8 različitih poruka upozorenja Googlea i zašto se pojavljuju?

Google često prikazuje sigurnosna upozorenja kako bi spriječio ulazak na zlonamjernu ili hakiranu web lokaciju.


Obaviješteni ste putem upozorenja u pregledniku Chrome ili putem upozorenja ispod web stranice u rezultatima pretraživanja. Dok se sigurnosna upozorenja za Chrome prikazuju kao crvena stranica s opasnošću, rezultati Google pretraživanja prikazuju upozorenje s hipervezom odmah ispod URL-a zaražene web lokacije.

Ova sigurnosna upozorenja zahtijevaju rješavanje problema iz jezgre i ponovno slanje web mjesta na pregled kod Googlea. Google vas je mogao obavijestiti o zlonamjernom softveru na vašoj web lokaciji. Ako idete na Google Search Console i tražite Sigurnosni problemi možda ćete dobiti obavijest poput dolje.

Zatim skenirajte svoju web lokaciju pomoću an internetska pretraživanja na crnoj listi ili sigurnosni skener. Ovo će biti izuzetno korisno u istraživanju uzroka. Pomoću skenera možete izravno provjeriti postoje li zlonamjerni kodovi na određenim stranicama na vašoj web lokaciji.

U ovom ćemo članku biti naslovljeni osam takvih Google upozorenja s kojim ste se susreli na svojoj web stranici i što bi one mogle značiti.

BILJEŠKA: Sigurnosna upozorenja neće nestati dok webmaster web stranice ne poduzme mjere i ne riješi problem. Da biste znali kako ukloniti problem, slijedite ovaj detaljni vodič za uklanjanje s crne liste.

Ova web lokacija može naštetiti vašem računalu

Krenimo s porukom upozorenja “Ovo web mjesto može naštetiti vašem računalu”. To je upozorenje da Google prikazuje u rezultatima pretraživanja ispod naslova web stranica za web mjesta za koja se smatra da distribuiraju zlonamjerni softver.

Zlonamjerni softver (zlonamjerni softver), ako je instaliran, može ukrasti & iskoristite korisničke informacije poput podataka o kreditnoj kartici, spremljenih zaporki, kolačića, fotografija i drugih osjetljivih podataka. Također može usporiti vaše računalo ili promijeniti rezultate pretraživanja.

Ova je web lokacija možda hakirana

Vidjet ćete upozorenje “Ova web lokacija može biti hakirana” u rezultatima Google pretraživanja kada Google vjeruje da vaša web stranica dodaje nove neželjene stranice ili zarazi postojeće.

Kad korisnik posjeti stranicu s upozorenjem, mogao bi biti preusmjeren na web mjesto koja širi neželjenu poštu ili zlonamjerni softver.

Predivno mjesto naprijed

Obmanjujuća poruka upozorenja na web mjestu obično se prikazuje dok pristupa web mjestu u pregledniku Chrome. Web-lokacija prepoznata po prevari korisnika u otkrivanju važnih osjetljivih detalja Google označava kao obmanjujuću.

Sljedeća crvena stranica s upozorenjem prikazuje upozorenje za obmanjivanje unaprijed.

Google je stvorio Sigurno pregledavanje alat pomoću kojeg možete analizirati svoje web mjesto na štetne kodove ili viruse.

Internetska stranica prijavljena je nesigurno

Slično prethodnom upozorenju za obmanjujuće stranice. Vidjet ćete upozorenje je li sadržaj web stranice opasan ili varljiv. Ove se web stranice često nazivaju “krađe identiteta” ili “zlonamjerni softver”. Lažno mjesto može biti emulacija originalne web stranice i izvan, dok se nesigurno web mjesto još uvijek može razlikovati ili je samo jeftina kopija izvorne web stranice.

Obmanjuju web stranice mogu koristiti logotip legitimne tvrtke i druge informacije kako bi korisnika zavaravale. Dok je “nesigurno” mjesto možda relativno manje opako.

Neki dodaci / dodaci mogli bi instalirati takav kôd na vašu web lokaciju da izvrše takve zloćudne radnje. Također, već instalirani ranjivi dodatak (za WordPress web mjesta) mogao bi dovesti hakera do iskorištavanja u vašoj web aplikaciji i ubrizgavanja zlonamjernih programa na vašu web lokaciju.

Web lokacija naprijed sadrži zlonamjerni softver

U većini slučajeva ova greška upozorava na to da je vaša web lokacija u nekom ili drugom obliku hakirana. Moguće je da je netko pronašao, ono što se obično naziva, a stražnja vrata na vašoj web lokaciji i iskorištava je da bi utajio sigurnost vaše web lokacije.

Web lokacija naprijed sadrži štetne programe

Kao što možda nagađate, pogreška ukazuje na to da je web stranica hakirana. Google algoritam identificira ga kao zaraženu web lokaciju koja distribuira štetni sadržaj. Ovaj se kôd širi sa zaražene web stranice na računala posjetitelja web stranice i može se proširiti i na druge ranjive web stranice.

Drugi razlog bi mogao biti taj što se na vašoj web stranici pokreću štetni programi. Kao što je kriptovaluta rudarstva utemeljena na JavaScript-u (poput Bitcoin, Monero, itd.) Koja radi od vaše dragocjene CPU snage. Obično ili vlasnik web stranice takve programe instalira na web mjesto ili ranjivi dodatak na svaku stranicu dodaje zlonamjeran JavaScript..

Phishing napad ispred

Ovo upozorenje, opet, prati phishing aktivnosti na vašoj web lokaciji.

Postoje i drugi razlozi koji mogu rezultirati crnim popisima vaše web stranice:

 • Nekoliko korisnika podnosi web lokaciju kao mjesto za krađu identiteta Google Safebrowsing
 • Web mjesto identificirano da izvodi phishing napade
 • Preusmjeravanje korisnika na URL-ove za koje se zna da su web lokacije za krađu identiteta

Prema Googleu, oni koriste nekoliko tehnika za utvrđivanje je li stranica originalna ili ne. Ovi algoritmi također uključuju automatizirano otkrivanje i korisnička izvješća o sumnjivim i / ili pogrešnim radovima. Googleovi visoko sofisticirani kriteriji ispituju sadržaj i strukturu svake stranice kako bi uhvatili potencijalno obmanjujuće stranice i time web mjesto.

Vladini hakeri možda pokušavaju ukrasti vašu lozinku

Google je počeo upozoravati korisnike na vladini hakeri sredinom 2012. godine. Kao što ime sugerira, Google otkriva i šalje upozorenje o tome da su vladini hakeri ugroženi položaj. Prošli mjesec, u studenom 2019. godine, Google je poslao 12.000 upozorenja o hakerima koje podržava država.

Većina tih upozorenja mogla bi biti lažni alarm. Ali nikad se ne zna, velike su šanse da bi i alarmi mogli biti istiniti. Savjetuje se da sigurnosne stručnjake procjenjuju vašu web stranicu zbog mogućeg kršenja. Google ne opisuje jasan način koji bi vam rekao što bi mogao biti razlog da oni prikazuju ovo upozorenje, ali ne šteti profesionalnom izvršavanju procjene ranjivosti na vašim web lokacijama.

U nekim slučajevima, za koje je poznato da je vaša web stranica zaista hakirana, odlučivanje za cjelovito čišćenje zlonamjernog softvera mogao bi biti put..

Kako možete ukloniti Google crnu listu?

Brisanje poruka upozorenja s vaše web stranice prilično je jednostavno. Google vas obavještava o razlogu koji stoji iza crne liste. Možete se prijaviti na Google Search Console i otvoriti karticu Sigurnosni problemi da biste saznali razlog.

Zatim pokrenite web lokaciju putem skenera za zlonamjerni softver kako biste utvrdili točne stranice s infekcijom. Možete koristiti bilo koji od ovih besplatnih alata za skeniranje zlonamjernog softvera kako biste skenirali web mjesto za razne crne popise pretraživača o kojima je riječ u ovom članku. Zatim nastavite i očistite svoju web-lokaciju uzroka, nastavite i Googleu podnesite zahtjev za pregled.

Dvaput provjerite da nisu ostavljeni tragovi krađe prije nego što ga pošaljete na pregled. Ako niste sigurni kako očistiti hakirano mjesto, tada možete potražiti stručnu pomoć.

Nakon što je upozorenje skinuto s vaše web stranice, poduzmite odgovarajuće sigurnosne mjere da biste zaštitili web mjesto da se ubuduće izbjegnu takve nezgode. Ispod su navedene neke sigurnosne mjere koje, ako se slijede, pravilno mogu obećati pooštrenu sigurnost na vašoj web stranici.

 • Ažurirajte svoj CMS, dodatke, & teme
 • Promijenite lozinke za vašu administrativnu ploču, hosting itd.
 • Uklonite neispravne dodatke
 • Instalirajte vatrozid
 • Ograničite pokušaje prijave na upravljačkoj ploči
 • Onemogući unos u imenik
 • Postavljanje ispravnih datoteka & dozvole mapa
 • Poboljšajte zaštitu hardvera

Završne misli

Web je postao sastavni dio našeg života. Budući da hakeri uvijek traže dosad neviđene načine probijanja na vaše web stranice, postoji očiglednija potreba da se zaštiti. Danas, biti budni i proaktivni prema sigurnosti nije izbor, nego nužnost.

Štoviše, s tražilicama poput Googlea primjenjuju stroga pravila & politike zbog kršenja sigurnosti, morate se truditi da uvijek budete na sigurnoj strani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map