Sigurnost, uspješnost i WordPress analiza najboljih 1 milijuna web lokacija

Želite li saznati činjenice o prvih 1 milijuna web lokacija na svijetu?


U ovom opsežnom izvještaju govorimo o korištenju WordPress-a, analizi sigurnosti i čimbenicima performansi na najpopularnijim web-mjestima na planeti.

Jeste li znali da je u opticaju više od 1,5 milijardi imena hostova i otprilike 180 milijuna aktivnih web mjesta? Ako volite ove vrste statistika, provjerite mjesečnike Izvještaj o istraživanju web poslužitelja Netcraft. Anketa se fokusira na praćenje Weba za sve aktivne web stranice i imena domena.

Siječnja 2019. Anketa o web poslužiteljima NetcraftUkupni broj imena domaćina i aktivnih web stranica od siječnja 2019. godine.

Uz to što su u bilo kojem trenutku aktivne mnoge web stranice, znate činjenicu da ima puno pobjednika i mnogih gubitnika. Web lokacije poput Internetska karta daju sjajnu perspektivu koliko su određene web lokacije dominantne u odnosu na web mjesta koja stoje u prvih 10 milijuna i više.

Ako biste danas pokrenuli novu web stranicu, koliko bi vam vremena trebalo da uđete na prvo mjesto od milijun stranica? Što je s prvih 10.000 ili 1.000? Proći će vam godine prije nego što se još i zatvorite.

Ali, ne mora biti dug i naporan put.

Ako možete shvatiti glavni trendovi na najpopularnijim web stranicama u svijetu, možete optimizirati web mjesto na takav način da vam rast bude stabilan.

To je premisa naše analize. Gledamo u top milijun web mjesta kako je navedeno u Alexa direktoriju i pokušavate shvatiti koje su tehnologije najpopularnije širom svijeta.

Spremni ste saznati sve o tome? Ajmo na to!

Koliko je popularan WordPress?

Znamo da WordPress ima tržišni udio od 60% kao sustav upravljanja sadržajem, ali koliko je popularan WordPress na top 1M web mjestima?

Da biste to otkrili, to su kriteriji koje smo koristili tijekom skeniranja:

 • Provjerite ima li wp-sadržaja, wp-json i wp-uključuje u izvoru svake web stranice.
 • Provjerite ima li wp-json u zaglavlju odgovora.
 • Provjerite ima li oznaka metageneratora u izvoru stranice.

A evo i rezultata:

Koliko je popularan WordPress?

Naša analiza to pokazuje WordPress koristi 26,5% web mjesta na top 1M listi. Razlika za pogreške iznosi otprilike 2% jer neke web stranice skrivaju informacije od očiju javnosti.

WordPress je uvijek iznova dokazao da se radi o platformi koja može podržavati web stranice bilo koje veličine i popularnosti.

Velika imena poput TechCrunch, Marks & jedro, i Kvarcni koriste WordPress za posluživanje sadržaja milijunima posjetitelja mjesečno.

Popularnost WordPressa

Koristiš li WordPress na vašoj web stranici? Početak je jednostavan i možete odmah iskoristiti prednosti pristupa tisućama tema i dodataka.

Ako vam je potrebna pomoć u konfiguriranju vaše WordPress stranice, pogledajte naše odjeljke s vodičima i člancima gdje dijelimo korisne savjete.!

A govoreći o tome, pogledajmo najpopularnije WordPress teme i dodatke s liste najboljih web lokacija.

Najpopularniji dodaci

WordPress se uvelike oslanja na svoj ekosustav dodataka za pružanje doista dinamičnih iskustava na web stranici. Ako programer mora napisati prilagođeni kôd za dodavanje značajke na svoju web lokaciju, tada WordPress korisnik može upotrijebiti dodatak za istu stvar.

Jedna od stvari koju smo naučili prilično brzo je da je pribaviti točan popis najpopularnijih dodataka prilično teško. Razlog je taj što mnogi WordPress korisnici zamijene (minificiraju) svoje CSS i JavaScript datoteke, a zauzvrat blokiraju pristup određenim putovima dodataka..

Ipak, evo ažuriranog grafikona o najpopularnijim dodacima na svim web lokacijama temeljenim na WordPressu na vrhu 1M liste:

najpopularniji dodaci za WordPress

Rezultati nisu neočekivani. Kontaktni obrazac 7 najprikladniji je kontaktni dodatak vani, uključen u gotovo svaki WordPress popis dodataka ikada. Jetpack je sjajan za dodavanje brojnih društvenih značajki na WordPress blogove, a Visual Composer pomaže vam da bez napora dizajnirate prilagođene web stranice.

Također imamo Obavijest o kolačićima na ovom top 10 popisu, na koji je izravno povezano GDPR; novo zakonodavstvo EU o zaštiti podataka koje je stupilo na snagu početkom 2018. Također, OneSignal je ušao u prvih 10. OneSignal je izuzetan dodatak za WordPress za dodavanje push obavijesti na vašu web lokaciju..

U redu, sada kada smo pogledali dodatke, pogledajmo teme!

Najpopularnije teme

Ovdje imamo sličan problem u smislu da se putanje tema također zamagljuje kad god se WordPress datoteke umnože. Ali, podaci koje imamo su točni i u velikoj mjeri u skladu s našim očekivanjima.

top WordPress teme

Izgleda kao Divi vodeća je tema kao najpopularnija tema programa WordPress na vrhu 1M mjesta mjesta. I ovo zvuči ispravno s obzirom na to koliko je novaca ElegantThemes uložilo u promociju teme.

Sljedeće, imamo novine i Avada. Budući da Avada ima više od 490.000 prodaje na ThemeForestu – nema pitanja koja bi nam bila na listi najboljih 10 tema.

Pregled teme AvadaJedan od mnogih demo dizajna pruženih temom Avada.

Prošlo je otprilike dvije godine otkad većina WordPress tema izlazi s više demo dizajna po temi. Kao rezultat, jedna tema može okupiti stotine tisuća korisnika jednostavno zato što pruža toliko različitih rješenja.

Ono što je iznenađujuće je da ne vidimo teme poput napredovanja ili Geneza na ovom popisu. Oboje su tijekom godina imali golem rast, ali možda ne toliko stabilan kao što bi mnogi mislili.

WordPress 4.x polako gubi razumijevanje

Za posljednju metriku WordPressa gledamo različite verzije koje su još uvijek u rotaciji. Povratak u prosincu 2018. godine, WordPress je napokon objavio svoju “dugo očekivanu” verziju 5.0, koja je stigla u paket s novim Gutenbergovim urednikom.

Zajednica nerado prihvaća Gutenberg zbog njegove krute prirode i nametala je poteškoće piscima. I dok Matt Mullenweg je uvjeravao da će se Gutenberg s vremenom poboljšati, mnogi su odlučili da se ne prebacuju. Prema WordPressu: klasični uređivač podržat će se do 2021. godine.

Evo podataka:

wp-verzija-distribucija

Dva mjeseca od objavljivanja i 60.000 mjesta na top 1M listi ažurirali su svoje web stranice na najnoviju verziju.

WordPress 4.x, međutim, zadržava dominantan položaj, a to je vjerojatno povezano s činjenicom da agencije i vanjski programeri grade mnoge web stranice. Kao rezultat, ažuriranje web mjesta s jedne verzije na drugu može uzrokovati neke velike probleme.

Sada kada znamo malo o WordPressu, pogledajmo i druge zanimljive činjenice koje smo naučili.

Koji je najpopularniji web poslužitelj?

NGINX LOGO SVG

Proveli smo temeljitu analizu Zaglavlja poslužitelja analizirati najpopularnije web poslužitelje i proxyje među top 1M web mjestima. A rezultati nas ni malo ne iznenađuju.

analiza zaglavlja poslužitelja

Apache je ovdje jasan pobjednik, zar ne? Pa, iako je Apache definitivno popularan, morate imati na umu da Cloudflare, OpenResty, SUCURI koriste Nginx. Kao rezultat toga, Nginx uspijeva malo izaći na vrh.

Evo ukupnih podataka o udjelu na tržištu za najpopularnije web poslužitelje:

udio na web poslužitelju

Prije samo nekoliko godina, ovo bi izvješće bilo naglavačke – u korist Apachea. Ali, zahvaljujući brzom evoluciji od Nginx i prednosti koje možete iskoristiti, znamo da će Nginx i dalje dominirati.

Također, ako pogledate najnovije izvješće Netcraft-a, vidjet ćete da su Microsoft i Apache vrh popisa tržišnih udjela.

Ali zapamtite da se naša analiza temelji na prvih 1 milijuna mjesta. Jer Nginx se smatra najbržim web poslužiteljem, ne iznenađuje nas da najbolje web stranice na svijetu to odaberu kao svoje go-to rješenje.

PHP je u dominantnom položaju

Analizirali smo cijeli popis mjesta za “X-Powered-By” zaglavlja, a rezultati pokazuju da PHP dominantno vodi na putu.

Pravično je reći da WordPress značajno doprinosi ovoj dominaciji, ali isto je tako poznata činjenica da je PHP već duže od većine modernih tehnologija.

x-Power-po-zaglavlju-top milijuna

X pogonjena-po“Je uobičajeno nestandardno zaglavlje HTTP odgovora (većina zaglavlja s prefiksom” X “su nestandardna). Često se uključuje u zadatke u odgovorima konstruiranim pomoću određene skriptne tehnologije. Važno je napomenuti da poslužitelj može onemogućiti i / ili njime manipulirati.

Windows se pojavljuje dva puta s ASP.NET i PleskLin, ali i mi to imamo Izraziti i putnik: dva izuzetno robusna okvira web aplikacija Node.js.

easyengine

I mi također imamo EasyEngine na listi. EasyEngine je manje poznata skripta za Nginx za pokretanje i održavanje WordPress web stranica.

Dolazi s predpakiranim proizvodima Redis (za predmemoriranje), Šifrirajmo (za SSL), Docker i druga vrhunska softverska rješenja za izradu web stranica s uspješnim WordPressom.

Koja je inačica PHP-a na vrhu?

PHP 7 izdan je u prosincu 2015., ali ni malo nije ni približno toliko popularan kao PHP 5.x – najmanje iznenađujuće!

Nakon analize prvih 1 milijuna web mjesta, otkrili smo da 207.399 web mjesta javno izjavljuju da ih pokreće PHP.

Čekaj…

146227 web lokacija na prvih 1 milijuna još uvijek rade PHP 5.x! Dang …

PHP-verzija-tržišni udio

Unatoč tome što je PHP 5 i dalje toliko dominantan, lijepo je vidjeti da su programerima ugodnije napraviti prijelaz na PHP 7.

Činjenica je u tome: PHP 7 ima bolje performanse u odnosu na PHP 5.

I s obzirom na to podrška za PHP 5.6 (najnovije izdanje 5.X) ukinuta je krajem 2018. godine, sada je najbolje vrijeme za prelazak!

Također, napravili smo test da vidimo na koliko WordPress web lokacija u prvih 1M pokreće PHP 7 ili više.

PHP-tržištu dionica worpdress

I … od 82.000+ mjesta koja su pokazala svoju PHP verziju – nevjerojatnih 40% već je prešlo na PHP 7.

Osigurajte zaglavlja HTTP odgovora

U doba u kojem nitko nije siguran od velikih sigurnosnih napada, isplati se uložiti u ispravnu sigurnost vaše web stranice.

Kao takvi, htjeli smo provjeriti koliko web stranica implementira Sigurne zaglavlja OWASP popis za sprječavanje uobičajenih web napada.

sigurna-zaglavlja-analiza

Rezultati nisu previše mutni …

A ako se pitate zašto Značajka-politika se provodi tako rijetko, to je potpuno novo pravilo zaglavlja.

Pravila značajki omogućuju web programerima da selektivno omoguće, onemoguće i izmijene ponašanje određenih API-ja i web značajki u pregledniku. To je poput CSP-a, ali umjesto da kontrolira sigurnost, kontrolira značajke!

Ukratko, on pomaže u sprječavanju preglednika da izvršava radnje koje bi mogle biti zlonamjerne. Konkretno, akcije koje se odnose na iFrames, medije i e-trgovinu.

HTTP / 2 u porastu

HTTP 1 VS HTTP 2Kreditna slika: coolicehost

HTTP / 2 je bio prvi put predstavljen 2015. godine, ali usvajanje je bilo prilično sporo, da kažem najmanje.

Naše izvješće pokazuje da je od svih web mjesta na prvom mjestu najmanje 260 000 već usvojilo HTTP / 2. To je gotovo 1/3 svih veličina na popisu.

http2-tržišni udio

Mnogo je razloga zašto je to tako. Mnoge web lokacije još uvijek koriste stari hosting i poslužitelje koji jednostavno nisu nadograđeni za podršku HTTP / 2.

Ako koristite Apache ili NGINX, omogućavanje HTTP / 2 za vaše web mjesto zapravo je jednostavno.

Većina modernih web hosting tvrtki, uključujući CDN davatelje, podržava HTTP / 2 prema zadanim postavkama. Dakle, ako još niste prebacili ključ, možda je sada pravo vrijeme za to!

Ljudi se još uvijek prikupljaju kako bi omogućili SSL

Google želi da izdavači koriste HTTPS (što sada utječe i na SEO ljestvici), a Chrome HTTP stranice označava kao nesigurne.

Ako to nije dovoljno velik razlog da se prebacite, što je onda?

Bez obzira na to, iz naše analize, samo 50% web lokacija na top 1M listi omogućilo je HTTPS. Nekako ludo ako mene pitate …

https korištenja

Pogledajte ovaj vid da biste vidjeli o čemu se radi u HTTPS-u i zašto biste trebali brinuti:

Također … možete dobiti SSL certifikat za vaše web mjesto u potpunosti besplatno koristeći Šifrirajmo servis.

Možete pročitati i naš dio o tome kako postaviti Let’s Encrypt za svoju web lokaciju.

TTFB: Vrijeme do prvog bajta

Za sve, vas štreberski radnici ovdje je analiza TTFB.

TTFB: Vrijeme do prvog bajta

 • Vrijeme do prvog bajta za 343.328 mjesta nađe se na manje od 300ms.
 • Nađeno je da se 284.070 nalazi između 301 do 600 mil.
 • 261.629 pronađeno je između 601 do 1000 mil.
 • 110.973 mjesta su iznad 1000m.

Preporuka industrije je imati za cilj vrijeme odziva servera manje od 200 ms.

Većina suvremenih web lokacija kreće se od 200 do 500 ms što se smatra “normom”.

Međutim, ako vaša web lokacija varira više od 600 ms, možda biste htjeli pogledati konfiguraciju vašeg poslužitelja.

Završne napomene

 • Izvor podataka – Alexa Top 1 Milions web mjesta 23. prosinca 2018. godine
 • Ispitivanje je provedeno u 2. tjednu siječnja 2019. godine
 • Kao što možda nagađate, testovi su rađeni pomoću Pythona.
 • Poštivana je sigurnost jer web lokacije nisu dopustile da se botić poveže.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map