9 najboljih alata za reagiranje na sigurnosne nezgode za male poduzetnike

Alat za reagiranje na incident od vitalnog je značaja za omogućavanje organizacijama da brzo identificiraju i rješavaju cyber napade, eksploatacije, zlonamjerni softver i druge unutarnje i vanjske sigurnosne prijetnje.


Obično ovi alati djeluju zajedno s tradicionalnim sigurnosnim rješenjima, poput antivirusa i vatrozida, kako bi analizirali, upozorili i ponekad pomogli u zaustavljanju napada. Da bi se to postiglo, alati prikupljaju informacije iz sistemskih zapisa, krajnjih točaka, sustava za provjeru identiteta ili identiteta i drugih područja u kojima ocjenjuju sustav zbog sumnjivih aktivnosti i drugih anomalija koje ukazuju na ugrožavanje sigurnosti ili kršenje sigurnosti..

Alati pomažu u automatskom i brzom praćenju, prepoznavanju i rješavanju širokog raspona sigurnosnih problema, na taj način pojednostavljuju procese i eliminiraju potrebu za ručnim obavljanjem većine ponavljajućih poslova. Većina suvremenih alata može pružiti višestruke mogućnosti, uključujući automatsko otkrivanje i blokiranje prijetnji i istovremeno upozoravanje relevantnih sigurnosnih timova da istraže problem dalje.

Sigurnosni timovi mogu koristiti alate u različitim područjima, ovisno o potrebama organizacije. To bi moglo biti praćenje infrastrukture, krajnjih točaka, mreža, imovine, korisnika i ostalih komponenti.

Mnogo organizacija je izazov za najbolji alat. Da bi vam pomogao u pronalaženju odgovarajućeg rješenja, ispod popisa alata za reagiranje na incident kako biste identificirali, spriječili i reagirali na razne sigurnosne prijetnje i napade koji ciljaju vaše ICT sustave.

IBM QRadar

IBM QRadar SIEM je sjajan alat za otkrivanje koji omogućuje sigurnosnim timovima da razumiju prijetnje i odrede prioritet reakcije. Qradar uzima podatke o imovini, korisniku, mreži, oblaku i krajnjoj točki, a zatim ih uspoređuje s podacima o obavještavanju i ranjivosti. Nakon toga, primjenjuje naprednu analitiku za otkrivanje i praćenje prijetnji tijekom prodiranja i širenja kroz sustave.

Rješenje stvara inteligentne uvide o otkrivenim sigurnosnim problemima. To pokazuje osnovni uzrok sigurnosnih problema zajedno s opsegom, omogućujući tim timima da reagiraju, uklone prijetnje i brzo zaustave širenje i utjecaj. Općenito, IBM QRadar cjelovito je analitičko rješenje s raznovrsnim značajkama, uključujući opciju za modeliranje rizika koja omogućuje sigurnosnim timovima da simuliraju potencijalne napade.

IBM QRadar prikladan je za srednja i velika poduzeća i može se rasporediti kao softver, hardver ili virtualni uređaj u lokalnom okruženju, oblaku ili SaaS okruženju.

Ostale značajke uključuju

 • Izvrsno filtriranje za postizanje željenih rezultata
 • Napredna sposobnost lova na prijetnje
 • Analiza netog protoka
 • Sposobnost brze analize skupnih podataka
 • Ponovno stvorite očišćene ili izgubljene prekršaje
 • otkriti skrivene niti
 • Analitika ponašanja korisnika.

SolarWinds

SolarWinds ima opsežne sposobnosti upravljanja zapisima i izvještavanja, reagiranje na događaje u stvarnom vremenu. Može analizirati i identificirati iskorištavanja i prijetnje na područjima kao što su dnevnici događaja u sustavu Windows, pa timovima omogućuje nadzor i obradu sustava protiv prijetnji.

Upravitelj sigurnosnih događaja jednostavan je za korištenje alata za vizualizaciju koji korisnicima omogućavaju lako prepoznavanje sumnjivih aktivnosti ili anomalija. Također ima detaljnu i jednostavnu nadzornu ploču uz veliku podršku programera.

Analizira događaje i zapisnike za pronalaženje lokalnog ugrožavanja mreže, SolarWinds ima i automatizirani odgovor na prijetnje uz USB pogone za nadzor. Upravitelj dnevnika i događaja ima napredne mogućnosti filtriranja i prosljeđivanja dnevnika i mogućnosti upravljanja konzolama i čvorovima događaja.

Glavne značajke uključuju

 • Vrhunska forenzička analiza
 • Brzo otkrivanje sumnjivih aktivnosti i prijetnji
 • Kontinuirano praćenje sigurnosti
 • Utvrđivanje vremena događaja
 • Podržava usklađenost s DSS, HIPAA, SOX, PCI, STIG, DISA i drugim propisima.

Rješenje SolarWinds pogodno je za male i velike tvrtke. Ima mogućnosti lokalnog i oblačnog uvođenja i pokreće se u sustavu Windows i Linux.

Sumo logika

Sumo logika fleksibilna je platforma za inteligentnu sigurnosnu analitiku utemeljena na oblaku koja djeluje samostalno ili zajedno s ostalim SIEM rješenjima za više oblaka i hibridna okruženja.

Platforma koristi strojno učenje za pojačano otkrivanje i istrage prijetnji i može u stvarnom vremenu otkriti i reagirati na širok raspon sigurnosnih pitanja. Na temelju jedinstvenog modela podataka, Sumo Logic omogućuje sigurnosnim timovima da objedine sigurnosnu analitiku, upravljanje zapisima i usklađenost te druga rješenja u jedno. Rješenje poboljšava procese reakcija pojavljivanja uz automatizaciju raznih sigurnosnih zadataka. To je također jednostavno raspoređivanje, korištenje i razmjera bez skupih nadogradnji hardvera i softvera.

Otkrivanje u stvarnom vremenu pruža uvid u sigurnost i poštivanje organizacije i može brzo prepoznati i izolirati prijetnje. Logika Sumo pomaže u provođenju sigurnosnih konfiguracija i daljnjem praćenju infrastrukture, korisnika, aplikacija i podataka o naslijeđenim i modernim IT sustavima.

 • Omogućuje timovima da lako upravljaju sigurnosnim upozorenjima i događajima
 • Omogućite jednostavno i jeftinije pridržavanje propisa HIPAA, PCI, DSS, SOC 2.0 i drugih.
 • Identificirajte sigurnosne konfiguracije i odstupanja
 • Otkrijte sumnjivo ponašanje zlonamjernih korisnika
 • Napredni alati za upravljanje pristupom koji pomažu u izoliranju rizičnih imovine i korisnika

ManageEngine

ManageEngine EventLog Analyzer je SIEM alat koji se fokusira na analizu različitih zapisa i iz njih izvlači različite podatke o performansama i sigurnosti. Alat, koji je idealno poslužitelj dnevnika, ima analitičke funkcije koje mogu prepoznati i izvijestiti o neobičnim trendovima u zapisnicima, poput onih koji proizlaze iz neovlaštenog pristupa informacijskim sustavima i imovini organizacije..

Ciljna područja uključuju ključne usluge i aplikacije kao što su web poslužitelji, DHCP poslužitelji, baze podataka, redovi ispisa, usluge e-pošte itd. Također, ManageEngine analizator, koji radi na Windows i Linux sustavima, koristan je u potvrđivanju usklađenosti sa standardima zaštite podataka kao što su PCI, HIPPA, DSS, ISO 27001 i još mnogo više.

AlientVault

AlienVault USM je sveobuhvatan alat koji kombinira otkrivanje prijetnji, reakciju na incident, kao i upravljanje usklađenošću kako bi se osiguralo sveobuhvatno praćenje sigurnosti i sanacija za lokalno okruženje i okruženje. Alat ima više sigurnosnih mogućnosti koje uključuju i otkrivanje provale, procjenu ranjivosti, otkrivanje imovine i inventara, upravljanje dnevnikom, korelaciju događaja, upozorenja e-poštom, provjere usklađenosti itd..

Ovo je objedinjeni niski trošak, jednostavan za implementaciju i korištenje USM alata koji se oslanja na lagane senzore i agense krajnjih točaka, a također može otkriti prijetnje u stvarnom vremenu. Također, AlienVault USM dostupan je u fleksibilnim planovima za prilagodbu bilo koje veličine organizacije. Prednosti uključuju

 • Upotrijebite jedan web-portal za nadgledanje informatičke infrastrukture i prostora u oblaku
 • Pomaže organizaciji u skladu s PCI-DSS zahtjevima
 • Upozorenje putem e-pošte prilikom otkrivanja sigurnosnih problema
 • Analizirajte širok raspon trupaca različitih tehnologija i proizvođača istovremeno generirajući djelotvorne informacije
 • Nadzorna ploča jednostavna za korištenje koja prikazuje aktivnosti i trendove na svim relevantnim mjestima.

LogRhythm

LogRhythm, koja je dostupna kao usluga u oblaku ili interni uređaj, ima širok raspon vrhunskih značajki koje se kreću od korelacije dnevnika do umjetne inteligencije i analize ponašanja. Platforma nudi sigurnosno-obavještajnu platformu koja koristi umjetnu inteligenciju za analizu zapisnika i prometa u Windows i Linux sustavima.

Ima fleksibilno pohranjivanje podataka i dobro je rješenje za fragmentirane tijekove rada, osim što omogućuje segmentirano otkrivanje prijetnji, čak i u sustavima u kojima nema strukturiranih podataka, nema centralizirane vidljivosti ili automatizacije. Prikladno za male i srednje organizacije, omogućava vam prosijavanje kroz prozore ili druge zapisnike i lako se sužava na mrežne aktivnosti.

Kompatibilan je sa širokim rasponom zapisnika i uređaja, a osim toga jednostavno se integrira s Varonisom za poboljšanje mogućnosti prijetnji i reakcija na incident.

Rapid7 InsightIDR

Rapid7 InsightIDR je snažno sigurnosno rješenje za otkrivanje i odgovor na incident, vidljivost krajnje točke, nadzor provjere autentičnosti, među mnogim drugim mogućnostima.

Alat SIEM temeljen na oblaku ima značajke pretraživanja, prikupljanja podataka i analiza te može otkriti širok raspon prijetnji, uključujući ukradene vjerodajnice, krađu identiteta i zlonamjerni softver. To mu omogućuje brzo otkrivanje i upozoravanje na sumnjive aktivnosti, neovlašteni pristup kako od unutarnjih tako i od vanjskih korisnika.

InsightIDR koristi naprednu tehnologiju obmane, analitiku ponašanja napadača i korisnika, nadzor integriteta datoteka, upravljanje središnjim zapisnikom i druge značajke otkrivanja. To ga čini prikladnim alatom za skeniranje različitih krajnjih točaka i pružanje detekcije sigurnosnih prijetnji u malim, srednjim i velikim organizacijama u stvarnom vremenu. Podaci pretraživanja, krajnje točke i podaci o ponašanju korisnika pružaju uvid koji pomaže timovima da donose brze i pametne sigurnosne odluke.

Splunk

Splunk je moćan alat koji koristi AI i tehnologije strojnog učenja kako bi omogućio djelotvorne, učinkovite i prediktivne uvide. Poboljšala je sigurnosne značajke zajedno sa svojim prilagodljivim istražiteljem imovine, statističkom analizom, nadzornim pločama, istragama, klasifikacijom i pregledom događaja.

Splunk je pogodan za sve vrste organizacija kako za lokalnu uporabu tako i za SaaS. Zbog svoje skalabilnosti, alat djeluje za gotovo sve vrste poslovanja i industrije, uključujući financijske usluge, zdravstvo, javni sektor itd..

Ostale ključne značajke su

 • Brzo otkrivanje prijetnje
 • Uspostavljanje ocjena rizika
 • Upravljanje upozorenjima
 • Redoslijed događaja
 • Brz i učinkovit odgovor
 • Radi s podacima s bilo kojeg stroja, bilo iz prostorije ili oblaka.

Varonis

Varonis pruža korisne analize i upozorenja o infrastrukturi, korisnicima i pristupu i korištenju podataka. Alat pruža podnošljiva izvješća i upozorenja i ima fleksibilno prilagođavanje da odgovori čak i na neke sumnjive aktivnosti. Pruža sveobuhvatne nadzorne ploče koje daju sigurnosnim timovima dodatnu vidljivost u njihovim sustavima i podacima.

Varonis automatski odgovor na incident

Također, Varonis može dobiti uvid u sustave e-pošte, nestrukturirane podatke i drugu kritičnu imovinu s mogućnošću automatskog odgovora na rješavanje problema. Na primjer, blokiranje korisnika koji pokušava pristupiti datotekama bez dozvola ili pomoću nepoznate IP adrese za prijavu u mrežu organizacije.

Rješenje za reakciju na incident Varonis integrira se s drugim alatima za pružanje poboljšanih uvida i upozorenja. Također se integrira s LogRitmom kako bi omogućio poboljšane sposobnosti otkrivanja i reagiranja na prijetnje. To omogućuje timovima da pojednostave svoje poslovanje te da lako i brzo istraže prijetnje, uređaje i korisnike.

Zaključak

Uz sve veću količinu i sofisticiranost cyber prijetnji i napada, sigurnosni timovi većinom su preopterećeni i ponekad nisu u stanju pratiti sve. Da bi zaštitili kritične IT resurse i podatke, organizacije moraju rasporediti odgovarajuće alate za automatizaciju ponavljajućih zadataka, praćenje i analizu zapisnika, otkrivanje sumnjivih aktivnosti i drugih sigurnosnih pitanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map