravljanje tajnama.
 • Pohranjuje sve tajne samo u memoriji i nikada se ne ponavlja na disk
 • Korisničko sučelje izrađeno je s AngularJS kako bi korisnici mogli provjeriti i koristiti sučelje.

povjerenik

povjerenik je alat za upravljanje tajnom s otvorenim kodom koji sigurno čuva pohranu i pristup tajnama. Povjeritelj pohranjuje tajne na dodatan način u DynamoDB i generira jedinstveni KMS podatkovni ključ za svaku izmjenu svih tajni, koristeći Fernet-ovu simetričnu provjeru autentičnosti.

Omogućuje web sučelje AngularJS koje krajnjim korisnicima omogućuje učinkovito upravljanje tajnama, obrasce tajni usluga i evidenciju promjena. Neke značajke uključuju:

 • Provjera autentičnosti KMS-a
 • Šifriranje u mirovanju izviještenih tajni
 • Jednostavno web sučelje za upravljanje tajnama
 • Stvaranje tokena koji se mogu primijeniti za provjeru autentičnosti usluge na uslugu ili za prosljeđivanje šifriranih poruka između usluga.

Sef

Sef je zgodan alat koji rukuje, pohranjuje i dohvaća tajne poput pristupnih tokena, privatnih potvrda i ključeva za šifriranje. Strongbox je praktični sloj na strani klijenta. Održava AWS resurse za vas i također ih sigurno konfigurira.

Možete brzo i učinkovito pregledati cijeli skup lozinki i tajni uz dubinsko pretraživanje. Imate mogućnost pohranjivanja vjerodajnica lokalno ili u oblak. Ako odaberete oblak, možete odabrati pohranjivanje u iCloud, Dropbox, OneDrive, Google pogon, WebDAV itd..

Strongbox je kompatibilan s drugim lozinkama sigurno.

Azurni ključ u trezoru

Hosting vaših aplikacija na Azureu? Ako da, onda bi to bio dobar izbor.

Azurni ključ u trezoru korisnicima omogućuje upravljanje svim tajnama (ključevi, potvrde, nizovi veza, lozinke itd.) za njihovu oblačnu aplikaciju na određenom mjestu. To je integrirano izvan okvira sa podrijetlom i ciljevima tajni u Azuru. Dalje se mogu koristiti aplikacijama izvan Azure.

Možete koristiti i za poboljšanje performansi tako što ćete smanjiti kašnjenje aplikacija u oblaku pohranjivanjem kriptografskih ključeva u oblak, umjesto na lokalno.

Azure može pomoći u postizanju zahtjeva za zaštitom podataka i sukladnosti.

Docker tajne

Docker tajne neka vam lako doda tajnu u klaster, a dijeli se samo preko međusobno provjerenih TLS veza. Tada se podaci dođu do čvora upravitelja u Dockerovim tajnama i automatski spremaju u internu trgovinu Raft-a, što osigurava da podaci trebaju biti šifrirani.

Docker tajne mogu se jednostavno primijeniti za upravljanje podacima i na taj način isti prijenos na spremnicima koji imaju pristup njima. Sprečava propuštanje tajni kada ih aplikacija iskoristi.

Knox

Knox, koju je razvila platforma društvenih medija Pinterest kako bi riješili svoj problem s ručnim upravljanjem ključevima i održavanjem revizijskog traga. Knox je napisan u programu Go, a klijenti komuniciraju s Knox poslužiteljem putem REST API-ja.

Knox koristi hlapljive privremene baze podataka za pohranu ključeva. Podaci šifrirani u bazi podataka kriptiraju pomoću AES-GCM s glavnim ključem za šifriranje. Knox je dostupan i kao Docker slika.

Zaključak

Nadam se da vam gore opisuje neki od najboljih softvera za upravljanje vjerodajnicama aplikacija.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map