9 sjajnih alata za skeniranje zlonamjernog softvera na web lokaciji

 Zarazni sustav za krađu podataka ili ometanje poslovanja putem zlonamjernog softvera (maliciozni softver) nije nova tehnika; tamo je od 1988. godine.


Od tada raste svaki mjesec. Danas postoji više od milijarde zlonamjernog softvera.

Napadač može koristiti razne tehnike za ubrizgavanje zlonamjernog koda u kod vaše web stranice.

 Pogledajmo sljedeće internetske alate koji vam pomažu u skeniranju vaše web lokacije zbog zlonamjernog softvera i drugih propusta u sigurnosti. Ovo će vam pomoći da znate da li na vašu web lokaciju utječu poznati zlonamjerni programi pa možete poduzeti potrebne radnje za njihovo čišćenje.

Quttera

Quttera nudi besplatno skeniranje zlonamjernog softvera na vašem web mjestu WordPress, Joomla, Drupal, Bulletin, SharePoint i pruža vam izvrsno izvješće sa sljedećim detaljima.

 • Zlonamjerne datoteke
 • Sumnjivi dokumenti
 • Potencijalno sumnjive datoteke
 • Očistite datoteke
 • Otkrivene su vanjske veze
 • Iframes su skenirani
 • Status na crnoj listi
 • Popis iframa na crnoj listi / vanjskih veza

BESPLATNO je skenirati.

Sucuri

Sucuri jedan je od najpoznatijih davatelja sigurnosnih rješenja i nudi skeniranje stranica koje je dostupno za bilo koju platformu web mjesta, uključujući WordPress, Joomla, Magento itd. Omogućuju vam besplatno skeniranje vaše web stranice protiv zlonamjernog softvera sa sljedećim informacijama.

 • Ako je otkriven zlonamjerni softver
 • Status crne liste web mjesta protiv McAfee, Google, Yandex, Opera, Norton, Spamhaus, ESET itd.
 • Ubrizgani SPAM
 • Defacements

U slučaju da vaša web lokacija ima zlonamjerni softver, crnu listu ili žrtvu neželjenih neželjenih pošte, također biste mogli razmotriti pomoć SUCURI-jeve stručne pomoći za njihovo popravljanje.

SiteGuarding

Provjera stranice SiteGauardinga skenira datu web stranicu radi sljedeće i prikazuje rezultate.

 • Rješavanje IP-ova
 • Lokalne i vanjske JavaScript datoteke
 • Globalni crni popisi protiv PhishLabs, Trustwave, Avira, Tencent, Rising, Netcraft, BitDefender itd.
 • Popisi neželjene pošte protiv zloupotrebe, RSBL, SORBS, BSB, KISA itd

Za pokretanje skeniranja ne trebate ništa plaćati. Slobodno je.

Astra Sigurnost

Astra Security nudi oboje besplatno & plaćeni skener zlonamjernog softvera. Besplatni skener zlonamjernog softvera skenira javno dostupan izvorni kôd i označava zlonamjerne veze, zlonamjerni softver, crne liste itd. (Ako postoje). Trešnja na torti ostaje činjenica da je – ovaj skener višenamjenski skener. Možete ga koristiti za obavljanje revizije sigurnosti jednim klikom, provjere crne liste, provjeru neželjene pošte, & više.

Astrov skener zlonamjernog softvera skenira vašu web lokaciju zbog sljedećeg.

 • Zlonamjerne skripte
 • Skriveni rudari kriptovalute
 • Kartice za krađu identiteta
 • Zlonamjerne skripte u vašim vanjskim ovisnostima

Bez sumnje, oba ova skenera čudesno služe svojoj svrsi. Međutim, plaćena verzija uvijek se preporučuje u odnosu na besplatnu verziju, jer daje preciznije rezultate. To je zato što plaćeni skener zlonamjernog softvera ima pristup internim datotekama vaše web lokacije & mape, za razliku od besplatne verzije, koja skenira javno dostupan izvorni kod vašeg web mjesta.

Astra sigurnost je i vaše rješenje na jednom mjestu za uklanjanje zlonamjernog softvera i buduću zaštitu web mjesta.

VirusTotal

Kao što možete pogoditi po imenu, VirusTotal pomaže u analiziranju navedenog URL-a na sumnjivi kôd i zlonamjerni softver. Testovi se provode na više od 60 baza podataka s povjerenjem o prijetnji.

Ne samo web mjesto, već možete skenirati i lokalne datoteke. Ovo bi bilo korisno ako sumnjate da neke datoteke vaše web stranice mogu sadržavati zlonamjerni kod.

MalCare

To se posebno odnosi na WordPress web mjesta.

MalCare je vrhunsko sigurnosno rješenje za skeniranje, zaštitu i čišćenje od zlonamjernog softvera i druge sigurnosne ranjivosti.

Učinak web mjesta se ne smanjuje tijekom skeniranja, a ne samo na zahtjev, ali možete zakazati periodično pokretanje skeniranja. MalCare koristi više od 100 signala za ispitivanje koda web stranice kako bi se osiguralo otkrivanje jednostavnog i dinamičnog zlonamjernog softvera. Iako trebate instalirati dodatak na svoje WordPress web mjesto, sve veliko radno opterećenje vrši se na daljinu na MalCare poslužitelju.

Dobra stvar u korištenju MalCare-a je da ne morate angažirati stručnjaka za sigurnost da bi popravio web-lokaciju ako postoji neki zlonamjerni softver. Umjesto toga, to možete učiniti sami sa samo jednim klikom. Započnite ga za manje od 5 minuta. Vrijedi svaki peni!

ponovno skenirati

ponovno skenirati skeniranje u ponašanju vrši na statičkim i dinamičkim stranicama. Pruža brzo izvješće nakon sljedećih provjera.

 • Postoji li skriveno preusmjeravanje
 • Provjerite postoje li rizični widgeti, adware, špijunski softver
 • Traženje na crnoj listi na više od 65 baza podataka Internet prijetnji
 • Potražite za blackhat SEO neželjene veze

Ovako izgleda izvještaj.

SiteGuard

Besplatni skener za provjeru mogućeg zlonamjernog softvera.

SiteGuard prikazuje ukupnu ocjenu rizika.

SiteLock

SiteLock djeluje na bilo kojem CMS-u kao što su Drupal, Magento, Joomla, WordPress, itd. Skeniranje zlonamjernog softvera uključeno je u sve planove.

Možete zakazati dnevno pokretanje skeniranja za cyber prijetnje, neželjenu poštu, XSS, SQLi itd. SiteLock provjerava vaše web mjesto na više od 10 milijuna prijetnji i ispravke ako se utvrdi da je ranjiva. Dobivate obavijest kad god stvari pođu po zlu, tako da imate potpuni pregled sigurnosti vaše web stranice.

Što je sljedeće?

Ako ste upotrijebili neki od gore navedenih skenera na zahtjev i pronašli zlonamjerni softver na vašoj web lokaciji, potražite stručnu pomoć da odmah popravite web mjesto. Ako već nije, razmislite o dodavanju a SUCURI WAF (vatrozid web aplikacije) za kontinuiranu sigurnosnu zaštitu i nadzor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map