Četiri osnovna savjeta za osiguranje pametnog sata

Kad usvojite gadgete napredne tehnologije u vašem životu, onda također trebamo razumjeti neophodnost održavanja i sigurnost uređaja.


Nekoliko je stvari potrebno učiniti da bi se osiguralo najbolja zaštita na svoj uređaj, ali ako samo razumijete osnovne zahtjeve vašeg pametnog gadgeta, tada vam postupak održavanja i upravljanja sigurnošću neće biti jako težak.

Smartwatches izvrstan su gadget za one koji se nadaju da će objediniti privlačnost s funkcionalnošću uređaja na sljedećoj razini.

Prate vaše zdravlje, pomažu vam da zapamtite svoje sastanke i – obično – kažu vrijeme. Međutim, baš kao i bilo koji drugi uređaj danas, postoje sigurnosna pitanja kojih biste trebali biti svjesni.

Nakon nekih istraživanja sigurnosti sigurnosti pametnog sata, odgajatelj u Stevensov tehnološki institut utvrdili su da je potpuno moguće programerima i hakerima neovlašteni pristup i ukrasti PIN bankomata s pametnih satova.

Sve što su trebali učiniti je njuškati pakete informacija koje se razmjenjuju između vašeg pametnog sata i vašeg pametnog telefona.

zvukovi plašljiv?

Nema sumnje da je sigurnost podataka nužna. Stoga, evo nekoliko bitnih savjeta o sigurnosti pametnog sata kako vas pametni sat ne bi napravio bespomoćan protiv hakera.

Zaštitite svoj pametni telefon

To je činjenica da sigurnost pametnog sata započinje sa sigurnošću vašeg pametnog telefona. Prema istraživanju i analizama odgajatelja sa Stevensovog tehnološkog instituta, otkrili su da je najveća točka rizika u slučaju Krađa PIN-a na bankomatu je poveznica komunikacije u koju vjerujemo između pametnog i pametnog sata.

Uz to, hakeri obično ne moraju prodirati i u obje podatke kako bi njuškali – samo im je potreban pristup jednoj.

Najjednostavniji put druge osobe da uđe u vaš pametni telefon je kroz krivotvorene aplikacije. To najviše prevladava na pametnim telefonima koji imaju Android, ali pametni telefoni s operativnim sustavom iOS nisu sasvim sigurni.

Općenita smjernica je pridržavati se aplikacija koje se prodaju u Google Play Storeu ili iOS App Storeu. Istražiti uvjerljivost i pouzdanost aplikacija prije nego što ih preuzmete na svoj uređaj. Isto tako, u slučaju da ste korisnik iOS-a, razbijanje vašeg pametnog telefona – dok se oslobađate – može također postati razlog za otvaranje nekih prema vama sigurnosne glavobolje.

Redovito ažurirajte softver Smartwatch

Programeri objavljuju najnovija ažuriranja za korisnike, a tu je i dosta razlog iza toga. Ne samo da to rade u svrhu poboljšanja performansi aplikacije ili operativnog sustava, već poboljšavaju svoju funkcionalnost kako bi se riješili opasni sigurnosni nedostaci.

Iako vam može smetati da morate pričekati 30 sekundi dok se pametni sat ili aplikacija ponovno pokrenu, to bi vas moglo poštedjeti trošenja sati baveći se lažnim hakerima.

Budite oprezni sa svojim podacima o fitnessu

Hakeri nisu jedini prekršitelji sigurnosti pametnog sata – reklamiranje sponzora i agencije za osiguranje mogu to učiniti. Organizacije redovito kupuju informacije o kupcima s određenim ciljem da obavijeste svoje cijene i marketing.

Ovo je vrlo naporno kad je stvar u pitanju sigurnost podataka o fitnessu i zdravlju. Pametni satovi mogu vam biti izvor za nošenje ogromne količine podataka o vama.

Na primjer, ako agencija za osiguranje vidi da imate neugodnosti na srcu ili da jedete veliku količinu natopljene masti, može vas pokušati i pogoditi neželjenim premijama, ili u lošijoj situaciji, može odbiti da vas zaštiti uopće.

Prije upotrebe bilo koje aplikacije za fitness, morate provjeriti Sigurnosne postavke. Odaberite ono što se javno dijeli. Isto tako, razmislite o upotrebi aliasa kao korisničkog imena, tako da vam svakodnevno konzumiranje natrija ne može biti povezano s vama.

Omogućite postavke koje štite od krađe

Osim digitalne opasnosti za vaš uređaj uvijek biste trebali imati na umu činjenicu da netko može izravno ukrasti vaš pametni sat ili pametni uređaj i tada mogu bez ikakvih ograničenja pristupiti vašim podacima.

Tvrtke za proizvodnju Smartwatch-a vrlo su svjesne ove vjerojatnosti. To je razlog zašto su mnoge tvrtke postavile sigurnosne postavke namijenjene zaštiti od krađe.

Na primjer, Appleova brava za aktiviranje na uređaju – drži vas dalje od mogućnosti krađe i ne dozvoljava nikome da vaš Apple Watch upari s bilo kojim uređajem koji vlasnik nije odobrio.

Različiti pametni satovi imaju svoje posebnosti zbog toga, bez obzira na to što bi moglo biti naziv sigurnosne značajke, morate znati sve o tome i držati ga omogućenim za najbolja sigurnost vašeg pametnog sata!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map